Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie ropojimą

Aišku, kad niekaip neišeis grindų padaryti absoliučiai sterialių, ir, kad išeis numatyti viską, ką vaikiukas sumąstys padaryti. Jiems juk labai įdomu viską ištyrinėti smile.gif ,viską išragauti.
Atsakyti
siandien ir mano stebukliukas 'pabego" nuo istiesto pleduko tongue.gif , atsisuku neber- o panele atbulom sliauzia.. thumbup.gif grazu...o dar sesi menesiukai nesuejo
Atsakyti
mes gyvenam vieno kambario bute.. tai kiekviena ryta atsikelus prasiurbiu kilima ir prasluostau grindis... maniskis varineja per visur.. dabar baisu tik kad i kokia vonia neuzklystu nes ten visokiu milteliu prideta... o siaip stengiuosi kad ant zemes nebutu smulkiu daiktu ir duodu vaikui laisve...
Atsakyti
aš irig galvojau kaip čia bus kai pradės ropoti. nu ir ką siurbdavom kambarius kas antrą dieną, grindis plaudavau kiekviną dieną. kambariai su kiliminėm dangom, kurios visko yra ragavusios, tai bijojau dėl vaiko, bet gi neužauginsi visškoj sterilioj aplinkoj. ir labai džiaugiuosi kad tą seną kliminę dangą neišėmėm, nes buvom svečiuose, kur tik laminatas, tai vaikas čiužinėjo kaip ant ledo.
bet ir tas ropojimas buvo tumpalaikis. dabar įdomu kur tik galima įsikibti ir atsistoti biggrin.gif
Atsakyti
Paskaiciau apie maniezus ir prisiminiau, kaip didysis augo smile.gif . Tada nuomavom buta ir antrasis kambarys budavo pustustis, skirtas vaikui zaisti. Kai pradejo ropoti, visur labai lisdavo, o butas buvo senas, gana apleistas, remonto nemates mad.gif , taigi nusprendem pirkti manieza. Nupirkom, pastatem i ta tuscia kambari, idejom vaika-is pradziu zaide, visai nieko buvo. O po keleto dienu ismoko stotis, isikabindavo i sona ir pradedavo judinti. Ir su tokia jega, kad maniezas per visa kambari (kilimo nebuvo) vaziuodavo prie artimiausios sienos biggrin.gif . Pirma karta isgirdusi atlekiau is siaubo pamelusi-kas vyksta, o po kurio laiko tiesiog nustojom manieza naudoti, mat bijojom, kad neapsiverstu... Ir naudojom tik miegui kur nors isvykose smile.gif .
O maze kai ropos, tai sakes-vietos dabar zymiai daugiau, kilimines dangos, slenksciai schmoll.gif , nezinau, turbut taip ir begiosiu is paskos... Bent svorio gal numesiu biggrin.gif !
Atsakyti
O maniskis i manieza kaip pasodinom, issigando pradejo verkt, net drebet. Pagalvojom, kad geriau vaiko psichologiskai netraumuosim, o i lovyte "patupdytas" neverkia, pabuna ramiai kol atsibosta.
Ant grindu eina kiaurai visur, tai tenka lakstyt paskui. Isplaunu grindis, issiurbliuoju kilimus, vis tiek randa mazu siukslyciu. Pacios maziausios - idomiausios. Dabar kur tik imanoma kabinasi ir stojas, net i mano kelnes isikabines stojasi. Stojimasis baisiausias-usimirses pasileidzia ir bumt.
Neimanoma padaryt sterilios ir supersaugios aplinkos. Ne vienas neuzaugo be guzo, neapciupinejes siuksliu, neiskraustes, ko negalima. Tenka kaip nors istverti ta laikotarpi.
Visada manieze vaikui sedet irgi negerai, nes "keliaudamas" po namus jis susipazista su aplinka, igyja naujos patirties.
Atsakyti
[quote=gerda,2004 11 12, 15:19]
Galbut suteiktas erdves pojutis ir leme tai, kad 5,5 men pradejo ropot, o dabar, vos sulaukes 6 men, jau nukeliauja i kita kambari blink.gif

