Comma
aga turiu ))) lygiai tokį pat, kaip ir mamushkos "diedas" ))) tik dar kakavos pridedu, išmaišau ir slapčia ant batono.... Prašom-prašom prie stalo:)
sharkis
kaip vakystėje rožes piešdavome - spirale taip ir Dainavos lakštą formuoji. Dėl kiaušinio dydžio tai išdrįsiu polemizuoti S- iki 43 g, M - iki 53 g, L - iki 63 g, didesni - XL, baltymas - maždaug 60 proc kiaušinio svorio
Smauglius
tikiuosi, viskas gerai tau pavyko su citrusiniu tortu. tavi gerai pasakė - iškepti ir palikti, o ant rytojaus perpjauti Dėl sirupo tu teisi - tik išmaišyti. Todėl ir c.pudra, kad geiau išsimaišytų
voveriena
aš dar turiu nuo senų laikų dvi mažas formas, tad jas labai mėgstu, nes geras dydis. Toks, koks tinka mano šeimynai. Dar turiu reguliuojamą žiedą, tai jis, atrodo nuo 18 cm:) Dabar pažiūrėjau arevitoje - yra ir 18, ir 20, ir 22 ir didesnės
Mama_Tania
mamushka
pince
Elemire
labai gražus tavo tortas išėjo. Šaunuolė ir labai džiaugiuosi kad pasiryžai, nepabijojai:) Mano nuomone, gražiems drebučių tortams silikoninės formos nelabai tinka, nes palyginus nestabilios. Ir svarbu principo žinojimas, tada galima kiekvieną kartą sukurti vis kažką naujo:)
Taip pat labai malonu, kad ir grybų ikrai ir avokado padažas liko teigiamai įvertinti:) dėl paštetų, tai šioms Velykoms dariau keptą pievagrybių paštetą. Kad super-puper kažkas tokio būtų, tai nesakyčiau, bet buvo skanu, įdomu ir kitaip
Mille
labai džiaugiuosi, kad izaura patiko o miltus ir baltymus labai teisingai dėjai:)
Moonlit
o, izauros mėgėjų klubas:) Super! labai smagu, kad patiko:) Tik grybų vyniotinis tai ne mano duotas receptas Žiūrėk, gal kitąkart anyta prašys ir jai kokį receptuką pažiūrėti Maniškė puikiai gamina, gaila, kad taip toli... dar yra daug ko išmokti
Ugnužė
šaunu, kad tortas patiko. Ištikrųjų - paprasta, o efektas garantuotas:) Gundykis, gundykis - izaura to verta (nors pati ir nekepiau dabar... o žadėjau)
buzhiukas
Labai smagu, kad tapai trufelio gerbėja o vaikiuko išsišokoladinusio nenufotkinai? Gražus vaizdas turėtų būti:) Kai maniškė laižo puodus nuo šokolado - oi-oi-oi ))))))
dėl masės - taip ir turi būti. Pabandyk paimti gabaliuką masės ir palaipsniui suminkyk. Pamatysi, labai greitai masė taps plastiška ir paklusni
Labai gražus stalas Glacee.
O pievagrybių pašteto receptėlį kur būtų galima rasti?
Tortas tai iš tiesų gražiai gavosi, skaidrus sluoksnis iš tiesų labai visus vaisius paryškina, tikrovėj buvo žymiai gražiau nei nuotraukoj. Labai pritariu dėl silikoninių formų - ypač dedant į šaldytuvą kartais kiek įsilenkia ir drebučių viršus kiek deformuotas gaunasi.
