Vakar gaminau Psiaudokoldunu. Labai geras receptelis. Mano vyras nieka nevalgydavo koldunu su sultiniu, o pamates nuotraukoje, kad patiekiami su sultiniu, paprase ipilti Pagyre ir sake, kad gi daug lengviau pagaminami ir skanus. Ačiū Glacce už receptuką Dar noriu karpatę pagaminti, bet labai daug kiaušų ieina- tai dar vis atidelioju.
Glacee, grietinėlės aš gavau, bei tik vieną 200 g pakutį. taigi, dar pieno produktų skyriuje buvo nuspręsta, kad desertui bus brownies.
Šaštadienį iš pat ryto išsikepiau biskvitą. Tik kepiau ne 25 min, nes medinis pagaliukas bisas buvo apsivėlęs tešlą. Tai gal dar kokias 5 min pakepiau. Bet spėju buvo per daug, nes mano biskvitas tikrai nebuvo minkštas ar drėgnas. Tašiau visų svarbiausia tai, kad jis buvo SKANUS
Kol mano biskvitas vėso ant grotelių, aš inirtingai darbavausi sporto salėje ir negalėjau atsikratyt minties, kad mano virtuvėj kažkas negerai Kaip paiškėjo vėliau, tai taip ir buvo
Grįžus namo virtuvėj ėmiau suktis dar energingiau ir pradėjau ruošti farfale su pesto. Pirmiausia sūrį užpyliau pienu ir pamiršau šaldytuve. Kol virė makaronai, dariau padažą. Visus ingridientus įskaitant ir pomidorą (!!!!) sutryniau blenderiu. Makaronus su pesto sumaišiau jau atvėsusius ir sūrį tada sudėjau. Drįstu pastebėti, kad sutrintas, o ne supjaustytas poimidoras skonio nepagadino
Tada ėmiausi gastroorgazminių brownies. Pirmas šokas buvo, kai paaiškėjo, kad mano sviestas kietas kaip akmuo. Tai ištryniau su blenderiu ir tada pagaminau kremą. Kai kremas jaukiai įsikūrė ant biskvito, griebiausi vištuko. Brendžio iš po vakarykščiai nebuvo nei lašo, tai sausas vynas buvo panaudotas vištukui ir skrandį truputį pradžiugino Kai skardelė su mėsyte buvo standžiai įpakuota folijoje ir įsikūrė orkaitėje nutariau pasilepinti karštoj vonioj Laiko juk turėjau Varškės kremas juk turi stingti valandą
Kai susiruošiau gaminti glajų papaiškėjo, kad rytinės mano mintys, kad kažkas negerai visai ne be pagrindo. Mano smaližė mama su drauge prie kavos suvalgė visą plytą (!!!) šokolado Taigi glajui turėjau truputį daugiau nei 50 g juodo šokolado. tada teko exstra ieškoti naminio šokolado recepto, taigi mano glajus išvirė, atbėso, bet kažko nelabai stingsta. Tai brownies apipilu glajumi ir įkišu į šaldytuvą.
Na stalas jau paserviruotas, bet mano glajus vis dar nestingsta O ir tas pats nutekėjo nuo viršaus, nutekėjo nuo tortinės ir mano visa šaldytuvo lentyna plaukia šokoladiniam glajui Brownies kaip matau jau nebeišgelbėsiu, tai puolu gelbėti šaldytuvo ir pačiam gelbėjimo operacijos įkaršty skambuti į duris.
Pasirodo mano brangiausias. Kaip tikras džentelmenas su mano mėgstamu vynu ir gėlėm
Ferfale su pesto - fantastiška, kartojam.
Vištiena su 40 skiltelių česnako - dviguba fantastika, ir kai ką cituojant daug skaniau negu mamos (bet ne mano mamos)
gastroorgazminiai brownies su šokolado padažu iki nuėjom miegoti buvo kartojami 4 kartus. Nerealiai skanu
Šianakt sapnavau vyšnią - girtuoklę. Gal tai ženklas?
O dabar visai rimtai noriu paklausti, ar po 25 min kepimo brownies turi būti šiek tiek drėgnas ir pagaliukas turi būti apsivėlęs tešla? Gal tokiu atveju jį geriau palikti padžiūti orkaitėje, o ne kepti?
