Sluoksniuotos tešlos vyniotinis su lašiša
2 lakštai sluoksniuotos tešlos ~20x20 cm
300 g šaldytų špinatų (arba švieži, bet šviežių reikia daugiau)
50 g sviesto
2 pailgi šviežios lašišos filė gabaliukai ~3x2x18 cm dydžio
trynys
druska, muškato riešutas
sviestą ištirpinti, jame truputį patroškinti špinatus. Pasūdyti, patarkuoti muškato riešuto (labai nedaug, mažos kavos pupelės dydžio gabaliuką, geriau truputį mažiau, nei padauginti), išmaišyti ir palikti aušinti.
orkaitę įkaitinti iki 200 C
2/3 tešlos lakšto užkloti puse špinatų, padėti lašišos juostelę ir suvynioti. Padėti ant skardos. Taip pat padaryti ir kitą vyniotinį. Patepti plaktu kiaušinio tryniu. Kepti apie 35-40 minut.
Nuotraukytė tik tokia. Gal greitu laiku darysiu, tai pakeisiu
@asta
oi...
Labai džiaugiuosi, kad koldūnai gerai gavosi Ir tikiuosi viskas kitas gerai pavyks
amirrr
Smagu-smagu-smagu Kaip ten galutinis rezultats?
Eni
Man irgi labai "triufelis" patinka galima sakyti, kad mėgstamiausias Dėl penkių žvaigždučių "languotam" tortui tai nesutinku ))))))) tikrai nėra taip sudėtinga Triufeliui daugiau pastangų reikia "Dainava" - sudėtinga, tai tikrai. Net konditeriniuose Dainavą kepa patyrę konditeriai. Negąsdinu, negąsdinu ))) Viskas tikrai įmanoma Ir Dainava irgi Lauksiu klausimų ))))
oi...
Labai džiaugiuosi, kad koldūnai gerai gavosi Ir tikiuosi viskas kitas gerai pavyks
amirrr
Smagu-smagu-smagu Kaip ten galutinis rezultats?
Eni
Man irgi labai "triufelis" patinka galima sakyti, kad mėgstamiausias Dėl penkių žvaigždučių "languotam" tortui tai nesutinku ))))))) tikrai nėra taip sudėtinga Triufeliui daugiau pastangų reikia "Dainava" - sudėtinga, tai tikrai. Net konditeriniuose Dainavą kepa patyrę konditeriai. Negąsdinu, negąsdinu ))) Viskas tikrai įmanoma Ir Dainava irgi Lauksiu klausimų ))))
Na skubu pranešt naujienas
Kepiau Karpatę mano orkaitė matyt individuali,nes kepė 20 min,reikiamoj temperatūroj,ir perkepė bet nieko,vyras bambėjo,koks čia pyragas,kad taip smirda,visada tai kveeeepia......aš kantriai ruošiau kremą,minyse sakydama-pala pala,paragausi.....Kai kremas buvo užkaistas tirštėti,įdarbinau vyrą,jį maišyt,nes tuo tarpu maišiau ingredientus,skirtus Kalakutienos vyniotiniui su obuoliais....Vyras aišku supanikavo,kai kremas pradėjo tirštėt....kas čia per nesaaaamonė,ką tu čia darai...aš vis tyliu.....Po sudoroto vyniotinio,kuris buvo laaabai skanus,obuoliukai laaaaabai jam tinka,tik aš dar morkytę įtarkavau ėmėme ragaut Karpatę....mmmmmm skonis super....blogo kvapo kepant niekas nebeprisimiė tik kitą kartą žinosiu,kad ilgai kepti nereikia
Dėkui už receptukus
