Įkraunama...
Įkraunama...

Žaidžiame virtuvę su Glacee - 2

Comma
aga turiu smile.gif))) lygiai tokį pat, kaip ir mamushkos "diedas" smile.gif))) tik dar kakavos pridedu, išmaišau ir slapčia ant batono.... blush2.gif Prašom-prašom prie stalo:)

sharkis
kaip vakystėje rožes piešdavome - spirale smile.gif taip ir Dainavos lakštą formuoji. Dėl kiaušinio dydžio tai išdrįsiu polemizuoti smile.gif S- iki 43 g, M - iki 53 g, L - iki 63 g, didesni - XL, baltymas - maždaug 60 proc kiaušinio svorio

Smauglius
tikiuosi, viskas gerai tau pavyko su citrusiniu tortu. tavi gerai pasakė - iškepti ir palikti, o ant rytojaus perpjauti smile.gif Dėl sirupo tu teisi - tik išmaišyti. Todėl ir c.pudra, kad geiau išsimaišytųsmile.gif

voveriena
aš dar turiu nuo senų laikų dvi mažas formas, tad jas labai mėgstu, nes geras dydis. Toks, koks tinka mano šeimynai. Dar turiu reguliuojamą žiedą, tai jis, atrodo nuo 18 cm:) Dabar pažiūrėjau arevitoje - yra ir 18, ir 20, ir 22 ir didesnės smile.gif

Mama_Tania
4u.gif
mamushka
4u.gif
pince
4u.gif

Elemire
labai gražus tavo tortas išėjo. Šaunuolė ir labai džiaugiuosi kad pasiryžai, nepabijojai:) Mano nuomone, gražiems drebučių tortams silikoninės formos nelabai tinka, nes palyginus nestabilios. Ir svarbu principo žinojimas, tada galima kiekvieną kartą sukurti vis kažką naujo:)
Taip pat labai malonu, kad ir grybų ikrai ir avokado padažas liko teigiamai įvertinti:) dėl paštetų, tai šioms Velykoms dariau keptą pievagrybių paštetą. Kad super-puper kažkas tokio būtų, tai nesakyčiau, bet buvo skanu, įdomu ir kitaip smile.gif

Mille
labai džiaugiuosi, kad izaura patiko smile.gif o miltus ir baltymus labai teisingai dėjai:)

Moonlit
o, izauros mėgėjų klubas:) Super! labai smagu, kad patiko:) Tik grybų vyniotinis tai ne mano duotas receptas ax.gif Žiūrėk, gal kitąkart anyta prašys ir jai kokį receptuką pažiūrėti smile.gif Maniškė puikiai gamina, gaila, kad taip toli... dar yra daug ko išmokti

Ugnužė
wub.gif šaunu, kad tortas patiko. Ištikrųjų - paprasta, o efektas garantuotas:) Gundykis, gundykis - izaura to verta smile.gif (nors pati ir nekepiau dabar... o žadėjau)

buzhiukas

Labai smagu, kad tapai trufelio gerbėja smile.gif o vaikiuko išsišokoladinusio nenufotkinai? Gražus vaizdas turėtų būti:) Kai maniškė laižo puodus nuo šokolado - oi-oi-oi smile.gif))))))
dėl masės - taip ir turi būti. Pabandyk paimti gabaliuką masės ir palaipsniui suminkyk. Pamatysi, labai greitai masė taps plastiška ir paklusni smile.gif
Atsakyti
Labai gražus stalas Glacee. biggrin.gif

QUOTE(Glacee @ 2007 04 09, 22:49)
Elemire
labai gražus tavo tortas išėjo. Šaunuolė ir labai džiaugiuosi kad pasiryžai, nepabijojai:) Mano nuomone, gražiems drebučių tortams silikoninės formos nelabai tinka, nes palyginus nestabilios. Ir svarbu principo žinojimas, tada galima kiekvieną kartą sukurti vis kažką naujo:)
Taip pat labai malonu, kad ir grybų ikrai ir avokado padažas liko teigiamai įvertinti:) dėl paštetų, tai šioms Velykoms dariau keptą pievagrybių paštetą. Kad super-puper kažkas tokio būtų, tai nesakyčiau, bet buvo skanu, įdomu ir kitaip smile.gif


