Glacee,ateinu eilinį kartą pagirt ir padėkot už liuksišką receptą
Kepiau Lamadžo tešlos minkiau iš trigubos normos,išnyko momentaliai vaikai dar pareiškė-"mama,gal gali jų dar iškepti,kad rytoj pusryčiams būtų" Ir ką ....teko minkyt tešlos(šį kart dvigubą normą )ir kept vėl
Beja,kepant sugaišau viso labo valandą
Dėkui Glacee už receptą
QUOTE(Justicija @ 2007 03 22, 12:12)
Turiu klausimeli:
Ar butina vyšnios-girtuoklės biskvitą kepti dieną prieš? Ką tai duoda?
Man taip neišeina,nes laiko mažai turiu.Aar nelabai bus blogai jei iškepsiu, atšals ir padarysiu tortuką?
Ar butina vyšnios-girtuoklės biskvitą kepti dieną prieš? Ką tai duoda?
Man taip neišeina,nes laiko mažai turiu.Aar nelabai bus blogai jei iškepsiu, atšals ir padarysiu tortuką?
Aš tai neapsižiūrėjau, kad reikia kept iš vakaro biskvitą, tai kai susiruošiau kept jau buvo vėlu ką nors keist Tai iškeptą ir atvėsusį biskvitą susukau į kepimo popierių ir palaikiau šaldytuve porą val. gavosi puikiai
Manau, jis pastovėjęs truputį tvirtesnis,kietesnis tampa, nes juk labai daug grietinėlės ir vyšnių dedasi, tvirtas turi būt , kad atlaikytų.
...nesigavo pseudokoldūnai tešla atsiskyrė nuo mėsos, tai gavosi mėsos kukulaičiai su leistinukais bet skanu vis tiek buvo...
QUOTE(wild @ 2007 03 23, 14:24)
...nesigavo pseudokoldūnai tešla atsiskyrė nuo mėsos, tai gavosi mėsos kukulaičiai su leistinukais bet skanu vis tiek buvo...
A tu padarei tą pačią klaidą kaip aš Reikia įdedi vieną palauki kol vanduo užvirs dedi sekantį ir tt.
QUOTE(wild @ 2007 03 23, 14:24)
...nesigavo pseudokoldūnai tešla atsiskyrė nuo mėsos, tai gavosi mėsos kukulaičiai su leistinukais bet skanu vis tiek buvo...
O man taip buvo,kai per tirštą tešlą padariau, o su skystesne gavosi puikiai.
Buvau skonio pasaulyje, kaip ir sakiau man tai brangiai kainavo Prisipirkau prieskoniu uz 30
Balandėliai pekino kopūstų lapuose
aciu Glacee, uz saunu recepta. Tik rasei, kad tau lapai luzinejo, o as kazkuriam zurnale perskaiciau, kad kopustus, pekino kopustus ir t.t. keleta min. galima palaikyti mikrobangu krosnelei ir labai minkstuciai ir kengvai susisuko. Tik labai jau maziuciai gavosi tie balandelinukai
aciu Glacee, uz saunu recepta. Tik rasei, kad tau lapai luzinejo, o as kazkuriam zurnale perskaiciau, kad kopustus, pekino kopustus ir t.t. keleta min. galima palaikyti mikrobangu krosnelei ir labai minkstuciai ir kengvai susisuko. Tik labai jau maziuciai gavosi tie balandelinukai
Vėlykos artėja.... Ar jau pasėjote žolytę?
Pavasarinės bandelės
Pernai kepiau Vėlykoms tokias bandeles. Visiems labai patiko Dažnai kepu ir dabar, tik formuoju paprastai
11 g sausų mielių (vienas pakelis)
50 ml šilto vandens
250 ml pieno
60 g sviesto
50 g cukraus
pusantro a.š. druskos
1 kiaušinis
apie 600 g miltų
Mieles ištirpinti šiltame vandenyje + 1 v.š. cukraus. Tegul lengvai užburbuliuoja. Piene ištirpinti sviestą, cukrų ir druską. Pieno mišinį ataušinti iki 40-45°C, tada sumaišyti su mielėmis ir kiaušiniu. Palaipsniui pilant miltus užminkyti tešlą. Ji turi būti elastinga ir minkšta. Galima palikti tešlą nakčiai šaldytuve arba šiltoje vietoje kelioms valandoms kol dvigubai paaugs.