Šaštadienį iš pat ryto išsikepiau biskvitą. Tik kepiau ne 25 min, nes medinis pagaliukas bisas buvo apsivėlęs tešlą. Tai gal dar kokias 5 min pakepiau. Bet spėju buvo per daug, nes mano biskvitas tikrai nebuvo minkštas ar drėgnas. Tašiau visų svarbiausia tai, kad jis buvo SKANUS
Kol mano biskvitas vėso ant grotelių, aš inirtingai darbavausi sporto salėje ir negalėjau atsikratyt minties, kad mano virtuvėj kažkas negerai Kaip paiškėjo vėliau, tai taip ir buvo
Grįžus namo virtuvėj ėmiau suktis dar energingiau ir pradėjau ruošti farfale su pesto. Pirmiausia sūrį užpyliau pienu ir pamiršau šaldytuve. Kol virė makaronai, dariau padažą. Visus ingridientus įskaitant ir pomidorą (!!!!) sutryniau blenderiu. Makaronus su pesto sumaišiau jau atvėsusius ir sūrį tada sudėjau. Drįstu pastebėti, kad sutrintas, o ne supjaustytas poimidoras skonio nepagadino
Tada ėmiausi gastroorgazminių brownies. Pirmas šokas buvo, kai paaiškėjo, kad mano sviestas kietas kaip akmuo. Tai ištryniau su blenderiu ir tada pagaminau kremą. Kai kremas jaukiai įsikūrė ant biskvito, griebiausi vištuko. Brendžio iš po vakarykščiai nebuvo nei lašo, tai sausas vynas buvo panaudotas vištukui ir skrandį truputį pradžiugino Kai skardelė su mėsyte buvo standžiai įpakuota folijoje ir įsikūrė orkaitėje nutariau pasilepinti karštoj vonioj Laiko juk turėjau Varškės kremas juk turi stingti valandą
Kai susiruošiau gaminti glajų papaiškėjo, kad rytinės mano mintys, kad kažkas negerai visai ne be pagrindo. Mano smaližė mama su drauge prie kavos suvalgė visą plytą (!!!) šokolado Taigi glajui turėjau truputį daugiau nei 50 g juodo šokolado. tada teko exstra ieškoti naminio šokolado recepto, taigi mano glajus išvirė, atbėso, bet kažko nelabai stingsta. Tai brownies apipilu glajumi ir įkišu į šaldytuvą.
Na stalas jau paserviruotas, bet mano glajus vis dar nestingsta O ir tas pats nutekėjo nuo viršaus, nutekėjo nuo tortinės ir mano visa šaldytuvo lentyna plaukia šokoladiniam glajui Brownies kaip matau jau nebeišgelbėsiu, tai puolu gelbėti šaldytuvo ir pačiam gelbėjimo operacijos įkaršty skambuti į duris.
Pasirodo mano brangiausias. Kaip tikras džentelmenas su mano mėgstamu vynu ir gėlėm
Ferfale su pesto - fantastiška, kartojam.
Vištiena su 40 skiltelių česnako - dviguba fantastika, ir kai ką cituojant daug skaniau negu mamos (bet ne mano mamos)
gastroorgazminiai brownies su šokolado padažu iki nuėjom miegoti buvo kartojami 4 kartus. Nerealiai skanu
Šianakt sapnavau vyšnią - girtuoklę. Gal tai ženklas?
O dabar visai rimtai noriu paklausti, ar po 25 min kepimo brownies turi būti šiek tiek drėgnas ir pagaliukas turi būti apsivėlęs tešla? Gal tokiu atveju jį geriau palikti padžiūti orkaitėje, o ne kepti?