O pievagrybių pašteto receptėlį kur būtų galima rasti? blush2.gif

Tortas tai iš tiesų gražiai gavosi, skaidrus sluoksnis iš tiesų labai visus vaisius paryškina, tikrovėj buvo žymiai gražiau nei nuotraukoj. biggrin.gif Labai pritariu dėl silikoninių formų - ypač dedant į šaldytuvą kartais kiek įsilenkia ir drebučių viršus kiek deformuotas gaunasi.
Atsakyti
Glacee, norėjau paklausti dėl medaus torto su citrusais smile.gif Žadu kepti jį artimiausiu metu rolleyes.gif Tik bandysiu be citrusų, nes man kažkodėl jie medaus torto tik skonį gadina blush2.gif Tai vat :

kokios konsistencijos tešla turi gautis prieš dedant ją į šaldytuvą? Kieta ar nelabai?
ar būtina tešlą laikyti šaldytuve ją tiek ilgai??

o kremas būtinai turi būti su grietinėle? Nes jaučiu, kad su ja bus bėdų blush2.gif Gal galima grietinę naudoti?
Atsakyti
Oi , merginos, šauniai padirbėjot prie šventinių patiekalų bigsmile.gif O Glacee stalas tikrai "kviečia" prisėsti biggrin.gif
Mano planai irgi netikėtai pasikeitė, tai teko skubiai meniu koreguoti , o iš Glacee receptukų tai kepiau "Izaurą" - žemaičiai apibūdino taip "verta grieko" lotuliukas.gif . Gavosi ir skanu ir gražu - kepiau tortinėje formoje 26 cm, glajumi aptepiau viršų,o per šonus taip gražiai nutekėjo, kad net nebepjausčiau - atrodė kaip tortas tongue.gif
Ir dar avokadų salotas ir padažą dariau - niam kaip skanu rolleyes.gif Vietoj krabų lazdelių dėjau kalakutieną keptą orkaitėje.
Ačiū Glacee 4u.gif

Papildyta:
O "bobų" receptukų nėra, ar aš nesugebu rasti blush2.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Portuke: 10 balandžio 2007 - 19:47
Išdrįsau ir Velykom pagaminau "Citrusinį malonumą" thumbup.gif Gavosi suuuuper biggrin.gif Su šokoladine justa tik apsiskaičiavau - pritrūko gal centimetro doh.gif Bet niekam tai nerūpėjo, nes buvo baisiai skanu, o ir gražu labai thumbup.gif Paskui per visas šventes tie, kurie ragavo, neragavusiems vis pasakojo, koks ten buvo stebuklingas tortas bigsmile.gif lotuliukas.gif

Dar dariau įdarytą vištą, ir nusilupo kuo puikiausiai thumbup.gif Tik bedarant toks klausimas iškilo - kokia šoninė ten turi būti? Žalia? Rūkyta? g.gif biggrin.gif

O Pomidorai su medaus užpilu tai jau tampa tradiciniu patiekalu - labai paprasta, bet labai skanu thumbup.gif Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Oi Glacee, Izaura kokio fantastiško skonio thumbup.gif Prisimenu tą burnoj tirpstantį skonį wub.gif Tik dalindama tešlą kažkaip nepaskaičiavau ir viršuj liko per mažai tešlos, tai tokiais kleckiukais padėliojau ir tiek. Vienintelis trūkumas, kad kai iškepta pastovėjo, man šiek tiek varškė sukrito. Bet skonio tas visiškai nepagadino. Skorpionžuvės tešloj ant stalo pirmiausia neliko, ir buvo prašoma tos pasakiškos žuvies recepto blush2.gif
Avokado salotos su krabų lazdelėm irgi be galo skanios. Šiandien kartosiu blush2.gif
Atsakyti
Glacee, kepiau Izaurą ir Medaus tortą su citrusų nata smile.gif
Super lotuliukas.gif Medaus tortas tai iš viso kažkas nerealaus...
Izaura išėjo nereliai didelė, kepiau 25 cm skersmens formoje, paskui pjausčiau gabaliukais ir kiekvieną apliejau tikru tirpdytu šokoladu, skiestu grietinėle.

