Įkraunama...
Įkraunama...

Žaidžiame virtuvę su Glacee - 2

QUOTE(smike @ 2007 02 18, 10:48)
Aišku, kad nieko prieš! nesvarbu, kas atsako, svarbu atsakymas yr!  mirksiukas.gif Bet jei aš skubu, sugalvojau "ant smūgio" pyragą kepti ir neturiu laiko laukti kol riebalai suminkštės, galiu tirpinti?  g.gif Ar nesukris keksas nuo to ir panašių nelaimių nenutiks?  g.gif


šiaip nuo tirpinto sviesto keksai praranda purumą,nors gali būt išimčių.Gali ant garų paminkštint,arba mikrobangėj(labai trumpai ir minimaliu galingumu)

Atsakyti
QUOTE(Glacee @ 2007 02 15, 13:52)
Smagu, kad patiko zebriukas smile.gif O dėl tirštumo tai iš karto paklausiu, ar nepamiršai papildomus miltus - du šaukštus įmaišyti į šviesią tešlą? smile.gif


nepamiršau. ir šiaip man pasirodė, kad baltoji-skystoji buvo tokia kaip reikia. o rudoji-kietoji kiek per tiršta...
Atsakyti
Comma
Dabar tai tik galėčiau paklausti, kaip pavyko? Truputį parūgštintas vanduo - gerai, o dėl romo tai laukiu tavo atsiliepimų smile.gif

avectra
smagu, kad varškės pyragas patiko smile.gif Aš tai tokią skystą masę darau smile.gif pirmą kartą kai kepiau, tai irgi abejojau, bet smile.gif

smike
nieko tu ne tundra smile.gif))) labai gerai kad klausinėji. Galiu atsakyti taip - yra skirtingos tešlos - riebus biskvitas, minkšta trapi tešla. Jos labai panašios, skiriasi tik miltų kiekiu ir papildomais ingredientais - į minkštą trapią tešlą dedama grietinės, kefyro, daugiau miltų. Riebus biskvitas daromas su ištirpintu sviestu - kaip "nepaprastas" keksas. Šiaip tai siūlyčiau vis tiek laikytis recepto nurodymų, galima dar pabandyti ištirpinti sviestą, ataušinti iki pradedančio stingti ir tada bandyti plakti su cukrumi. Nors atsargiai smile.gif
Dar vienas būdas - surtarkuok sviestą burokine tarka, truputį patirpink ir tada intensyviai išmaišyk. Svarbu, kad nebūtų labai šiltas.

Portukė
smagu, kad patiko smile.gif tu ne klysti - pas mane ten verčiau vaisiai sulipinti tešla smile.gif)))) mėgstu, kai jų daug, nes.... drinks_cheers.gif aš tik viena valgau smile.gif)))) dukra valgė, kol nesužinojo, kad morkų pyragas smile.gif)))

seima,
smagu, kad gastroorgazminis patiko smile.gif Dėl kavos - jeigu naudojai labai smulkiai maltą - espresso arba rytietiškai, tai galima ir su tirščiais, jeigu paprastą - tai geriau nupilti smile.gif

san
oi, vėl versiją iškelsiu - gal baltos tešlos buvo labai daug palyginus su tamsia? Aš tai dalinau per puse ir po to kelis šaukštus iš skirtai būti kakavinei tešlai įdėjau į baltą smile.gif

@asta, Shiduh, Antrininkė
smagus pokalbis išėjo smile.gif 4u.gif

Sekmadienį šventėme vyro gimtadienį. Naujų patiekalų negaminau, viską galima rasti temoje. Bet parašysiu meniu smile.gif

Karštam:
Sultinys su pyragu su kopūstais ir grybais
Višta lavaše
Balandėliai vynuogių lapuose

Užkandžiai:
silkė su grybais,
baltos salotos
kalakutiena obuoliuose
baklažanai su varškės padažu
marinuota mocarela
minipicos su grybų ikrais
kriaušės su kepenėlių įdaru
daržovės tešloje
salotos - kas buvo šaldytuve smile.gif)))
cukinija medaus marinate
marinuoti agurkai, pomidorai, rauginti agurkėliai, imam bajaldy, konservuotos paprikos, paprikos pomidorų padaže (a'la lečo)

