Įkraunama...
Įkraunama...

Žaidžiame virtuvę su Glacee - 2

QUOTE(Comma @ 2007 03 03, 20:23)
O mase tai cia viskas viskas kas dedama pagal recepta taip?


Aš supratau, kad taip 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Comma @ 2007 03 03, 20:06)
SOS !!!!! Merginos kiek yra pakelis kepimo milteliu??? As pakeliais neturiu, tai nezinau kiek man i pyraga deti sad.gif
Arba dar kitaip pameginsiu paklausti: kiek reikia kepimo milteliu pyragui kuriam bus sunaudota 400 gr miltu?
Gelbekite  4u.gif

Aš perku Dr.Oetker kepimo miltelius, tai pasižiūrėjau pakelyje yra 30 g, skirtas 1 kilogramui miltų, būna 0,5 kg miltų, tai juose tikriausiai po 15 g kepimo miltelių, tai jeigu 400 g, tikriausiai reiktų mažo pakelio mastau.gif

Atsakyti
QUOTE(Eni @ 2007 03 03, 20:35)
Aš perku Dr.Oetker kepimo miltelius, tai pasižiūrėjau pakelyje yra 30 g, skirtas 1 kilogramui miltų, būna 0,5 kg miltų, tai juose tikriausiai po 15 g kepimo miltelių, tai jeigu 400 g, tikriausiai reiktų mažo pakelio mastau.gif


Privarvolinau savo nuoziura ir aisku daugiau nei kad reikia blink.gif Bet galgi viskas bus gerai.... blush2.gif
Aciu merginos uz gelbejimosi rata wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Glacee @ 2007 02 27, 19:09)
Avinžirniai marinuoti sicilietiškai

Gali papasakoti kokio skonio tie avinžirniai? Turiu skardinę vieną, bet nežinau kaip panaudoti ax.gif
O tas plikytos tešlos žiedas gavosi super thumbup.gif Vyras negailėjo pagirų ax.gif Į žiedo vidų dėjau vynuoges rolleyes.gif
Atsakyti


Glacee, pirmiausia noriu padekoti uz puiku astriu zuvies kotletu recepta. Viska dariau pagal instrukcija, tiktai zuvies farso nepirkau: pasigaminau pati is tečio prigaudytu eseriu blush2.gif Isejo puiki vakariene thumbup.gif

Dianute, dziovintu avinzirniu prekybos centruose tikrai yra (esu pirkusi IKI, Maximoj) - kruopu skyriuje, prie dziovintu pupeliu. Maximoj avinzirniai ivardyti kaip "turkiski zirniai". As rekomenduociau pirkti butent juos, o ne konservuotus. Mat pries kokius metus suzinojau, kad konservuotuose avinzirniuose kartas nuo karto aptinkama kazkokiu labai jau itartinu medziagu - buvo netgi taip, kad po kazkokio patikrinimo prekybos centrai privalejo juos isimti is prekybos. O dziovintus, jeigu pamerki is vakaro, tai kita diena nelabai ilgai ir virti tereikia. Uztai sumazini konservantu kieki savo racione ir dar pinigu sutaupai, nes pirkti dziovintus ekonomiskiau rolleyes.gif
Atsakyti
xmarx, doh.gif čia apie lietuviškus koservus kalbi?
Šiaip manieji iš Italijos parvežti hihihi.gif
Atsakyti

Na, kiek zinau, lietuvisku avizirniu konservu nebuna g.gif Kalbu apie tuos importuotus, kuriuos galima nusipirkti Lietuvos prekybos centruose. Jeigu gerai atsimenu, tai dazniausiai irgi buna italiski. Bet, aisku, turbut kokybe nuo tiekeju firmos priklauso, reikia gi tiketis, kad buna ir kokybisku produktu ax.gif
Atsakyti
Kaip šauniai tvarkėtės be manęs smile.gif ačiū!!!! tris dienas nuo ryto iki vakaro tupėjau Pelenėje, vakare jau kompo nesinorėjo smile.gif

Tosk
labai malonu kad lašiša patiko smile.gif tik aš nesupratau, ką tu keitei medumi?

Portukė
O, tau jau visiškai kitoks patiekalas gavosi smile.gif bet vis tiek gerai, kad skanu smile.gif

dianutė
avinžirnius aš visuomet perku Maximoje. Muller's. Perku sausus, konservuotų nemėgstu, man vis kažkoks ne tas prieskonis smile.gif Juos reikia nakčiai užmerkti kambario t-ros vandenyje. Prieš verdant nupilti vandenį, žirnius perskalauti šiltame vandenyje, užpilti šiltu vandeniu ir virti. Pasūdyti prieš baigiant virti. Užmerktiems žirniams užtenka valandos virimo.

tavi, Katu, xmarx, Pigalica
4u.gif

Comma
vargšelė.... bet tikiuosi, kad susitvarkei puikiai smile.gif Kaip ten tas tavo gaminys gavosi? Nuėjau, pasvėriau kepimo miltelius smile.gif pas mane buvo pakelis 30 g, skirtas 1 kg miltu. Isejo tris sauksteliai milteliu su nedideliu kaupu - reiškia, kad vienas šaukštelis - dešimt gramų smile.gif

