Glacee, citronas tai citrusinis augalas. Gal tu turi galvoje citrinžolę.
tavi
citronu vadina šią žolę armėnai, ir aš iš paskos )))) tai tikrai ne citrinžolė, nes citrinžolė pas mus tiesiog neauga, tai Rytų augalas
citronu vadina šią žolę armėnai, ir aš iš paskos )))) tai tikrai ne citrinžolė, nes citrinžolė pas mus tiesiog neauga, tai Rytų augalas
QUOTE(Glacee @ 2007 01 15, 10:29)
tavi
citronu vadina šią žolę armėnai, ir aš iš paskos )))) tai tikrai ne citrinžolė, nes citrinžolė pas mus tiesiog neauga, tai Rytų augalas
citronu vadina šią žolę armėnai, ir aš iš paskos )))) tai tikrai ne citrinžolė, nes citrinžolė pas mus tiesiog neauga, tai Rytų augalas
Na žinau, kad citrinžolė neauga šiaip, o šiltnami Pamėginsiu pas Pachliopkiną pažiūrėti.
savaitagalį gaminau Žiedinį kopūstą o'graten, na tikrai skanus a la vegetariškas patiekalas , jei net vyriškis valgė prie mėsytės ir bulvių neprašė, tai jau šis tas
Baklažanų liežuvėliai su sūriu , tai iš vis superinis patiekalas
AČIŪ
dar kada reiktų ir saldumunam subręsti Šokoladinis keksas su cukinija labai skanus ir labai greitai dingsta nuo stalo, tik nevisada dedu riešutų, nes kažkodėl jie apdega na bet čia juk nepagrindinė sudedamoji dalis, galima ir nedėti
Baklažanų liežuvėliai su sūriu , tai iš vis superinis patiekalas
AČIŪ
dar kada reiktų ir saldumunam subręsti Šokoladinis keksas su cukinija labai skanus ir labai greitai dingsta nuo stalo, tik nevisada dedu riešutų, nes kažkodėl jie apdega na bet čia juk nepagrindinė sudedamoji dalis, galima ir nedėti
QUOTE(Glacee @ 2007 01 14, 23:19)
amirrr
o... aš tai dar vieną dalyką įžvelgiu. O gal grietinėlė nebuvo gera? Galėjo "pasileisti"...
o... aš tai dar vieną dalyką įžvelgiu. O gal grietinėlė nebuvo gera? Galėjo "pasileisti"...
net nepagalvojau, nors standžiai išsiplakė, ai tėk to, suvalgėm ir tokį
Laba diena kepėjėlės,
nors darbai spaudžia, ale rūpi pasiklausinėt.
Kepiau šokoladinį tortą ,,Triufelis". Nu labai labai skanu Ale vat išvaizdos man gavosi tokios gan apgailėtinos Bet čia jau tiek to - pati višta. Kadangi užmiršau nusipirkti kepimo popieriaus, tai nusprendžiau, kad bus gerai ir ant folijos. Tai ir prasidėjo - visa vakarą gramdžiau biskvitą, tiksliau - kas iš jo liko ir dar staugiau ant vyro, ko lenda ir vaikui lįst leidžia (čia šiaip - įtampai nuimt, o po to buvo labai ). Po šitų veiksmų nieko gražaus ir nebegalėjau tikėtis, bet sąžiningai padariaus visus sutepimus, glajus, kremus ir suderinau juos su biskvito liekanom.
O dabar klausimukai
-tie biskvitai šiaip tai ploni gaunasi, ar ne? O gal man neiškilo?
-dėl ganašo - labai jau kietai sustingo ir kai išplakiau pasidarė tokie gabaliukai kaip minkšto išplakto sviesto, tai buvo sunkoka tept. Maždaug kokios konsistencijos turi būt tas per naktį pašalęs ganašas.
lekiu dirbt
nors darbai spaudžia, ale rūpi pasiklausinėt.
Kepiau šokoladinį tortą ,,Triufelis". Nu labai labai skanu Ale vat išvaizdos man gavosi tokios gan apgailėtinos Bet čia jau tiek to - pati višta. Kadangi užmiršau nusipirkti kepimo popieriaus, tai nusprendžiau, kad bus gerai ir ant folijos. Tai ir prasidėjo - visa vakarą gramdžiau biskvitą, tiksliau - kas iš jo liko ir dar staugiau ant vyro, ko lenda ir vaikui lįst leidžia (čia šiaip - įtampai nuimt, o po to buvo labai ). Po šitų veiksmų nieko gražaus ir nebegalėjau tikėtis, bet sąžiningai padariaus visus sutepimus, glajus, kremus ir suderinau juos su biskvito liekanom.