Medaus tortas, ledai, vaisiai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 19 vasario 2007 - 20:53
Dariau Karpate, triju sluoksniu. Viena dariau sokolodani kremo sluoksni. As matyt prie tu vyru, kuriems Karpate patinka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(tavi @ 2007 02 19, 21:44)
Dariau Karpate, triju sluoksniu. Viena dariau sokolodani kremo sluoksni. As matyt prie  tu vyru, kuriems Karpate patinka mirksiukas.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Smagu!!!!!! O kaip tavo vyrai? irgi mėgsta? smile.gif
Atsakyti
Ačiū, Glacee, už konsultaciją- bandysim suktis be mikserio! bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Glacee @ 2007 02 19, 19:42)
Comma
Dabar tai tik galėčiau paklausti, kaip pavyko? Truputį parūgštintas vanduo - gerai, o dėl romo tai laukiu tavo atsiliepimų smile.gif


Jei taip tiesa sakant, tai zinok nebuvom suzaveti. Gal priezastis ta, kad vyna pakeiciau parugstintu vandeniu, brendi (kurio pasirodo namie buvo, bet ne visi akli diena mato) pakeiciau romu... Man to vandenuko ryskiai buvo per daug - vista ne kepe o vire orkaiteje. O kadangi buvau stropiai uzkamsius folija, tai nugaruoti jis irgi neturejo kur. Kepiau dar apie 15-20 minuciu 'isrengus' skarda, ale aisku jis nespejo isgaruoti. Romo skonio taip ir nepajauciau (gal taip ir turejo buti, juk ne girta vista kepiau), vat virsutinis sluoksnis vistos buvo rugstokas blink.gif Ant virsaus mat uzdejau pjaustyta citrina. Vienu zodziu - grisiu prie savojo tradicisko tingines vistos kepimo - cesnakai, malti pipirai ir i orkaite. Bet vistiek aciu - dabar zinau, kad ne mums toks receptas blush2.gif

P.S. Jokiu budu neatsisakau bandyti kitu receptu. O kadangi atostogauju dabar tai ju manau isbandysiu nemazai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Glacee @ 2007 02 19, 22:56)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  Smagu!!!!!!  O kaip tavo vyrai? irgi mėgsta? smile.gif

A jie valgo viską kas saldu lotuliukas.gif Po to gabaliuko medaus torto vis laukiu kada pareikalaus jo iš manęs. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tavi: 20 vasario 2007 - 08:26
QUOTE(Glacee @ 2007 02 19, 20:42)
oi, vėl versiją iškelsiu - gal baltos tešlos buvo labai daug palyginus su tamsia? Aš tai dalinau per puse ir po to kelis šaukštus iš skirtai būti kakavinei tešlai įdėjau į baltą smile.gif


paneigsiu smile.gif apyligiai buvo. geriau pasakyk, koks teisingas tų tešlų tirštumas turi būti: balta buvo kaip normalių blynų - padedi šaukštą ir tešla lengvai sklysta; ruda gana tiršta - padedi šaukštą ir tik vos vos susmenga, bet, iš esmės, lieka kupeta.
Atsakyti
na va, pasirodo dėl sviesto aš buvau teisi mirksiukas.gif beje, vėl viriau lęšių sriubą, tai galiu pasakyt, kad lęšių tikrai užtenka 0,5 stiklinės, šį kartą dėjau visą, tai gavosi košė bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Glacee @ 2007 02 19, 20:42)
@asta,
smagus pokalbis išėjo smile.gif 4u.gif


Tikiuos nieko prieš blush2.gif gal ne labai nusikalbėjau g.gif
Atsakyti
[quote=Glacee,2007 02 03, 18:14]
Lamadžo
Šio patiekalo pavadinimo variantų yra daug - lachmadžun, lajmadžu... minipica su traškiais krašteliais ir sultingu įdaru, be sūrio

Super aciu uz receptuka thumbup.gif skanu nerealiai,suvalgiau du didelius didelius gabalus o vyras irgi valge net ausytes judejo biggrin.gif
Atsakyti