Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų teisės ir pareigos

Teisiskai nezinau,as irgi galvoju taip ,kaip tu.Kaip galima is motinos atimt vaika?! Jai viena iseitis ,skirtis su jo.Alimentus priteist galima.Plauk biski ,gal vakare advokate parasys savo nuomone. Nesinervok.
Atsakyti
QUOTE (Noriu buti mama! @ 2004 02 25, 10:03)
Na bet nejaugi galima is motinos atimti vaika??? Na ir kas kad ji nedirba siuo metu, ji gi gali susirasti darba ir ji islaikyti. O del advokato tai pas ja tikrai nebus pinigu sad.gif Na nejaugi situacija be iseities? Kaip is viso apsisaugoti nuo tokiu dalyku? Dar vaiku neturiu, bet labai nenoreciau kad kas nors turetu teise man grasinti kad juos is manes atims mad.gif Tai atrodo neimanoma ohmy.gif Beje anyta irgi jai grasina. Na zodziu vyras pastoviai grasina kad ji galinti nesdintis is kur atvaziavo o jie su jo mama puikiai ir be jos susitvarkys. mad.gif

Situacija yra sunki ir sunku yra patarti. Advokatu papirk negali, juos gali tik samdyti kaip savo atstovus. Del teiseju. Tikrai nera ta situacija, kad teismas, tai turgus, kur perku - parduodu. Dazniausiai tai gasdinimai be pagrindo.
Ka pirmiausia reikia padaryti, tai susirasti darba, kad nors kiek igyti savarankiskumo. Yra vietu, kur nemokamai teikiama teisine pagalba. Teises klinika, savivaldybes turi konsultantu, konsultuojanciu socialiai remtinus asmenis, o taip pat vertetu pagalvoti ar nesikreipti i moteru kriziu centra. Ten gali padet susirasti busta, daznai centrai turi ir teisininkus.
Niekas taip lengvai is negeriancios, nevartojancios narkotiku motinos neatims vaiko. Ypac, jei vaikas labiau prisirises prie mamos. Tokiu atveju is vyro gali buti priteisti alimentai vaikui ir islaikymas zmonai, kuri augina maza vaika
Atsakyti
Aciu jus siek tiek nuraminot. Bent jau neatrodo visau jau padetis be iseities
Atsakyti
Mano vyras is pirmos santuokos turi sunu, kuris lig siol augo su mociute (mamos mama). Kadangi vaiko tikroji mama jau ilgas laiko tarpas prapuolusi uzsienyje be zinios, vaika pasiememe auginti mes. Bet teisiskai jokiu dokumentu nesutvarkeme dar-gal kas esate susidure su tokia situacija-nuo ko pradeti? vaikui jau tuoj 5 metukai-nesinori kad butu metomas is vieno Lietuvos krasto i kita.
Atsakyti
Yra du keliai:
1) kreiptis i teisma del vaiko gyvenamosios vietos nustatymo
2) kreiptis i teismas del motinystes teisiu apribojimo ir vaiko gyvenamosios vietos nustatymo.

Tiek vienu, tiek kitu atveju bus problemu su vaiko mamos paieska
Atsakyti
labai ačiū, bet ar negalėčiau konkrečiau sužinoti kokius dokumentus ruoštis, kiek tai užtruks?
Atsakyti
Tiek vienu, tiek kitu atveju reiktu rasyti ieskini. Paprasciau butu 1 variantas.
Kiek laiko uztruktu priklausytu nuo to, ar turite visus dokumentus ir per kiek laiko ieskini surasytu advokatas.
Atsakyti
Norejau paklaust norejau vasara isvaziuoti i uzsieni su vaiku . Mes esame susituoke , zinau ,kad reikes mums vykti pas notara rasyti, kad vyras sutinka , kad galeciau isvest vaika i uzsieni. Bet as nezinau kiek laiko busime uzsienyje. ar galetume pasirasyti tai,kad mano vyras sutinka , kad leistu isvezti sunu i uzsieni,nereikalaujant jo sutikimo.? Ar tai galima. Ar tik skirybu atveju galimos tokios sutartys .?


Atsakyti
o ar esi pasidarius pasa vaikui?nes be jo vaikucio niekur neisvesi.... blink.gif
Atsakyti


zadam daryti vyksim tik rugpjucio menesi manau,kad veidukas gali dar pasikeisti
Atsakyti
vaika vezant i uzsieni reikia dvieju dalyku:
- paso vaikui, bet kokio amziaus, tad jeigu vasara norit vaziuoti jau dabar daryti reikia, daro per 1d.d - 90Lt, per 5 d.d. - 60Lt, neskubos tvarka atrodo 30Lt. i pasu poskyri reikia nesti abieju tevu pasus ir vaiko gimimo liudijima, viena nespalvota pasine nuotrauka, pati vaika( cia butinai), ir dar gyvenamosios vietos dekaravimo pazyma jeigu gyv. vieta nera deklaruota tada reikes parasyti toki prasyma su paaiskinimu kuriu galu nedeklaravot, ai ir kad sumoketa kvita. Atsiimant pasa reikia tureti savo pasa , pacio vaiko nereikia rolleyes.gif
- noratiskai patvirtinto tevu sutikimo, jeigu vaikas vazuoja vienas arba to is tevu kuris nevaziuoja. nesvarbu ar susituoke ar ne tevai. Daro isimti jeigu tevai issiskyre ir tevas ( pvz) tycia nenori pasirasyti ta sutikima, reikalauja pinigu ir t.t., tada reikia kreiptis i vaiku teisiu apsaugos agentura, ten sutvarko sita reikala, taip pat susikimo nereikia, jeigu vienas tevu mires arba issituoke ir teismo metu pasidaline vaikus ir yra tai patvirtinantys dokumentai
Atsakyti
Galima pas notara prasyti pvz. leidima metams. pvz. mano brolis turi toki leidima: Leidziu savo sunu iki 2005m. tam tikros dienos, isvykti su savo motina(tevu) i VISAS EUROPOS SALIS.
tai zymiai geriau, nes nereikia kaskart kai ruosiesi kur nors isvykt eiti pas notara, moket. thumbup.gif

o kiek uzbusit uzsieni gi nera svarbu g.gif . nes leidima isvykti reikia rodyti tik isvykstant, lietuvos pasienieciams.
Atsakyti