Įkraunama...
Įkraunama...

Žaidžiame virtuvę su Glacee - 2

QUOTE(mamushka @ 2007 04 06, 07:42)
piesiant ta juosta suformuoji blyna, emm, kaip cia pasakius, spirale sukt reikia, tik ne i virsu o lygiagreciai rolleyes.gif

Dėkui dėkui} Reiks išbandyti. Tik kaip čia prisiruošt.

Ir dar vienas klausimas. 130 g baltymų - tai.. Čia kiek maždaug? 4-5 baltymai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sharkis: 06 balandžio 2007 - 10:50
QUOTE(sharkis @ 2007 04 06, 11:45)

Ir dar vienas klausimas. 130 g baltymų - tai.. Čia kiek maždaug? 4-5 baltymai?

1as kiausas yra nuo 60 iki 100 gr, ty zek kokio dydzio kiausai.
Atsakyti
Aš irgi citrusinį malonumą darysiu. Biskvitą jau turiu. Kažkaip man rodos, kad sirupą biskvitui sulieti užtenka tik sumaišyti, o virti nereik. Toks paprastas gan tortukas, bet įtariu labaiiiii skanus bus. Tik su papuošimais gali bėdos būti, bet užsimojau ir juos padaryti.
Atsakyti
QUOTE(pince @ 2007 04 06, 10:42)
Norėjau paklausti, ar įmanoma iškepti IZAURĄ be mikserio, g.gif mano sugedo doh.gif ,ar labai standžiai reikia išplakti baltymus g.gif aksominio,kaip suprantu be mikserio nekaip ax.gif

Vėl klausiu, blush2.gif ar standžiai plakti baltymus g.gif
Atsakyti
QUOTE(pince @ 2007 04 07, 07:28)

As kepiau Izaura. Baltymus plakiau standziai. Nezinau ar butent taip ir reikia, bet mano protelis taip padiktavo lotuliukas.gif O nusprendziau kad standziai reikia plakti is parasymo kad miltus ir baltymus sudeti per 3 kartus. Tai labai panasu kai kepi biskvita (irgi miltus ir standziai isplaktus baltymus reikia deti per kelis kartus).
Man su mikseriu nusibosta baltymus plakti, tai zinok nelabai isivaizduoju kaip tu tai padarysi rankom... Sorry kad nuliudinau wub.gif
Atsakyti
QUOTE(pince @ 2007 04 07, 09:28)

QUOTE(Comma @ 2007 04 07, 19:40)
As kepiau Izaura. Baltymus plakiau standziai. Nezinau ar butent taip ir reikia, bet mano protelis taip padiktavo lotuliukas.gif  O nusprendziau kad standziai reikia plakti is parasymo kad miltus ir baltymus sudeti per 3 kartus. Tai labai panasu kai kepi biskvita (irgi miltus ir standziai isplaktus baltymus reikia deti per kelis kartus).
Man su mikseriu nusibosta baltymus plakti, tai zinok nelabai isivaizduoju kaip tu tai padarysi rankom... Sorry kad nuliudinau wub.gif

Aš irgi kepiau Izaurą ir jau paragavom. Skonis thumbup.gif O ir didžiuuulis pyragas gavosi bigsmile.gif
Baltymus plakdama tikrai nepersistengiau, plakiau tik kol neliko skysčio (ir rankomis taip įmanoma, tik užtruks ilgiau, bet įmanoma mirksiukas.gif ).
Nelabai supratau, kaip dėti per tris kartus miltus ir baltymus, tai dėjau pradžioj kažkiek baltymų, išmaišiau, tada - dalį miltų, vėl maišiau ir taip dar kartelį pakartojau baltymus bei miltus. Turbūt ne pagal instrukcijas, bet gavosi puikiai, tamsioji dalis puri, skani.

