Velykom noriu iškepti Triufelį, kadangi jau rytoj pradėsiu, tai iškart noriu paklausti :
1. Ar nieko, kad penktadienį surinktas tortas bus valgomas sekmadienį? Na, šeštadienį tik glajum dengsiu.
2. [i]Ganašas
500 g šokolado
500 g palakamosios grietinėlės
1 v.š. tirpios kavos
Susmulkinti šokoladą, grietinėlę užvirinti, karšta užpilti šokoladą ir išmaišyti, kol ištirps šokoladas. Atšaldyti šaldytuve per naktį. Po to išplakti.[/I]
Darant ganašą, aprašyme nėra nurodyta, kada dėti tirpią kavą. Ją pilti jau ištirpintą, ar granulėmis. Ar nieko, jei aš kiek pamažinsiu šokolado: vietoj 500 dėsiu 400, o grietinėlės 600gr.
3. [i]sviestinis kremas:
100 g sviesto (be augalinių riebalų)
100 ml sutirštinto pieno su cukrumi
2 v.š. tirpios kavos
i]Sviestinis kremas:[/i]
Minkštą sviest` išplakti su sutirštintu pienu. Paimti šaukštą kremo, ištirpinti kartu su kakava, gerai išmaišyti, ataušinti ir sujungti su likusiu kremu. [/I]
Į sviestinį kremą dedasi kava ar kakava
4. Labai atsiprašau, rašei bet jau nerandu kur: kokiom proporcijom raikia maišyti šokoladą su dirbtiniu medum lipdymo masei pasiruošti? Gal visgi pagaliau prisiruošiu pabandyt
Viliojo viliojo ir suviliojo aksominis šokoladinis tortas. Tik va klausimas dėl tos tirpios kavos iškilo- tie visi maži pakučiai (3in1, 2in1 ir panašūs) tiktų?
Glacee, papasakok man bisky api avokada nusipirkau, o gi jis toooks kietas, jis toks turi but ar neprinokes?
geras avokadas yra kai paspaudus pirstu lieka duobute, palaikyk kelias dienas suvyniojus i folija saldytuve, prinoks.
Tai ir aš vat apie tuos avokadus noriu sužinoti. Išbandžiau avokado salotas su krabų lazdelėmis (kurias aš sėkmingai pakeičiau koncervuota lašiša) ir avokado padažą. Skonis tai ypač to avokado padažo.
Vat tik su tuom avokadu, tai maniškiai atvirkščiai, buvo visai minkšti, nereikėjo nei į blenderį dėt, su šaukštu ištryniau bliūdelyje. Jis toks vidus kaip sviestas buvo, švelniai gelsvas o prie odelės žalias - tai ta žaluma irgi priklauso dėt ir ar čia kartais nepernokęs? Bet tris pirkau, visi tokie, ir kiek apčiupinėjau kitus tai irgi toks jausmas kad minkšti.
Išbandžiau ir pomidorus su medaus užpilu, tik man ko tais jie aštroki gavosi. Gal sakau pusei kilogramo 3 skiltelės česnako buvo daugokai? Mano vyras čia tokius macnus juos perka vištienos sate, sakau gal čia nuo jų karsteli?
Vat tik su tuom avokadu, tai maniškiai atvirkščiai, buvo visai minkšti, nereikėjo nei į blenderį dėt, su šaukštu ištryniau bliūdelyje. Jis toks vidus kaip sviestas buvo, švelniai gelsvas o prie odelės žalias - tai ta žaluma irgi priklauso dėt ir ar čia kartais nepernokęs? Bet tris pirkau, visi tokie, ir kiek apčiupinėjau kitus tai irgi toks jausmas kad minkšti.
Išbandžiau ir pomidorus su medaus užpilu, tik man ko tais jie aštroki gavosi. Gal sakau pusei kilogramo 3 skiltelės česnako buvo daugokai? Mano vyras čia tokius macnus juos perka vištienos sate, sakau gal čia nuo jų karsteli?