Kepiau Karpatę mano orkaitė matyt individuali,nes kepė 20 min,reikiamoj temperatūroj,ir perkepė bet nieko,vyras bambėjo,koks čia pyragas,kad taip smirda,visada tai kveeeepia......aš kantriai ruošiau kremą,minyse sakydama-pala pala,paragausi.....Kai kremas buvo užkaistas tirštėti,įdarbinau vyrą,jį maišyt,nes tuo tarpu maišiau ingredientus,skirtus Kalakutienos vyniotiniui su obuoliais....Vyras aišku supanikavo,kai kremas pradėjo tirštėt....kas čia per nesaaaamonė,ką tu čia darai...aš vis tyliu.....Po sudoroto vyniotinio,kuris buvo laaabai skanus,obuoliukai laaaaabai jam tinka,tik aš dar morkytę įtarkavau ėmėme ragaut Karpatę....mmmmmm skonis super....blogo kvapo kepant niekas nebeprisimiė tik kitą kartą žinosiu,kad ilgai kepti nereikia
Dėkui už receptukus
QUOTE(Glacee @ 2007 01 13, 13:33)
gleese, man tai idomu, koks ten kitas vyniotinis apacioj nuotraukos matos nes atrodo tai taip apetitnai
@asta
Aga kvapelis būna mano vaikis tai irgi nosi rauko - kokia čia kiaušinienė kepa Džiaugiuosi, kad patiko ir tiko ir esi patenkinta Vyniotinio originaliame recepte buvo obuolių piurė, bet aš patingėjau ir man labai patiko, kad gabaliukai truputį jaučiasi O šalavijus tu šviežius ar džiovintus dėjai?
Moonlit
Ak tos dietos Bet gal ko nors pas mane atrasi ir dietos metu tinkančio?
lanaa
Kokie žmonės Sveikutė! O gi ten lavašo vyniotinis ir šalia persikai su tunu
Aga kvapelis būna mano vaikis tai irgi nosi rauko - kokia čia kiaušinienė kepa Džiaugiuosi, kad patiko ir tiko ir esi patenkinta Vyniotinio originaliame recepte buvo obuolių piurė, bet aš patingėjau ir man labai patiko, kad gabaliukai truputį jaučiasi O šalavijus tu šviežius ar džiovintus dėjai?
Moonlit
Ak tos dietos Bet gal ko nors pas mane atrasi ir dietos metu tinkančio?
lanaa
Kokie žmonės Sveikutė! O gi ten lavašo vyniotinis ir šalia persikai su tunu
QUOTE(Glacee @ 2007 01 13, 21:12)
@asta
Aga kvapelis būna mano vaikis tai irgi nosi rauko - kokia čia kiaušinienė kepa Džiaugiuosi, kad patiko ir tiko ir esi patenkinta Vyniotinio originaliame recepte buvo obuolių piurė, bet aš patingėjau ir man labai patiko, kad gabaliukai truputį jaučiasi O šalavijus tu šviežius ar džiovintus dėjai?
Aga kvapelis būna mano vaikis tai irgi nosi rauko - kokia čia kiaušinienė kepa Džiaugiuosi, kad patiko ir tiko ir esi patenkinta Vyniotinio originaliame recepte buvo obuolių piurė, bet aš patingėjau ir man labai patiko, kad gabaliukai truputį jaučiasi O šalavijus tu šviežius ar džiovintus dėjai?
Na man irgi tie obuolio gabaliukai buvo niam niam o šalavijo išvis nedėjau,labi gaila,bet neturėjau ir pirkt neradau skanu buvo ir be jo,kitą kart būtinai bandysiu su šalaviju.Jis kogero parduodamas tik spec.prieskonių parduotuvėse Arba reiks pačiai pasisėt pas mamą sode
Glacee, laikausi tokios delčios dietos, tai ji jau kitą savaitą baigiasi. Buvo keletas kg nuo švnčių užsilikę ir akis badė. Vėliau vėl grįšiu į senas vėžes, toliau gaminsiu ąk nors skanaus ri naujo, tik aišku stengsiuosi neapsiryti
Klausykit, paaiškinkit man neapsišvietusiai, kas tai per daiktas tas šalavijas. Ir kurioj vietoj PC jo ieškoti? Pir prieskonių žiūrėjau ir neradau. Kokiu kitu prieskoniu galima jį pakeisti? Kažkada lyg esu gėrusi arbatos su šalaviju Gal man jo paieškoti kokioj vaistinėj?