QUOTE(tokom @ 2007 01 20, 10:15)
Vakar ir as viriau ali koldunu, bet ne koldunu... Man labiausiai patiko, kad greita, o be to ir skanu. Ale tik jauciu gal per skysta teshla padariau, nes ideju i vandeni, ji tiesiog nubegdavo ir ant mesos nieko neliko tada idejau miltu, padariau gana tirsta teshla ir siaip ne taip ishviriau kukuliukus marshkineliuose
QUOTE(@asta @ 2007 01 20, 19:16)
Viriau šiandien Pseudokoldūnus daržovių sultinyje,labai skaniai pavalgėm dėkui už super paprastą receptėlį,Glacee
ir aš vakar viriau netikrus koldūnus - labai patiko receptas, tai net viriau 2 kartus pietums ir vakarienei
ačiū, Glacee, už lengva ir greitai pagaminama greita receptuką
QUOTE(Mama_Tania @ 2007 01 22, 11:50)
ir aš vakar viriau netikrus koldūnus - labai patiko receptas, tai net viriau 2 kartus pietums ir vakarienei
ačiū, Glacee, už lengva ir greitai pagaminama greita receptuką
ačiū, Glacee, už lengva ir greitai pagaminama greita receptuką
as vakar irgi susigundziau ir padariau, man visai patiko, o vyrui ne .... suvalge, bet pasake, kad daugiau ne daryciau
na, grietinėčių jau vakar vakare nebebuvo (nors juos iškepiau apie 12 val.... ir mes tik dviese... sakiau, kitasyk reikes is dvigubos normos daryt). šįkart pamiršau į varškę miltų įdėt, bet nieko baisaus, tiksliau, netgi labai skanu, skonio negadina... ir kaip man patinka ta pastaba: "Nepermaišyti!" esu truputėlį tinginėlė, minkymas nėra mėgstamiausias mano užsiėmimas, o štai čia receptas, kuriam netgi NEGALIMA daug minkyti
dar prisirinkau iš tavęs kremų idėjų ir kepiau tortuką. vienas kremas buvo karpatės ( , dar liko, galvoju, kaip sunaudot), o kitą ruošiausi daryt varškės iš brownių, bet kai sumaišiau varškę su kondensuotu pienu, ir taip buvo labai skanu, tai nieko kito ir nebedėjau... biskvitus pati sumarmalavau, bet visai nieko išėjo , juos pertepiau abiem kremais, į kuriuos dar įmaišiau atšildytų ir truputį su cukrumi pavirtų vyšnių, o puošiau tirpdytu pienišku šokoladu ir baltu tirpdytu šokoladu padariau ant tortuko užrašą skonis tik vienas dalykas nelabai: karpatės kremas per skystas, o aš jo labai daug pridėjau, tai negalėjau torto formos šonų nuimt, puošiau tik viršų... bet kadangi valgysim tik mes dviese su vyru, tai gerai.
iš pradžių norėjau daryti brownies, bet mano vyras pareiškė, kad šokoladinių tortų nemėgsta, tai ir dariau tokį mišinį. bet kitąkart aš tikrai brownies darysiu
ačiū už idėjas
dar prisirinkau iš tavęs kremų idėjų ir kepiau tortuką. vienas kremas buvo karpatės ( , dar liko, galvoju, kaip sunaudot), o kitą ruošiausi daryt varškės iš brownių, bet kai sumaišiau varškę su kondensuotu pienu, ir taip buvo labai skanu, tai nieko kito ir nebedėjau... biskvitus pati sumarmalavau, bet visai nieko išėjo , juos pertepiau abiem kremais, į kuriuos dar įmaišiau atšildytų ir truputį su cukrumi pavirtų vyšnių, o puošiau tirpdytu pienišku šokoladu ir baltu tirpdytu šokoladu padariau ant tortuko užrašą skonis tik vienas dalykas nelabai: karpatės kremas per skystas, o aš jo labai daug pridėjau, tai negalėjau torto formos šonų nuimt, puošiau tik viršų... bet kadangi valgysim tik mes dviese su vyru, tai gerai.
iš pradžių norėjau daryti brownies, bet mano vyras pareiškė, kad šokoladinių tortų nemėgsta, tai ir dariau tokį mišinį. bet kitąkart aš tikrai brownies darysiu
ačiū už idėjas
O mes ką tik skanavome vyšnią girtuoklę. Vyras prašė pasakyti, kad jos paragavęs pasijuto kaip niekad mylintis žmoną. Vien žo, valgom: aš sakau, koks skanus, o vyras: nerealus, nuostabus, kepk kasdien ir t.t.
Supertortas!!! Gana greit paruošiamas, gana lengvas, burnoj tirpsta, neapsivalgyti neįmanoma.
Eilinį kartą padėka tau Glacee. Aš vis ką nors išbandžius lieku labai maloniai nustebinta.
Supertortas!!! Gana greit paruošiamas, gana lengvas, burnoj tirpsta, neapsivalgyti neįmanoma.
Eilinį kartą padėka tau Glacee. Aš vis ką nors išbandžius lieku labai maloniai nustebinta.
Kepiau Karpatę.... manau kad nesiseke...
Tešlą pasigaminau, pasidalinau orkaitės standartinę skardą į 2 dalis iškepiau 2 blynus. Per nepilnas 30 min jis man parudavo kiek suprantu per daug na bet neapdege nei kiek
Na gerai. Kremas.... oho.... kalnas kremo..... oho.... kol buvo tik kremas, be grietinėlės-kiekis atrodė logiškai, na bet su grietinėle....
na gerai- puoliau krauti tą kremą ir taip iki galo ir nesupratau kur jį visą sukišti...
