Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų teisės ir pareigos

O nebuvo istatimo tokio,kad jau nereikia vyro ,kad rasyti pas nuotarus prasyma del isvikos i uzseni su vaiku(issiskirusems).
Man dabar bus paradoksas ,su ex vyru mes nesutarem juodai,o dar man ji reikias tempti pas nuotara ,kad parasyt leidima del dukros.Jis net nesiduoda i kalbas.Bet ka dabar daryt man.Mazo to,man reikia dar padaryt pasa mazai dukrytiai,dicke dar turi,vizas,nes i Rusije dar vizu reikia.Ir dar tiek visko,o man jau balandi si menesi reikia viskom rupintis.Nezinau ,kaip cia prasisukt... g.gif
Atsakyti
jei turi teismo nuosprendi, kad vaiko gyvenamoji vieta yra su tavimi, tai buvusio vyro leidimo tau nereikia.
Atsakyti
Reikia leidimo bet kuriuo atveju !
Del to kyla daug problemu . pvz. mano seskes vyras is vis isvykes is salies, nemoka alimentu, ir is vis delto to yra "v rozyske" smile.gif tai ji turi eit is vaiku globos prasyti spravke, kad jos vyras ieskomas, kad jai leistu isvezti vaikus.
Atsakyti
natalija

kreipkis i vaiku teisiu agentura manau ten tau patars siuo klausimu .
Atsakyti
Scarrlet, gal as klystu - tegul Viktorija pataisys, bet dabar yra supaprastinta tvarka ir jeigu mamyte turi teismo sprendima, kad vaiko gyvenamoji vieta nustatyta su ja, tai jai tevelio leidimo nebereikia.
Atsakyti
QUOTE
Scarrlet, gal as klystu - tegul Viktorija pataisys, bet dabar yra supaprastinta tvarka ir jeigu mamyte turi teismo sprendima, kad vaiko gyvenamoji vieta nustatyta su ja, tai jai tevelio leidimo nebereikia.


--------------------
Nu as ka ir sakau,juk neseniai iejo istatimas toks,Kad ex-puse del vaiko isvikimo neduoda leidimo,arba reikalauju kai kure gudruciai pinigu siam malonumui. O mano atveju,tevas nemoka pinigu,neaplanko vaika.Ta mergaite priteista gyventi pas mane.Tai kodel turiu as eiti maldauti jo ,kad anas parasytu man leidima. dry.gif
Atsakyti
Laba diena. Norėčiau ir aš šiokios tokios pagalbos iš jūsų. Situacija tokia. Močiutė augina vaiką. Vaiko mama nedirba, gyvena nežinia kur, karts nuo karto pasirodo ir vėl dingsta. Šiuo metu vaiko tėvas yra suimtas už vagystę. Materialiai tėvai visiškai nerėmė ir neremia vaiko. Norėčiau sužinoti, ar įmanoma močiutei gauti anūko globą. Jei taip, tai ką reikėtų toliau daryti ir kur kreiptis? Ačiū.
Atsakyti
imanoma ir manau geriausiai viska paaiskintu vaiko teisiu apsaugos darbuotojai.
Atsakyti
Jei tevai santuokoje, arba issiskyre, nevede ir nenusistate vaiko gyvenamosios vietos - reikes notariskai patvirtinto sutikimo.
Jei jo neimanoma gauti (tetis dingo ir pan.) galima kreiptis i vaiku teisiu apsaugos tarnyba - jie isduoda leidima.

Jei teismo sprendimu yra nustatyta vaiko gyvenamoji vieta, tas tevas, kuris nurodytas teismo sprendime gali issivezti vaika be notarinio sutikimo. Tik reikia i pasieni veztis teismo sprendima ir jo kopija (nes kartais pasilieka nuorasa). Jei vezasi kitas is tevu, kuris nenurodytas sprendime, notarinio sutikimo reikia (Pvz. vaiko vieta nustatyta su mama, vadinasi ji gali keliauti laisvai, o tevui reiks mamos sutikimo)
Atsakyti
Nuo geguzes Lietuva tampa ES nare. Vaiko laikino isvykimo i ES salis tvarka nesikeis, liks galioti tokia pat, kokia ir iki siol. TAciau, kaip mane informavo vaiko teisiu apsaugos kontroliere, si tvarka bus perziureta ir vykimas i ES salis artimiausiu metu bus supsprastinta. Aisku, tai ivyks ne po menesio ir ne po dvieju, bet po kokiu metu gal jau ir galima tiketis
Atsakyti
ar teisingai supratau vaikas prirasytas prie manes o vyras atskirai kitam bute prirasytas . tai nereikes jo sutikimo valio

aciu labai uz atsakyma
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo happymother: 06 balandžio 2004 - 13:19
Ot ir reikes, nes jus susituoke. O prirasytas ar neprirasytas - ne tame esme. Reikia per teisma nustatyti vaiko gyvenamaja vieta.
Atsakyti