QUOTE(mamushka @ 2007 04 04, 18:19)
geras avokadas yra kai paspaudus pirstu lieka duobute, palaikyk kelias dienas suvyniojus i folija saldytuve, prinoks.
o aciu!ajnu vyniot
buzhiukas
Iš eilės
neturėtų nieko atsitikti, jei darysi penktadienį, o valgysite sekmadienį, bet jau pirmadinį tai nevalgyčiau
dėl ganašo. Proporcijos 400 ir 600 turėtų būti gerai. Kavą reikia supilti kaitinant grietinėlę. Karšta grietinėle užpilk susmulkintą šokoladą, leisk kokias dvi minutes pastovėti, tada išmaišyk ir įdėk į šaldytuvą.
dėl kremo... vajei, kaip apsižioplinau... sutirštintas pienas gramais, o ne ml..., jeigu tiek ml supilsi, tai išplauks kremas... bent jau yra tokia tikimybė, o kodėl kava ten atsidūrė... pati nežinau, kaip rašiau... dabar viską pataisiau. Ačiū tau labai
Shiaurinee
tokia kava tiks tik aš dažniai imu be grietinėles, tokią, kuri du viename, o ne trys
Milde
mano vyras irgi nupirko labai kietus avokadus. Tai aš juos dėjau į maišelį kartu su obuoliais, bet laikiau kambario t-roje, nes norėjau kad kuo greičiau prinoktų. Šaldytuve jie noks lėčiau todėl galima paprogramuoti, kada ir kokį prinokinti Kap pastebėjau, tai Rimi akcijiniai avokadai tokie kieti buvo. Labai skanūs vienu metu buvo Halės turguje
mamushka
Elemire
džiaugiuosi, kad avokadai patiko man irgi tas kremai labai patinka. O tavo aprašyti avokadai ir yra pats tas Nevalgoma yra tik tamsiai žalia žievelė ir kauliukas
O kas dėl česnako - tiesiog nežinau, gal kitąkart tiesiog dėk vieną skiltelę vietoj trijų?
Iš eilės
neturėtų nieko atsitikti, jei darysi penktadienį, o valgysite sekmadienį, bet jau pirmadinį tai nevalgyčiau
dėl ganašo. Proporcijos 400 ir 600 turėtų būti gerai. Kavą reikia supilti kaitinant grietinėlę. Karšta grietinėle užpilk susmulkintą šokoladą, leisk kokias dvi minutes pastovėti, tada išmaišyk ir įdėk į šaldytuvą.
dėl kremo... vajei, kaip apsižioplinau... sutirštintas pienas gramais, o ne ml..., jeigu tiek ml supilsi, tai išplauks kremas... bent jau yra tokia tikimybė, o kodėl kava ten atsidūrė... pati nežinau, kaip rašiau... dabar viską pataisiau. Ačiū tau labai
Shiaurinee
tokia kava tiks tik aš dažniai imu be grietinėles, tokią, kuri du viename, o ne trys
Milde
mano vyras irgi nupirko labai kietus avokadus. Tai aš juos dėjau į maišelį kartu su obuoliais, bet laikiau kambario t-roje, nes norėjau kad kuo greičiau prinoktų. Šaldytuve jie noks lėčiau todėl galima paprogramuoti, kada ir kokį prinokinti Kap pastebėjau, tai Rimi akcijiniai avokadai tokie kieti buvo. Labai skanūs vienu metu buvo Halės turguje
mamushka
Elemire
džiaugiuosi, kad avokadai patiko man irgi tas kremai labai patinka. O tavo aprašyti avokadai ir yra pats tas Nevalgoma yra tik tamsiai žalia žievelė ir kauliukas
O kas dėl česnako - tiesiog nežinau, gal kitąkart tiesiog dėk vieną skiltelę vietoj trijų?
Padariau aksominį šokoladinį tortą nerealus. dariau be kavos, nusprendžiau, kad ir be jos bus gerai. Įsijautus dar į baltymus truputį trynio pakliuvo , bet išgriebiau greit ir viskas normaliai išsiplakė. Pirmų gabaliukų neliko po 2 valandėlių, bet dar nebuvo visiškai sustingęs, bet va dabar grįžom ir dar nusprendėm po gabaliuką suvalgyt naktipiečiams , tai skonis tooooooks, tiesiog neprotiškai skanus. Tirpsta burnoje. Rytoj su kava turbūt bus dar skaniau.