Su ta bendra mase tai net nežinau, nelabai sutiksiu, nes į skirtingo tipo tešlas dedamas skirtingas kiekis miltų ir skirtingas kiekis kitų ingredientų, o bendra masė gali būti vienoda. Tai 250 g miltu ir kitu ingredientu - kiausiniu ir cukraus biskvitineje tesloje ir 500 g miltu ir kitu ingredientu meduolineje tesloje, išpurenimui turi būti naudojamas skirtingas kiekis kepimo miltelių. O bendra masė ir biskvitinės tešlos ir meduolines ta pati - maždaug kilogramas, todėl reikia atsižvelgti į tešlos poreikus smile.gif

laurindre, Eni
4u.gif

xmarx
labai džiaugiuosi, kad kotletai patiko smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 05 kovo 2007 - 19:55
QUOTE(Glacee @ 2007 03 05, 21:51)
Portukė
O, tau jau visiškai kitoks patiekalas gavosi smile.gif bet vis tiek gerai, kad skanu smile.gif

dianutė
avinžirnius aš visuomet perku Maximoje. Muller's.

[


Na taip jau gaunasi , man su daugeliu patiekalų, nes dalies ingredientų negaliu valgyti, o dalies vyras nemėgsta doh.gif , tai pasiskolinu tik įdėją ar patiekalo gaminimo principą smile.gif O hašlamą kada ir pagal receptą tiksliai pagaminsiu, tik kai valgytojų kompaniją didesnę susiorganizuosiu smile.gif
Savaitgalį improvizavau obuolinių pyragaičių tema - ant biskvito sluoksnis šaldytų braškių žėlė ir sluoksnis gietinėlės su varške (per mažai grietinėlės turėjau). Apsirijimas, ne desertas gavosi thumbup.gif

O šiandien parduotuvėje žiūriu į žirnius ir galvoju - čia avinžirniai ar ne, kažkokie tai Muller"s lotuliukas.gif doh.gif Ir nenusipirkau, nes pamaniau, kad gal ne tie doh.gif

Atsakyti
Glacee
Turiu uzsisaldzius rukytu lasiniu, sonines ir kumpio. Kai atskirai tai nera beprotiski kiekiai, bet va kai jau kartu tai nemazai gaunasi doh.gif Kadangi jau yra rimtu planu grizti Lietuvon, tai kazkaip susisgribau kad reikia kazka daryti - juk nesivesiu atgal i Lietuva, o ismesti irgi butu griekas... schmoll.gif
Tai va toks prasymas - padek sugalvoti kaip tai naudingai suvartoti blush2.gif Masciau apie kokias bulkutes su lasinukais ir kmynais, bet paskui susibalamutinau - gal ne rukytus ten deda? g.gif Troskinau va raugintus kopustus su sonine, buvo skanu. Bet juk kasdien ju nevalgysi lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Comma @ 2007 03 06, 23:57)
Glacee
Turiu uzsisaldzius rukytu lasiniu, sonines ir kumpio. Kai atskirai tai nera beprotiski kiekiai, bet va kai jau kartu tai nemazai gaunasi doh.gif  Kadangi jau yra rimtu planu grizti Lietuvon, tai kazkaip susisgribau kad reikia kazka daryti - juk nesivesiu atgal i Lietuva, o ismesti irgi butu griekas... schmoll.gif
Tai va toks prasymas - padek sugalvoti kaip tai naudingai suvartoti blush2.gif Masciau apie kokias bulkutes su lasinukais ir kmynais, bet paskui susibalamutinau - gal ne rukytus ten deda? g.gif Troskinau va raugintus kopustus su sonine, buvo skanu. Bet juk kasdien ju nevalgysi  lotuliukas.gif


Kugeli gausi kepti lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Tabbule su kuskusu
klasikinis tabbule daromas su bulguru, bet bulgurą pas mus sunkoka rasti, tad dažniausiai keičiu kuskusu. Vasarą darau su šviežiais pomidorais smile.gif

user posted imageuser posted image

250 g kuskuso
200 g pomidoru savo sultyse (pusė skardinės 400 g)
puse sauksto pomidoru pastos
zalumynu pagal nora (kuo daugiau, tuo skaniau smile.gif ) - svogunu laisku, petrazoliu, kalendros
ziupsnelis cukraus
puse saukstelio tabasco
saukstelis druskos
šaukštas citrinos sulčių
pora šaukštų aliejaus

Kuskusą išvirti, ataušinti. Pomidorus susmulkinti, žalumynus labai smulkiai supjaustyti. Pomidorų pastą išmaišyti keliuose vandens šaukštuose. Viską sumaišyti ir palikti valandai kad įgautų skonio.


Papildyta:
Portuke
Ir aš taip pat gaminu - niekad dviejų vienodų patiekalų nepagaminu smile.gif O ant avinžirnių pakelio užrašyta KICHER ERBSEN.
Aš savo dukrai gimtadieniui dariau su šaldytų braškių drebučiais - mniam smile.gif

Comma
Oi... labai norėčiau tau padėti, bet tai yra tie produktai, kurių vartojimas pas mane yra mažiau nei minimalus, tad ypatinga įvairove pasigirti negaliu... Kaip laurindre 4u.gif ir sakė, gal daryčiau kugelį, kiaušinienę, ką nors su žirniais arba pupelėmis, picą kepčiau smile.gif))) ... net nežinau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 07 kovo 2007 - 22:55