Įkraunama...
Įkraunama...

Žaidžiame virtuvę su Glacee - 2

QUOTE(Comma @ 2007 03 30, 23:46)
Elemire - dekui uz vaizdeli aciuks.gif Kaip Dieva myliu neesu tokiu macius ir valgius doh.gif Man tokiai smalizei tai net geda wub.gif

Na tarybinis variantas tai kiek kitaip atodydavo - nežinau kaip Vilniuj, bet Kaune tai pieno baruose būdavo, ypač skanios būdavo tokioj mažoj spurginėj Laisvės alėjoj, kažkur tarp Soboro ir buvusios vaikų kavinės Pasakos. biggrin.gif Dabar tai aišku jau nė tos spurginės, nei pasakos nė kvapo nėra likę.

Glacee, o kokias formas reikėtų tom bobelėm naudoti? Kiek suprantu tai jos lyg ir didesnės nei keksiukam? Pas mane tai orkaitė kaip ir mažutė, būna problemų su storais pyragais, nes viršus dega, o vidus dar neiškepęs, tai sakau ar kažin išeitų mažose keksiukų formose? g.gif
Atsakyti
Comma
esu tikra, kad tu romo bobas valgei. Deja, neradau niekur nuotraukos, o tai, kas pas mane knygoje nepavyko nufotkinti, nes ten kokybė doh.gif tai nedideli keksiukai kepami tokiose formelėse kaip 6291 http://www.arevitosi...s...roup=1&id=6 Tik apverstos - viršuje siauresnis galas.
Kaip ten tavo Izaura? smile.gif aš tešlą dėjau šaukštu, kur pataikė, kur ne smile.gif

Elemire
Be abejonės galima mažesnėse formelėse, tik jos turėtų būti aukštesnės smile.gif
Atsakyti
Izaura pavyko per bruksneli nepavyko smile.gif Issikele ziauriai (nepabijojau sito zodzio), bet skoni gadina... lietuvisko sviesto pakaitas blink.gif Daugiau jokiu meginimu kol negrisiu i Lietuva, nes visus pyragus sugadinsiu doh.gif Jauciasi man tu kepimo riebalu (net nezinau kaip juos pavadinti) skonis ir nors tu ka blink.gif Labai norejau ant virsaus uzbarstyti kepintu migdolu o tik po to apipilti glajum, bet... pasirodo kazkas buvo riesutuose apsigyvenes (paseno) blush2.gif Tai va tokia is manes seimininke - vienas vargas tokia mokine turet lotuliukas.gif Bet pyragas sekmingai valgomas thumbup.gif
Zinai ko noriu taves Glacee pasiklausti - ar pas tave jis irgi toks apyslapis gavosi ar cia tik man is tos importines varskes? g.gif

O tai gal cia tos romo bobos ir muffinai tai vienas ir tas pats? Is tu formeliu tai man labai jau panasu i muffinus... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Glacee @ 2007 03 29, 12:06)
Vakar internete aš radau štai ką http://www.blogas.lt...s.html?#c327158
Labai nemalonus pojūtis, taip pat tokį poelgį laikau neetišku.

Čia tai jau ne tik ne etiška, bet ir žema taip elgtis schmoll.gif Gerai, kad ištrynė ten viską kaip suprantu, nes nebeatidaro smile.gif

Na, o aš pagaliau vakar išsikepiau išsvajotą kalakutieną pagal "Kalakuto kumpelis obuolių kailinukuose" receptą rolleyes.gif Tik pas mane ne kumpelis, o krūtinėlė lotuliukas.gif Kažkaip niekada nieko iš kalakutienos negamindavau blush2.gif tai PC radau tik krūtinėlę ir kalakutienos faršą, o kumpelių nebuvo blink.gif Glacee, kur perki kalakutų kumpelius? ax.gif
Bet nepaisant šio nukrypimo nuo recepto, gavosi labai skani kalakuto krūtinėlė obuolių kailinukuose essen.gif niam niam, net dabar rašydama užsinorėjau dar gabaliuko laugh.gif

user posted imageuser posted imageuser posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eni: 01 balandžio 2007 - 01:39
QUOTE(Eni @ 2007 04 01, 03:34)
Čia tai jau ne tik ne etiška, bet ir žema taip elgtis  schmoll.gif  Gerai, kad ištrynė ten viską kaip suprantu, nes nebeatidaro  smile.gif
Na, o aš pagaliau vakar išsikepiau išsvajotą kalakutieną pagal "Kalakuto kumpelis obuolių kailinukuose" receptą  rolleyes.gif  Tik pas mane ne kumpelis, o krūtinėlė  lotuliukas.gif  Kažkaip niekada nieko iš kalakutienos negamindavau  blush2.gif  tai PC  radau tik krūtinėlę ir kalakutienos faršą, o kumpelių nebuvo  blink.gif  Glacee, kur perki kalakutų kumpelius?  ax.gif
Bet nepaisant šio nukrypimo nuo recepto, gavosi labai skani kalakuto krūtinėlė obuolių kailinukuose essen.gif  niam niam, net dabar rašydama užsinorėjau dar gabaliuko laugh.gif

user posted imageuser posted imageuser posted image

Maciau Rimi, Maximoj.
Atsakyti
QUOTE(Comma @ 2007 03 31, 21:46)
Zinai ko noriu taves Glacee pasiklausti - ar pas tave jis irgi toks apyslapis gavosi ar cia tik man is tos importines varskes? g.gif

O tai gal cia tos romo bobos ir muffinai tai vienas ir tas pats? Is tu formeliu tai man labai jau panasu i muffinus... unsure.gif

Tai jeigu ir pas jumi ta varškė kaip pas mus (t.y. labiau kremas negu kad normali varškė), tai gali būt kad skystesnė, bent jau man tai ji visas receptūras biškį gadindavo. Kol netarau vienam "nature shop" (tipo ekologiškai švarūs produktai) normalios, tai palikdavau neuždengtam bliūde per naktį šaldytuve kad pradžiūtų.

