Įkraunama...
Įkraunama...

Žaidžiame virtuvę su Glacee - 2

O aš bandžiau morkų pyragą, man labai patiko. Vyrui irgi, vaikai neragavo, nes pamatė morkas ir džiovintus vaisius, kuriuos šiaip mėgsta, o pyraguose kažkodėl ignoruoja. Tik jau darant tešlą tai stipriai abejojau, tokia ji man poskystė gavosi, su tom plaukiojančiom morkom (galvoju kažkoks čia birzgalas), bet paskui taip skaniai užkvipo. Ir taip skanu buvo.
Ir dar gastroorgazminio biskvitą kepiau, tik pertepiau plakta grietinėle. Šitas irgi patiko. Labai kitoniškas, bet labai skanus.
Eilinį kartą - ačiuks (karpatė su vyšnia girtuokle iki šiol nenueina nuo stalo, nežinau kiek kartų aš juos jau kepiau, bet ką vaišinau visi aikčioja iš skanumo).
Atsakyti
Klausykit merginos gal Glacee serga? g.gif Nu neramu man jau daros blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Comma @ 2007 02 22, 14:28)
Klausykit merginos gal Glacee serga?  g.gif Nu neramu man jau daros blink.gif


Ai, tikiuos atostogauja Kanaruose smile.gif
Atsakyti
Glacee labai užsiėmusi šiuo metu.
Atsakyti
O as siandien vel i grietiniecius krisiu lotuliukas.gif Tik va neapsisprendziu 2 ar 4 normas uzsiminkyti blush2.gif

P.S. Labai niesti nagiukai isbandyti varskes pyraga su rasa, ale biski baisoka, dar matyt nesubrendau wub.gif

Gal merginos jus patartumete (tuo atveju jei staiga ateitu ikvepimas tam varskes pyragui): receptas reikalauja '1 pakelis vanilinio pudingo (paprastai imu Dr.Oetkerio, 40 g)'. Aisku as tokio neturiu. Ar galima ji pakeisti bulviu krakmolu? Jei taip, tai kiek jo deti? doh.gif Aciu uz pagalba ir aisku uz receptus, visos atostogos viruveje lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Comma: 23 vasario 2007 - 13:18
QUOTE(Comma @ 2007 02 23, 13:13)
P.S. Labai niesti nagiukai isbandyti varskes pyraga su rasa, ale biski baisoka, dar matyt nesubrendau  wub.gif

Gal merginos jus patartumete (tuo atveju jei staiga ateitu ikvepimas tam varskes pyragui): receptas reikalauja '1 pakelis vanilinio pudingo (paprastai imu Dr.Oetkerio, 40 g)'. Aisku as tokio neturiu. Ar galima ji pakeisti bulviu krakmolu? Jei taip, tai kiek jo deti?  doh.gif Aciu uz pagalba ir aisku uz receptus, visos atostogos viruveje  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif


nieko ten baisaus smile.gif labai skanus pyragas. 4u.gif tik pirmą kartą kepant, stebėk beze, kad neperkeptų. geriau trumpiau kepk arba temperatūrą primažink šiek tiek.

manau, kad 1-1.5 šaukštai krakmolo būtų panašu. tik tada vanilino arba esencijos įkrapink, kad aromatas būtų mirksiukas.gif

Glacee 4u.gif
Atsakyti
noriu daryt pomidorus su medaus uzpilu, bet neturiu vyno acto. ar galiu ji keist paprastu actu ar geriau is vis nedet ?
Atsakyti
Vakar prisikepiau grietinieciu - sveikas protas nugalejo - tik is 2 normu blush2.gif Labai skanus ir vel noriu kepti drinks_cheers.gif Tik va galvoju, kad reikia varskes kieki truputi padidinti. Man ir praeita karta ir vakar kepime keliems pritruko. Gal cia todel kad mes labai megstam varske ir as jos dedu nemazai wub.gif Pasitaisiau recepte (kad nepamirsciau) vietoj 250gr - 300 gr wub.gif niam niam niam wub.gif
Dar karta aciu uz super recepta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Glacee @ 2006 12 29, 12:59)
Karpatė
Labai populiarus lenkiškas plikytos tešlos pyragas, toks didelis ekleras smile.gif pavadinimas kilęs nuo kalnų - Karpatų pavadinimo.