Tešlą padalinti į 14 - 16 dalių. Paukšteliams reikia ipadaryti volelius maždaug 22-25 cm ilgio. Surišti juos paprastu mazgeliu, paliekant vieną galą ilgesnį. Tą galą lengvai priploti ir įpjauti į kelias dalis - tai bus uodega. Trumpesnės dalies galiuką lengvai susmailinti - tai bus snapelis. Kildinti apie 45 min. Patepti kiaušinio plakiniu , pagal pageidavimą pabarstyti aguonomis, sezamu ar dar kuo nors ir kepti 190 C apie 20 min - kol graziai pagels. Akytes padarti įsmeigus gvazdikėlius. Aš dar į snapelį įsmeigdavau cukatą.
Kiškučiams suformuoti pailgą bandelę, iš šonų žirklėmis įkirpti ausytes (stengtis padaryti ilgesnes, gale - įkirpti uodegytę
Papildyta:
Vėlykinis krepšelis
labai efektingai atrodo, bet dėl didelio kiekio miltų nelabai valgomas - yra kietas - kaip kitaip laikytų formą? labai greitai sudžiūna. Turėjau džiuvėsėlių ilgam )))
650 g miltų
250 ml pieno
1 + 1 tryniai (iš jų vienas patepimui)
pakelis sausų mielių
50 g sviesto
80 g cukraus
Reikalingas dubėnėlis. Aš turėjau 24 cm diametro ir 11 cm aukščio, apvyniojau jį kepimo popieriumi, sutvirtinau virvute ir ant jo kepiau.
Užminkyti paprastą mielinę tešlą. Kai paaugs, formuojame 8 volelius (dubens apskritimo ilgis plius 3 cm). 6 supiname į krepšelį ant apversto dubens, sujungimo vietas tepame tryniu. Du volelius supiname virvele, padarome krepšelio kraštą.
Kepame apie 40 min. 200 C.
Pavasarinės bandelės
Pernai kepiau Vėlykoms tokias bandeles. Visiems labai patiko Dažnai kepu ir dabar, tik formuoju paprastai
11 g sausų mielių (vienas pakelis)
50 ml šilto vandens
250 ml pieno
60 g sviesto
50 g cukraus
pusantro a.š. druskos
1 kiaušinis
apie 600 g miltų
Mieles ištirpinti šiltame vandenyje + 1 v.š. cukraus. Tegul lengvai užburbuliuoja. Piene ištirpinti sviestą, cukrų ir druską. Pieno mišinį ataušinti iki 40-45°C, tada sumaišyti su mielėmis ir kiaušiniu. Palaipsniui pilant miltus užminkyti tešlą. Ji turi būti elastinga ir minkšta. Galima palikti tešlą nakčiai šaldytuve arba šiltoje vietoje kelioms valandoms kol dvigubai paaugs.
Tešlą padalinti į 14 - 16 dalių. Paukšteliams reikia ipadaryti volelius maždaug 22-25 cm ilgio. Surišti juos paprastu mazgeliu, paliekant vieną galą ilgesnį. Tą galą lengvai priploti ir įpjauti į kelias dalis - tai bus uodega. Trumpesnės dalies galiuką lengvai susmailinti - tai bus snapelis. Kildinti apie 45 min. Patepti kiaušinio plakiniu , pagal pageidavimą pabarstyti aguonomis, sezamu ar dar kuo nors ir kepti 190 C apie 20 min - kol graziai pagels. Akytes padarti įsmeigus gvazdikėlius. Aš dar į snapelį įsmeigdavau cukatą.
Kiškučiams suformuoti pailgą bandelę, iš šonų žirklėmis įkirpti ausytes (stengtis padaryti ilgesnes, gale - įkirpti uodegytę
Papildyta:
Vėlykinis krepšelis
labai efektingai atrodo, bet dėl didelio kiekio miltų nelabai valgomas - yra kietas - kaip kitaip laikytų formą? labai greitai sudžiūna. Turėjau džiuvėsėlių ilgam )))
650 g miltų
250 ml pieno
1 + 1 tryniai (iš jų vienas patepimui)
pakelis sausų mielių
50 g sviesto
80 g cukraus
Reikalingas dubėnėlis. Aš turėjau 24 cm diametro ir 11 cm aukščio, apvyniojau jį kepimo popieriumi, sutvirtinau virvute ir ant jo kepiau.
Užminkyti paprastą mielinę tešlą. Kai paaugs, formuojame 8 volelius (dubens apskritimo ilgis plius 3 cm). 6 supiname į krepšelį ant apversto dubens, sujungimo vietas tepame tryniu. Du volelius supiname virvele, padarome krepšelio kraštą.
Kepame apie 40 min. 200 C.
