Įkraunama...
Įkraunama...

Žaidžiame virtuvę su Glacee - 2

QUOTE(mazuliux @ 2007 02 12, 19:50)
Beje, Glacee, kuo būtų galima pakeisti varškę, nes ir tokios čia nerasta, ypač tokios kaip "Mūsų švelnioji".


Turim, turim mes butent tokios varskes kaip 'svelnioji'!!!!!!!! Pasidairyk 'Tesco', tikrai rasi. Indelis kainuoja £0.50. Jei nori galiu potke atsiusti (pas mane jei jos nera saldytuve, tai badas i akis ziuri lotuliukas.gif) kaip atrodo, nes cia ikelt nuotraukos nemoku blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Comma: 12 vasario 2007 - 21:48
Comma, gal gali pavadinimą parašyti rolleyes.gif Ir kur jos ieškoti? Ar prie visų sūrių, grietinių ir pan. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mazuliux @ 2007 02 12, 21:50)

Beje, Glacee, kuo būtų galima pakeisti varškę, nes ir tokios čia nerasta, ypač tokios kaip "Mūsų švelnioji".



Manau, tikrai rastum Cream Cheese ar kazko panasaus. Dar tikria visur rasi Mascarpones surio, tik jis brangus. Taciau jais is dalies gali pakeisti varske (svelniaja).
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2007 02 13, 08:38)
Dar tikria visur rasi Mascarpones surio, tik jis brangus. Taciau jais is dalies gali pakeisti varske (svelniaja).

Tik jau ne Mascarpone schmoll.gif
Atsakyti
Vakar turėjau svečių tai gaminau: pomidorus su medaus užpilu (visos moterys paprašė recepto), vitaminines salotas , labai tiko ir patiko, ir vištieną su 40 česnakų thumbup.gif (tik supratau, kad skonis labai priklauso nuo vyno rūšies), kartojo po du kartus biggrin.gif Ačiū Glacee
Atsakyti
laurindrė
oho, kaip tu čia darei smile.gif o aliejaus prieskonio nebuvo? Žėlę reiktų išimti taip: pirštais lengvai apspausti žele prie formos kraštų. Po to trumpai palaikyti formą karštame vandenyje (bet ne verdančiame, o tokiame, kad ranka galėtų pakęsti. Tada lengvai pakratyti forma. Jeigu žėlė joje juda, tai tada išimti smile.gif

Portukė
Užjaučių, kad užėjo tokia kepinių manija:)))))) aš tai kažkaip stengiuosi riboti, riboti, riboti... bet vis tiek neišeina lotuliukas.gif Lauksiu įspūdžių apie morkų pyragąsmile.gif

kriziukas
brownies pagrindas neturėtų būti purus:) jam ir nėra iš ko būti puriam:) tiesiog gal pabandyk pasireguliuoti pagal savo orkaitę kepimo laikąsmile.gif zebriukas tai šalia, jau Eni nuorodą įkėlėsmile.gif.

Comma
Žinok, čia yra taip - per šilta tešla buvo, per šilta patalpoje. Praktiškai, kai pamatei, kad labai skysta, tai galima buvo dar truputuką miltų įmaišyti. Dar po tešlos užminkymo galima buvo ją į šaldytuvą įdėti ir porą valandų palaikyti, tada nebūtų taip tragiškai kočioti. Taip galvoju, t.y. tokį vaizdą susidariau smile.gif Receptukas tai iš vadovėlio, aš pagal jį nekepiau, bet daviau panom rusiškame forume, tai kepė, sakė viskas gerai. Reikės pasiieškoti, gal kokių komentarų buvo, dabar jau nepamenu:)

Eni
Aš tai aišku, jau mirtinai pavėlavau... vakar internetas kažko streikavo, niekaip negalėjau prisijungti doh.gif
Aišku galima ir mineralinį, čia svarbu burbuliukai:) Bet tada dar truputuką cukraus dėčiau, nes šiuo atvėju zebras visiškai nesaldus išeina:) O dėl sviesto, tai net nežinau. Tada reiktų kitokią technologiją taikyti. O kodėl nenori aliejaus? Labai gerai gaunasi keksai su aliejumi, ilgai būna švieži, tik reikia neutralaus kvapo aliejų parinkti smile.gif ir daug paprasčiau gaminti:)

O kad virtualiai vaišini - tai tik į naudąsmile.gif))))) t.y. šonuose naudos nėr - tai gerai:))))

seima
o, kaip čia tau pasidarė schmoll.gif
Šiaip varškės įdaras tikrai labai skystas išeina, vos ne kaip riebi grietinėlė, mažai trūksta iki to. Gal tiesiog reikėjo ilgiau pakepti varškės sluoksnį? Tiesiog pagal situaciją orientuotis, nes tos orkaitės jos labai skirtingos būna ir skirtingai kepa. Bet jeigu ir iškepęs praskydo, ... net nežinau, man niekad taip nebuvo, nors vienu metu tai dažnai kepiau. O viską sudėjai? Pudingo nepamiršai?

mazuliux
varškę tai dar galima būtų padaryti ir pačiai:) jei yra normalus pienas ir grietinėlė. Tik išeiga jos mažoka - maždaug iš 2 l. pieno - apie 350 - 400 g varškės išeina. Bet už tai skani:) Ir creamcheese galima būtų kai ką pakeisti smile.gif

