QUOTE(Smiltis @ 2007 02 14, 10:51)
Glacee kažkada minėjai , kad iš baltymų kepi omletą. Bet irgi recepto nerandu, ar ten paprastai kaip nors
Atskiro recepto tai ir nebuvo
Žinutėje Glacee papasakojo kaip kepa. Žinutės neatseku, bet turiu ją nusikopijavusi, nes mūsų šeimynai laaabai patiko - ir vyras išmoko,tai rytais palepina
Glacee baltymų omletas:
"Kartais vien iš baltymu, bet dažniausiai dar pridedu kokį vieną kiaušinį - du kiaušiniai, keturi baltymai, druskos, pusė stiklinės pieno, viską išplaku. Kažkokioje protingoje knygoje perskaičiau, kad omletą reikia plakti tik šluotele ir padaryti 25 judėsius, ne daugiau, nes jau po to gaunasi biskvitas Tai taip skaičiuoju ir plaku. Truputį druskos, kartais dar kokių pievagrybių ar daržovių mažų gabaliukų dedu - cukinijų, pomidorų. Tada supilu į stiklines, sustatau jas ant skudurėlio į puodą su vandeniu, uždengiu dangčiu ir verdu. Kiek ilgokas tas procesas, bet ... Po to barstau žalumynais ir valgome:)"
Mums labiausia patinka su trupučiu cukinijos ir pomidorų, vyras dar kumpio kelis gabalėlius įsideda.