Moonlit
labai džiaugiuosi, kad aksominis patiko tai mano šeimos vienas mėgstamiausias tortų Tarp kitko, jis labai skanus būna sušaldytas - kaip ledai Aš tą šokoladinę masę dedu į indelius ir po to sušaldau
Milde
Viskas bus gerai jei susitvarkei su baltymais, susitvarkysi ir su medaus tortu Vienintelis dalykas, į ką reikėtų atkreipti dėmesį, tai kad kiaušinius reikia pilti į dar šiltoką ištirpintą medų, nes kitaip labai plyš tešla kočiojant. Ir viskas pavyks
Mama_Tania
labai smagu ir malonu, kad patiko ir pavyko O kaip bendradarbiai? Ar patenkinti?
tavi
brangioji, o kokius produktus tu turi? Ir ko norėtum? Nors maždaug apibrėžk norus, gal ką nors ir sugalvosim
Man svarbu nebrangu ir pagal galimybę greitai. Pirmoji sąlyga svarbiau, prie viso kito galiu prisitaikyti.
QUOTE(Glacee @ 2007 03 28, 07:58)
Mama_Tania
labai smagu ir malonu, kad patiko ir pavyko O kaip bendradarbiai? Ar patenkinti?
labai smagu ir malonu, kad patiko ir pavyko O kaip bendradarbiai? Ar patenkinti?
dėka tau, visi liko sužavėti ir labai patiko skonis, tai prašė receptą ačiū, glacee, už puiku ir lengva receptą
turiu tik viena klausimą: (labai gėda, bet... paklausiu), pyragas iškepė purus ir minkštas, bet kitą diena jis nusėdo (žinau, kad yra kažkokios taisyklės, bet jų nežinau), ką daryti, kad jis toks ir liktų? ir kokioje formoje tu, glaceee, tokį pyragą kepei (pailgoj, apvalioj...)? aš apvalioj, tai per vidurį jis daugiau pakilo, nei iš kraštų, o tavo nuotraukose to nesimato (jaučiu, kad pas tave vienodai jis buvo pakilęs)?
Labai mėgstu grietinėčius , tai labai apsidžiaugiau šioje temelėje suradusi receptą . Sekmadienį iškėpiau, gavosi fantastiški , bet dingo akimirksniu Pirmadienį teko kept dvigubą porciją...
QUOTE(peledziuke @ 2007 03 28, 12:03)
noriu paklausti, ar i aksominio torto grietineles mase nereikia deti standiklio?Ar jis nesukiuz?
Neturėtų - baltymai laiko, bet gali įdėti. Jis tikrai skonio nekeičia.
QUOTE(peledziuke @ 2007 03 28, 10:03)
noriu paklausti, ar i aksominio torto grietineles mase nereikia deti standiklio?Ar jis nesukiuz?
gaminau praeitą penktadienį. Kaip tavi parašė, man baltymai sutraukė tirpinto šokolado masę. O palaikytas šaldytuve tortas sustingo ir labai gražiai pjaustėsi.
Avokadas...
puiku, skanu, maistinda, sveika Keičiant vieną-kitą ingredientą gaunamas visiškai naujas patiekalas. Todėl tikslių kiekių nerašau, o tik idėjos
Salotos su avokadu ir krabų lazdelėmis
Reikia avokado, krabų lazdelių, pomidoro, raud. svogūnų. Viską supjaustyti kubeliais. Užpilti galima aliejaus-citr.sulčių-medaus užpilu, jogurto-garstyčių užpilu, majonezu. Galima patiekti kaip salotas, galima kaip dipą su tostais
Avokado padažas
Avokado minkštimą sudėti į blenderį, įdėti žalių svogūno laiškų, porą šaukštų natūralaus varškės sūrelio, medaus, aliejaus, keletą lašelių citrinos sulčių. Gautą masę galima tepti ant tostų, krekerių, dėti į krepšelius.
Avokado salotos su kalakutiena
Avokadą, kalakuto filę supjaustyti kubeliais, pridėti smulkiai supjaustytų krapų, česnako, citrinos sulčių. Sumaišyti su nuvarvintu jogurtu.