QUOTE(Glacee @ 2007 04 09, 22:49)
Elemire
labai gražus tavo tortas išėjo. Šaunuolė ir labai džiaugiuosi kad pasiryžai, nepabijojai:) Mano nuomone, gražiems drebučių tortams silikoninės formos nelabai tinka, nes palyginus nestabilios. Ir svarbu principo žinojimas, tada galima kiekvieną kartą sukurti vis kažką naujo:)
Taip pat labai malonu, kad ir grybų ikrai ir avokado padažas liko teigiamai įvertinti:) dėl paštetų, tai šioms Velykoms dariau keptą pievagrybių paštetą. Kad super-puper kažkas tokio būtų, tai nesakyčiau, bet buvo skanu, įdomu ir kitaip
labai gražus tavo tortas išėjo. Šaunuolė ir labai džiaugiuosi kad pasiryžai, nepabijojai:) Mano nuomone, gražiems drebučių tortams silikoninės formos nelabai tinka, nes palyginus nestabilios. Ir svarbu principo žinojimas, tada galima kiekvieną kartą sukurti vis kažką naujo:)
Taip pat labai malonu, kad ir grybų ikrai ir avokado padažas liko teigiamai įvertinti:) dėl paštetų, tai šioms Velykoms dariau keptą pievagrybių paštetą. Kad super-puper kažkas tokio būtų, tai nesakyčiau, bet buvo skanu, įdomu ir kitaip
O pievagrybių pašteto receptėlį kur būtų galima rasti?
Tortas tai iš tiesų gražiai gavosi, skaidrus sluoksnis iš tiesų labai visus vaisius paryškina, tikrovėj buvo žymiai gražiau nei nuotraukoj. Labai pritariu dėl silikoninių formų - ypač dedant į šaldytuvą kartais kiek įsilenkia ir drebučių viršus kiek deformuotas gaunasi.
Glacee, norėjau paklausti dėl medaus torto su citrusais Žadu kepti jį artimiausiu metu Tik bandysiu be citrusų, nes man kažkodėl jie medaus torto tik skonį gadina Tai vat :
kokios konsistencijos tešla turi gautis prieš dedant ją į šaldytuvą? Kieta ar nelabai?
ar būtina tešlą laikyti šaldytuve ją tiek ilgai??
o kremas būtinai turi būti su grietinėle? Nes jaučiu, kad su ja bus bėdų Gal galima grietinę naudoti?
kokios konsistencijos tešla turi gautis prieš dedant ją į šaldytuvą? Kieta ar nelabai?
ar būtina tešlą laikyti šaldytuve ją tiek ilgai??
o kremas būtinai turi būti su grietinėle? Nes jaučiu, kad su ja bus bėdų Gal galima grietinę naudoti?
Oi , merginos, šauniai padirbėjot prie šventinių patiekalų O Glacee stalas tikrai "kviečia" prisėsti
Mano planai irgi netikėtai pasikeitė, tai teko skubiai meniu koreguoti , o iš Glacee receptukų tai kepiau "Izaurą" - žemaičiai apibūdino taip "verta grieko" . Gavosi ir skanu ir gražu - kepiau tortinėje formoje 26 cm, glajumi aptepiau viršų,o per šonus taip gražiai nutekėjo, kad net nebepjausčiau - atrodė kaip tortas
Ir dar avokadų salotas ir padažą dariau - niam kaip skanu Vietoj krabų lazdelių dėjau kalakutieną keptą orkaitėje.
Ačiū Glacee
Papildyta:
O "bobų" receptukų nėra, ar aš nesugebu rasti ?
Mano planai irgi netikėtai pasikeitė, tai teko skubiai meniu koreguoti , o iš Glacee receptukų tai kepiau "Izaurą" - žemaičiai apibūdino taip "verta grieko" . Gavosi ir skanu ir gražu - kepiau tortinėje formoje 26 cm, glajumi aptepiau viršų,o per šonus taip gražiai nutekėjo, kad net nebepjausčiau - atrodė kaip tortas
Ir dar avokadų salotas ir padažą dariau - niam kaip skanu Vietoj krabų lazdelių dėjau kalakutieną keptą orkaitėje.
Ačiū Glacee
Papildyta:
O "bobų" receptukų nėra, ar aš nesugebu rasti ?