Pyragas su faršu
tiesiog skanu planavau daryti kišą, o išėjo taip
350 g miltu
100 g labai salto sviesto
1 trynys
100 g grietinės
žiupsnelis druskos
puse šaukštelio kepimo miltelių
Įdaras
mesos idaras:
1 vidutinio dydžio svogūnas
3-4 česnako skiltelės
300 g faršo
400 g susmulkintų pomidorų savo sultyse
druska, pipirai, bazilikas
aliejus
varskes idaras:
200 г varškės
50 g tarkuoto fermentinio surio
100 g grietines
saukstas smulkiai supjaustytu krapu
uzpilui:
150 ml grietines 12%
3 kiausiniai
Sviestą sukapoti su miltais ir kepimo milteliais, grietinę išmaišyti su tryniu ir druską, l. greitai sujungti miltus su grietine, suformuoti rutulį ir palaikyti šaldytuve.
Įdarams:
mėsos
svogūną supjaustyti, česnaką susmulkinti, apkepti aliejuje. Po to pridėti faršą, irgi lengvai apkepti, supilti pomidorus, drusk1, pipirus, bazilika, patroškinti, kol išgaruos didesnė dalis skysčio.
Varškės įdarui viską sumaišyti
Tešlą iškočioti, iškloti formą (22 - 24 cm), tešlą subadyti ir apkepti apie dešimt-penkiolika minučių, kol pagels. Tada išimti iš orkaitės, į apačią sudėti varškės įdarą, ant jo sudėlioti faršą ir užpilti užpilu. Kepti kol gražiai pagels.
tiesiog skanu planavau daryti kišą, o išėjo taip
350 g miltu
100 g labai salto sviesto
1 trynys
100 g grietinės
žiupsnelis druskos
puse šaukštelio kepimo miltelių
Įdaras
mesos idaras:
1 vidutinio dydžio svogūnas
3-4 česnako skiltelės
300 g faršo
400 g susmulkintų pomidorų savo sultyse
druska, pipirai, bazilikas
aliejus
varskes idaras:
200 г varškės
50 g tarkuoto fermentinio surio
100 g grietines
saukstas smulkiai supjaustytu krapu
uzpilui:
150 ml grietines 12%
3 kiausiniai
Sviestą sukapoti su miltais ir kepimo milteliais, grietinę išmaišyti su tryniu ir druską, l. greitai sujungti miltus su grietine, suformuoti rutulį ir palaikyti šaldytuve.
Įdarams:
mėsos
svogūną supjaustyti, česnaką susmulkinti, apkepti aliejuje. Po to pridėti faršą, irgi lengvai apkepti, supilti pomidorus, drusk1, pipirus, bazilika, patroškinti, kol išgaruos didesnė dalis skysčio.
Varškės įdarui viską sumaišyti
Tešlą iškočioti, iškloti formą (22 - 24 cm), tešlą subadyti ir apkepti apie dešimt-penkiolika minučių, kol pagels. Tada išimti iš orkaitės, į apačią sudėti varškės įdarą, ant jo sudėlioti faršą ir užpilti užpilu. Kepti kol gražiai pagels.
tavi
reiškia, reikia platinti džinsus O kas dėl prieskonių.... hm... ir iš kur aš tai pažįstu??????????
dianute
vis galvoju juos pagaminti, gal net rytoj tai ir įdėsiu
@asta
tikiuosi, kad aksominis tau irgi patiks Labai smagu, kad lamadžo patiko... bet užjaučiu, kad tiek daug reikėjo kepti
Tosk
pažvelk, gal pyragas su faršu tau patiks? Šiaip aš labai retai kiaulienos faršą naudoju, tik koldūnams ir balandėliams O aksominis yra taip lengvai pagaminamas, kad suklupti ten nėra kur svarbu baltymų neišvirti ant garų vonelės, o taip kitų povandeninių akmenų nebėra
Mama_Tania
žinok, aš viską kepu ant kepimo popieriaus, niekas neprilimpa. O šita tešla man labai patinka. Tai yra labai populiari tešla Vokietijoje, atrodo pagal Dr.Oetkerį. Tinka beveik viskam ir yra labai paprasta
Monikutė
sveikutė
avinžirniai sicilietiškai čia , krepšelius kepsiu ant dienų ir įdėsiu su nuotraukyte, o dėl salierų - tai labai paprasta - vienam dipui sumaišiau gorgonzola su grietinėle, kad būtų vientįsa masė, o kitam dipui - žalias morkas sutrarkavau smulkia tarka, maskarponę sumaišiau su varške ir grietinėle ir su morkomis žiupsnelis druskos ir viskas
Smiltis
o silkės kaip vientiso recepto ir nėra, po kelis išsibarsčiusi
reiškia, reikia platinti džinsus O kas dėl prieskonių.... hm... ir iš kur aš tai pažįstu??????????