Klausykit, paaiškinkit man neapsišvietusiai, kas tai per daiktas tas šalavijas. Ir kurioj vietoj PC jo ieškoti? Pir prieskonių žiūrėjau ir neradau. Kokiu kitu prieskoniu galima jį pakeisti? Kažkada lyg esu gėrusi arbatos su šalaviju Gal man jo paieškoti kokioj vaistinėj?
Glacee, as ten pajuokavau del tu 5 balu languotam nes is pirmo zvilgsnio niekaip nesupratau kaip ji daryt ir nuo kurio galo pradet bet pastudijavus aiskiau pasidare gal reiks kada isbandyt
Dainavos tai noreciau pabandyt, gal gautusi nes pirktinis tai patikdavo
O triufelis labai skanus, tik sikart be papuosimu dariau del laiko stokos bet skoniui tai nepakenke
Dainavos tai noreciau pabandyt, gal gautusi nes pirktinis tai patikdavo
O triufelis labai skanus, tik sikart be papuosimu dariau del laiko stokos bet skoniui tai nepakenke
QUOTE(@asta @ 2007 01 14, 11:59)
Jis kogero parduodamas tik spec.prieskonių parduotuvėse Arba reiks pačiai pasisėt pas mamą sode
QUOTE(Kaliteja @ 2007 01 14, 14:07)
O kur tų šaukštų reikia ieškoti
Šią savaitę mačiau IKI PC prie prieskonių buvo gana dideliais isfasavimais bet tik kelis lt kainavo. Užtat buvo nugrūsta į pačią lentynų apačią
Glacee, labai liuks Sluoksniuotos tešlos vyniotinis su lašišareceptėlis Aš labai panašiai kepu su garbanotuoju kopūstu (savojos kopūstas, jei neklystu) prieš tai lašišą truputį pamarinavus su Matini ir citrinos sultim. Kažkada žurnale radau ir išbandžius buvo itrukta į šventinį meniu, tik mes jį karštą valgom su kepintu likusiu kopūstu ir moliūgu. Pabandysiu ir su špinatais
Ir dar Glacee, gal gali patarti ką furšetams karšto darai? Gal ką iš čia pateiktų patiekalų? Penktadienį krūvą svečių turėsim, tai visą meniu jau turiu sudarytą ir išbandytą, bet dėl karšto neapsisprendžiu, nes visi mano karšti patiekalai prie stalo valgomi, o svečių nusimato dvigubai tiek, kiek galim prie stalo susodint Tai suku galvą, suku ir nieko nesusisuka
Morkų pyragas
Toks prie sveikuoliškų
200 g tarkuotų morkų
4 kiaušniai
150 g rudojo cukraus (jei nėra - pakeisti 100 - 110 g baltojo)
100 ml aliejaus
100 g ruginių miltų
80 g kvietinių miltų
2 a.s kepimo miltelių
1 a.s. cinamono
kavos pupelšs dydžio gabaliukas muškato riešuto (sutarkuoti)
sauja razinų
sauja džiovintžų slyvų (supjaustyti)
pora saukstų cukatų
ananasų džiovintų cukruotų (supjaustyti)
100 g smulkintų graikinių riešutų
Priedus galima pasirinkti pagal savo skonį
vienos citrinos sultys
maždaug 130 - 150 g c. pudros glajui
Orkaitę įkaitinti iki 180 C. Forma ~ 20 x 20 cm
Kiaušinius, cukrų, aliejų suplakti, kol ištirps cukrus. Pridėti morkas, persijotus miltus kartu su kepimo milteliais. Išmaišyti. Įmaišyti visus priedus, įpilti tešlą į formą ir kepti apie 50 - 60 min. Pyragą ataušinti, padengti glajumi.
