Įkraunama...
Įkraunama...

Žaidžiame virtuvę su Glacee - 2

QUOTE(Glacee @ 2007 02 15, 16:12)
gutyte
Smagu, kad tau patiko wub.gif  Savo vyniotinio viršų aš šlaksčiau šokoladu, bet, manau, jeigu tau tik norisi, tai galima ir viršų įdaru aptepti smile.gif Juk svarbu ne griežtai laikytis recepto kad ir kas bebūtų, o tobulinti pagal savo poreikius smile.gif Man įdaras gaunasi kiek skystesnis - eina kabinti pirštu smile.gif))))


Man irgi ėjo tepti pirštu, bet pagalvojau aptepsiu ir viršų, juk ne svečiams darau, o jis labai liuksiškai apdžiūvo, tai ir įdomu, ar čia visada taip gaunasi, ar aš ką nors ne taip padariau, ir kitą kartą jau taip nebesigaus g.gif
Atsakyti
gutytė
aha, supratau smile.gif įdaras lieka toks blizgus smile.gif "vien žo" gražuolis smile.gif)))))))
Atsakyti
Va susiruosiau kepti vistiena su 40 skilteliu cesnaku. Vyno pas mane namie nera, nes negeriam jo, tai teks naudoti vandenuka parugstinta. Tik va klausimukas - kazin kiek to rugstinimo reikia? Ar nebus per daug jei likusios puse citrinos sultis supilsiu, o likusi kieki (iki pilnos stiklines) vandens? g.gif Ir dar vienas klausimas - o galiu vietoj brendzio ipilti romo? lotuliukas.gif

Nesulauke vasareles
Ant langu prazydo geles smile.gif

Va taip ir as - padariau kaip man atrode teisinga. Koks rezultatas bus matysiu kai ragausiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Comma: 17 vasario 2007 - 15:34
Glacee, išbandžiau varškės pyragą su rasa thumbup.gif Skanus buvo, kol ragavome ne visiškai atvėsusį. Šaltas buvo dar skanesnis rolleyes.gif
Mano "nuklydimai": 1. gal padauginau pieno, varškės sluoksnis kiek skystokas buvo (atvėsęs buvo liuks), 2. Matyt per ilgai palaikiau orkaitėj iškepusį, nes rasa po baltymų plutele pasislėpė doh.gif blush2.gif biggrin.gif (Bea nuotraukose jis atrodė žavingai)

Reziumė - pyragiukas nerealus, po mažiukais bandysime ir kitus skanėstus mirksiukas.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo avectra: 17 vasario 2007 - 20:44
Glacee, aš vėl savo tundrišką trigrašį kišu su klausimu... ax.gif
Daugumą keksų reikia gaminti išplakant iki purumo sviestą su cukrumi, po to kiaušiniai ir t.t. Situacija tokia, kad neturiu mikserio anei kombaino, tai pagalvojau, gal nieko baisaus nenutiktų, jei sviestą arba margariną išlydyčiau ir supilčiau į kiaušinių, išplaktų su cukrumi, masę, o paskui visa kita kaip priklauso dėčiau? Ar nuo to labai tešlos savybės pasikeistų, reikalingų miltų kiekis ir pan? 4u.gif
Atsakyti
Na va, atėjo eilė morkų pyragui ... skanumėlis bigsmile.gif bigsmile.gif Kaip suprantu, pasikeičiant vaisius galima vis kitokį skanumyną išsikept bigsmile.gif Kepiau su džiovintais obuoliais, kriaušėmis, razinomis ir trupučiu vyšnių. Gavosi toks tikrai gana sveikuoliškas pyragas, bet man kartais tokio labai norisi, ypač kai prisieksperimentuoju su varškiniais, šokoladiniais ir pan., tai organizmas pats prašosi ko nors sveikuoliškesnio biggrin.gif
Labai tinginystė tešlą ruošinat kamavo blush2.gif , tai dalį morkų smulkiai sutarkavau, o dalį smulkiais šiaudeliais. Tik žiūrėdama į tavo nuotrauką matau, kad pyragas toks gan sunkus ar kaip jį pavadinti, na vaisių vos ne daugiau nei tešlos (man taip atrodo iš nuotraukos, ar aš klystu?). O maniškis tai toks gana purus, o vaisių atrodo ne taip jau ir daug jame ,nors dėjau kokias tris saujas. Ir truputi ruginiai miltai rupoki, tai jaučiasi didesni gabaliukai, nors duonoj jie nesijaučia kai kepu g.gif
Pyragas įtrauktas į mano meniu (įtariu vyrui pernelyg egzotika bus lotuliukas.gif )
Ačiū už receptuką 4u.gif