tik va kažkodėl man izauros apatinis sluoksnis viduryje pyrago šlapias buvo... blush2.gif pakraščiuose puikiai iškepęs, o pačiame viduryje - šlapias sad.gif kepiau 1 val., pagaliukas nesivėlė, tai ištraukiau, o paskui, kai pjausčiau, pamačiau, kad neiškepė.. Kažin kodėl? Gal per trumpai laikiau? Tiesa, paskui nuo tų kelių gabaliukų nugrandžiau tą sluoksnį, ir gerai viskas buvo.

beje, kai pirmą kartą sumaišiau Izaurai tešlą, vietoj 50 ml įpyliau 500 ml vandens blink.gif Bandžiau gelbėti tešlą, kepiau biskvitą, bet neiškilo, tai išmečiau smile.gif Kai sumaišiau tokią tešlą ir paskaičiau, kad reikia apatinį sluoksnį nelygiai sudėti, galvoju, kaip čia nelygiai išeis, jei ji visai skysta 4u.gif tik va paskui kai pažiūrėjau į receptą, tai buvo juoko smile.gif

beje, glacee, gal žinai, kaip daryti itališką saldumyną „torrone“ (arba nugą)? Turiu receptų, bet tris kartus dariau, tai viską mečiau lauk, nes nestingo niekaip... Girdėjau, kad reikia skystos gliukozės, bet kad jos niekur negaunu... gali žinai paslaptį?



Atsakyti
SVEIKOS, "PRISIDUODU" IR AŠ. CITRUSINIS MALONUMAS IŠ TIESŲ SUTEIKIA MALONUMĄ JĮ VALGANT, MAN JIS LABAI PATIKO, O SVEČIAMS IRGI. IR TOS ROŽYTĖS GAN LENGVAI PASIDARĖ, TIK ŠOKOLADINĖS JUOSTOS NEDARIAU, NES VAIKAI SURIJO VISĄ LAISVĄ LAIKĄ IR NEBESPĖJAU.

O AVOKADAS, GAILA, BET MAN NEPATIKO, NORS TOKĮ AZARTĄ TURĖJAU VELYKOMS KĄ NORS IŠ ČIA PATEIKTŲ RECEPTUKŲ PAGAMINTI. GAL NEPAVYKO NUPIRKTI, NES BUVO ŽIAURIAI KIETAS, O IŠ SKONIO TAI TOKS KARSTELI MAN PASIRODĖ. TAI IR NEDRĮSAU KĄ NORS IŠ JO DARYTI...

Atsakyti
Elemire
4u.gif ačiū smile.gif kol kas dar niekur pašteto recepto nėra.... nerašiau, bet pasitaisysiu smile.gif

SeSe
manau, kad medaus tortą gali laisvai daryti ir be citrinų-apelsinų, ir su grietinės kremu, nes kurdo, kaip supratau, irgi nenori daryti smile.gif tik.... tai jau nebebus šitas tortas mirksiukas.gif tešlą gali padaryti vakare, o ant rytojaus kepti, lai pastovi šaldytuve pernakt. Tešla prieš šaldytuvą nėra kieta.

Portuke
ačiū smile.gif labai džiaugiuosi kad ir izaura, ir avokado salotos patiko smile.gif "bobų" irgi dar nerašiau smile.gif ax.gif dariau dvi - vieną su virtom bulvėm, o kita labai tradicinė. Kurios labiau nori? smile.gif)))

manjana
oi, kaip smagu:) ačiū ir tau, kad gamini smile.gif šoninę aš dedu žalią, ne rūkytąsmile.gif