Glajui c.pudrą išsijoti ir po saukstelį pilti citrinos sultis. Išmaišyti. Turi būti lengvai tepama, bet neskysta konsistencija. Jeigu bus labai skysta, tai galima dar truputį c. pudros įmašyti arba lengvai pašildyti glajų. Pašildytas glajus labai greitai džiūsta, tad tepti reikės labai greitai Viršų aš dar pabarsčiau smulkintais riešutais.
Toks prie sveikuoliškų
200 g tarkuotų morkų
4 kiaušniai
150 g rudojo cukraus (jei nėra - pakeisti 100 - 110 g baltojo)
100 ml aliejaus
100 g ruginių miltų
80 g kvietinių miltų
2 a.s kepimo miltelių
1 a.s. cinamono
kavos pupelšs dydžio gabaliukas muškato riešuto (sutarkuoti)
sauja razinų
sauja džiovintžų slyvų (supjaustyti)
pora saukstų cukatų
ananasų džiovintų cukruotų (supjaustyti)
100 g smulkintų graikinių riešutų
Priedus galima pasirinkti pagal savo skonį
vienos citrinos sultys
maždaug 130 - 150 g c. pudros glajui
Orkaitę įkaitinti iki 180 C. Forma ~ 20 x 20 cm
Kiaušinius, cukrų, aliejų suplakti, kol ištirps cukrus. Pridėti morkas, persijotus miltus kartu su kepimo milteliais. Išmaišyti. Įmaišyti visus priedus, įpilti tešlą į formą ir kepti apie 50 - 60 min. Pyragą ataušinti, padengti glajumi.
Glajui c.pudrą išsijoti ir po saukstelį pilti citrinos sultis. Išmaišyti. Turi būti lengvai tepama, bet neskysta konsistencija. Jeigu bus labai skysta, tai galima dar truputį c. pudros įmašyti arba lengvai pašildyti glajų. Pašildytas glajus labai greitai džiūsta, tad tepti reikės labai greitai Viršų aš dar pabarsčiau smulkintais riešutais.
QUOTE(Glacee @ 2007 01 13, 13:09)
Buvo viskas gerai, kremas skanus, kol buvo puode ir tirštas, pyragas taip pat pasisekė, sutepiau ir padėjkjau į šaldytuvą, o kai kitą dieną pjausčiau, visas kremas pasileido upeliu , visiškai skystas, na ir ką kaltint, aš kaltinu krakmolą , nes pati viską dariau gerai
@asta
pasisėti - tai gerai aš ir kitokių žolelių pasisėju baziliką, čiobrelius (nors jau nesėju, nes jau patys auga peletrūną, dar vieną žolelę, bet nežinau jos tikrojo pavadinimo, šiap tai ji yra citronas.
Džiovintų šalavijų mačiau Basanavičiaus g. prieskonių p-vėje
Moonlit
O, kaip:) laikau špygas kad būtų toks rezultatas, kokio lauki pati
paveiksliuke šalavijų portretas Šiaip tai jais yra gydomos burnos ertmės, gerklės ligos, bet ar tai tie patys, ar kiek kitokia atmaina, dabar nepasakysiu.
Eni
Na matai, ne taip baisus velnias.... Iš tikro nieko sudėtingo nėra, tik išvaizda linksma Dainavą ir aš mėgstu:) mniam reiks gal daryti. Nors mano užsakovė tai blaškosi - pati nežino, ko nori:) vieną dieną torto su muminukais, kitą - su šuniukais, dar barbę pakartoti, tai drugelių prilipdyti... štai ir turime problemėlę O kol nežinau dizaino, nežinau, kokį vidų daryti:)
Portuke
O kas per šaukštai?
Štai ir aš šalavijų radau, bet ne IKI, o Maximoje. Izraelyje užaugintų.