Maniskis irgi tokio amziaus po namus keliaut pradejo. is pradziu atbulom, po to pabande i prieki, patiko.Ir dabar visu greiciu pirmyn po kambarius. Na ir kaip tokius smalsucius ir vikruolius pasodinsi i manieza.
Atsakyti
manau, kad sau padarytumet meskos paslauga, jei taip viska steriliai bute valysit, juk mazas zmogutis turi susidurti ir su kita pasaulio puse, aisku gal kiek sunkiau jei namie yra laikomas katinas ar suo, tada tenka gintis nuo plauku, mes gyvenam dabar pas vyro tevus, kadangi mano vyras yra astmininkas, tai gyvunu cia nera, o kai nuvaziuojam pas mano tevus jie turi sunis, bet tas tikrai netrukdo, as uz tai kad vaikas isbandytu viska, kaip anksciau vaikai su kiaulemis ir katemis, ir sunimis viename kambary gyvendavo ir nieko uzaugo, o cia jei vaika taip svariai bute laikyt, tai dar ziurek, kad paskui nebutu kam elergiskas[/color[COLOR=green]], taip turiu jau ir as toki malonuma turai po buta yra daromi kasdien, bet jei kokia dulkele, tai tikrai nelekiu su skuduru ir nevalau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurga24: 14 sausio 2005 - 14:33
Nu as tai jau nesiruosiu siurbliuotis keikviena diena. O ko jus bijot tu bakteriju, kuo daugiau ju vaikas gaus, tuo stipresne bus jo imunine sistema ir tuo maziau tures alergiju. O ka zmones dare pries 100 metu kaimuose? Niekas neturejo net laiko ziuireti, ka ten vaika is vis i burna kisdavo ir sveiki buvo. Mano mama sake, kad tinka nuo sienu valge ir nieko jai netasitiko. Atsipalaiduokit tiktai.
Atsakyti
Mano dukrytė užaugo vieno kambario bute su dviem šunim ir nieko dabar jau tikra pana vaidina.
Gelbėjo maniežas, o šiaip grindis kaiptik nurinkome kilimus o paklojom linoliauma. Visai nešalta ( kelnites apvilkdavau šiltesnes užpakaliuka gad nepašaltu, o rankitės vėsios nebaisu, juk palaipsniui pripras mažiau sloga sirks)užtat lengviau ir greičiau išplauti grindis įpač su dabartinėm šluotom guminėm. Beje jos super surenka plaukus nuo kilimu arba lovu užtiesalu.
Rite vaikui neprabudus išplaudavau ir diena dar karteli pati viduri kur labiausiai lizdavo mažylė.
Jei siurblis prastas tai kilime daugiau dulkiu lieka, ir plaukai nevisi išsisiurbia.
Atsakyti
QUOTE(sielo @ 2005 01 04, 22:29)
siandien ir mano stebukliukas 'pabego" nuo istiesto pleduko  tongue.gif , atsisuku neber- o panele atbulom sliauzia.. thumbup.gif  grazu...o dar sesi menesiukai nesuejo

ankstyva mergyte thumbup.gif maniskis irgi toks ankstyvas jau 6,1 men. pats lovytej atsistojo, o po poros dienu pradejo ropoti i prieki, tai su kiekviena diena taip greiteja jo tas ropojimas, kur tik priropoja visur stojasi.labai reik saugoti.siurbliouju kiekviena diena.manau ir vaiksciot prades anksti.as pati pradejau vaiksciot 8,1men!.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo babuska: 07 vasario 2005 - 23:48
kai pradejo ropoti pradejau tvarkytis kasdiena (turim kate). kasdiena surbiau, grindis (parketas) plaudavau kasantra diena smile.gif siaip labai nesureiksminau to reikalo. daznai mazei isplaudavau rankytes ir tiek rolleyes.gif
Atsakyti