Labas rytas
Kepiau velykoms pyraga su rasa, bet man jis pasirode labai riebus, kepant netgi krastuose atsiskirinejo aliejus, nors as jo pyliau dar maziau nei parasyta recepte ir tikrai viska gerai isplakiau.. Ar toks ir turejo buti? Ar as cia kazka ne taip padariau? Nors mano MB vistiek ivertino puikiai, kadangi skonis tikrai geras, bet as daugiau nei vieno gabalelio neistengiau suvalgyt
Velykom ir aš nutariau išbandyti kelis pyragus
Pirmasis buvo varškės tortas su rasa. Labai patiko, ir Velykų pusryčių stalui tiko. Aš jį kepiau iš vakaro. Bet nelabai man gavos su baltymų sluoksniu - kepant jis labai iškilo, o kai tešla vėso ir sukrito baltymų sluoksnis liko viršuje, kai pamačiau buvo praėję laiko, tai kai mechaniniu būdu aš jį nustūmiau į apačią, tada pradėjo lįsti tokie mažučiai, gražučiai rasos lašeliai. Kitą kartą žinosiu.
Antras buvo Medaus tortas su citrusų nata. Pradėjau daryt šeštadienį, valgėm pirmadienį Neapsakomai skanus tortas, ilgai neužsibuvo. Tik padų tešla kiek skystoka gavosi, tai kočiojant miltų negailėjau. Ir strioko buvo kai pertepimą dariau, atrodė per skystas, padai nesugers (Labai kieti gavos kai iškepė), bet kai pastovėjo gavos tokie gražūs sluoksniai kaip ir nuotraukoje
Ir paskutinį mėginau Keksą su cukinija. Labai skanus ir paprastai padaromas. Pagaminau jo daugiau, tai pusę sunaikinom šiltą. O kitą pusę ryte šaltą.
Labai dėkui už puikius receptus
Pirmasis buvo varškės tortas su rasa. Labai patiko, ir Velykų pusryčių stalui tiko. Aš jį kepiau iš vakaro. Bet nelabai man gavos su baltymų sluoksniu - kepant jis labai iškilo, o kai tešla vėso ir sukrito baltymų sluoksnis liko viršuje, kai pamačiau buvo praėję laiko, tai kai mechaniniu būdu aš jį nustūmiau į apačią, tada pradėjo lįsti tokie mažučiai, gražučiai rasos lašeliai. Kitą kartą žinosiu.
Antras buvo Medaus tortas su citrusų nata. Pradėjau daryt šeštadienį, valgėm pirmadienį Neapsakomai skanus tortas, ilgai neužsibuvo. Tik padų tešla kiek skystoka gavosi, tai kočiojant miltų negailėjau. Ir strioko buvo kai pertepimą dariau, atrodė per skystas, padai nesugers (Labai kieti gavos kai iškepė), bet kai pastovėjo gavos tokie gražūs sluoksniai kaip ir nuotraukoje
Ir paskutinį mėginau Keksą su cukinija. Labai skanus ir paprastai padaromas. Pagaminau jo daugiau, tai pusę sunaikinom šiltą. O kitą pusę ryte šaltą.
Labai dėkui už puikius receptus
Glacee, uz adresiuka ir torto receptuka tau jau dekojau, bet noriu tave vel patrugdyt.gal galetum man apie mantus papasakoti? koki puoda reiktu n audoti? ar tinka paprastas garinis,ar dar koks?
Noreciau padaryti torta Vysnia-girtuokle , kadangi arteja mano mamos gimtadienis ir noreciau i svecius nuvest. Taigi si torta man tektu transportuoti beveik 200km., tai norejau suzinoti ar tai nepakenktu tortukui? Ar jis gaunasi pakankamai tvirtas, o gal vertetu i grietinele kokio standiklio ideti? Beto krastu grietinele puosti nenoreciau, man labai patiko "citrusinio malonumo" papuosimas, manau turtu tikri ir sitam tortukui?
Nu šakės Padariau šokoladinį vyniotinį su kavos kremų. Spėkit ar patiko. Ne Vienam per saldu, kitas "nu valgomas " ir išnyko su draugais.
Glacee Savaitgalį kartojau "citrusinį malonumą", bet kaip visada antrą kartą man prasčiau sekasi nei pirmą Nesusitvarkiau su šokoladine juosta. Vos ištirpinau šokoladą, ir jis sukrito į guzą - niekaip negalėjau užtepti... Galvojau gal perkaitinau? Turėjau dar šokolado, pabandžiau antrą kartą, bet rezultatas vėl gavosi toks pat - šokoladas per kietas, kad teptųsį. Tai taip ir likau nesupratus, kas blogai - prastas šokoladas? O gal pakaitinau per mažai, per daug ar kažkaip ne taip?
