Pyragas su faršu
Labai skanus, tik pirma išsigandau - nesulaukiau, kad atvestų ir perpjoviau išbėgo turbūt visas skystis, bet kai pastovėjo viskas buvo gerai
Glacee, ačiū
Dar norejau paklaust, gal tu Carpacio moki daryt?Cia uzvalgiau picoj jazz ir taaaip patiko su kapareliais
hm o man nauja dilema: sugalvojo uošviai pas mus per Velykas užsukt, o mano uošvienė mėsos nevalgo, tik žuvytę ir daržoves, tai dabar suku galvą kuo čia pamaitinus tokiu užkandišku. Mėsėdiškai šeimynos daliai sugalvojau padaryti mėsos vyniotinį, o vat kažką panašaus ne-mėsėdiško tai ir nesumastau. Koks nors žuvytės vyniotinis ar panašus dalykas būtų pats tas, gal Glacee kartais kokį receptuką ne-mėsėdžių Velykom parekomenduotumei?
Apžiūrėjau tuos kur pirmame puslapyje, bet kažkaip dauguma lygtais su baklažanu, o mano vyras tada raukosi, mat jų kvapas jam nepatinka... Sluoksniuotos tešlos vyniotinis su lašiša atrodo labai gražiai, bet bėda pas mus nebūna tos paruoštos tešlos dideliais gabaliukais, tik taip 10x10 cm sukarpyta.
Apžiūrėjau tuos kur pirmame puslapyje, bet kažkaip dauguma lygtais su baklažanu, o mano vyras tada raukosi, mat jų kvapas jam nepatinka... Sluoksniuotos tešlos vyniotinis su lašiša atrodo labai gražiai, bet bėda pas mus nebūna tos paruoštos tešlos dideliais gabaliukais, tik taip 10x10 cm sukarpyta.
Nostalgiškas duoninis tortas
Patiks tiems, kas dar prisimena juodos duonos riekelės, pabarstytos cukrumi, skonį... toks tolimas, iš vaikystės. Įkvėpė paskutinis žurnalo Liza numeris ir prisiminimai apie savo laikais populiarų Vilniaus kavinėse ir restoranuose duoninį desertą ...
5 riekeles juodos duonos (per visa "Vilniaus" duonos kepala)
100 g sviesto
saukstas rudojo cukraus
du sauksteliai cinamono
drebučiams
0,5 l juoduju serbentu sulciu
10 g zelatinos
grietinėlės kremui
400 ml plakamosios grietineles
2 tryniai
150 g cukraus
100 ml pieno
15 g zelatinos
100 ml vandens užmerkti želatinai
Forma 20 - 22 cm
Nupjauti duonos plutele, riekeles padžiovinti orkaitėje. Sumalti. Džiuvesėlius persijoti, atidėti du-tris saukstus. likusius sumaišyti su išlydytu sviestu, cukrumi ir puse cinamono. Trupinius sudėti į formą, labai gerai prispausti prie dugno. Formą įdėti į šaldytuvą dviems-trims valandoms.
drebučiams skirtą želatiną užmerkti 0,2 l sulčių. Kai išbrinks, ištirpinti ir sumaišyti su likusiomis sultimis. Žele turi būti rūgštaus skonio. Žele tirpalą neaukštu sluoksniu išpilti į padėklą. Sustingdyti, supjaustyti kubeliais.
Želatiną kremui užmerkti. Trynius su cukrumi sumaišyti šluotele, užpilti pienu ir visą laiką plakant užvirinti. Tada į karštą masę supilti išbrinkintą želatiną. Išmaišyti ir ataušinti. Grietinėlę išplakti ir sujungti su pieno-trynių mase.
Į formą supilti puse kremo, sudėlioti drebučių kubelius ir užpilti likusiu kremu. Viršų užbarstyti cinamonu ir likusiais trupiniais.
Sustingdyti šaldytuve.
Patiks tiems, kas dar prisimena juodos duonos riekelės, pabarstytos cukrumi, skonį... toks tolimas, iš vaikystės. Įkvėpė paskutinis žurnalo Liza numeris ir prisiminimai apie savo laikais populiarų Vilniaus kavinėse ir restoranuose duoninį desertą ...