Na tai vat apibarsčiau cukraus pudra ir įkišau į šaldytuvą (kažkaip nepasitikiu palikt kambario temperatūroje, nes ta grietinėlė man per naktį šildomoj patalpoj pasitikėjimo nekelia)- per naktį gal ir ten sudrėks. nors jei kremas šiek tiek nesukietės tai neįsivaizduoju ar sugebės mano Karpatę kas supjaustyti...
Na ir likau nesupratusi...
O tie blynai gal turėjo taip labai panašiai į plikytus pyragėlius iškilti?kad perpjauti etų? na bet žiūrėjau į nuotrauką-lyg ne... O kaip jums pavyksta padaryti kad kraštai susiliestų blyno, o pertepimas viduje liktų?
Visada galvojau kad moku gaminti ir kad galiu ir sudėtingesnius receptus įgyvendinti, bet su Glacee receptai mane persekioja kažkokios nelaimės...
Tešlą pasigaminau, pasidalinau orkaitės standartinę skardą į 2 dalis iškepiau 2 blynus. Per nepilnas 30 min jis man parudavo kiek suprantu per daug na bet neapdege nei kiek
Na gerai. Kremas.... oho.... kalnas kremo..... oho.... kol buvo tik kremas, be grietinėlės-kiekis atrodė logiškai, na bet su grietinėle....
na gerai- puoliau krauti tą kremą ir taip iki galo ir nesupratau kur jį visą sukišti...
Na tai vat apibarsčiau cukraus pudra ir įkišau į šaldytuvą (kažkaip nepasitikiu palikt kambario temperatūroje, nes ta grietinėlė man per naktį šildomoj patalpoj pasitikėjimo nekelia)- per naktį gal ir ten sudrėks. nors jei kremas šiek tiek nesukietės tai neįsivaizduoju ar sugebės mano Karpatę kas supjaustyti...
Na ir likau nesupratusi...
O tie blynai gal turėjo taip labai panašiai į plikytus pyragėlius iškilti?kad perpjauti etų? na bet žiūrėjau į nuotrauką-lyg ne... O kaip jums pavyksta padaryti kad kraštai susiliestų blyno, o pertepimas viduje liktų?
Visada galvojau kad moku gaminti ir kad galiu ir sudėtingesnius receptus įgyvendinti, bet su Glacee receptai mane persekioja kažkokios nelaimės...
Na pagaliau prisėdau bent trumpam, pasidžiaugt kaip gerai sekėsi šeimininkaut Ačiū, Glacee, už pagalbą Troškiniai gavosi super dariau du variantus- -vieną su kalakutiena, kitą su kiaulienos išpjova. gavosi laaabai skanu Buvo suvalgyta 6 kg mėsos Padažui naudojau ne raugintus, o marinuotus agurkėlius, šaldytus baravykus, o visa kita pagal receptą. Niam kaip skanu ir labai tinkama vakarėliui. Patiekiau su garuose keptomis bulvių skiltelėmis.
Ir dar Karpatė ir du Gastroorgazmai tiesiog sunyko akyse , nes pavyko tikrai puikiai
O šiandien taip norėjosi vyšnių, kad ėmiausi daryti šaltą vyšninį desertą, o paaiškėjo, kad neturiu kur šaldyt , nes per pietus prisikroviau pilną šaldymo kamerą šaldytų gėrybių , tad teko valgyt vienas šaltas vyšnias Net grietinėlės nebeplakiau
Ir dar Karpatė ir du Gastroorgazmai tiesiog sunyko akyse , nes pavyko tikrai puikiai
O šiandien taip norėjosi vyšnių, kad ėmiausi daryti šaltą vyšninį desertą, o paaiškėjo, kad neturiu kur šaldyt , nes per pietus prisikroviau pilną šaldymo kamerą šaldytų gėrybių , tad teko valgyt vienas šaltas vyšnias Net grietinėlės nebeplakiau
Nu netikri koldūnai ne mano patiekalas. Užtat gastoorgazminis nors šeima ir vaipėsi pasirodo vakar ištirpo kol aš buvau darbe.
Aš vakar irgi gaminau pseudokoldūnus. Mums patiko Kadangi valgomi su buljonu, primena sibirietiškus koldūnus. Labai geras patiekalas kai nėra laiko gaminti, o valgyti norisi
Sutinku, geras patiekals kai skubi. Bet kas gali prilygti geriems koldūnas...ach.
QUOTE(tavi @ 2007 01 23, 09:23)
Sutinku, geras patiekals kai skubi. Bet kas gali prilygti geriems koldūnas...ach.
aš daugiau koldūnus tikrai niekada nedarysiu ir nevirsiu, ach tie pseudokoldūnai