Išdrįsau ir Velykom pagaminau "Citrusinį malonumą" Gavosi suuuuper Su šokoladine justa tik apsiskaičiavau - pritrūko gal centimetro Bet niekam tai nerūpėjo, nes buvo baisiai skanu, o ir gražu labai Paskui per visas šventes tie, kurie ragavo, neragavusiems vis pasakojo, koks ten buvo stebuklingas tortas
Dar dariau įdarytą vištą, ir nusilupo kuo puikiausiai Tik bedarant toks klausimas iškilo - kokia šoninė ten turi būti? Žalia? Rūkyta?
O Pomidorai su medaus užpilu tai jau tampa tradiciniu patiekalu - labai paprasta, bet labai skanu Ačiū
Dar dariau įdarytą vištą, ir nusilupo kuo puikiausiai Tik bedarant toks klausimas iškilo - kokia šoninė ten turi būti? Žalia? Rūkyta?
O Pomidorai su medaus užpilu tai jau tampa tradiciniu patiekalu - labai paprasta, bet labai skanu Ačiū
Oi Glacee, Izaura kokio fantastiško skonio Prisimenu tą burnoj tirpstantį skonį Tik dalindama tešlą kažkaip nepaskaičiavau ir viršuj liko per mažai tešlos, tai tokiais kleckiukais padėliojau ir tiek. Vienintelis trūkumas, kad kai iškepta pastovėjo, man šiek tiek varškė sukrito. Bet skonio tas visiškai nepagadino. Skorpionžuvės tešloj ant stalo pirmiausia neliko, ir buvo prašoma tos pasakiškos žuvies recepto
Avokado salotos su krabų lazdelėm irgi be galo skanios. Šiandien kartosiu
Avokado salotos su krabų lazdelėm irgi be galo skanios. Šiandien kartosiu
Glacee, kepiau Izaurą ir Medaus tortą su citrusų nata
Super Medaus tortas tai iš viso kažkas nerealaus...
Izaura išėjo nereliai didelė, kepiau 25 cm skersmens formoje, paskui pjausčiau gabaliukais ir kiekvieną apliejau tikru tirpdytu šokoladu, skiestu grietinėle.
tik va kažkodėl man izauros apatinis sluoksnis viduryje pyrago šlapias buvo... pakraščiuose puikiai iškepęs, o pačiame viduryje - šlapias kepiau 1 val., pagaliukas nesivėlė, tai ištraukiau, o paskui, kai pjausčiau, pamačiau, kad neiškepė.. Kažin kodėl? Gal per trumpai laikiau? Tiesa, paskui nuo tų kelių gabaliukų nugrandžiau tą sluoksnį, ir gerai viskas buvo.
beje, kai pirmą kartą sumaišiau Izaurai tešlą, vietoj 50 ml įpyliau 500 ml vandens Bandžiau gelbėti tešlą, kepiau biskvitą, bet neiškilo, tai išmečiau Kai sumaišiau tokią tešlą ir paskaičiau, kad reikia apatinį sluoksnį nelygiai sudėti, galvoju, kaip čia nelygiai išeis, jei ji visai skysta tik va paskui kai pažiūrėjau į receptą, tai buvo juoko
beje, glacee, gal žinai, kaip daryti itališką saldumyną torrone (arba nugą)? Turiu receptų, bet tris kartus dariau, tai viską mečiau lauk, nes nestingo niekaip... Girdėjau, kad reikia skystos gliukozės, bet kad jos niekur negaunu... gali žinai paslaptį?
Super Medaus tortas tai iš viso kažkas nerealaus...