Gražių visoms Jums ir Jūsų šeimoms švenčių !
Atsakyti
Tai kas, kad pievose nei pieniu nei zvanguciu, tegul zydes simtai linksmu marguciu... Gražios šventės merginos 4u.gif

Kepiau Velykoms Izaurą, ir jau nebeliko. Trečdalis ištirpo jau vakar, nes juk reikėjo paragauti blush2.gif

Kai gaminau grybų vyniotinį, anyta sakė, kad kepu kažkokią komediją. Tai aš jai pasakiau, jog svarbu kad nesigautu tragedija tongue.gif Vyniotinio jau nebėra... ax.gif

AČIŪ Glacee už receptus. dabar vyras nebeburba, kad supermamoj sėdžiu, juk aš mokausi rolleyes.gif
Atsakyti
Glacee, Mergaitės - su Šv. Velykom!!! 4u.gif

O dar noriu padėkoti mūsų mylimai temos autorei už "Vyšnią-girtuoklę" - labai skanu, netikėtai lengva ir paprasta, buvom visi sužavėti. Ačiū bigsmile.gif rolleyes.gif .
Dar gundausi "Izaura" per šias dienas. Gal ir iškepsiu.
Na, linksmai atšvęskit ax.gif
Atsakyti
Sveikinu visas su Velykom!

Velykiniai virtuvės experimentai man visai neblogai pavyko - dariau pievagrybių ikrus ir avokado padažą - labai skanu su tostai (tokie ploni džiuvėsėliai). thumbup.gif

Želė tortas irgi gavosi gana vykęs - kilo šiokių tokių problemų ieškant formos, nes čia vietinėse parduotuvėse gilių formų kaip ir su žiburiu nerasi. doh.gif Teko atsiprašyt senos keksinės formos - ji pasirodė kiek mažoka keliem sluoksniam, tai teko apsiriboti trim - bet buvo gražu ir skanu. biggrin.gif Nuotrauka gal ir nelabai vykusi, bet štai rezultatas:

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elemire: 09 balandžio 2007 - 11:48
Mielosios draugės smile.gif
Ačiū labai visoms už sveikinimus ir linkėjimus smile.gif Tikiuosi, kad Šventės buvo Jums ir Jūsų namams gražios ir pripildė širdis džiaugsmu wub.gif

Situacija labai pakoregavo mano planus dėl meniu, persidirbti irgi nesinorėjo, tai štai kas išėjo:
pievagrybių paštetas
sumuštiniai su ikrais
sumuštiniai su lašiša (su avokado kremu) (plikyti pyragaičiai buvo suvalgyti prieš Velykas lotuliukas.gif lotuliukas.gif naujų nesinorėjo kapti smile.gif))) )
baltos salotos
salotos su avokadu ir krevėtėmis
kepta sprandinė
kepta kalakuto file
karštam antis su juodųjų serbentų padažu ir vaisiniu kuskusu
dviejų rūšių bobos
šokoladinis tortas su vyšniomis
kavos kremas

Dalinis vaizdas smile.gif
user posted imageuser posted image
user posted image
Atsakyti
Su gražia pavasario švente sveikinu visas 4u.gif

Ačiū Glacee už Triufelio receptą - labai skanus tortas. Visi namai kvepėjo šokoladu, virtuvė visa buvo ištepliota šokoladu ir vaikas vaikščiojo šokoladine burnyte lotuliukas.gif Tik kitą kartą ganašo darysiu perpus daugiau - 2/3 tortui ir 1/3 ragavimui tongue.gif lotuliukas.gif

Bandžiau daryti masę šokoladinėms rožėms lipdyti, dėjau 150g šokolado ir 50g dirbtinio medaus (pagal tavo duotas proporcijas), bet šaldytuve masė pasidarė labai kieta, tiesiog šokolado plyta verysad.gif Ar taip ir turi būti? kokios konsistencijos turi būti ta masė ir ar dar galima ją kaip nors išgelbėt ax.gif

Atsakyti
Glacee Taip ir norisi prisesti prie to stalo lotuliukas.gif
Atsakyti