Ta proga pasipraktikavau rožes lipdyt, ale nieko doro irgi nesigavo
Ta proga pasipraktikavau rožes lipdyt, ale nieko doro irgi nesigavo
QUOTE(manjana @ 2007 04 16, 12:39)
Glacee Savaitgalį kartojau "citrusinį malonumą", bet kaip visada antrą kartą man prasčiau sekasi nei pirmą Nesusitvarkiau su šokoladine juosta. Vos ištirpinau šokoladą, ir jis sukrito į guzą - niekaip negalėjau užtepti... Galvojau gal perkaitinau? Turėjau dar šokolado, pabandžiau antrą kartą, bet rezultatas vėl gavosi toks pat - šokoladas per kietas, kad teptųsį. Tai taip ir likau nesupratus, kas blogai - prastas šokoladas? O gal pakaitinau per mažai, per daug ar kažkaip ne taip?
Ta proga pasipraktikavau rožes lipdyt, ale nieko doro irgi nesigavo
Ta proga pasipraktikavau rožes lipdyt, ale nieko doro irgi nesigavo
O kokį šokoladą naudojai?
QUOTE(Monikutė @ 2007 04 17, 07:39)
O kokį šokoladą naudojai?
Man atrodo "Noir" Kažkoks nebrangus, su 50 proc kakavos
QUOTE(manjana @ 2007 04 18, 10:26)
Man atrodo "Noir" Kažkoks nebrangus, su 50 proc kakavos
gali būti kad šokolade kokių nors negerų priedų buvo
o Glacee kažkur dingusi, tikiuosi viskas gerai?
forta
truputį atsigausiu ir bus receptai
Elemire
Dėl zebro tai sunku pasakyti. Faktas, kad alyvuogių aliejus tikrai neturėjo įtakos, bet forma tai tai porcijai galėtų būti didesnė. Gal tiesiog ne ta diena buvo kartais ir elementarūs dalykai nenori išeiti... O kepimo miltelių nepamiršai?
maumokas
teks, matomai originalaus torrone laukti tuo tarpu užkandžiaujant grietiniečiais
JaNNeTe
Gal orkaitė peršalta? Nes aliejaus pyrage procentaliai tai labai nedaug. Bet jeigu šalta orkaitė, tai galėjo išsiskirti nežinau, jau tikraiusiai mirtinai pavėlavau, bet šiaip siūlyčiau, jei yra galimybė, tai tortus transportuoti formose, o puošti vietoje. Tas pats liečia ir "girtuoklę"
kazikas
Kaip šaunu Džaiugiuosi, kad viskas patiko
vilytte
nemirtinga )))) Aš tuoj atskleisiu neįtikėtiną paslaptį... salotas darau retai, mėgstamiausios - šviežios daržovės - agurkai, pomidorai, paprikos, violetiniai svogūnai, labai daug petražolių ir baziliko. Šlakelis aliejaus ir druskos... psio O po to baltą duonytę sultyse mirkyti ... mniam....Bet net kopūstas gali vis kitokį skonį turėti, jei keisi žoleles. Pabandyk taip - geras pundelis petražolių (kalendros, krapų, baziliko, etc. peletrūnas ir rozmarinas gali būti per stiprūs, juos reiktų derinti su kitomis žolelėmis) truputį žalių svogūnų, česnako - viską į blenderį, citrinos sulcių, aliejaus tiek, kad tai būtų padažas. Tinka pie visų daržovių Įmantrybių ir labai daug ingredientų kažkaip nemėgstu
padruske
Tinka garpuodis tik reikėtų ištepti aliejumi, kad nepriliptų
tavi
ot kokie... ką jau padarysi O vyniotinis galėjo būti saldus dėl saldaus džemo
manjana
Į šokoladą pateko vandens, todėl jis sukietėjo. Tirpinti šokoladą reikia labai atsargiai Tokio sukietėjusio šokolado nereanimuosi, jį galima bus sunaudoti ten, kur šokoladas skiedžiamas su labai dideliu kiekiu kitų ingredientų. Pvz., galima padaryti karštą šokoladą, bet skystesnį variantą
Monikutė, Elemire
truputį atsigausiu ir bus receptai
Elemire
Dėl zebro tai sunku pasakyti. Faktas, kad alyvuogių aliejus tikrai neturėjo įtakos, bet forma tai tai porcijai galėtų būti didesnė. Gal tiesiog ne ta diena buvo kartais ir elementarūs dalykai nenori išeiti... O kepimo miltelių nepamiršai?