Izaura išėjo nereliai didelė, kepiau 25 cm skersmens formoje, paskui pjausčiau gabaliukais ir kiekvieną apliejau tikru tirpdytu šokoladu, skiestu grietinėle.
tik va kažkodėl man izauros apatinis sluoksnis viduryje pyrago šlapias buvo... pakraščiuose puikiai iškepęs, o pačiame viduryje - šlapias kepiau 1 val., pagaliukas nesivėlė, tai ištraukiau, o paskui, kai pjausčiau, pamačiau, kad neiškepė.. Kažin kodėl? Gal per trumpai laikiau? Tiesa, paskui nuo tų kelių gabaliukų nugrandžiau tą sluoksnį, ir gerai viskas buvo.
beje, kai pirmą kartą sumaišiau Izaurai tešlą, vietoj 50 ml įpyliau 500 ml vandens Bandžiau gelbėti tešlą, kepiau biskvitą, bet neiškilo, tai išmečiau Kai sumaišiau tokią tešlą ir paskaičiau, kad reikia apatinį sluoksnį nelygiai sudėti, galvoju, kaip čia nelygiai išeis, jei ji visai skysta tik va paskui kai pažiūrėjau į receptą, tai buvo juoko
beje, glacee, gal žinai, kaip daryti itališką saldumyną torrone (arba nugą)? Turiu receptų, bet tris kartus dariau, tai viską mečiau lauk, nes nestingo niekaip... Girdėjau, kad reikia skystos gliukozės, bet kad jos niekur negaunu... gali žinai paslaptį?
SVEIKOS, "PRISIDUODU" IR AŠ. CITRUSINIS MALONUMAS IŠ TIESŲ SUTEIKIA MALONUMĄ JĮ VALGANT, MAN JIS LABAI PATIKO, O SVEČIAMS IRGI. IR TOS ROŽYTĖS GAN LENGVAI PASIDARĖ, TIK ŠOKOLADINĖS JUOSTOS NEDARIAU, NES VAIKAI SURIJO VISĄ LAISVĄ LAIKĄ IR NEBESPĖJAU.
O AVOKADAS, GAILA, BET MAN NEPATIKO, NORS TOKĮ AZARTĄ TURĖJAU VELYKOMS KĄ NORS IŠ ČIA PATEIKTŲ RECEPTUKŲ PAGAMINTI. GAL NEPAVYKO NUPIRKTI, NES BUVO ŽIAURIAI KIETAS, O IŠ SKONIO TAI TOKS KARSTELI MAN PASIRODĖ. TAI IR NEDRĮSAU KĄ NORS IŠ JO DARYTI...
O AVOKADAS, GAILA, BET MAN NEPATIKO, NORS TOKĮ AZARTĄ TURĖJAU VELYKOMS KĄ NORS IŠ ČIA PATEIKTŲ RECEPTUKŲ PAGAMINTI. GAL NEPAVYKO NUPIRKTI, NES BUVO ŽIAURIAI KIETAS, O IŠ SKONIO TAI TOKS KARSTELI MAN PASIRODĖ. TAI IR NEDRĮSAU KĄ NORS IŠ JO DARYTI...
Elemire
ačiū kol kas dar niekur pašteto recepto nėra.... nerašiau, bet pasitaisysiu
SeSe
manau, kad medaus tortą gali laisvai daryti ir be citrinų-apelsinų, ir su grietinės kremu, nes kurdo, kaip supratau, irgi nenori daryti tik.... tai jau nebebus šitas tortas tešlą gali padaryti vakare, o ant rytojaus kepti, lai pastovi šaldytuve pernakt. Tešla prieš šaldytuvą nėra kieta.
