Įkraunama...
Įkraunama...

Žaidžiame virtuvę su Glacee - 2

tavi
ne, nekepu. Tiesiog pašildau įpylus truputį sultinio arba vandens smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 16 sausio 2007 - 11:48
Glacee, vakar buvau užsiėmusi receptų knygos darymu blush2.gif Iš tavo receptų mirksiukas.gif Ir sąrašą savaitgaliui jau pasiruošiau ką gaminsiu. Nes šiokiom dienom per vėlai iš darbo namo parsibeldžiu, kad galėčiau sau leisti gamint. Bet užtat savaitgaliais tai atsigriebiu. Tai va, žadu šeštadienį gaminsiu: Farfale salotas su pesto, vištieną su 40 skiltelių česnako tik niekaip neapsisprendžiu dėl deserto. Ar kepti karpatę ar gastroorgazminius brownies Cappuccino g.gif Na, bet iki šeštadienio dar daaug laiko. O gal iki šeštadienio tu dar kokių naujų receptėlių įdėsi blush2.gif
Vienam vakarėly teko ragaut labai skanaus dalyko - kepenų pašteto tešloj. Gal tu Glacee, kartais žinai kaip tas skanėstas gaminamas?
Atsakyti
QUOTE(Glacee @ 2007 01 16, 00:25)
Portuke
Apie šaukštus supratau:) Aš niekaip neprisiruošiu jų nupirkti. Vis svarstykles naudoju smile.gif
Žinok, kažkada dariau vištieną pagal šitą receptą.... mniam ne tas žodis smile.gif Tik aš miško grybus naudojau ir vištieną troškinau - filė supjausčiau juostelėmis, greitai apkepinau, o po to truputį sultinio ir kol išgaravo, tada šiuo padažu užpiliau.... nu labai skanu smile.gif O aš pati tokio tipo troškinuką daryčiau kuo elementariau - kad išryškėtų baravykų skonis ir viskas, ne marinuojant mėsos, nebent lai porą valandų paguli aptepta aliejumi. Prieskonių irgi minimaliai - gal kokio mairūno truputuką.
oto suktinukai labai paprasta: file supjaustyti išilgai pusiau, pabarstyti druskyte, citrinos cedra, kokį baziliko ar petražolės lapelį padėti, susukti. Apvyniuoti parmos kumpio juostele ir kepti orkaitėje. Galima susmeigti, bet nebūtinai. O padažui tiesiog truputį sūrio (galima kokios gorgozolos paimti) ir ištirpinti grietinėlėje. Viskas smile.gif
Kaip ten tavo orkaitė? Ar susitvarkei? Kaip pavyko mažių pamaitinti? smile.gif O šaltus užkandžius galima ir nebanalius padaryti:)

Aš svarstyklių neturiu, todėl šaukštai bus kuriam laikui pats tas smile.gif

Labai ačiū už idėjas ir nuorodą 4u.gif 4u.gif Vyras perskaitė ir čepsėti ėmė lotuliukas.gif Kaip tik šaldiklyje laukia nesulaukia savo eilės šaldyti baravykai ir dar džiovintų kelios saujos yra, tai gal visai tiks? g.gif Tik vat man labai baisu, kad nesutrauktų to padažo, juk jei gerai supratau (gėda, bet baigiu pamiršti rusų kalbą blush2.gif ) pilasi grietinėlė ir dedasi rauginti agurkėliai?
O ir oto suktinukai niam, niam, tik pagal kompaniją žinau,kad koks ketvirtadalis liktų nevalgę , tai pasilaikysiu šitą variantą šventiniam savaitgaliui smile.gif Bet vyr atai oi kaippalepinsiu,nes jam žuvis tai tai labai patinka.
Dėl šaltų, tai žinau,kad galima tikrai išradingai paruošt, bet kai rašiau tai buvo tokia apatija ir nusivylimas apėmęs dėl numirusios orkaitės ir kaitlentės, kad doh.gif Mažių ir vakar ir šiandien nešiausi pas kaimyne košės virti, gerai,kad kaimynai faini pas mus smile.gif Bet viskas gerai baigėsi ir , pasak meistro, per stebuklą mano virtuvės elektronika gyva liko blink.gif blink.gif
QUOTE(Glacee @ 2007 01 16, 12:25)
Portuke,
laikyk mane stipriai, nes irgi į Sangaidą ruošiuosi....  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Oi sunku man ten apsilankius būna, visko užsireikia ... O kaip tau sekėsi ? ax.gif
Atsakyti
planuoju karpate daryt , kur det baltymus kurie liks nuo tryniu ? rolleyes.gif
Atsakyti
Tortas "Vyšnia-girtuoklė"
Tai, ką tigriukai mėgsta labiausiai smile.gif