5 riekeles juodos duonos (per visa "Vilniaus" duonos kepala)
100 g sviesto
saukstas rudojo cukraus
du sauksteliai cinamono
drebučiams
0,5 l juoduju serbentu sulciu
10 g zelatinos
grietinėlės kremui
400 ml plakamosios grietineles
2 tryniai
150 g cukraus
100 ml pieno
15 g zelatinos
100 ml vandens užmerkti želatinai
Forma 20 - 22 cm
Nupjauti duonos plutele, riekeles padžiovinti orkaitėje. Sumalti. Džiuvesėlius persijoti, atidėti du-tris saukstus. likusius sumaišyti su išlydytu sviestu, cukrumi ir puse cinamono. Trupinius sudėti į formą, labai gerai prispausti prie dugno. Formą įdėti į šaldytuvą dviems-trims valandoms.
drebučiams skirtą želatiną užmerkti 0,2 l sulčių. Kai išbrinks, ištirpinti ir sumaišyti su likusiomis sultimis. Žele turi būti rūgštaus skonio. Žele tirpalą neaukštu sluoksniu išpilti į padėklą. Sustingdyti, supjaustyti kubeliais.
Želatiną kremui užmerkti. Trynius su cukrumi sumaišyti šluotele, užpilti pienu ir visą laiką plakant užvirinti. Tada į karštą masę supilti išbrinkintą želatiną. Išmaišyti ir ataušinti. Grietinėlę išplakti ir sujungti su pieno-trynių mase.
Į formą supilti puse kremo, sudėlioti drebučių kubelius ir užpilti likusiu kremu. Viršų užbarstyti cinamonu ir likusiais trupiniais.
Sustingdyti šaldytuve.
Eni
matomai kažkas negerai buvo su matavimais. Neturėjo išeiti trupiniai, manau būtent dėl to ir neišėjo tuščiaviduriai. Kai tik skystis užvirė, iš karto reikėjo supilti visus miltus ir labai intensyviai maišyti. Kadangi ruošiuosi Velykoms plikytus pyragaičius salotoms įdaryti, tai užmaišiau tešlą lygiai-lygiai viską sveriant, tik daugiau kiaušinių dėjau, nes kepsiu atskirus pyragaičius, jiems tokios standžios tešlos nereikėtų. Tai dabar pyragaičiai kepa
Smauglius
Tada žinok siūlyčiau gal citrusinį tortą kepti, jis labai paprastas. O medaus torte yra vienas kabliukas - jeigu medų su cukrumi visiškai ataušinsi, tai kočiojant tešla trupės. Reikia kiaušinius dėti į šiltą masę.
Elemire
Taip, kaip tu ir parašei - pagal pakelio nurodymus O uošvienei siūlyčiau štai ką http://www.supermama...?...t&p=8733720 Krepšelius su avokado kremu ir lašiša. Padaryk pomidorus su medaus užpilu, tostus su grybų ikrais Parinkau tai, kas skanu, efektinga ir labai paprasta jeigu turi galimybę rasti lavašo, tai lavašo vyniotinius gali padaryti su lašiša dar gali vėrinukus iš mažiukų pomidoriukų (cherry) ir mozarelos su baziliko lapeliais
Milde
medaus tortą tepti gali iš karto, kai tik atauš. Tu turi omeny klasikinį - jautienos carpaccio, ar kitokį? Šiaip nelabai žalią mėsą toleruoju, todėl mėsiško nedarau Dabar carpaccio kiek pakeitė veidą ir tapo labiau ne konkretaus patiekalo pavadinimu, bet jo patiekimo būdu - plonai supjaustyti kokio nors produkto griežinėliai apšlakstyti marinatu. Tai gali būti ir žuvis, ir apelsinai, ir cukinijos, ir braškės, net burokėliai
Mama_Tania
labai džiaugiuosi, kad pyragas su faršu patiko
matomai kažkas negerai buvo su matavimais. Neturėjo išeiti trupiniai, manau būtent dėl to ir neišėjo tuščiaviduriai. Kai tik skystis užvirė, iš karto reikėjo supilti visus miltus ir labai intensyviai maišyti. Kadangi ruošiuosi Velykoms plikytus pyragaičius salotoms įdaryti, tai užmaišiau tešlą lygiai-lygiai viską sveriant, tik daugiau kiaušinių dėjau, nes kepsiu atskirus pyragaičius, jiems tokios standžios tešlos nereikėtų. Tai dabar pyragaičiai kepa
Smauglius
Tada žinok siūlyčiau gal citrusinį tortą kepti, jis labai paprastas. O medaus torte yra vienas kabliukas - jeigu medų su cukrumi visiškai ataušinsi, tai kočiojant tešla trupės. Reikia kiaušinius dėti į šiltą masę.