Nuotraukos darytos prof. fotografu V.Valužio ir S.Mulino. Mano irgi . Patiekalus gaminau aš
puiku, skanu, maistinda, sveika Keičiant vieną-kitą ingredientą gaunamas visiškai naujas patiekalas. Todėl tikslių kiekių nerašau, o tik idėjos
Salotos su avokadu ir krabų lazdelėmis
Reikia avokado, krabų lazdelių, pomidoro, raud. svogūnų. Viską supjaustyti kubeliais. Užpilti galima aliejaus-citr.sulčių-medaus užpilu, jogurto-garstyčių užpilu, majonezu. Galima patiekti kaip salotas, galima kaip dipą su tostais
Avokado padažas
Avokado minkštimą sudėti į blenderį, įdėti žalių svogūno laiškų, porą šaukštų natūralaus varškės sūrelio, medaus, aliejaus, keletą lašelių citrinos sulčių. Gautą masę galima tepti ant tostų, krekerių, dėti į krepšelius.
Avokado salotos su kalakutiena
Avokadą, kalakuto filę supjaustyti kubeliais, pridėti smulkiai supjaustytų krapų, česnako, citrinos sulčių. Sumaišyti su nuvarvintu jogurtu.
Nuotraukos darytos prof. fotografu V.Valužio ir S.Mulino. Mano irgi . Patiekalus gaminau aš
Geda prisipazinti, bet avokado neesu pirkus ir neesu ragavus. Koks jo skonis? Gal verta salotas isbandyt?
tavi
žinok, tada siūlysiu ankštinius - lęšius, avinžirnius, pupeles. Labai gerai - vienuoliška košė - tinka ir su grybais, ir su mėsos gabaliukais - visaip.
Mama_Tania
Zebrą geriau kepti apvalioje formoje. Tada sluoksniai tolygiai pasiskirsto. Mano zebras truputį buvo iškilęs, nedaug. Kad biskvitai būtų lygus netepami formos kraštai, net keksams nepriklauso būti lygiems, jie net gi gali trukti viršuje.
milka
kaip gerai! labai džiaugiuosi, kad grietiniečiai patiko
peledziuke
aksominis neturi pasileisti ))))) šiaip aš nenaudoju standiklio aksominiam Svarbu - tirpinant šokoladą būtinai jį pakaitinti daugiau nei 50 laipsnių, gerai išplakti baltymus.
Panos, tavi, Moonlit
truputį ne taip plakti baltymai neveikia, kaip standiklis. Jeigu jūs išplaksite baltymus ir paliksite juos bent pusvalandžiui, jie išplauks, juos pačius reikia standinti. O šokoladą galima užtraukti ir vandeniu, nebūtinai baltymais... šitame torte standumas - tai butent šokolado standumas, nes kaip bebūtų ištirpintas šokoladas, jis vis tiek sustings ir laikys formą.
Comma
Ir nieko čia ne gėda!!!!! Neragavai - tai tiesiog galima paragauti. Kas dėl skonio - tai jis labai švelnus, neutralus. Bet tai yra riebus vaisius, manyčiau, kad iš pirmo karto jis nelabai kam patinka Aš dabar taip įpratau, kad mano pusryčiai - tai batono riekelė su avokado griežinėliais, pabarstytais druska. mniammmmmm.... labai mėgstu
žinok, tada siūlysiu ankštinius - lęšius, avinžirnius, pupeles. Labai gerai - vienuoliška košė - tinka ir su grybais, ir su mėsos gabaliukais - visaip.
Mama_Tania
Zebrą geriau kepti apvalioje formoje. Tada sluoksniai tolygiai pasiskirsto. Mano zebras truputį buvo iškilęs, nedaug. Kad biskvitai būtų lygus netepami formos kraštai, net keksams nepriklauso būti lygiems, jie net gi gali trukti viršuje.
milka
kaip gerai! labai džiaugiuosi, kad grietiniečiai patiko
peledziuke
aksominis neturi pasileisti ))))) šiaip aš nenaudoju standiklio aksominiam Svarbu - tirpinant šokoladą būtinai jį pakaitinti daugiau nei 50 laipsnių, gerai išplakti baltymus.