Biskvitui:
4 kiausiniai
150 g cukraus
70 g miltu (3,5 sauksto)
30 g kakavos (1,5 sauksto)
nubrauktas saukstelis kepimo milteliu

kremui
350 ml plakamosios grietineles (300 ml į vidų ir 50 ml šonams aptepti)
100 g c.pudros

Vyšnių įdarui
300 g vysniu (as turejau saldytas)
100 ml brendzio
50 ml juodos arbatos

pabarstymui
100 g tarkuoto šokolado

Vyšnių žele pakelis (gainti pagal aprašymą ant pakelio, pusiau sustingdinti)

Vyšnias išmirkyti brendyje (nieko nepasakysiu, kiek…. Nes pas mane dažnai jos dingdavo… bet, aišku, kuo ilgiau, tuo geriau. Valio, jei išeis išlaikyti tris-keturias dienas). Brendį sumaišius su arbata naudoti biskvito pašlakstymui.

Biskvitą iškepti dieną prieš. Išplakti baltymus iki standžių putų, palaipsniui įberti cukrų, po to supilti trynius, citrinos žievelę ir sultys. Baigti plakti ir suberti persijotus miltus su kakava ir kepimo milteliais. Kepti 170 C apie 50 min. forma - 20 cm. Ataušinti ant grotelių. Kitą dieną labai plonai nupjauti viršutinį sluoksnį ne storiau vieno centimetro. Iš likusios dalies išgremžti vidų, paliekant kažką panašaus į indelį. Tą biskvitą, kurį išėmėme iš biskvito vidaus supjaustyti maždaug vienodo dydžio gabaliukais. Išplakti grietinėlę ir sluoksniuoti biskvite – grietinėlę, apšlakstytus brendžiu su arbata biskvito gabaliukus, vyšnias, stengtis kad biskvito ir vyšnių būtų kiek daugiau centre, tuo sudarant lyg atramą uždengiančiam sluoksniui. Šaukštą grietinėlės palikti viršui patepti. Torto pusgaminį uždengti likusiu biskvito sluoksniu. Labai plonai aptepti viršų grietinele. Tortą įdėti atgal į formą ir ant viršaus sudėti pusiau sustingusius drebučius. Laikyti šaldytuve per naktį. Likusią grietinėlę išplakti. Po to nuimti formą, grietinele aptepti šonus ir užbarstyti tarkuotu šokoladu. Taip pat galima šokoladą ne tarkuoti, o paskusti bulvių skustuku.

taip atrodo gabaliukas ir tortas formoje. Forma išklota "apykale" iš kepimo popieriaus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 16 sausio 2007 - 21:42
Smiltis
O kaip... user posted image taip, tokie jie.... nieko nemėgsta lotuliukas.gif Labai-labai džiaugiuosi, kad patiko user posted image Dar gefiltefiš galima padaryti. Manau, įvertintų user posted image

Monikutė
user posted imageuser posted imageuser posted image Nieko sau.... man tikrai labai malonu user posted image
Labai skanų meniu sugalvojai. Salotos - mniam.... vištytė - mniam smile.gif O saldumynų - tai va, ir šiandien įdėjau smile.gif tik nežinau, ar dar ką nors saldaus įdėsiu iki šeštadienio smile.gif Net nežinau, ką patarti smile.gif man ir vienas dalykas skanus ir kitas smile.gif
Aš darau kiek kitokį paštetą, nekeptą, bet vis tiek labai skanų smile.gif))) . Bet kažkokiam žurnale mačiau labai įspūdingą receptą. Reikės paieškoti ir tada įkelsiu smile.gif

Moonlit
smile.gif

Portuke
smile.gif
Vėl aš apie savo tarakonus smile.gif)))) O gal padaryk mažą repeticiją prieš pateikiant svečiams? Kartais būna labai naudinga smile.gif Kai aš dariau, tai nesutraukė, viskas gerai buvo. Į šį padažą gali dėti ir vienokius grybus ir kitokius, nes ten efektas yra pasiekiamas būtent skonių kombinavimu, o jeigu gaminsi padažą tik grybų, tai tada tik iš vienos rūšies grybų, geriau šaldytų - jie yra tokio tauresnio skonio, tad svarbu jį pabrėžti, bet ne apvilkti kitais smile.gif bet čia, jau kaip sakiau, aš taip galvoju smile.gif
Oto suktinukai irgi skanuuser posted image bus įdomu, jei padarysi smile.gif
Oi, kaip gerai, kad tau orkaitę sutvarkė smile.gif Dabar gi ir nuotaika geresnėsmile.gif
Iki Sangaidos nenuėjau, vėjai į Žaną nunešė... bet labai ramiai viskas vyko. Nes norėjau tik pailgų stačiakampių lėkščių, o jos Žanoje - 28 litai, o Rimi - 22... manau, pasirinkimas aiškus...Štai ir taip baigėsi mano žygis. O artimiausiu laiku nelabai turėsiu laiko, tad ir neisiu smile.gif

mamushka
morengus kepti user posted image pas mane tai greitai išlėkia - du kartus baltyminis omletas ir tvarka smile.gif