Elemire
Taip, kaip tu ir parašei - pagal pakelio nurodymus O uošvienei siūlyčiau štai ką http://www.supermama...?...t&p=8733720 Krepšelius su avokado kremu ir lašiša. Padaryk pomidorus su medaus užpilu, tostus su grybų ikrais Parinkau tai, kas skanu, efektinga ir labai paprasta jeigu turi galimybę rasti lavašo, tai lavašo vyniotinius gali padaryti su lašiša dar gali vėrinukus iš mažiukų pomidoriukų (cherry) ir mozarelos su baziliko lapeliais
Milde
medaus tortą tepti gali iš karto, kai tik atauš. Tu turi omeny klasikinį - jautienos carpaccio, ar kitokį? Šiaip nelabai žalią mėsą toleruoju, todėl mėsiško nedarau Dabar carpaccio kiek pakeitė veidą ir tapo labiau ne konkretaus patiekalo pavadinimu, bet jo patiekimo būdu - plonai supjaustyti kokio nors produkto griežinėliai apšlakstyti marinatu. Tai gali būti ir žuvis, ir apelsinai, ir cukinijos, ir braškės, net burokėliai
Mama_Tania
labai džiaugiuosi, kad pyragas su faršu patiko
QUOTE(Glacee @ 2007 04 03, 19:58)
Eni
matomai kažkas negerai buvo su matavimais. Neturėjo išeiti trupiniai, manau būtent dėl to ir neišėjo tuščiaviduriai. Kai tik skystis užvirė, iš karto reikėjo supilti visus miltus ir labai intensyviai maišyti. Kadangi ruošiuosi Velykoms plikytus pyragaičius salotoms įdaryti, tai užmaišiau tešlą lygiai-lygiai viską sveriant, tik daugiau kiaušinių dėjau, nes kepsiu atskirus pyragaičius, jiems tokios standžios tešlos nereikėtų. Tai dabar pyragaičiai kepa
matomai kažkas negerai buvo su matavimais. Neturėjo išeiti trupiniai, manau būtent dėl to ir neišėjo tuščiaviduriai. Kai tik skystis užvirė, iš karto reikėjo supilti visus miltus ir labai intensyviai maišyti. Kadangi ruošiuosi Velykoms plikytus pyragaičius salotoms įdaryti, tai užmaišiau tešlą lygiai-lygiai viską sveriant, tik daugiau kiaušinių dėjau, nes kepsiu atskirus pyragaičius, jiems tokios standžios tešlos nereikėtų. Tai dabar pyragaičiai kepa
Gali būti, o gal dar nuo miltų priklauso? Aš Ekstra naudoju Šiandien vėl kepiau, kelis šaukštus vandens dapyliau kad skystesnė masė būtų Tai gavosi labai gražūs ir tuščiaviduriai
Sudominai o kokiom salotom įdarysi?
Kepiau krepseli velykinį- sumąsčiau kad vistiek nevalgysiu jo po to tai lai džiūsta
Na nežinau kiekis tos tešlos labai didelis gavosi tai iškepiau tokio dydžio pintinę, kad neaišku kur tiek kiaušų gaut... įmesiu foto vėliau
Bet šiaip įspūdinga
Na nežinau kiekis tos tešlos labai didelis gavosi tai iškepiau tokio dydžio pintinę, kad neaišku kur tiek kiaušų gaut... įmesiu foto vėliau
Bet šiaip įspūdinga
Oi , Glacee, "subalamutinai" juodai Jau kaip ir apsidėliojusi buvau Velykinį meniu (gana sudėtinga, nes jau penktadienį važiuojam pastėvus, o su mamos orkaite nelabai susitariu, tai reikia be jos bandyti verstis) ir šiandien vėl žiūriu man tinkamų receptukų visa krūva Noriu ir to , ir ano, ir dar to.... Su tortais tai visai blogai - net penki eilėj (maniau išsikepsiu namie biskvitus, o ten jau tik sutepsiu, o dabar net trys nekepti prašosi juos pagamint.... ).