O gal kokiems nors patiekalams naudoji griežčius? Prisipirkau šiandien,o nežinau ką su jais gamint ax.gif teks pasiieškot receptukų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Portuke: 17 vasario 2007 - 23:11
QUOTE(smike @ 2007 02 17, 21:57)
Glacee, aš vėl savo tundrišką trigrašį kišu su klausimu...  ax.gif
Daugumą keksų reikia gaminti išplakant iki purumo sviestą su cukrumi, po to kiaušiniai ir t.t. Situacija tokia, kad neturiu mikserio anei kombaino, tai pagalvojau, gal nieko baisaus nenutiktų, jei sviestą arba margariną išlydyčiau ir supilčiau į kiaušinių, išplaktų su cukrumi, masę, o paskui visa kita kaip priklauso dėčiau? Ar nuo to labai tešlos savybės pasikeistų, reikalingų miltų kiekis ir pan?  4u.gif


Jei nieko prieš,aš atsakysiu ax.gif

Palaikyk sviestą kurį laiką kambario temperatūroj,jis gerokai suminkštės,o tada jau drąsiai gali jį sukti mediniu šaukštu,kol masė taps vienalytė.Efektas tas pats,tik procesas ilgiau užtrunka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2007 02 18, 09:07)
Jei nieko prieš,aš atsakysiu  ax.gif

Palaikyk sviestą kurį laiką kambario temperatūroj,jis gerokai suminkštės,o tada jau drąsiai gali jį sukti mediniu šaukštu,kol masė taps vienalytė.Efektas tas pats,tik procesas ilgiau užtrunka  mirksiukas.gif


Aišku, kad nieko prieš! nesvarbu, kas atsako, svarbu atsakymas yr! mirksiukas.gif Bet jei aš skubu, sugalvojau "ant smūgio" pyragą kepti ir neturiu laiko laukti kol riebalai suminkštės, galiu tirpinti? g.gif Ar nesukris keksas nuo to ir panašių nelaimių nenutiks? g.gif
Atsakyti
jokiais budais negali. istirpinus sviesta, atsales keksas taps akmeniniu. uzdek sviesta ant puodo su verdanciu vandeniu porai minuciu ir jis suminkstes. cia parasiau kaip buvo man, todel gali but, kad klystu, bet tavo vietoj nerizikuociau.
Atsakyti
QUOTE(Shiduh @ 2007 02 18, 11:44)
jokiais budais negali. istirpinus sviesta, atsales keksas taps akmeniniu. uzdek sviesta ant puodo su verdanciu vandeniu porai minuciu ir jis suminkstes. cia parasiau kaip buvo man, todel gali but, kad klystu, bet tavo vietoj nerizikuociau.


O aš sakyčiau, kad yra keksų receptų ir su lydytu sviestu, pvz. superinis Glacee keksiukas Nepaprastas . ten reikia būtent lydyto sviesto ir gaunasi nuostabiai, jokio kietumo.
Atsakyti
tai yra visokiu receptu. bet jeigu recepte pasakyta, kad sviesta reikia issukti, tai reiskia, kad tirpinti jo negalima.
Atsakyti
QUOTE(smike @ 2007 02 17, 21:57)
Glacee, aš vėl savo tundrišką trigrašį kišu su klausimu...  ax.gif
Daugumą keksų reikia gaminti išplakant iki purumo sviestą su cukrumi, po to kiaušiniai ir t.t. Situacija tokia, kad neturiu mikserio anei kombaino, tai pagalvojau, gal nieko baisaus nenutiktų, jei sviestą arba margariną išlydyčiau ir supilčiau į kiaušinių, išplaktų su cukrumi, masę, o paskui visa kita kaip priklauso dėčiau? Ar nuo to labai tešlos savybės pasikeistų, reikalingų miltų kiekis ir pan?  4u.gif


savaitgali teko keleta kepiniu gamint, kur recepte nurodoma minksta sviesta isplakt mikseriu-tik man nelabai laiko buvo,o ir kambaryje stovedamas nesuminkstejo pakankamai(buvo minkstas, bet ne kosyte,tai plakant tokiais gabalais sokinejo),tai as uzdegiau maza liepsna, laikiau bliudeli virs ugnies ir plakiau...dalis issilyde,dalis ne, bet visi kepiniai buvo liuks thumbup.gif

beje, penktaideni dariau Gastroorgazma - laaabai skanus gavosi, visi sveciai isgyre biggrin.gif tiesa, gaminant iskilo kvailokas klausimas: kai uzplikiau 1sauksta kavos 1 saukstu vandens, tai galvojau pilt tik skystima ar ir tirstimus det, bet supyliau tik skysti smile.gif niam niam wink.gif
Atsakyti