Man to sausaininio pagrindo per mažai buvo, dariau iš didesnės normos, bet man jo norėtųsi šiek tiek storesnio, tai kitąsyk darysiu iš dvigubos normos.
Ačiū už receptuką
Man to sausaininio pagrindo per mažai buvo, dariau iš didesnės normos, bet man jo norėtųsi šiek tiek storesnio, tai kitąsyk darysiu iš dvigubos normos.
Ačiū už receptuką
QUOTE(Glacee @ 2007 04 04, 21:30)
O kas dėl česnako - tiesiog nežinau, gal kitąkart tiesiog dėk vieną skiltelę vietoj trijų?
Reikės taip ir padaryt ko gero. Na bet nieko, man aštruma patinka, taip kad nebėda.
Išbandžiau šiandien ir lašišos vyniotinį trapioje tešloje, tiksliau pabandžiau tiek trapioje, tiek mielinėje, būna čia pas mus tokios Quiche tešlos. Gavosi tai visai neblogai, tik man kažkaip sunkiai pjaustėsi, gal reikėjo palaukti kol atvės?
Iš likusios tešlos pamėginau padaryti kažką panašaus į wellingtono ir koldūno hibridą - irgi neblogai gavosi, tiek su lašišos, tiek su balto ožkos sūrio įdaru. Vat su tuom sūriu ir norėjau paklausti gal kartais turi kokį receptuką su ožkos sūriu įdarui pyragėliams ar salotas - jis toks panašus kaip sūrelis mūsų, tik truputį pasūdytas. Aš bandžiau su mėtom ir kmynais jį pamaišyti, gavosi neblogai, bet man kažkaip saldumo trūko tokio, gal kaip razinų įdėjus, ar medaus?
Shiaurinee
labai džiaugiuosi Ir gaminti nesunku, o efektas Taip jaučiu, kad tai ne paskutinis kartas, tai kit`kart pabandyk padaryti su kava. O aš sausaininio pagrindo nemėgstu ))) tai darau kuo mažesnį ))
Elemire
Šiaip aš darau vyniotinį sluoksniuotoje tešloje Trapi truputėlį kitokia Bet vistiek smagu, kad patiko
Dainava
rašau receptą merginų prašymu
1 kg torto
Baltyminė - riešutinė tešla
(gramais)
130 g. baltymų
120 g cukraus
100 g c.pudros
40 g miltų
160 g riešutų (NE GRAIKINIAI!!!!!!)
kremas
100 g cukraus
180 g sviesto
25 g. trynio
57 g pieno
brendzio
Riešutus lengvai pakepinti, nuvalyti luobelę, gana smulkiai sukapoti, sumaišyti su persijotais miltais ir c.pudra. Baltymus su cukrumi išplakti iki standžių putų (turi būti blizgantys, laikyti formą!!!). Viską lengvai permašyti (galima ranka ) Konditerinio mai6elio pagalba išspausti apskritimus maždaug 18 cm diametro. Vienam kg turi būti trys. Kepti 115 - 125 C apie valandą, pusgaminiai turi būti lengvi, baltos arba labai šviesiai rusvos spalvos, lengvai nusiimti nuo popieriaus. Papločio apačia turi būti kieta. Svarbu: Dainavos iškepimas namų sąlygomis yra sudėtingas procesas. Kad gerai iškepti paplotį, reikia kepti po vieną. Du paprastoje orkaitėje neiškepa. Reikia tešlos maišyti tiek, kiek galima iškepti vienu kartu. Deja...
Kremas:
trynį gerai išsukti su cukrumi, pieną užvirinti, plona srovėle pilti jį į trynį, visą laiką plakant ir kaitinant. Kai masė užvirs, nuimti nuo ugnies ir ataušinti. Sviestą išplakti ir, visą laiką plakant, palaipsniui sujungti su pieno-trynio mase. Įpilti konjako.