Panos, tavi, Moonlit
truputį ne taip plakti baltymai neveikia, kaip standiklis. Jeigu jūs išplaksite baltymus ir paliksite juos bent pusvalandžiui, jie išplauks, juos pačius reikia standinti. O šokoladą galima užtraukti ir vandeniu, nebūtinai baltymais... šitame torte standumas - tai butent šokolado standumas, nes kaip bebūtų ištirpintas šokoladas, jis vis tiek sustings ir laikys formą.
Comma
Ir nieko čia ne gėda!!!!! Neragavai - tai tiesiog galima paragauti. Kas dėl skonio - tai jis labai švelnus, neutralus. Bet tai yra riebus vaisius, manyčiau, kad iš pirmo karto jis nelabai kam patinka Aš dabar taip įpratau, kad mano pusryčiai - tai batono riekelė su avokado griežinėliais, pabarstytais druska. mniammmmmm.... labai mėgstu
QUOTE(Glacee @ 2007 03 28, 14:24)
Avokadas...
puiku, skanu, maistinda, sveika Keičiant vieną-kitą ingredientą gaunamas visiškai naujas patiekalas. Todėl tikslių kiekių nerašau, o tik idėjos
Avokado salotos su kalakutiena
Avokadą, kalakuto filę supjaustyti kubeliais, pridėti smulkiai supjaustytų krapų, česnako, citrinos sulčių. Sumaišyti su nuvarvintu jogurtu.
puiku, skanu, maistinda, sveika Keičiant vieną-kitą ingredientą gaunamas visiškai naujas patiekalas. Todėl tikslių kiekių nerašau, o tik idėjos
Avokado salotos su kalakutiena
Avokadą, kalakuto filę supjaustyti kubeliais, pridėti smulkiai supjaustytų krapų, česnako, citrinos sulčių. Sumaišyti su nuvarvintu jogurtu.
O čia filė rūkyta ar virta? Ir kas tas nuvarvintas jogurtas?
Moonlit
dariau su virta file, dariau su rūkyta vištienos file. Ir taip ir taip skanu su rūkyta kiek intensyvesnis skonis. Bet rūkytos kalakutienos nedėčiau. Nuvarvintas jogurtas - tai tiesiog į kavos filtrą įdedi jogurto ir palauki, kol truputį nusisunks skystis. Aš tokį jogurtą net ant duonos tepu
aga, truputį ne taip šokolado sutraukimas ir torto standumas - čia skirtingi dalykai. Šiuo atveju torto standumas išgaunamas dėka ištirpinto šokolado sustingimo... nesvarbu, ar jis buvo sutrauktas, ar ne jis ir taip ir taip turi sustingti .... oj... nu susipainiojau paaiškinti žinutėje braškei aš parašiau, kad ji neišsigąstų, kai šokoladas pakeis išvaizdą... t.y. tai turėjau omeny...
peledziuke
dariau su virta file, dariau su rūkyta vištienos file. Ir taip ir taip skanu su rūkyta kiek intensyvesnis skonis. Bet rūkytos kalakutienos nedėčiau. Nuvarvintas jogurtas - tai tiesiog į kavos filtrą įdedi jogurto ir palauki, kol truputį nusisunks skystis. Aš tokį jogurtą net ant duonos tepu
aga, truputį ne taip šokolado sutraukimas ir torto standumas - čia skirtingi dalykai. Šiuo atveju torto standumas išgaunamas dėka ištirpinto šokolado sustingimo... nesvarbu, ar jis buvo sutrauktas, ar ne jis ir taip ir taip turi sustingti .... oj... nu susipainiojau paaiškinti žinutėje braškei aš parašiau, kad ji neišsigąstų, kai šokoladas pakeis išvaizdą... t.y. tai turėjau omeny...
peledziuke