Avokadų prisipirkau - nokinu obuoliais apdėjusi, nes kietoki. 'Šturmuosiu" užkandžius Tik kuo dar būtų galima pakeist krabų lazdeles apart paukštienos? kaip manai,tiktų kokia nors žuvs? Per metus kokš kartą -du paragauju tų lazdelių ir man jos
Avokadų prisipirkau - nokinu obuoliais apdėjusi, nes kietoki. 'Šturmuosiu" užkandžius Tik kuo dar būtų galima pakeist krabų lazdeles apart paukštienos? kaip manai,tiktų kokia nors žuvs? Per metus kokš kartą -du paragauju tų lazdelių ir man jos
Eni
Tai džiaugiuosi, kad dabar jau gerai viskas išėjo. Žinok miltus perku kurie po ranka papuola )))) tik kad būtų 550D, jie universalūs. Ekstrą ne labai mėgstu man atrodo, kad jie nelabai plikytiems tinkami, namuose žvilgtelėsiu į "špargalkę", tada pasakysiu O įdarinėsiu vištienos salotomis ir avokadų kremu
LIAN
O, prisiminiau. Taigi ir man taip pat buvo )))) Kol kepiau tai neatrodė didelis, iškepiau - irgi, o kai reikėjo kiaušinius į jį dėti, tai visą apačią servetėlėmis glamžytomis išklojau, kad vietos užimtų Užtat džiuvėsių turėsi )))))
Portuke
vargšelė, kaip tave užjaučiu... ir kuo tau padėti???? )))) nebent dar vieną kokį receptuką įmesiu krabų lazdeles laisvai gali keisti krevėtėmis, liežuviu, sūriu - viskas, kad tik ateina į galvą. Jei naudosi fermentinį sūrį, tai supjaustytą kubeliais pamirkyk jį piene
sharkis
turiu bet namuose, tai vakare įrašysiu bus be nuotraukos, nes jau labai seniai jį bedariau....
Tai džiaugiuosi, kad dabar jau gerai viskas išėjo. Žinok miltus perku kurie po ranka papuola )))) tik kad būtų 550D, jie universalūs. Ekstrą ne labai mėgstu man atrodo, kad jie nelabai plikytiems tinkami, namuose žvilgtelėsiu į "špargalkę", tada pasakysiu O įdarinėsiu vištienos salotomis ir avokadų kremu
LIAN
O, prisiminiau. Taigi ir man taip pat buvo )))) Kol kepiau tai neatrodė didelis, iškepiau - irgi, o kai reikėjo kiaušinius į jį dėti, tai visą apačią servetėlėmis glamžytomis išklojau, kad vietos užimtų Užtat džiuvėsių turėsi )))))
Portuke
vargšelė, kaip tave užjaučiu... ir kuo tau padėti???? )))) nebent dar vieną kokį receptuką įmesiu krabų lazdeles laisvai gali keisti krevėtėmis, liežuviu, sūriu - viskas, kad tik ateina į galvą. Jei naudosi fermentinį sūrį, tai supjaustytą kubeliais pamirkyk jį piene
sharkis
turiu bet namuose, tai vakare įrašysiu bus be nuotraukos, nes jau labai seniai jį bedariau....
Glacee
Ačiū už patarimą, tai ir kepsiu tą citrusinį malonumą, tik kažin kaip čia bus su tom šokolado juostom Kokis tai čia aukštasis pilotažas
Ir vieną momentėlį noriu pasitikslint - kai verdi kremo masę, nukėlus nuo ugnies į ją sviestą reikia įmaišyt iš karto, ta prasme į karštą? Jis gi išsilydys, čia taip ir turi būti? Tik prašom dėl durnų klausimų nepykt
Ačiū už patarimą, tai ir kepsiu tą citrusinį malonumą, tik kažin kaip čia bus su tom šokolado juostom Kokis tai čia aukštasis pilotažas
Ir vieną momentėlį noriu pasitikslint - kai verdi kremo masę, nukėlus nuo ugnies į ją sviestą reikia įmaišyt iš karto, ta prasme į karštą? Jis gi išsilydys, čia taip ir turi būti? Tik prašom dėl durnų klausimų nepykt
Smauglius
nieko nebijok. Tos juostos tai tikrai labai paprasta panos, kurios darė, tai patvirtins. Na jeigu jau taip smarkiai bijai, tai apibarstyk šonus trupiniais Bet vėliau pasitreniruok, kai nebus strioko
Taip, sviestas turi ištirpti
nieko nebijok. Tos juostos tai tikrai labai paprasta panos, kurios darė, tai patvirtins. Na jeigu jau taip smarkiai bijai, tai apibarstyk šonus trupiniais Bet vėliau pasitreniruok, kai nebus strioko
Taip, sviestas turi ištirpti