Romo bobos ir mufinai tai nežinau, man rodos kad ne tas pats. Mufinai tai berods kaip kad Lietuvoj tie Magdalenas keksiukai būdavo, nors gali būti kad vietinė receptūra ir skiriasi. Mano draugė anglė netoli nuo Škotijos sienos gyveno, tai ką jie ten mufinais vadino tai labiau nešė į mūsų tuos kietus keksiukus, tik užsaldintus klaikiai.
Atsakyti
QUOTE(Eni @ 2007 04 01, 02:34)
  Tik pas mane ne kumpelis, o krūtinėlė  lotuliukas.gif 

...ką iš tų krūtinėlių skanesnio sumąstyt? Sausokos, o kepa ilgai... kumpelis kailiniuotas - puikaus skonio, o krūtinėlė?
Atsakyti
QUOTE(wild @ 2007 04 01, 14:33)
...ką iš tų krūtinėlių skanesnio sumąstyt? Sausokos, o kepa ilgai... kumpelis kailiniuotas - puikaus skonio, o krūtinėlė?

Jei ilgai kepi sausa ir gaunasi. biggrin.gif Krutinele reikia kepti zymiai trumpiau, tada bus sultinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tavi @ 2007 04 01, 08:54)
Maciau Rimi, Maximoj.

Ačiū 4u.gif reiks Rimi pažiūrėt ax.gif nes Maximoj ir Iki tai neradau unsure.gif

QUOTE(wild @ 2007 04 01, 14:33)

Labai skaniai gavos mirksiukas.gif Nors įsivaizduoju, kad kumpelis būtų buvęs dar skanesnis, bet tikrai nesigavo sausa bigsmile.gif kaip krūtinėlė tai pakankamai sultinga rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Comma @ 2007 03 31, 22:46)

Ne, tikrai ne tas pats - bobos yra gaminamos iš mielinės tešlos, o muffin's (liet. keksai, keksiukai) - iš tešlos su kepimo milteliais.
Šiaip manau, kad tų bobų ar kažko panašaus tikrai esi valgiusi per Velykas. Jos tikrai neturėtų priminti keksų skonio. Iš bėdos jau galėčiau greičiau jas palyginti su plikytais riestainiais ar bagels (įdomios baronkos, randamos JAV, UK, DE, turbūt ir kitur užsienyje smile.gif )
Atsakyti
"Prisiduodu" su savo kulinariniais bandymais smile.gif
Kepiau Karpatę... tikriausiai ne tą dieną kepimui pasirinkau unsure.gif esu kepusi plikytus pyragaičius ir niekada nebuvo problemų, o šį kartą doh.gif pirmą porciją plikytų miltų išmečiau - blogai miltus atmatavau, blogai užplikiau... antra porcija gavosi jau padoresnė, bet iki tobulumo dar toli schmoll.gif iškepiau kažkokią stačiakampę lėktšę užsirietusiais ir išsipūtusiais kraštais, o viduryje - įtrūkimai ir jokių ertmių doh.gif (įdomu, daugiau įtakos turėjo netinkama kepimo temperatūra, per mažas miltų glitimas ar blogas užplykimas?)
bet nieko, kremo šiaip ne taip sugebėjau nesugadinti 4u.gif
skanu drinks_cheers.gif bet nusprendžiau kitą kartą bandyti kepti plikytus pyragaičius (gal bus sėkmingesnė diena blush2.gif ) ir į juos pridėti paįvairinto Karpatės kremo 4u.gif

Dar išbandėme pomidorus (vyšninius pomidoriukus) su medaus marinatu: skanumėlis neišpasakytas thumbup.gif tikrai kartosim ir ne kartą, o šiek tiek pakoregavus marinato proporcijas bus puikus užpilas daržovių salotomos rolleyes.gif

Dabar bandau išsirinkti, kurį pyragą su varške kepti - visų norisi iš karto bigsmile.gif

Visoms linkiu, kad būtų kuo mažiau tokių dienų "kaip tyčia" 4u.gif
Atsakyti
Glacee, buvote užsiminusi apie biskvitų išlaikymą sušaldant. Kada jau reikia dėti į šaldiklį? jei, pvz., laikau tris dienas, gal tik šaldytuve, kur apie penkis laipsnius, laikyti pakaks? Nuo kurios dienos genda? O ištraukus iš šaldiklio ledo plėvelės nebūna? Apskritai, kiek kaip ir kaip iš anksto galima laikyti? Į ką suvynioti? Polietileną, popierių? Supjaustyti prieš dedant į šaldiklį, ar po to? Ačiū už konsultacijas!
Atsakyti