maumokas
teks, matomai originalaus torrone laukti tuo tarpu užkandžiaujant grietiniečiais
JaNNeTe
Gal orkaitė peršalta? Nes aliejaus pyrage procentaliai tai labai nedaug. Bet jeigu šalta orkaitė, tai galėjo išsiskirti nežinau, jau tikraiusiai mirtinai pavėlavau, bet šiaip siūlyčiau, jei yra galimybė, tai tortus transportuoti formose, o puošti vietoje. Tas pats liečia ir "girtuoklę"
kazikas
Kaip šaunu Džaiugiuosi, kad viskas patiko
vilytte
nemirtinga )))) Aš tuoj atskleisiu neįtikėtiną paslaptį... salotas darau retai, mėgstamiausios - šviežios daržovės - agurkai, pomidorai, paprikos, violetiniai svogūnai, labai daug petražolių ir baziliko. Šlakelis aliejaus ir druskos... psio O po to baltą duonytę sultyse mirkyti ... mniam....Bet net kopūstas gali vis kitokį skonį turėti, jei keisi žoleles. Pabandyk taip - geras pundelis petražolių (kalendros, krapų, baziliko, etc. peletrūnas ir rozmarinas gali būti per stiprūs, juos reiktų derinti su kitomis žolelėmis) truputį žalių svogūnų, česnako - viską į blenderį, citrinos sulcių, aliejaus tiek, kad tai būtų padažas. Tinka pie visų daržovių Įmantrybių ir labai daug ingredientų kažkaip nemėgstu
padruske
Tinka garpuodis tik reikėtų ištepti aliejumi, kad nepriliptų
tavi
ot kokie... ką jau padarysi O vyniotinis galėjo būti saldus dėl saldaus džemo
manjana
Į šokoladą pateko vandens, todėl jis sukietėjo. Tirpinti šokoladą reikia labai atsargiai Tokio sukietėjusio šokolado nereanimuosi, jį galima bus sunaudoti ten, kur šokoladas skiedžiamas su labai dideliu kiekiu kitų ingredientų. Pvz., galima padaryti karštą šokoladą, bet skystesnį variantą
Monikutė, Elemire
QUOTE(Glacee @ 2007 04 18, 19:15)
Dėl zebro tai sunku pasakyti. Faktas, kad alyvuogių aliejus tikrai neturėjo įtakos, bet forma tai tai porcijai galėtų būti didesnė. Gal tiesiog ne ta diena buvo kartais ir elementarūs dalykai nenori išeiti... O kepimo miltelių nepamiršai?
Na miltelių lyg ir nepamiršau, gal iš tikrųjų ten ta forma per maža buvo. Kai pyliau kakavinį sluoksnį, kažkaip jis man toks per tirštas pasirodė ir nelabai skydo, bet tiesiai į dugną, sakau gal kartais kakava kokia nors ne tokia pasitaikė. Na nieko baisaus, pabandysiu kitą kartą, vyras vistiek ir nerainą tą patį vakarą sušveitė, sakė skanu.
QUOTE(Glacee @ 2007 04 05, 14:03)
Ai, labai daug nedarysiu Mūsų nedaug, vyras šeštadienį ir sekmadienį dirba, net nežinau, kada šventintą valgysime... Planuoju taip: šaltam kepta sprandinė su džiovintomis slyvomis, kepta kalakutienos filė, plikyti pyragaičiai su vištiena ir avokadais, gal pievagrybių paštetas (jeigu dabar gražių pievagrybių turguje rasiu), baltos salotos, farfalė salotos su pesto ir tiek. Karštam veršienos filė su mėtų padažu. Kepsiu Izaurą, mano senelio firminę bobą čia ne kalamburas ))) bet tikra mielinė boba arba Kolombą, dar nenusprendžiau, bet skirtumas mažas, mielinį krepšelį, vėl gi senelio tortą ir baltymų keksą, nes reikės baltymus sunaudoti. Užteks
Brangi Glacee, primenu savo prašymą, kad turėdama laiko papasakotum kaip gaminami šitie gėriai Nuotraukų nereikia, tu tik parašyk
Prisipirkau akcijinio juodo šokolado, kaupiuosi aksominiam