Nolina
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 16 sausio 2007 - 22:50
QUOTE(Glacee @ 2007 01 17, 00:47)
Portuke
smile.gif
Vėl aš apie savo tarakonus smile.gif)))) O gal padaryk mažą repeticiją prieš pateikiant svečiams? Kartais būna labai naudinga smile.gif Kai aš dariau, tai nesutraukė, viskas gerai buvo. Į šį padažą gali dėti ir vienokius grybus ir kitokius, nes ten efektas yra pasiekiamas būtent skonių kombinavimu, o jeigu gaminsi padažą tik grybų, tai tada tik iš vienos rūšies grybų, geriau šaldytų - jie yra tokio tauresnio skonio, tad svarbu jį pabrėžti, bet ne apvilkti kitais smile.gif bet čia, jau kaip sakiau, aš taip galvoju smile.gif
Oto suktinukai irgi skanuuser posted image bus įdomu, jei padarysi smile.gif
Oi, kaip gerai, kad tau orkaitę sutvarkė smile.gif Dabar gi ir nuotaika geresnėsmile.gif 
Iki Sangaidos nenuėjau, vėjai į Žaną nunešė... bet labai ramiai viskas vyko. Nes norėjau tik pailgų stačiakampių lėkščių, o jos Žanoje - 28 litai, o Rimi -  22... manau, pasirinkimas aiškus...Štai ir taip baigėsi mano žygis. O artimiausiu laiku nelabai turėsiu laiko, tad ir neisiu smile.gif

Aš visada darau "generalkes" lotuliukas.gif prieš premjierą svečiams, tai šį kartą taip pat darysiu, todėl ir klausinėjausi,kad dar spėčiau rytoj. Ačiū labai už pagalbą, būtinai atraportuosiu kaip sekėsi mirksiukas.gif
O aš irgi apžiūrinėjau Sangaidoj kvadratines lėkštes serviravimui, nes keletą kvadratinių indų užkandžiams turiu,bet kadangi susigindžiau vienu tokiu jų naujai atsivežtu komplektėliu, tai kvadratinės lėkštės atšauktos neribojamam laikui.......
Atsakyti
Na, tenka ir man įsiterpti. Lenkiu žemai galvą prieš temos autorę. Receptai nuostabūs, ypač konditeriniai. Svarbiausia, kad nereikia sukti galvos, ar teisingas saldumyno receptas, ar neapsijuoksi prieš svečius. Iškepei ir vaišini. O jau visų aikčiojimai rolleyes.gif Bandžiau dar nedaug - Kapučino ir Šokoladinį keksą. Dar kartą ačiū.
Atsakyti
QUOTE(Moonlit @ 2007 01 16, 18:21)
Monikute, gal gali ta receptų knyga pasidalinti? 4u.gif


Mielai, tik nežinau kaip blush2.gif Gal tau galima į elektroninio pašto dėžutę įmesti?

Glacee, o dėl to torto vyšnia-girtuoklė norėjau paklausti kokias dar vyšnias galima naudoti be šaldytų? Iš kompoto spėju nelabai tiks... Ir didžiulė padėka už nuotrauką kur matosi kaip formai apykaklė uždėta 4u.gif Nes mano tortukai labai dažnai nepuošti likdavo, nes forma per žema būdavo, dabar jau protingesnė būsiu ir "apykakle"visada pasirūpinsiu ax.gif
Atsakyti
Pasinaudojau tavo patarimu. Virtą mėsą dariau su padažu.: pakepiau svogūnūs ir česnakus, suverčiau pomidorus savo sultyse, patroškinau, įmečiau paprikos pjaustytos juostelėm, po to mėsą ir prieskonius. Vyrui tinka lotuliukas.gif , dabar lauksiu kaip vaikis valgys.
Atsakyti
[quote=Monikutė,2007 01 17, 12:10]
Mielai, tik nežinau kaip blush2.gif Gal tau galima į elektroninio pašto dėžutę įmesti?

Glacee, o dėl to torto vyšnia-girtuoklė norėjau paklausti kokias dar vyšnias galima naudoti be šaldytų? Iš kompoto spėju nelabai tiks... Ir didžiulė padėka už nuotrauką kur matosi kaip formai apykaklė uždėta 4u.gif Nes mano tortukai labai dažnai nepuošti likdavo, nes forma per žema būdavo, dabar jau protingesnė būsiu ir "apykakle"visada pasirūpinsiu ax.gif
[/quote


Ir man ax.gif 4u.gif
Atsakyti
pasakykit pasau, kokio riebumo grietinele reik deti i gastroorgazmio brownies glazura???? blush2.gif Aciu 4u.gif
Atsakyti