Portuke
ačiū labai džiaugiuosi kad ir izaura, ir avokado salotos patiko "bobų" irgi dar nerašiau dariau dvi - vieną su virtom bulvėm, o kita labai tradicinė. Kurios labiau nori? )))
manjana
oi, kaip smagu:) ačiū ir tau, kad gamini šoninę aš dedu žalią, ne rūkytą
Monikutė
ačiū ir tau labai džiugu skaityti:) Kad izaura kiek sukrito - juk varškės pyragai dažnai truputį sukrenta, tai nieko baisaus:) labai džiaugiuosi, kad ir žuvis, ir avokado salotos tiko:)
forta
kad tai ne tos "bobos"
maumokas
O, kokių nuotykių turėjai ))) bet viskas gerai baigėsi, a ne? Labai smagu, kad tortas taip patiko. Izaura tai tikriausiai neiškepė iki galo, todėl kiek sušlapo, o gal ir varškė drėgna buvo??? Kitąkart tai siūlyčiau tokio lakšto nemesti, o sudžiovinti, o trupinius panaudoti bulvytėms arba nekeptų tortų pagrindams
Torrone man neteko gaminti. Kiek suprantu, ten turėtų būto baltymai plikyti karamele, man kažkas kužda, kad galėjai iki galo neišplakti baltymų, nedavirti sirupo... šiaip tai ganasudėtingas gaminys, nesiryžčiau jo gaminti namų sąlygomis:) bent kol tokį mikseriuką buitinį turiu:))) skystą gliukozę kaikuriuose gaminiuose galima keisti mūsų dirbtiniu medumi, tik prieš tai paskaičius etiketę, nes tai praktiškai ir yra skysta gliukozė su aromatinėmis medžiagomis:)
vilytte
džiaugiuosi, kad ir tau tortas patiko o dėl avokado, tai tikrai kažkoks negeras tau pasitaikė. Šiaip avokadas yra labai švelnaus skonio, turi būti ne kietas, gero, prinokusio avokado konsistencija yra tokia, kad avokado gabaliuką galima užtepti ant ko nors. Perkant avokadą, reikia jį lengvai paspausti, jis turi "pasiduoti" spaudimui. Jeigu avokadai labai kieti, tai juos reiktų užrišti polietileno maišelyje kartu su prinokusiais obuoliais. Po dienos turi prinokti:)
ačiū kol kas dar niekur pašteto recepto nėra.... nerašiau, bet pasitaisysiu
SeSe
manau, kad medaus tortą gali laisvai daryti ir be citrinų-apelsinų, ir su grietinės kremu, nes kurdo, kaip supratau, irgi nenori daryti tik.... tai jau nebebus šitas tortas tešlą gali padaryti vakare, o ant rytojaus kepti, lai pastovi šaldytuve pernakt. Tešla prieš šaldytuvą nėra kieta.
Portuke
ačiū labai džiaugiuosi kad ir izaura, ir avokado salotos patiko "bobų" irgi dar nerašiau dariau dvi - vieną su virtom bulvėm, o kita labai tradicinė. Kurios labiau nori? )))
manjana
oi, kaip smagu:) ačiū ir tau, kad gamini šoninę aš dedu žalią, ne rūkytą
Monikutė
ačiū ir tau labai džiugu skaityti:) Kad izaura kiek sukrito - juk varškės pyragai dažnai truputį sukrenta, tai nieko baisaus:) labai džiaugiuosi, kad ir žuvis, ir avokado salotos tiko:)
forta
kad tai ne tos "bobos"
maumokas
O, kokių nuotykių turėjai ))) bet viskas gerai baigėsi, a ne? Labai smagu, kad tortas taip patiko. Izaura tai tikriausiai neiškepė iki galo, todėl kiek sušlapo, o gal ir varškė drėgna buvo??? Kitąkart tai siūlyčiau tokio lakšto nemesti, o sudžiovinti, o trupinius panaudoti bulvytėms arba nekeptų tortų pagrindams
