O aš bandžiau morkų pyragą, man labai patiko. Vyrui irgi, vaikai neragavo, nes pamatė morkas ir džiovintus vaisius, kuriuos šiaip mėgsta, o pyraguose kažkodėl ignoruoja. Tik jau darant tešlą tai stipriai abejojau, tokia ji man poskystė gavosi, su tom plaukiojančiom morkom (galvoju kažkoks čia birzgalas), bet paskui taip skaniai užkvipo. Ir taip skanu buvo.
Ir dar gastroorgazminio biskvitą kepiau, tik pertepiau plakta grietinėle. Šitas irgi patiko. Labai kitoniškas, bet labai skanus.
Eilinį kartą - ačiuks (karpatė su vyšnia girtuokle iki šiol nenueina nuo stalo, nežinau kiek kartų aš juos jau kepiau, bet ką vaišinau visi aikčioja iš skanumo).
Klausykit merginos gal Glacee serga? Nu neramu man jau daros
QUOTE(Comma @ 2007 02 22, 14:28)
Klausykit merginos gal Glacee serga? Nu neramu man jau daros
Ai, tikiuos atostogauja Kanaruose
Glacee labai užsiėmusi šiuo metu.
O as siandien vel i grietiniecius krisiu Tik va neapsisprendziu 2 ar 4 normas uzsiminkyti
P.S. Labai niesti nagiukai isbandyti varskes pyraga su rasa, ale biski baisoka, dar matyt nesubrendau
Gal merginos jus patartumete (tuo atveju jei staiga ateitu ikvepimas tam varskes pyragui): receptas reikalauja '1 pakelis vanilinio pudingo (paprastai imu Dr.Oetkerio, 40 g)'. Aisku as tokio neturiu. Ar galima ji pakeisti bulviu krakmolu? Jei taip, tai kiek jo deti? Aciu uz pagalba ir aisku uz receptus, visos atostogos viruveje
P.S. Labai niesti nagiukai isbandyti varskes pyraga su rasa, ale biski baisoka, dar matyt nesubrendau
Gal merginos jus patartumete (tuo atveju jei staiga ateitu ikvepimas tam varskes pyragui): receptas reikalauja '1 pakelis vanilinio pudingo (paprastai imu Dr.Oetkerio, 40 g)'. Aisku as tokio neturiu. Ar galima ji pakeisti bulviu krakmolu? Jei taip, tai kiek jo deti? Aciu uz pagalba ir aisku uz receptus, visos atostogos viruveje
QUOTE(Comma @ 2007 02 23, 13:13)
P.S. Labai niesti nagiukai isbandyti varskes pyraga su rasa, ale biski baisoka, dar matyt nesubrendau
Gal merginos jus patartumete (tuo atveju jei staiga ateitu ikvepimas tam varskes pyragui): receptas reikalauja '1 pakelis vanilinio pudingo (paprastai imu Dr.Oetkerio, 40 g)'. Aisku as tokio neturiu. Ar galima ji pakeisti bulviu krakmolu? Jei taip, tai kiek jo deti? Aciu uz pagalba ir aisku uz receptus, visos atostogos viruveje
Gal merginos jus patartumete (tuo atveju jei staiga ateitu ikvepimas tam varskes pyragui): receptas reikalauja '1 pakelis vanilinio pudingo (paprastai imu Dr.Oetkerio, 40 g)'. Aisku as tokio neturiu. Ar galima ji pakeisti bulviu krakmolu? Jei taip, tai kiek jo deti? Aciu uz pagalba ir aisku uz receptus, visos atostogos viruveje
nieko ten baisaus labai skanus pyragas. tik pirmą kartą kepant, stebėk beze, kad neperkeptų. geriau trumpiau kepk arba temperatūrą primažink šiek tiek.
manau, kad 1-1.5 šaukštai krakmolo būtų panašu. tik tada vanilino arba esencijos įkrapink, kad aromatas būtų
Glacee
noriu daryt pomidorus su medaus uzpilu, bet neturiu vyno acto. ar galiu ji keist paprastu actu ar geriau is vis nedet ?
Vakar prisikepiau grietinieciu - sveikas protas nugalejo - tik is 2 normu Labai skanus ir vel noriu kepti Tik va galvoju, kad reikia varskes kieki truputi padidinti. Man ir praeita karta ir vakar kepime keliems pritruko. Gal cia todel kad mes labai megstam varske ir as jos dedu nemazai Pasitaisiau recepte (kad nepamirsciau) vietoj 250gr - 300 gr niam niam niam
Dar karta aciu uz super recepta
Dar karta aciu uz super recepta
QUOTE(Glacee @ 2006 12 29, 12:59)
Karpatė
Labai populiarus lenkiškas plikytos tešlos pyragas, toks didelis ekleras pavadinimas kilęs nuo kalnų - Karpatų pavadinimo.
[Kremui:
1 l pieno
8 tryniai
1 - 1,5 st. cukraus
pusė stiklinės miltų
pusė stiklinės krakmolo(vanilinis cukrus) lub (citrinos žievelės nutarkuotas geltonasis sluoksnis ir citrinos sultys)
150 g sviesto
400 ml. grietinėles
Labai populiarus lenkiškas plikytos tešlos pyragas, toks didelis ekleras pavadinimas kilęs nuo kalnų - Karpatų pavadinimo.
