Kepiau vakar Lamadzo Aciu uz recepta, labai idomi ir skani alternatyva picai. Idaras pavyko laaabai skaniai
Tik kazkodel man nelabai pakilo tesla (neissipute krasteliai).
Gal per trumpai leidau mielems "burbuliuoti"? Ir siaip tesla pasirode kietoka, kad galetu smarkiai iskilti.
Šeštadienį vėl buvau Sangaidoj.... Tarp kitų pirkinių ir konditerinio maišelio antgalis plikytiems pyragaičiams prikimšti Vos iškenčiau iki ryto,kad galėčiau išbandyti, tai kepiau Paris Brest žiedą ir prikimšau šiek tiek pasikoreguotu kremu (vietoj sviesto išplakiau grietinės su grietinėle ir sujungiau su varškės - kondensuoto pieno plakiniu). Labai puošnus ir skanus dalykėlis
Tik man kai kurie pyragėliai vėsdami atšoko vienas nuo kito ir buvusiose sukibimo vietose kiek drėgnesni buvo. Nuotraukoje kaip tik tokią vietą nufotkinau. Kažin ką ne taip dariau? Gal per arti juos sudėjau?? Nes kepiau i rvėsinau tikslai pagal instrukcijas
Tik man kai kurie pyragėliai vėsdami atšoko vienas nuo kito ir buvusiose sukibimo vietose kiek drėgnesni buvo. Nuotraukoje kaip tik tokią vietą nufotkinau. Kažin ką ne taip dariau? Gal per arti juos sudėjau?? Nes kepiau i rvėsinau tikslai pagal instrukcijas
as kazkodel prisibijau kepti plykytos teslos kepinius, nors megstu be proto
kazkodel nesimato foto, tai ikeliu dar karta Lamadzo foto:
Turiu skorpionžuvės briketus. Ką siūlai padaryti su jais?
Aš irgi tą pačią skiorpionžuvę turiu, tai kepu žuvies kotletukus. Visai nieko, tik kad jau atsibodo. Tai dabar pertrauką su jais darau.
O iš tikro tai norėjau paklausti, ar tikrai kepant morengus juos reikia kepti (t.y. laikyti truputį virš šimto temperoj) beveik porą valandų (na konkretus laikas nuo dydžio priklauso). Nuo karpatės kai lieka baltymų bandžiau morengus kepti. Vaikams labai patiko, tik užkniso porą valandų prie orkaitės stovėti, nes nors kiek padidinus tempera, pradeda gelsti. Taigi - ar tikrai tie morengai tiek ir kepa?
Ačiū iš anksto.
O iš tikro tai norėjau paklausti, ar tikrai kepant morengus juos reikia kepti (t.y. laikyti truputį virš šimto temperoj) beveik porą valandų (na konkretus laikas nuo dydžio priklauso). Nuo karpatės kai lieka baltymų bandžiau morengus kepti. Vaikams labai patiko, tik užkniso porą valandų prie orkaitės stovėti, nes nors kiek padidinus tempera, pradeda gelsti. Taigi - ar tikrai tie morengai tiek ir kepa?
Ačiū iš anksto.
QUOTE(vilytte @ 2007 02 26, 18:21)
Aš irgi tą pačią skiorpionžuvę turiu, tai kepu žuvies kotletukus. Visai nieko, tik kad jau atsibodo. Tai dabar pertrauką su jais darau.
O iš tikro tai norėjau paklausti, ar tikrai kepant morengus juos reikia kepti (t.y. laikyti truputį virš šimto temperoj) beveik porą valandų (na konkretus laikas nuo dydžio priklauso). Nuo karpatės kai lieka baltymų bandžiau morengus kepti. Vaikams labai patiko, tik užkniso porą valandų prie orkaitės stovėti, nes nors kiek padidinus tempera, pradeda gelsti. Taigi - ar tikrai tie morengai tiek ir kepa?
Ačiū iš anksto.
O iš tikro tai norėjau paklausti, ar tikrai kepant morengus juos reikia kepti (t.y. laikyti truputį virš šimto temperoj) beveik porą valandų (na konkretus laikas nuo dydžio priklauso). Nuo karpatės kai lieka baltymų bandžiau morengus kepti. Vaikams labai patiko, tik užkniso porą valandų prie orkaitės stovėti, nes nors kiek padidinus tempera, pradeda gelsti. Taigi - ar tikrai tie morengai tiek ir kepa?
Ačiū iš anksto.
Morengai turi ne kepti, o džiūti orkaitėje. Tai jie daro pakankamai ilgai - 2 ir daugiau valandų (didesni džiūna ilgiau).