Tiek receptūra. Iš savęs dar siūlyčiau kremą pagardinti šokoladu
labai džiaugiuosi Ir gaminti nesunku, o efektas Taip jaučiu, kad tai ne paskutinis kartas, tai kit`kart pabandyk padaryti su kava. O aš sausaininio pagrindo nemėgstu ))) tai darau kuo mažesnį ))
Elemire
Šiaip aš darau vyniotinį sluoksniuotoje tešloje Trapi truputėlį kitokia Bet vistiek smagu, kad patiko
Dainava
rašau receptą merginų prašymu
1 kg torto
Baltyminė - riešutinė tešla
(gramais)
130 g. baltymų
120 g cukraus
100 g c.pudros
40 g miltų
160 g riešutų (NE GRAIKINIAI!!!!!!)
kremas
100 g cukraus
180 g sviesto
25 g. trynio
57 g pieno
brendzio
Riešutus lengvai pakepinti, nuvalyti luobelę, gana smulkiai sukapoti, sumaišyti su persijotais miltais ir c.pudra. Baltymus su cukrumi išplakti iki standžių putų (turi būti blizgantys, laikyti formą!!!). Viską lengvai permašyti (galima ranka ) Konditerinio mai6elio pagalba išspausti apskritimus maždaug 18 cm diametro. Vienam kg turi būti trys. Kepti 115 - 125 C apie valandą, pusgaminiai turi būti lengvi, baltos arba labai šviesiai rusvos spalvos, lengvai nusiimti nuo popieriaus. Papločio apačia turi būti kieta. Svarbu: Dainavos iškepimas namų sąlygomis yra sudėtingas procesas. Kad gerai iškepti paplotį, reikia kepti po vieną. Du paprastoje orkaitėje neiškepa. Reikia tešlos maišyti tiek, kiek galima iškepti vienu kartu. Deja...
Kremas:
trynį gerai išsukti su cukrumi, pieną užvirinti, plona srovėle pilti jį į trynį, visą laiką plakant ir kaitinant. Kai masė užvirs, nuimti nuo ugnies ir ataušinti. Sviestą išplakti ir, visą laiką plakant, palaipsniui sujungti su pieno-trynio mase. Įpilti konjako.
Tiek receptūra. Iš savęs dar siūlyčiau kremą pagardinti šokoladu
Oi, Glacee, tavo receptai tikras galvos skausmas, ypač kai reikia sudarinėti šventinį meniu Nes atrodo vienas už kitą skanesnį ir taip sunku apsispręsti Kol kas tai produktų šventėms dar nepirkau, nes meniu man pats didžiausias galvos skausmas. Kadangi maisto gaminimui laiko turėsiu tik po darbų, t. y. šeštadienio popietę Vadinasi reikia pasirinkti tokius patiekalus kurių gamybą neužims daug laiko. Be to, patogūs transportuoti, nes Velykų švesti važiuosim į kaimą... Planuoju kepti skorpionžuvės gabalėlius, paruošti avokado salotas su krabais ir kas be ko velykinį krepšelį iškept... O ką toliau Galvoju apie aksominį tortą, bet ar jis atlaikys kelionę Apturėčiau tada gėdos prieš savo giminės šeimininkių šeimininkes Gal Izaurą tada Na iki šeštadienio dar laiko yra
Monikutė
Aha, galvos skausmas
Žinok, aksominio gal transportuoti nesiūlyčiau... O gal vietoje galėsi padaryti? tai nedaug darbo, maždaug pusvalandis, aišku, jei ne sekmadienį važiuosite... O Izaura - tai šimtaprocentiniai kelionę ištvers
Aha, galvos skausmas
Žinok, aksominio gal transportuoti nesiūlyčiau... O gal vietoje galėsi padaryti? tai nedaug darbo, maždaug pusvalandis, aišku, jei ne sekmadienį važiuosite... O Izaura - tai šimtaprocentiniai kelionę ištvers