Žinok, šokoladiniam - vyšniniam geriau nekeisti riešutų į miltus. Net neįsivaizduoju, kas gausis. Arba pakeisti ir pasižiūrėti lotuliukas.gif
Smagu, kad medaus tortas tau patiko:) labai džiaugiuosi smile.gif

Comma, Letta, mazuliux, Katu
4u.gif

Nolina
O, kiek prigaminai!!!! Labai džiaugiuosi, kad viskas ir pavyko ir patiko smile.gif Kai aš pirmą kartą pagaminau pomidorus su medumi, tai tokios ponios neprašė recepto, (nes jos niekad neprašo receptų lotuliukas.gif ) o niekaip tų pomidorų nepasidalino smile.gif))))

Atsakyti
Žinau, kad reikėtų į šiltą vandenį pamerkti, bet čia sluoksnis tik 0,5 cma storio, ir dar ant žele žiedo dangtelio, tai nelabai ir išeitų, o aliejaus nesijautė, bent jau aš tokiems kvapams nejautri lotuliukas.gif lotuliukas.gif Profesionalams. žinoma, viskas geriau gaunasi lotuliukas.gif lotuliukas.gif , man truputį pritrūksta kantrybės. Nors esu siuvėja ir kantrybės turiu, bet kitokia, matyt lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Glacee ar čia tik aš nerandu zebro recepto pirmame psl ar jo tikrai nėra g.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2007 02 13, 19:31)
Glacee ar čia tik aš nerandu zebro recepto pirmame psl ar jo tikrai nėra  g.gif

ŠTai : Zebras
norėjosi ko nors paprasto...


5 kiausiniai
1,5 st. cukraus
2,5 st. miltu + 2 v.saukstai
0,5 st. aliejaus (bekvapio)
1 st. stipriai gazuoto limonado
2 saukstai kakavos
1 citrinos sultys ir zieveles tarkuotas geltonasis sluoksnis
3 a.s. kepimo milteliu

Orkaite 180 C, forma ~22-24 cm
Kiaušinius išplakti su cukrumi. Sulėtinus apsisukimus įpilti aliejų, plakti, po to - limonadą. Suderti persijotus miltus su kepimo milteliais. Tešlą padalinti į dvį dalis, vieną truputį didesnę, kitą - mažesnę. Į didesnę supilti citrinos sultis, žievelę, papildomus miltus. Į mažesnę - kakavą. Į formos vidurį pilti du valgomuosius šaukštus baltos tešlos, į tešlos vidurį - du desertinius rudos, vėl į vidurį du valg.šaukštus baltos ir t.t. kepti apie 50 min, kol pagaliukas bus sausas
Ar ne 17 p.

Atsakyti
Baklažanai su varškės padažu

user posted image

2 baklazanai
100 g varskes surelio (musu, be priedu)
2-3 saukstai grietines
2 saukstai smulkintu krapu
2-3 cesnako skilteles

baklažanus supjaustyti apskritimais, sudėlioti skardoje, pašlakstyti aliejumi ir kepti iš kievienos pusės po penkiolika minučių 200 C orkaitėje.
Padažui visus ingredientus sumaišyti. Ataušintus baklažano gabaliukus aptepti padažu.
Atsakyti
Glacee, vis dėl to negalėjau vakar nueit ramiai miegot neišsikepus "Zebro" lotuliukas.gif O ryte kadangi labai knietėjo paragaut, tai net į paskaitą vėlavau, nes šiaip ryte saldumynams laiko nepalieku, tik šiaip per kelias minutes ką nors į burną įsimetu blush2.gif hihihi.gif Pasirodo ir limonado turėjau, užmirštą buteliuką Sprite bigsmile.gif Taigi mineralinio griebtis neprireikė bigsmile.gif Bet ačiū už atsakymą 4u.gif Žinosiu, kad galima ir su mineraliniu ax.gif Dariau iš mažesnės porcijos, iš trijų kiaušinių, tai atitinkamai pasiskaičiavau ir kitų produktų kiekį, nes mano forma mažytė smile.gif Tikrai nesigavo per saldus, pats tas essen.gif thumbup.gif
Parodysiu kas man gavosi ax.gif nors dar tobulintis ir tobulintis ax.gif toli iki tokio gražaus kaip pas tave ax.gif 4u.gif
Glacee, pas tave parašyta pilti tešlą, ar ji turėjo gautis labai skysta mastau.gif nes pas mane buvo tokia grietinės tirštumo (nors ir grietinių visokių būna lotuliukas.gif ), na bet tokia tiršta ax.gif
O aliejaus nemėgstu kepiniuose blush2.gif Tai dėjau ištirpintą sviestą blush2.gif Bet gavosi labai skanu thumbup.gif

user posted imageuser posted image
Atsakyti
Marinuota mocarela
Labai lengva ir gaivi užkandėlė

user posted image

250 g mocarelos
2 v. saukstai padazo "Condi shake" arba
1 v. saukstas balzamiko acto + 1 a.saukstas medaus
3 v. saukstai EVOO (alyvuogiu aliejaus)
1 a.saukstas svieziai maltu juoduju pipiru
dziovintas arba sviezias bazilikas
puse citrinos žievelės nutarkuotas geltonasis sluoksnis

Visus marinado ingredientus sumaišyti, mocarelą supjaustyti griežinėliais, užpilti marinadu, laikyti šaldytuve ne mažiau dviejų valandų.
Atsakyti