Meduolis su riešutiniu griliažu
Varčiau labai-labai seną konditerinę knygą. Dar mano senelio
Labai minkštas, purus bet saldokas (ne senelis, o meduolis ). Kitąkart mažinsiu cukraus kiekį, o kad kitas kartas bus - tai tikrai
Meduoliui:
200 g cukraus
450 g mąki (300 - kvietiniu ir 150 - ruginiu)
2 kiaušiniai
5 šaukštai grietinės
2 šaukštai medaus
kepimo milteliai pusei kg miltų
mažiau nei pusė a.šaukštelio sodos
100 g sviesto
Riešutinis griliažas:
2 šaukštai medaus
50 g cukraus
50 g sviesto
200g kapotu graikiniu riesutu
Orkaite 170-180 C, forma - 20x30 cm
Sviestą išsukti su cukrumi, palaipsniui įmušti kiaušinius. Sodą išmaišyti grietinėje, ir palaipsniui supilti į sviesto masę. Įmaišyti medų, persijotus miltus su kepimo milteliais. Padalinti tešlą į dvi dalis. Dabar prasdeda įdomumas Pusę tešlos iškloti ant kepimo popieriaus, tešla nei kočiojasi, nei pilasi. Klojimo procesas kiek sudėtingas. Kol viena dalis kepa, paruošti griliažą - medų, cukrų, sviestą ištirpinti,suberti riešutus ir minutę pakepti.
Iškloti kitą pusę, ant viršaus užtepti griliažo ir iškepti. Kepa maždaug 15-20 min. Sluoksnius pertepti rūgščiu džemu.
Originaliame recepte pertepimui buvo skirtas sviestinis kremas, bet aš pertepiau vyšnių džemu sumaišytu su citrinų sultimis.
Varčiau labai-labai seną konditerinę knygą. Dar mano senelio
Labai minkštas, purus bet saldokas (ne senelis, o meduolis ). Kitąkart mažinsiu cukraus kiekį, o kad kitas kartas bus - tai tikrai
Meduoliui:
200 g cukraus
450 g mąki (300 - kvietiniu ir 150 - ruginiu)
2 kiaušiniai
5 šaukštai grietinės
2 šaukštai medaus
kepimo milteliai pusei kg miltų
mažiau nei pusė a.šaukštelio sodos
100 g sviesto
Riešutinis griliažas:
2 šaukštai medaus
50 g cukraus
50 g sviesto
200g kapotu graikiniu riesutu
Orkaite 170-180 C, forma - 20x30 cm
Sviestą išsukti su cukrumi, palaipsniui įmušti kiaušinius. Sodą išmaišyti grietinėje, ir palaipsniui supilti į sviesto masę. Įmaišyti medų, persijotus miltus su kepimo milteliais. Padalinti tešlą į dvi dalis. Dabar prasdeda įdomumas Pusę tešlos iškloti ant kepimo popieriaus, tešla nei kočiojasi, nei pilasi. Klojimo procesas kiek sudėtingas. Kol viena dalis kepa, paruošti griliažą - medų, cukrų, sviestą ištirpinti,suberti riešutus ir minutę pakepti.
Iškloti kitą pusę, ant viršaus užtepti griliažo ir iškepti. Kepa maždaug 15-20 min. Sluoksnius pertepti rūgščiu džemu.
Originaliame recepte pertepimui buvo skirtas sviestinis kremas, bet aš pertepiau vyšnių džemu sumaišytu su citrinų sultimis.
Mšoš - raudonųjų pupelių tyrė
Populiarus kaukazietiškos virtuvės patiekalas, tik skirtingose šalyse vadinasi kitaip - pchali, mšoš... o mes dar galime pavadinti naujamadišku žodžiu dipas mšoš tepamas ant lavašo, galima ant tortilijų - kam kaip patinka
1 skardine konservuotu pupeliu (400 g)
100 g smulkintu graikiniu riesutu
2 saukstai alyvuogiu aliejaus
1 + 1 saukstai citrinos sulciu
1 skiltele cesnako
mazas gabaliukas cili pipiro
ziupsnelis druskos, cukraus
keletas sakeliu petrazoliu
plonai supjaustyto svoguno ziedai
Svogūnus pamarinuoti citrinos sultyse. Pupeles nuvarvinti, sumaišyti blendryje arba sumalti mėsmale. Viską, išskyrus svogūnus sumaišyti, patiekti su marinuotais svogūnais.