dianute
vis galvoju juos pagaminti, gal net rytoj tai ir įdėsiu
@asta
tikiuosi, kad aksominis tau irgi patiks Labai smagu, kad lamadžo patiko... bet užjaučiu, kad tiek daug reikėjo kepti
Tosk
pažvelk, gal pyragas su faršu tau patiks? Šiaip aš labai retai kiaulienos faršą naudoju, tik koldūnams ir balandėliams O aksominis yra taip lengvai pagaminamas, kad suklupti ten nėra kur svarbu baltymų neišvirti ant garų vonelės, o taip kitų povandeninių akmenų nebėra
Mama_Tania
žinok, aš viską kepu ant kepimo popieriaus, niekas neprilimpa. O šita tešla man labai patinka. Tai yra labai populiari tešla Vokietijoje, atrodo pagal Dr.Oetkerį. Tinka beveik viskam ir yra labai paprasta
Monikutė
sveikutė
avinžirniai sicilietiškai čia , krepšelius kepsiu ant dienų ir įdėsiu su nuotraukyte, o dėl salierų - tai labai paprasta - vienam dipui sumaišiau gorgonzola su grietinėle, kad būtų vientįsa masė, o kitam dipui - žalias morkas sutrarkavau smulkia tarka, maskarponę sumaišiau su varške ir grietinėle ir su morkomis žiupsnelis druskos ir viskas
Smiltis
o silkės kaip vientiso recepto ir nėra, po kelis išsibarsčiusi
buzhiukas
oi, kaip malonu ir mano dukrytė labai mėgsta lęšių sriubą ir man gerai - greita, sotu ir skanu Ir avinžirniai - irgi labai gerai, būtinai pabandyk su salierais - jie labai ten dera
Mama_Tania
o, kokie lamadžiukai pas tave - fainučiai džiaugiuosi, kad ir balandėliai patiko Gal ir šiuos kopūstus galima apvirti.... o mikrobangės neturiu )) О dėl mažučių - tai nepasakyčiau ))))) dolma būna iš vis kaip mažas pirštas ))) kai reikia penkių litrų puodą padaryti....ooooooooiiiiiiiiii
wild
gražu ne tas žodis.... irgi labai noriu torto.... Smagu, kad ir kalakutas patiko. Krūtinėlei turiu kitą receptą O su obuoliais bijau, kad gali būti ne taip sultinga. Su tais koldūnais kartais taip būna, reikia labai vandenį žiūrėti, kad greitai miltų baltymai susitrauktų ir pradėtų laikyti formą
@asta, Comma, Eni
Milde
labai malonu, kad patiko pyragas d4l baltyminio sluoksnio, tai manyčiau, kad neišplakti iki galo baltymai buvo, dėl to ir patįžo. Kitąkart pradėk lėčiau plakti, tik po to greitink apsisukimus
Justicija
biskvitus patartina kepti dieną o gal ir daugiau prieš - taip jis būna tvirtesnis, brandesnio skonio ir patogesnis darbui. Galima kepti net savaitę ar daugiau prieš. Suvynioti ir užšaldyti.
Portuke, tavi
oi, kaip malonu ir mano dukrytė labai mėgsta lęšių sriubą ir man gerai - greita, sotu ir skanu Ir avinžirniai - irgi labai gerai, būtinai pabandyk su salierais - jie labai ten dera
Mama_Tania
o, kokie lamadžiukai pas tave - fainučiai džiaugiuosi, kad ir balandėliai patiko Gal ir šiuos kopūstus galima apvirti.... o mikrobangės neturiu )) О dėl mažučių - tai nepasakyčiau ))))) dolma būna iš vis kaip mažas pirštas ))) kai reikia penkių litrų puodą padaryti....ooooooooiiiiiiiiii
wild
gražu ne tas žodis.... irgi labai noriu torto.... Smagu, kad ir kalakutas patiko. Krūtinėlei turiu kitą receptą O su obuoliais bijau, kad gali būti ne taip sultinga. Su tais koldūnais kartais taip būna, reikia labai vandenį žiūrėti, kad greitai miltų baltymai susitrauktų ir pradėtų laikyti formą
@asta, Comma, Eni
Milde
labai malonu, kad patiko pyragas d4l baltyminio sluoksnio, tai manyčiau, kad neišplakti iki galo baltymai buvo, dėl to ir patįžo. Kitąkart pradėk lėčiau plakti, tik po to greitink apsisukimus
Justicija
biskvitus patartina kepti dieną o gal ir daugiau prieš - taip jis būna tvirtesnis, brandesnio skonio ir patogesnis darbui. Galima kepti net savaitę ar daugiau prieš. Suvynioti ir užšaldyti.
Portuke, tavi