Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie ropojimą

tai tikrai gali buti del raumenu tonusu, reiketu gydytojo konsultacijos.
Nors yra sakoma, kad ne visi vaikai ropoja. Kiti tiesiog atejus laikui atsistoja ir typena.
Sekmes jums, paprasciausiai turekit kantrybes, juk keikvienas is musu angeleliu yra individualios asmenybes - kada uzsinores, prades daugiau judeti smile.gif
Atsakyti
zinai,man problema ne ropojime,o kitame.mano mazylis paguldytas ant pilvuko nekelia galvytes,pradeda rekti isteriskai,nemoka apsiversti,man ligonineja daug daro problemu,bet as sau pasakiau,cia mano vaikas,jis ypatingas,nors ir jis nekelia galvytes,bet jis kai ji nesi jis ja laiko.gal mes augam ne pagal knygute,bet mes visi ypatingi
nu ir kas kad ji neropoja,kai ateis laikas tu jos nespesi gaudyti,o tada prisiminsi ir pagalvosi KAIP GERAI BUVO KAI JI BUVO KELIU MENESIU
taip kad nenusimink thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Indre_G. @ 2006 10 05, 17:03)
Sveikos mamos, zodziu mano lelytei jau kita savaitele bus 8 menesiukai, bet ji tokia tinginiuke visiskai nesistengia ropoti. As ja kiekviena diena guldau ant zemes, stumiu, lenkiu kojeles, bandau mokinti, o ji apsivercia ant nugarytes ir juokiasi....gal  kam taip buvo...kai paskaitau kiti vaikiukai jau tipenti bando, o kai ropoja tai nespeja gaudyti....maniske tai nezinau jai rodos dzin biggrin.gif

Mums jau 9 mėn., bet mes net nebandom ropoti blush2.gif tik prieš savaitę pradėjo bandyti šliaušti, bet užtat sekmadienį pats vienas žengė tris žingsnius. o už rankų vežiojamas vaikšto nuo 6,5 mėn. Nors nuo4 mėn. lankom mankštas, nuo 2,5 mėn. lankom baseiną. Mano bičiukas dar net neatsisėda pats. blink.gif
Tai man sakė, kad jis gali net ir neropoti, jei bando jau vaikščioti. O draugės mergaitė ropoti pradėjo tik 1, 2 m., nes vaikščioti ir gi pradėjo 9 mėn.
O dukra pavyzdžiui pradėjo ropoti kažkur 7-8 mėn., o vaikščioti 10 mėn. Tai gi kiekivienas vaikas yra individualus. Bet jei yra neramu, geriau pasitarti su gydytoju.
Papildyta:
QUOTE(meile0409 @ 2006 10 06, 12:06)
zinai,man problema ne ropojime,o kitame.mano mazylis paguldytas ant pilvuko nekelia galvytes,pradeda rekti isteriskai,nemoka apsiversti,man ligonineja daug daro problemu,bet as sau pasakiau,cia mano vaikas,jis ypatingas,nors ir jis nekelia galvytes,bet jis kai ji nesi jis ja laiko.gal mes augam ne pagal knygute,bet mes visi ypatingi
nu ir kas kad ji neropoja,kai ateis laikas tu jos nespesi gaudyti,o tada prisiminsi ir pagalvosi KAIP GERAI BUVO KAI JI BUVO KELIU MENESIU
taip kad nenusimink  thumbup.gif

Mano bičiukas ir gi nemėgo ir dar dabar nemėgsta gulėti ant pilvo. Ir galvos nekeldavo, nors nešiojant gan anksti pradėjo pats išlaikyti galvytę ir vartytis vėlai pradėjom. Kai buvo 3-4 mėn., jei norėdavau supykdyti vaiką, galėdavau paguldyti ant pilvo, pyktis garantuotas. Tik dabar po truputį jau paguli ant pilvo, nebe taip pyksta. Tai mano gydytoja pusiau juokais, pusiau rimtai sakė, kad berniukams pimpaliuką spaudžia, kai jie guli ant ilvo, todėl jie ir nemėgsta taip būti.
Atsakyti
mums gydytoja sakė, kad yra vaikiukų, kurie prašoka ropojimo fazę. Tiesiog atsistoja ir nueina. Ir ti po to pradeda ropot. Nsijaudink, ateis laikas ir tavo stebuliukas ims ropoto.

