Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie ropojimą

QUOTE(Ada! @ 2005 07 25, 15:59)
Labas visiems.
                    Mano mazylei uz savaites bus 11 menesiu,ji pati nevaiksto .... . Ropoja nuo 9 men. Kartais eina vedama uz rankyciu,bet tai buna retai..dazniausiai kai bandau ja vesti ji lenkia kojites ir rekia.O jau ropoja kaip tarpeda smile.gif Prisilaikdama atsistoja,pastatau,pastovi biskuti,kartais neimanoma ir pastatyti sedasi ir piksta.
                As labai laukiu kada prades vaikscioti...

GAL zinote kaip skatinti vaikscioti?      Aciu.

Jei neturite, susiraskite maždaug vienerių metukų draugę. Leliukams kiti leiai didžiausias pavyzdys. Tik jokiu būdu jų nelyginkite ir garsiai nesakykite: oi kaip gražiai ji vaikšto, o tu dar nemoki. Taip visai galite numušti jos pasitikėjimą savimi, norą stengis. Ir nenusimink, dar iki pirmo gimtadienio yra laiko ir tikiu, kad per tą šventę galėsi didžiuotis savarankiškais dukrytės žingsniukais smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Mes tik praeitą savaitę pradėjome ropoti (mums 9,5 mėn), bet manau, kad tai dėl svorio, nes sveriam 13,5 kg.
Atsakyti
Mano vaikas greičiau vaikščioti pradės nei šliaužioti ar ropoti. Jau pastovi su atrama, žingsniuoja prilaikomas ir tikrai neblogai jam sekasi. thumbup.gif Nu nemėgsta mano vaikas ant pilvuko gulėti. verysad.gif
Atsakyti
Sveikutes, mano mazule kaip tik si savaitgali pardejo ropoti. Dabar jai 6,5men. Pradzioj niekaip nesigaudavo, 3zingsniukus padarydavo ir kojytes susipindavo, tai daugiau vartesi ir taip judejo. O va dabar su kiekviena diena vis tvirciau, o dabar jau is vis varineja po kambari tik spek gaudyt. Man atrodo,kad vaikas pats turi "isikirst" kaip reik ropoti, nes mes kiek mokindavom, tiek nesigaudavo.
Kiek zinau,kad didesnio svorio vaikai ismoksta veliau tiek ropot,tiek vaiksciot. bet tai nereiskia,kad ju vystimasis kazkiek atsilieka. Tiesiog jiems yra sunkiau.
Atsakyti
QUOTE(neraska @ 2005 06 29, 16:23)
Sveikutės. Kada jūsų leliukai pradėjo ropoti? Ar kaip nors padėjote, kad greičiau tai įvyktų?

Sveikute,mūsų leliukas ropoti pradėjo nuo 6mėn.bet tas ropojimas buvo lovos rybose,labai letai nedideliu atstumu.O jau tikras ropojimas prasidėjo nuo 7mėn.3sav.Kad vaikas ropotu jį reikia mokinti.Mes jį sodindavom, padėdavom žaisliuka,kad būtų tikslas jo sėkti.Ir taip žaisdavom,kol išmokom. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Sėkmės.
Atsakyti
maniske slaiusti kaip kirmele pradejo 4.5 men,. o ropoti 6 menesiu. thumbup.gif dabar mums jau 7 men., ir ji jau netik ropoja, bet ir atsistoja beproblemu jei tik yta kur isikibti, ir aplink stala apeiti moka. blink.gif biggrin.gif uztai kiek vargo man, vaikcioti is paskos ir gaudyti. doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Mano mažiukas ropoti pradėjo 6mėn.,o nuo 7mėn. pradėjo laikantis rankytėm vaikščioti thumbup.gif Na,o dabar eina vienas,dar ne drąsiai,bet jau eina thumbup.gif
Atsakyti
Mamos neskubekit, ateis laikas, kaulai sutvirtes ir vaikas pats prades vaiksciuoti. Kiek jis dar per visa savo gyvenima padarys zingsniu!!
Maciau, kaip viena mano pazystama, priversdavo stoveti dar nepasiruosiusi vaika. Matau, kad jo kojytes tik is sono i sona siuboja. Gaila, kad mamos labai skuba doh.gif cry.gif
Atsakyti
Šliaužioja nuo 4 mėn., ropoja nuo 4 mėn. ir 3 sav., o stovi nuo 5 mėn.. Nežinau kas bus toliau, gal vaikščioti už mėnesio pradės doh.gif
Atsakyti
Na ir greituoliai čia jūsų mažiai, maniškė ropoti tikrai pradėjo nuo 6 mėn 3 sav* per lovą ,o per visą kambarį tik 7 mėn , o dabar 7mėn 3 sav tokiu blink.gif greičiu.
Svarbiausia stiprios rankytės, kad pakeltų krūtinėlę, poto kojytės ,kad iškeltų užpakaliuką, na o poto suderinti judesius ir pirmyn.Pratimai- rankytėm kaip atsispaudimai nuo stalo tik saugoti smakriuką, kai rankytės sustiprėja , kojytes pagrūsti po užpakaliuku, kai tai sugeba išsilaikyti tada siūbuoti- bet maniškei parodžius ,,tursindavosi ,, pati intensyviai, o poto tik judesius suderina ir pirmyn.
Tuos pratimus rodė kiniasiterapeutė ir darėm kasdien kaip mankštytę kelis kart per dieną, nes raumenukų tonusas per mažas buvo. o MOBILUS irgi padėjo taip pat , tik be ,,batareikų ,,.Viską daryti , kai gera nuotaika.O vyresnysis mano neropojo, o iškart vaikščiojo nuo metų, tad mažiau guzų ir problemų. biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,
musiškė jau bando ropoti, šliaužia nosim po kaldrą tongue.gif Bet truputi pyksta, kad nesigauna tolian nušliaužti smile.gif Manau, greit jau gerai ropos, nes kojom dirba gerai, tik rankom dar nemoka schmoll.gif Mums 4 mėn. ir 1 savaitė.Sėkmės
Atsakyti
Mano dukrytė pradėjo šliaužiot nuo kokių 4,5 mėn. Padarė jai masažų kursą tai prieš kelias dienas pradėjo ropoti thumbup.gif
Atsakyti