[Kremui:
1 l pieno
8 tryniai
1 - 1,5 st. cukraus
pusė stiklinės miltų
pusė stiklinės krakmolo(vanilinis cukrus) lub (citrinos žievelės nutarkuotas geltonasis sluoksnis ir citrinos sultys)
150 g sviesto
400 ml. grietinėles



help.gif help.gif help.gif

Kepu šį skanumyną. Ir neapsižiūėjau, kad krakmolo turiu tik tešlai doh.gif Kaip galvojat - ar nesugadinsiu kremo krakmolą pakeisdama miltais?
Atsakyti
Labai atsiprašau, kad taip pradingau smile.gif Kaip tavi ir sake - darbai užpuolė, ir ne tik...

smike
4u.gif

Comma
oro_buckis.gif
grietiniečiai rulez..... smile.gif))) smagu smile.gif o dėl vištos - gal iš tikrųjų vanduo ne taip gerai garuo kaip alkoholis... unsure.gif dėl pyrago su rasa doris viską teisingai pasakė.

tavi
dar vyrai neprispaudė torto daryti? smile.gif

san
o, tai tada visai nežinau, kodėl taip buvo. Manau, kitąkart kai darysi, pažiūrėk pagal situaciją - jei konsistencija žymiai skyriasi, tai tiesiog švelniai pareguliuoti - pridėti truputuką miltų į skystesnę tešlą smile.gif

Shiduh
čia žinok dar ir nuo lęšių priklauso - pvz. raudonųjų reiktų daugiau, nei rudųjų smile.gif

@asta
aišku, kad ne, smagu tave čia matyti smile.gif

kisule
smagu, kad lamadžo patiko smile.gif

vilytte
smile.gif Ir pas mane ta pati istorija - dukra kai pamatė, kad morkos pyrage, tai ir atsisakė valgyti smile.gif)) na ir gerai - mums daugiau liks lotuliukas.gif Džiaugiuosi ir kad gastroogazminis patiko ir kiti kepiniai smile.gif

Katu
norėčiau ištikrųjų paatostogauti smile.gif

doris
4u.gif

mamushka
aš dar suspėjau ar jau ne? truputuko acto tai reikia, galima ir citrinos sulčių. Naudojant paprastą, spiritinį actą, jo reikia atitinkamai mažiau - nes jis yra stipresnis - 9 proc. o vyno actas 6 proc. Geriausiai tai paragauti marinadą ir padaryti taip, kad būtų skanu smile.gif

crocus
o tešlą jau padarei? Jei dar ne, tai geriau tešlą daryk tik su miltais smile.gif o kremą su krakmolu smile.gif jeigu jau krakmolo nebeturi, tai prieš dedant miltus, juos reikėtų truputį pakepinti sausoje keptuvėje iki lengvos riešutinės spalvos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 24 vasario 2007 - 19:33
QUOTE(Glacee @ 2007 02 24, 18:55)
Labai atsiprašau, kad taip pradingau smile.gif

Dabar tas, kas skubu smile.gif
rašau kitus atsakymus smile.gif

crocus
o tešlą jau padarei? Jei dar ne, tai geriau tešlą daryk tik su miltais smile.gif o kremą su krakmolu smile.gif jeigu jau krakmolo nebeturi, tai prieš dedant miltus, juos reikėtų truputį pakepinti sausoje keptuvėje iki lengvos riešutinės spalvos.

Susiplakiau trynius ir kaiptik radau ats. Labai ačiū 4u.gif Teks eiti miltukus pakepti ax.gif
Atsakyti
Dar sugebu atsimusti bet geiciausiai jau neilgai doh.gif
Atsakyti