o aš labai norėčiau sužinoti upėtalio lavaše receptą - tokio man atrodo dar nebuvo?
O aš pasiilgau Glacee tortų, todėl domina aksominis šokoladinis torčiukas. O ir upėtakis lavaše vilioja...
brashke77
Baklažanai su varškės padažu*
Eni
Kalakuto kumpelis obuolių kailinukuose*
editam, Antrininke
Dabar įdėsiu tortą, o vėliau kitus receptus
Aksominis šokoladinis tortas
Nieko nesakysiu... tik kad padarius šitą tortą susilaukiau aplodismentų... tiesiogine to žodžio prasme
80 g šokoladinių sausainių Selga
50 g lazdyno arba migdolų riešutų
50 g sviesto
400 ml grietinėlės
400 g juodojo šokolado
50 g cukraus
2 kiaušinių baltymai
1 v.šaukštas su kaupu tirpios kavos
brendžio - pagal pageidavimą
forma 22 cm.
Sausainius ir riešutus susmulkinti, sviestą ištirpinti ir įpilti į sausainius su riešutais. Viską sumaišyti, įpilti į formą, labai gerai suspausti ir formą įdėti į šaldytuva porai valandų.
Šokoladą ištirpinti garų vonelėje, baltymus išplakti su kava ir cukrumi irgi virš garų vonelės. Grietinėlę išplakti. Šokoladą atsargiai išmaišyti su baltymais (šokoladą sutrauks, taip turi būti ) Baltyminę-šokoladinę masę sumaišyti su grietinėle ir brendžiu. Išmaišyti ir išpilti ant sausinių pagrindo. Laikyti šaldytuve. Galima sušaldyti - bus ledų tortas
Baklažanai su varškės padažu*
Eni
Kalakuto kumpelis obuolių kailinukuose*
editam, Antrininke
Dabar įdėsiu tortą, o vėliau kitus receptus
Aksominis šokoladinis tortas
Nieko nesakysiu... tik kad padarius šitą tortą susilaukiau aplodismentų... tiesiogine to žodžio prasme
80 g šokoladinių sausainių Selga
50 g lazdyno arba migdolų riešutų
50 g sviesto
400 ml grietinėlės
400 g juodojo šokolado
50 g cukraus
2 kiaušinių baltymai
1 v.šaukštas su kaupu tirpios kavos
brendžio - pagal pageidavimą
forma 22 cm.
Sausainius ir riešutus susmulkinti, sviestą ištirpinti ir įpilti į sausainius su riešutais. Viską sumaišyti, įpilti į formą, labai gerai suspausti ir formą įdėti į šaldytuva porai valandų.
Šokoladą ištirpinti garų vonelėje, baltymus išplakti su kava ir cukrumi irgi virš garų vonelės. Grietinėlę išplakti. Šokoladą atsargiai išmaišyti su baltymais (šokoladą sutrauks, taip turi būti ) Baltyminę-šokoladinę masę sumaišyti su grietinėle ir brendžiu. Išmaišyti ir išpilti ant sausinių pagrindo. Laikyti šaldytuve. Galima sušaldyti - bus ledų tortas
Neteko ilgesnį laiką užsukti - ir jau virtualus stalas vėl lūžta nuo gėrybių. Ačiū šeiminnkei už idėjas. Na, o aš ketvirčio ataskaitą pateiksiu - keksai nuostabūs(su cukinija ir tas iš keturių mišinių). Na ,o karpatei kažko trūko. Pirma, nesigavo tešla - sutraukė, tad paskui dariua pagal standartinį plikytos tešlos receptą. Ir gavosi daugiau kaip desertas nei tortas. Atskirai kremas, atskirai viršus. Ar taip turi būti?
Tikuosi Glacee nesupyks, jei už ją atsakysiu, bet gal Aiste S skubiai reikia...
Netiks grietinėlė kavai, nes išplakti galima ne mažesnio kaip 30 proc riebumo grietinėlę.
Netiks grietinėlė kavai, nes išplakti galima ne mažesnio kaip 30 proc riebumo grietinėlę.
natmar
vaišinkis
man karpatė neišeina tokia vienalytė, bet ir nėra taip kad tešlos lakštas atskirai ir kremas atskirai. Kažkaip jie vis dėlto sukimba
Aistė S
reikia plakamosios - juk ją reikia plakti
smike
vaišinkis
man karpatė neišeina tokia vienalytė, bet ir nėra taip kad tešlos lakštas atskirai ir kremas atskirai. Kažkaip jie vis dėlto sukimba
Aistė S
reikia plakamosios - juk ją reikia plakti
smike
O koky miksery naudoji darydama savo sedevrus???
Sandriuks
Patį paprasčiausią )))) 30 lt nekainavo.... prieš kelis metus maximoje pirkau, o ne dirba bet aria ))))) turiu dar sulužusią Roventą ir moulinexa neveikiantį... niekaip iki dirbtuvės neišsiruošiu
IZAURA
laaaaaaabai skanus varškėtis pas mane įrašytas į Vėlykų meniu
250 g cukraus
3 v.šaukštai kakavos
200 g sviesto
50 ml vandens
250 g miltų
3 a.š. kepimo miltelių
4 kiaušiniai
1 kg varškės
4-5 kiaušiniai (priklausomai nuo dydžio)
170 g cukraus
100 g minkšto sviesto
Aš turėjau formą 22х22 cm, bet ji mažoka, geriau 27х27 arba didelė tortinė 28 cm. Formą iškloti kepimo popieriumi. Orkaitė 180 С.