Monikutė
ačiū ir tau smile.gif labai džiugu skaityti:) Kad izaura kiek sukrito - juk varškės pyragai dažnai truputį sukrenta, tai nieko baisaus:) labai džiaugiuosi, kad ir žuvis, ir avokado salotos tiko:)

forta
smile.gif kad tai ne tos "bobos" mirksiukas.gif

maumokas
biggrin.gif O, kokių nuotykių turėjai smile.gif))) bet viskas gerai baigėsi, a ne? Labai smagu, kad tortas taip patiko. Izaura tai tikriausiai neiškepė iki galo, todėl kiek sušlapo, o gal ir varškė drėgna buvo??? g.gif Kitąkart tai siūlyčiau tokio lakšto nemesti, o sudžiovinti, o trupinius panaudoti bulvytėms arba nekeptų tortų pagrindams smile.gif
Torrone man neteko gaminti. Kiek suprantu, ten turėtų būto baltymai plikyti karamele, man kažkas kužda, kad galėjai iki galo neišplakti baltymų, nedavirti sirupo... šiaip tai ganasudėtingas gaminys, nesiryžčiau jo gaminti namų sąlygomis:) bent kol tokį mikseriuką buitinį turiu:))) skystą gliukozę kaikuriuose gaminiuose galima keisti mūsų dirbtiniu medumi, tik prieš tai paskaičius etiketę, nes tai praktiškai ir yra skysta gliukozė su aromatinėmis medžiagomis:)

vilytte
džiaugiuosi, kad ir tau tortas patiko smile.gif o dėl avokado, tai tikrai kažkoks negeras tau pasitaikė. Šiaip avokadas yra labai švelnaus skonio, turi būti ne kietas, gero, prinokusio avokado konsistencija yra tokia, kad avokado gabaliuką galima užtepti ant ko nors. Perkant avokadą, reikia jį lengvai paspausti, jis turi "pasiduoti" spaudimui. Jeigu avokadai labai kieti, tai juos reiktų užrišti polietileno maišelyje kartu su prinokusiais obuoliais. Po dienos turi prinokti:)
Atsakyti
[quote=Glacee,2007 04 11, 19:23]
Elemire

forta
smile.gif kad tai ne tos "bobos" mirksiukas.gif
blush2.gif tada labai atsiprasau ax.gif lauksim "bobu'receptuko 4u.gif
Atsakyti
hm o aš šiandien babdžiau Zebrą ir man tas rainumas nesigavo: kai dėjau tešlą tos bangėlės lyg ir formavosi, o kai iškepė - visas rudumas buvo nuvažiavęs tik palei formos kraštus ir apačioj. g.gif
Sakau gal aš kartais kiaušinius per mažai išplakiau, arba limonadas koks nudusęs per daug buvo (nes kol apsižiūrėjau, vyras jau pusę butelio išliurlino, spėjau atimt doh.gif hihihi.gif), ar aliejus netiko (pyliau alyvuogių nes tik tokį naudojam, gal kito reikėjo?), ar forma mažoka buvo (20 cm). Šiaip dabar kai pažiūrėjau nuotrauką, pas mane jo kiek kitokia tekstūra gavosi, be tų burbuliukų ir tokia, kaip čia pasakius, suspausta. blush2.gif
Prieš kepant tešla tai tokia skystoka gavosi, kaip labai tiršta blynų panašiai ir kažkaip man kepant nelabai jis daug ir iškilo palyginus su kitais pyragais, gal kokius na 3-5 cm tik. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elemire: 11 balandžio 2007 - 22:01
Glacee, torrone darydama ir sirupą kaitinau 4 valandas (tiesa, ne su dirbtiniu medum, gal čia ir buvo klaida), ir baltymus išplakiau kaip kalnus, stovėjo kaip pasiutę, o viską susjungus su riešutais, baltymai tiesiog ištirpo sad.gif žodžiu, ir man gyvenanti Italijoje draugė sakė, kad net Italijoje niekas jo namie nebegamina, tai ko aš dar čia noriu smile.gif
teks laukti jos grįžtant (visada lauktuvių sulaukiu parmezano ir torrone smile.gif
Savaitgalį kepsiu grietiniuočius, ir turbūt iš keturgubos normos smile.gif jau labai juos mėgstu smile.gif
Atsakyti