o dėl negulėjimo ant pilv.. Mano pipiras visai negulėdavo. Paguldysi, įbes nosį į lovą ir paleis kakarinę. Dėl to ir vartytis greičiau pradėjo, kad tik ant pilvo negulėt lotuliukas.gif nepatiko ajm ir viskas. Ypač kančia per masažus būdavo, neguli, verčiasi, muistosi. Bet nieko. Išaugo ir ant pilvo negulėdamas. Užtat dabar paguli thumbup.gif
Atsakyti
labai aciu visoms mamytems uz patarimus, eiciau as i tas mankstas, bet mes gyvename Airijoje cia tokiu nelabai yra, pati nelabai sugebu, nors darom masaziukus, aciu dar karteli.
Atsakyti
QUOTE(Indre_G. @ 2006 10 05, 16:03)
Sveikos mamos, zodziu mano lelytei jau kita savaitele bus 8 menesiukai, bet ji tokia tinginiuke visiskai nesistengia ropoti. As ja kiekviena diena guldau ant zemes, stumiu, lenkiu kojeles, bandau mokinti, o ji apsivercia ant nugarytes ir juokiasi....gal  kam taip buvo...kai paskaitau kiti vaikiukai jau tipenti bando, o kai ropoja tai nespeja gaudyti....maniske tai nezinau jai rodos dzin biggrin.gif

Na mum jau 8men, taciau vaikas ne tik neropoja, net tingi atsisesti pats vienas doh.gif As manau, kad cia nieko blogo.Aisku mes mamos norime, kad musu vaikuciai neasiliktu nuo kitu, bet visi vaikai skirtingi, ne visi stipruoliai vikruoliai.Mes konsultavomes net su neurologu.Tai sake,kad viskas normoj, gliepr gerti kalci, bei mankstintis mirksiukas.gif
Atsakyti
zinai,as galvojau kad man tik vaidenasi blink.gif ,bet siandien atejusi daktare pasake,kad mazylis jau bando ropoti,kai paguldom guli normaliai,o kai jau atsikelia tai galvyte buna kur kojos o kojos kur galvyte.ir tai jei jam nepatinka kelti galvos gulint ant pilvo tai Dominykas pradeda ropoti wub.gif daktare sako,kad dar anksti,bet jei jau pradejo kojytem atsispirdineti tai puiku thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Indre_G. @ 2006 10 05, 16:03)

zinai labai daznai buna kad vaikiukai neropoja, bet anksciau pradeda vaiksciot mirksiukas.gif taip kad nepergyvenk labai, tuoj ir taviskis stoves ant koju mirksiukas.gif
Atsakyti
mano mazute ir ropoti nenori niekaip,kartais lyg bando bet iremia galvyte,"dubde'atstato ir viskas,sakiau gydytojai bet ji nieko nepatare,bet pati jau vaiksto isikibus i lovyte ir siaip paduodi pirstus tai atsistoja ir delioja kojytes.....gal tavo vaikas persoks ropinejimo perioda,,,daugeliui taip buna neropineje pradeda vaiksciot
Atsakyti
o dar būna, kad vaikai pirmiausia išmoksta vaikščioti, tik po to - atsisėsti lotuliukas.gif . Kiekvienam savo kelias.
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2006 10 07, 16:38)
o dar būna, kad vaikai pirmiausia išmoksta vaikščioti, tik po to - atsisėsti  lotuliukas.gif . Kiekvienam savo kelias.

spėju, kad čia mūsų variantas biggrin.gif Nes jau per pusę kambario pereina clap.gif , kai labai ko nors nori (čia mūsų vakarykštis pasiekimas), o apie atsisėdimą net negalvojame ir nebandome hihihi.gif
Atsakyti
O mums katik suejo 8men mes ir neropojam Atsisedam kai jau labai labai norim kitaip cypiam ir prasom kad kas pasodintu. O neropomam gal dar del to kad daznai bunam vaikstynese o juose tai lakstom labai labai Neurologe sake viskas tvarkoj gal ir neroposim, nors turim pazystamus bendraamzius ir jie jau senai ropoja ir jau atsistojo ir net vaikscioja po biski ( bet jie vaikstynes neturejo ) aisku biski pavydas ima , bet spesim ir mes dar laiko yra smile.gif
Atsakyti