Sviestą, cukrų, kakavą ir vandenį ištirpinti, ir pakaitinti ant mažos ugnies penkias minutes. Ataušinti, pusę stiklinės masės nupilti glajui. Į likusią masę įmušti keturis trynius, išmaišyti. Baltymus išplakti. Baltymus ir miltus su kepimo milteliais įmaišyti į kakavinę masę per 3 kartus.
Varškės masei viską sumaišyti.
Tamsią tešlą padalinti į dvį nelygias dalis. Didesnę dalį nelygiai sudėti į formą, ant viršaus - varškės masę, o mažesnę tamsios tešlos dalį "kleckiukais" išdėlioti varškės viršuje. Kepti apie valandą, tikrinti mediniu pagaliuku Ataušinti, varškėčio viršų apšlakstyti glajumi
Patį paprasčiausią )))) 30 lt nekainavo.... prieš kelis metus maximoje pirkau, o ne dirba bet aria ))))) turiu dar sulužusią Roventą ir moulinexa neveikiantį... niekaip iki dirbtuvės neišsiruošiu
IZAURA
laaaaaaabai skanus varškėtis pas mane įrašytas į Vėlykų meniu
250 g cukraus
3 v.šaukštai kakavos
200 g sviesto
50 ml vandens
250 g miltų
3 a.š. kepimo miltelių
4 kiaušiniai
1 kg varškės
4-5 kiaušiniai (priklausomai nuo dydžio)
170 g cukraus
100 g minkšto sviesto
Aš turėjau formą 22х22 cm, bet ji mažoka, geriau 27х27 arba didelė tortinė 28 cm. Formą iškloti kepimo popieriumi. Orkaitė 180 С.
Sviestą, cukrų, kakavą ir vandenį ištirpinti, ir pakaitinti ant mažos ugnies penkias minutes. Ataušinti, pusę stiklinės masės nupilti glajui. Į likusią masę įmušti keturis trynius, išmaišyti. Baltymus išplakti. Baltymus ir miltus su kepimo milteliais įmaišyti į kakavinę masę per 3 kartus.
Varškės masei viską sumaišyti.
Tamsią tešlą padalinti į dvį nelygias dalis. Didesnę dalį nelygiai sudėti į formą, ant viršaus - varškės masę, o mažesnę tamsios tešlos dalį "kleckiukais" išdėlioti varškės viršuje. Kepti apie valandą, tikrinti mediniu pagaliuku Ataušinti, varškėčio viršų apšlakstyti glajumi
Miela Gacee,
gaminau silke su grybais pagal tavasias rekomendacijas - labai skanu Didziausia intriga gaminant buvo laukti tu svogunu "siulu" O kadangi negalejau apsispresti, su kokiais grybais geriau daryti, tai dariau su abiem - ir dziovintais baravykais, ir saldytais. Ko gero labiau patiko su dziovintais, nes salsvas svogunu skonis labai dera su tuo specifiniu vos juntamu dziovintu grybu karstelejimu. Didelis aciu, Glacee
Beje, silke man buvo skanesne ne is karto, o kai pagaminta pastovejo kambario temperaturoje pora valandu Cia taip turi buti, kad ja reikia gaminti truputi is anksto, ar cia mano skonio receptoriai keisti kazkokie?
Aisku,ne aparaturoje esme o tai kas gamina
xmarx
Super! Labai džiaugiuosi, kad patiko Be abejonės, geriau, kai truputį pastovi ) aš visuomet stengiuosi pasidaryti kiek anksčiau. Jeigu labiau patinka su džiovintais grybais, tai galima tada ir džiovuntų grybų miltelius naudoti Taip pat darau ir silkę su džiovintomis slyvomis - lygiai taip pat smarkiai iškepti svogūnus, o po to pridėti pomidorų pastos ištirpintos vandeny, žiupsnelį cukraus ir džiovintų slyvų Irgi turi truputį pastovėti
Sandriuks
kad geri įrankiai - tai labai gerai ... bet ir šitas mikseris geras, net nesitikėjau. Juolab, kad ilgai gali plakti ir turi turbo. Paspaudi mygtuką ir tada labai dideliu grečiu varo
Super! Labai džiaugiuosi, kad patiko Be abejonės, geriau, kai truputį pastovi ) aš visuomet stengiuosi pasidaryti kiek anksčiau. Jeigu labiau patinka su džiovintais grybais, tai galima tada ir džiovuntų grybų miltelius naudoti Taip pat darau ir silkę su džiovintomis slyvomis - lygiai taip pat smarkiai iškepti svogūnus, o po to pridėti pomidorų pastos ištirpintos vandeny, žiupsnelį cukraus ir džiovintų slyvų Irgi turi truputį pastovėti
Sandriuks
kad geri įrankiai - tai labai gerai ... bet ir šitas mikseris geras, net nesitikėjau. Juolab, kad ilgai gali plakti ir turi turbo. Paspaudi mygtuką ir tada labai dideliu grečiu varo