[Kremui:
1 l pieno
8 tryniai
1 - 1,5 st. cukraus
pusė stiklinės miltų
pusė stiklinės krakmolo(vanilinis cukrus) lub (citrinos žievelės nutarkuotas geltonasis sluoksnis ir citrinos sultys)
150 g sviesto
400 ml. grietinėles
Kepu šį skanumyną. Ir neapsižiūėjau, kad krakmolo turiu tik tešlai Kaip galvojat - ar nesugadinsiu kremo krakmolą pakeisdama miltais?
Labai atsiprašau, kad taip pradingau Kaip tavi ir sake - darbai užpuolė, ir ne tik...
smike
Comma
grietiniečiai rulez..... ))) smagu o dėl vištos - gal iš tikrųjų vanduo ne taip gerai garuo kaip alkoholis... dėl pyrago su rasa doris viską teisingai pasakė.
tavi
dar vyrai neprispaudė torto daryti?
san
o, tai tada visai nežinau, kodėl taip buvo. Manau, kitąkart kai darysi, pažiūrėk pagal situaciją - jei konsistencija žymiai skyriasi, tai tiesiog švelniai pareguliuoti - pridėti truputuką miltų į skystesnę tešlą
Shiduh
čia žinok dar ir nuo lęšių priklauso - pvz. raudonųjų reiktų daugiau, nei rudųjų
@asta
aišku, kad ne, smagu tave čia matyti
kisule
smagu, kad lamadžo patiko
vilytte
Ir pas mane ta pati istorija - dukra kai pamatė, kad morkos pyrage, tai ir atsisakė valgyti )) na ir gerai - mums daugiau liks Džiaugiuosi ir kad gastroogazminis patiko ir kiti kepiniai
Katu
norėčiau ištikrųjų paatostogauti
doris
mamushka
aš dar suspėjau ar jau ne? truputuko acto tai reikia, galima ir citrinos sulčių. Naudojant paprastą, spiritinį actą, jo reikia atitinkamai mažiau - nes jis yra stipresnis - 9 proc. o vyno actas 6 proc. Geriausiai tai paragauti marinadą ir padaryti taip, kad būtų skanu
crocus
o tešlą jau padarei? Jei dar ne, tai geriau tešlą daryk tik su miltais o kremą su krakmolu jeigu jau krakmolo nebeturi, tai prieš dedant miltus, juos reikėtų truputį pakepinti sausoje keptuvėje iki lengvos riešutinės spalvos.
smike
Comma
grietiniečiai rulez..... ))) smagu o dėl vištos - gal iš tikrųjų vanduo ne taip gerai garuo kaip alkoholis... dėl pyrago su rasa doris viską teisingai pasakė.
tavi
dar vyrai neprispaudė torto daryti?
san
o, tai tada visai nežinau, kodėl taip buvo. Manau, kitąkart kai darysi, pažiūrėk pagal situaciją - jei konsistencija žymiai skyriasi, tai tiesiog švelniai pareguliuoti - pridėti truputuką miltų į skystesnę tešlą
Shiduh
čia žinok dar ir nuo lęšių priklauso - pvz. raudonųjų reiktų daugiau, nei rudųjų
@asta
aišku, kad ne, smagu tave čia matyti
kisule
smagu, kad lamadžo patiko
vilytte
Ir pas mane ta pati istorija - dukra kai pamatė, kad morkos pyrage, tai ir atsisakė valgyti )) na ir gerai - mums daugiau liks Džiaugiuosi ir kad gastroogazminis patiko ir kiti kepiniai
Katu
norėčiau ištikrųjų paatostogauti
doris
mamushka
aš dar suspėjau ar jau ne? truputuko acto tai reikia, galima ir citrinos sulčių. Naudojant paprastą, spiritinį actą, jo reikia atitinkamai mažiau - nes jis yra stipresnis - 9 proc. o vyno actas 6 proc. Geriausiai tai paragauti marinadą ir padaryti taip, kad būtų skanu
crocus
o tešlą jau padarei? Jei dar ne, tai geriau tešlą daryk tik su miltais o kremą su krakmolu jeigu jau krakmolo nebeturi, tai prieš dedant miltus, juos reikėtų truputį pakepinti sausoje keptuvėje iki lengvos riešutinės spalvos.
QUOTE(Glacee @ 2007 02 24, 18:55)
Labai atsiprašau, kad taip pradingau
Dabar tas, kas skubu
rašau kitus atsakymus
crocus
o tešlą jau padarei? Jei dar ne, tai geriau tešlą daryk tik su miltais o kremą su krakmolu jeigu jau krakmolo nebeturi, tai prieš dedant miltus, juos reikėtų truputį pakepinti sausoje keptuvėje iki lengvos riešutinės spalvos.
Dabar tas, kas skubu
rašau kitus atsakymus
crocus
o tešlą jau padarei? Jei dar ne, tai geriau tešlą daryk tik su miltais o kremą su krakmolu jeigu jau krakmolo nebeturi, tai prieš dedant miltus, juos reikėtų truputį pakepinti sausoje keptuvėje iki lengvos riešutinės spalvos.
Susiplakiau trynius ir kaiptik radau ats. Labai ačiū Teks eiti miltukus pakepti
Dar sugebu atsimusti bet geiciausiai jau neilgai