O dabar klausimukai
-tie biskvitai šiaip tai ploni gaunasi, ar ne? O gal man neiškilo?
-dėl ganašo - labai jau kietai sustingo ir kai išplakiau pasidarė tokie gabaliukai kaip minkšto išplakto sviesto, tai buvo sunkoka tept. Maždaug kokios konsistencijos turi būt tas per naktį pašalęs ganašas.
lekiu dirbt
QUOTE(Glacee @ 2007 01 15, 01:19)
Portuke
O kas per šaukštai?
Žinok, karštam siūlyčiau padaryti kokį nors troškinį, nes namų sąlygomis dideliam skaičiui svečių porcijinius dalykus bus sunkoka padaryti - nei orkaitės nei viryklės neužteks. Aš tai gal daryčiau labai ką nors paprasto, bet užtikrintai skanaus - pvz. kalakutieną arba antieną su baravykais, rizotą su džiovintais pomidorais...? O gal oto filė suktinuką parmos kumpyje su sūrio padažu? Jeigu darysi ką nors porcijinio, tai gal geriau žuvį, nes daug greičiau gaminasi. Šiaip reiktų paderinti prie esamo meniu ir prie indų. Tai irgi svarbu
oi gera mints, taigi kalakutena su grybais turetų būti super Tik dabar prikibsiu prašydama receptuko, nes žinau tik vieną gerą troskinio su grybais receptuka, triušiui paruošt, bet kažin ar kalakutui tiktų (triušis marinuojasi brendžio ir apelsinų sulčių mišinyje, paskui troškinasi orkaitėje su grybais) .O kitus troškinius tai labai jau tokius naminius darau - nei vaizdo , nei super įsimintino skonio
O su porcijiniais tai nėr ne tik sąlygų, bet ir laiko - pusės metų kleckas laiką pareguliuoja (bet oto suktinukas skamba daugiau nei viliojančiai )
Tik bijau, kad išvis netektų svečių primityviais šaltais užkandžiais vaišint, nes vakar mano gudrioji orkaitė nuo proto nušoko kartu su visa kaitlente, tai sėdžiu laukiu meistro Neįsivaizduoju kaip mažių pamaitinsiu , nes jis nevalgo pirktinių košių....
P.S. Čia turbūt kalba apie matavimo šaukstus ėjo - aš niekaip nenutaikau kiek yra tas valgomas šaukštas ar arbatinis, tai nusipirkau šeštadienį Sangaidoj specialiai matavimo šaukstus, 5 vnt apie 4 lt kainavo Mažiausias 1 ml, didžiausias 100 ml. Ir dar lėkščių, stiklinių ir desertinių indelių prisipirkau, tai vyras sakė vienos ten nebeleis Nors jam irgi svarbu ne tik ką valgo,bet ir iš ko
Pagaliau išbandžiau obuolinius pyragaičius. Visiems labai patiko. Gaminau su obuoline žele. Gavosi švelniai žalsvos spalvos. Tiesa, grietinėlės ir obuolių košės sluoksniai šiek tiek susimaišė, bet tai skonio ir vaizdo nepagadino.
Ačiū Glacee .
Ačiū Glacee .
QUOTE(peledziuke @ 2007 01 15, 16:43)
sestadieni kepiau Gastroorgazmini brownies Cappuccino, Na, skonis nerealus Butinai kepsiu dar karta.
O aš jį vakar kepiau. Vyrui labai patiko, o man biškį per riebus...
Ir kepat susidūriau su techninėm problemom - iškepus nepavyko man jo iš formos išimt, būčiau turbūt tik trupinius išėmusi... Gal reikėjo kept ant kepimo popieriaus (aš kepiau tiesiogia istiklinėje formoje, tai bandant jį išimt, labai lūžinėjo)
taip reikejo ant kepimo popieriaus, o kas ten tau riebaus buvo ?
QUOTE(mamushka @ 2007 01 15, 18:01)
taip reikejo ant kepimo popieriaus, o kas ten tau riebaus buvo ?
Nu nezinau, bet net skrandzio veikla sutriko... prisirijau mezimo, bet nuo 15 val. jau valgyt nenorejau, siandien irgi nelabai noriu dar
Man greiciausiai per riebus pats sokoladas buvo. O siaip viskas ten labai riebu tiek pats sokolado glaistas, tiek varske, tiek pyragelis...
Na, bet gal cia as jautri tik tokia, siaip jis labai skanus