Torrone man neteko gaminti. Kiek suprantu, ten turėtų būto baltymai plikyti karamele, man kažkas kužda, kad galėjai iki galo neišplakti baltymų, nedavirti sirupo... šiaip tai ganasudėtingas gaminys, nesiryžčiau jo gaminti namų sąlygomis:) bent kol tokį mikseriuką buitinį turiu:))) skystą gliukozę kaikuriuose gaminiuose galima keisti mūsų dirbtiniu medumi, tik prieš tai paskaičius etiketę, nes tai praktiškai ir yra skysta gliukozė su aromatinėmis medžiagomis:)
vilytte
džiaugiuosi, kad ir tau tortas patiko o dėl avokado, tai tikrai kažkoks negeras tau pasitaikė. Šiaip avokadas yra labai švelnaus skonio, turi būti ne kietas, gero, prinokusio avokado konsistencija yra tokia, kad avokado gabaliuką galima užtepti ant ko nors. Perkant avokadą, reikia jį lengvai paspausti, jis turi "pasiduoti" spaudimui. Jeigu avokadai labai kieti, tai juos reiktų užrišti polietileno maišelyje kartu su prinokusiais obuoliais. Po dienos turi prinokti:)
[quote=Glacee,2007 04 11, 19:23]
Elemire
forta
kad tai ne tos "bobos"
tada labai atsiprasau lauksim "bobu'receptuko
Elemire
forta
kad tai ne tos "bobos"
tada labai atsiprasau lauksim "bobu'receptuko
hm o aš šiandien babdžiau Zebrą ir man tas rainumas nesigavo: kai dėjau tešlą tos bangėlės lyg ir formavosi, o kai iškepė - visas rudumas buvo nuvažiavęs tik palei formos kraštus ir apačioj.
Sakau gal aš kartais kiaušinius per mažai išplakiau, arba limonadas koks nudusęs per daug buvo (nes kol apsižiūrėjau, vyras jau pusę butelio išliurlino, spėjau atimt ), ar aliejus netiko (pyliau alyvuogių nes tik tokį naudojam, gal kito reikėjo?), ar forma mažoka buvo (20 cm). Šiaip dabar kai pažiūrėjau nuotrauką, pas mane jo kiek kitokia tekstūra gavosi, be tų burbuliukų ir tokia, kaip čia pasakius, suspausta.
Prieš kepant tešla tai tokia skystoka gavosi, kaip labai tiršta blynų panašiai ir kažkaip man kepant nelabai jis daug ir iškilo palyginus su kitais pyragais, gal kokius na 3-5 cm tik.
Sakau gal aš kartais kiaušinius per mažai išplakiau, arba limonadas koks nudusęs per daug buvo (nes kol apsižiūrėjau, vyras jau pusę butelio išliurlino, spėjau atimt ), ar aliejus netiko (pyliau alyvuogių nes tik tokį naudojam, gal kito reikėjo?), ar forma mažoka buvo (20 cm). Šiaip dabar kai pažiūrėjau nuotrauką, pas mane jo kiek kitokia tekstūra gavosi, be tų burbuliukų ir tokia, kaip čia pasakius, suspausta.
Prieš kepant tešla tai tokia skystoka gavosi, kaip labai tiršta blynų panašiai ir kažkaip man kepant nelabai jis daug ir iškilo palyginus su kitais pyragais, gal kokius na 3-5 cm tik.
Glacee, torrone darydama ir sirupą kaitinau 4 valandas (tiesa, ne su dirbtiniu medum, gal čia ir buvo klaida), ir baltymus išplakiau kaip kalnus, stovėjo kaip pasiutę, o viską susjungus su riešutais, baltymai tiesiog ištirpo žodžiu, ir man gyvenanti Italijoje draugė sakė, kad net Italijoje niekas jo namie nebegamina, tai ko aš dar čia noriu
teks laukti jos grįžtant (visada lauktuvių sulaukiu parmezano ir torrone
Savaitgalį kepsiu grietiniuočius, ir turbūt iš keturgubos normos jau labai juos mėgstu
teks laukti jos grįžtant (visada lauktuvių sulaukiu parmezano ir torrone
Savaitgalį kepsiu grietiniuočius, ir turbūt iš keturgubos normos jau labai juos mėgstu