Taip, šitas vyniotinis tikrai labai geras Aš dar taip pat kiaulienos mažąją filė įvynioju. Irgi gražiai gaunasi Irgi skaičiau žurnale, atrodo, Liza, ar Prijatnogo apetita, tokio vyniotinio su savojos kopūstais receptą ir vis nežinojau, ar imtis ar ne Šitas jau patikrintas, nuo seno daromas... Bet rankos niežti
Žinok, karštam siūlyčiau padaryti kokį nors troškinį, nes namų sąlygomis dideliam skaičiui svečių porcijinius dalykus bus sunkoka padaryti - nei orkaitės nei viryklės neužteks. Aš tai gal daryčiau labai ką nors paprasto, bet užtikrintai skanaus - pvz. kalakutieną arba antieną su baravykais, rizotą su džiovintais pomidorais...? O gal oto filė suktinuką parmos kumpyje su sūrio padažu? Jeigu darysi ką nors porcijinio, tai gal geriau žuvį, nes daug greičiau gaminasi. Šiaip reiktų paderinti prie esamo meniu ir prie indų. Tai irgi svarbu
amirrr
o... aš tai dar vieną dalyką įžvelgiu. O gal grietinėlė nebuvo gera? Galėjo "pasileisti"...
pasisėti - tai gerai aš ir kitokių žolelių pasisėju baziliką, čiobrelius (nors jau nesėju, nes jau patys auga peletrūną, dar vieną žolelę, bet nežinau jos tikrojo pavadinimo, šiap tai ji yra citronas.
Džiovintų šalavijų mačiau Basanavičiaus g. prieskonių p-vėje
Moonlit
O, kaip:) laikau špygas kad būtų toks rezultatas, kokio lauki pati
paveiksliuke šalavijų portretas Šiaip tai jais yra gydomos burnos ertmės, gerklės ligos, bet ar tai tie patys, ar kiek kitokia atmaina, dabar nepasakysiu.
Eni
Na matai, ne taip baisus velnias.... Iš tikro nieko sudėtingo nėra, tik išvaizda linksma Dainavą ir aš mėgstu:) mniam reiks gal daryti. Nors mano užsakovė tai blaškosi - pati nežino, ko nori:) vieną dieną torto su muminukais, kitą - su šuniukais, dar barbę pakartoti, tai drugelių prilipdyti... štai ir turime problemėlę O kol nežinau dizaino, nežinau, kokį vidų daryti:)
Portuke
O kas per šaukštai?
Štai ir aš šalavijų radau, bet ne IKI, o Maximoje. Izraelyje užaugintų.
Taip, šitas vyniotinis tikrai labai geras Aš dar taip pat kiaulienos mažąją filė įvynioju. Irgi gražiai gaunasi Irgi skaičiau žurnale, atrodo, Liza, ar Prijatnogo apetita, tokio vyniotinio su savojos kopūstais receptą ir vis nežinojau, ar imtis ar ne Šitas jau patikrintas, nuo seno daromas... Bet rankos niežti
Žinok, karštam siūlyčiau padaryti kokį nors troškinį, nes namų sąlygomis dideliam skaičiui svečių porcijinius dalykus bus sunkoka padaryti - nei orkaitės nei viryklės neužteks. Aš tai gal daryčiau labai ką nors paprasto, bet užtikrintai skanaus - pvz. kalakutieną arba antieną su baravykais, rizotą su džiovintais pomidorais...? O gal oto filė suktinuką parmos kumpyje su sūrio padažu? Jeigu darysi ką nors porcijinio, tai gal geriau žuvį, nes daug greičiau gaminasi. Šiaip reiktų paderinti prie esamo meniu ir prie indų. Tai irgi svarbu
amirrr
o... aš tai dar vieną dalyką įžvelgiu. O gal grietinėlė nebuvo gera? Galėjo "pasileisti"...