Papildyta:
Aštrūs žuvų kotletai
500 g zuvies file, (blokeliu)
1 kiausinis
puse cili pipiro arba 2-3 saukstai saldziarugscio cili padazo
1-2 saukstai sojos padazo
3-4 cesnako skilteles
keli zaliuju svogunu laiskai, smulkiai supjaustyti
puses citrinos zieveles nutarkuotas geltonasis sluoksnis
puse saukstelio duskos
žuvį sumalti mesmale stambiu sieteliu arba smulkintuvo pagalba. Visus ingredientus sumaišyti, formuoti nedidelius kotletukus ir kepti įkaitintame aliejuje.
Populiarus kaukazietiškos virtuvės patiekalas, tik skirtingose šalyse vadinasi kitaip - pchali, mšoš... o mes dar galime pavadinti naujamadišku žodžiu dipas mšoš tepamas ant lavašo, galima ant tortilijų - kam kaip patinka
1 skardine konservuotu pupeliu (400 g)
100 g smulkintu graikiniu riesutu
2 saukstai alyvuogiu aliejaus
1 + 1 saukstai citrinos sulciu
1 skiltele cesnako
mazas gabaliukas cili pipiro
ziupsnelis druskos, cukraus
keletas sakeliu petrazoliu
plonai supjaustyto svoguno ziedai
Svogūnus pamarinuoti citrinos sultyse. Pupeles nuvarvinti, sumaišyti blendryje arba sumalti mėsmale. Viską, išskyrus svogūnus sumaišyti, patiekti su marinuotais svogūnais.
Papildyta:
Aštrūs žuvų kotletai
500 g zuvies file, (blokeliu)
1 kiausinis
puse cili pipiro arba 2-3 saukstai saldziarugscio cili padazo
1-2 saukstai sojos padazo
3-4 cesnako skilteles
keli zaliuju svogunu laiskai, smulkiai supjaustyti
puses citrinos zieveles nutarkuotas geltonasis sluoksnis
puse saukstelio duskos
žuvį sumalti mesmale stambiu sieteliu arba smulkintuvo pagalba. Visus ingredientus sumaišyti, formuoti nedidelius kotletukus ir kepti įkaitintame aliejuje.
kismet
dziaugiuosi, kad lamadžo patiko bet kiek matau iš nuotraukos mielinė tešla yra neiškilusi ir neišminkyta. O kodėl ji buvo kieta? Mano tai labai minkšta gaunasi, bet kai iškyla, tada lengva su ja dirbti
Portuke
o, koks gražus vainikas gavosi Manau, kad reikėjo mažesnį apskritimą daryti tavo plikyti labai normaliai sureagavo, kai negavo draugiško peties
padruske
nebijok jie nesikandžioja tik pradėk ir viskas bus gerai
tavi
Ir kaip aš žinojau???? nors galvojau jų dar šiandien nedėti išprovokavai dar blyneliai pas mane yra štai čia
vilytte
Aga, taip džiovinti ir reikia maždaug vieną - dvį valandas, bet ne daugiau, nes tada tikrai jau nebeiškeps kaip reikia
Katu
dziaugiuosi, kad lamadžo patiko bet kiek matau iš nuotraukos mielinė tešla yra neiškilusi ir neišminkyta. O kodėl ji buvo kieta? Mano tai labai minkšta gaunasi, bet kai iškyla, tada lengva su ja dirbti
Portuke
o, koks gražus vainikas gavosi Manau, kad reikėjo mažesnį apskritimą daryti tavo plikyti labai normaliai sureagavo, kai negavo draugiško peties
padruske
nebijok jie nesikandžioja tik pradėk ir viskas bus gerai
tavi
Ir kaip aš žinojau???? nors galvojau jų dar šiandien nedėti išprovokavai dar blyneliai pas mane yra štai čia
vilytte
Aga, taip džiovinti ir reikia maždaug vieną - dvį valandas, bet ne daugiau, nes tada tikrai jau nebeiškeps kaip reikia
Katu
Hm, gal i tesla per mazai pyliau vandens ir buvo per daug miltu? Is manes nekokia kulinare. Bet iskociojusi buvau LABAI plonai, keliu mm storio, kai kur net persisviete truputi... Kita karta bandysiu daugiau vandens.
QUOTE(kismet @ 2007 02 26, 12:00)
Na, ir as kepiau lamadzo, bet tokio kalno nesugebejau prikepti... tik du iskepu, tai du varniukai iskarto sulesa.. man irgi gavosi kietoki, bet skanu buvo - taip trasku nors gal siek tiek minkstesne tesla galetu buti. Kita karta zinosiu kaip daryt, nes jau chebra reikalauja picučių