Comma
Na ir aš su liūdesiu skaitau. Bet žinok, čia tikrai neturėtų būti kaltas sviestas. Trapią tešlą daro ir su margarinu ir gerai gaunasi. Buk gerute, papasakok smulkiai, kas neišėjo - kokia buvo tešla, jos faktūra, kaip kepė, kokie žiedai buvo iškepę. Tešlos gamybos principas toks, kaip ir grietiniečių, tik kad be grietinės. Tikiuosi, kad aptarsime ir kitąkart viskas pavyks
tavi
bandžiau vienu metu vien tik ją ir dariau, bet po to kiek pabodo, dabar tik krabų lazdeles, jei yra poreikis, kepu alaus tešloje. O šiuo metu siekiu visuotinės mados egzotinei virtuvei ir darau a'la tempura, nes tikrąją tempura to pavadinti lyg ir neišeina:) Nors tokia tešla man daržovėms labiau patinka, nes yra visiškai neutrali ir geriau atsiskleidžia daržovių puokštė o krabų lazdelės kai yra beskonės, tai joms papildomas skonis netrukdo
@asta, *Bitutė*
Ir aš be kiaušinių darau
Portukė
Tešla ir yra skystoka. Bet man ji gana gerai iškylo, net bijojau, kad pabėgs iš skardos. Pradžia irgi kiek sulūžo, bet po to labai gražiai susisuko. Tai pat labai gerai gavosi balta tešla pagal šį receptą. Miltų su kakava bendras kiekis 60 gr. Įdaras man irgi patinka - visiškai neriebus ir originalus
laurindre
Labai gražus O iš ko širdutes darei?
smike
O gi žinok aš irgi tundra, nežinau Sveika prisijungus Kuo skyriasi beze nuo morengo? Mano žiniomis niekuo. Merengais vadina baltyminės tešlos gaminius Austrijoje, Prancūzijos pietuose, Italijoje, Šveicarijoje, angliškai kalbančiose šalyse, beze - likusioje Prancūzijoje, Rusijoje, pas mus, etc.. Šveicariškas morengas - paprastai - baltymai išplakti su cukrumi, itališkas morengas - plikytas cukraus sirupu, "cuite" morengas - baltymai plakti su cukrumi karštuoju būdu, t.y. su pašildymu
Galima įžvelgti tokią plonytę skirtumo liniją - na kaip neštumo teste, kai lyg yra ir kai nėra ir neaišku:) Pagal tai galima suskirstyti taip - beze - tipas, gamybos būdas, o morengas - rūšys. Bet bijau suklaidinti:) literatūroje niekur nemačiau jokių paaiškinimų, o mano laikais, kai mokiausi, morengais buvo maži sausainukai, kurie nebuvo atskiras gaminys, t.y. juos naudodavo papuošimams, užbarstymams, priedam prie desertu, arba, sakykim lipdydavo po du ir tada buvo sausainukai - "sniegelis" toks buvo, o beze buvo tik plikytas kremas. Visa kita - baltyminė tešla Bet tais laikais ir profitroliai buvo tik garnyras sultiniui.
Eni
WOW, WOW, WOW ir aš prisijungiu prie Comma vyro )))) - prašau po gabaliuką O gastroorgazminiai - kaip sūreliai
Comma
NEGALIU ATSIGROŽĖTI!!!!!! Net apetitas sukilo nuo tokių vaizdų, o man tai pavojinga.
Kepiau šeštadienį anytos gimtadieniui šokoladinį-vyšnių tortą. Biskvitas labai gražiai iškilo, bet kai įdėjau į šaldytuvą atvėsti, susmego . Glaceee, ką blogai padariau?
Kai mano kepinys sumego, buvo labai sunku jį padalinti į tris dalis, vargau su siūlu, bet vistiek šeik tiek aptrupėjo. Ar galima kepant tešlą dalinti į tris dalis ir atskirai kepti?
Visiems labai patiko. Niekas nepatikėjo, kad miltų nė framo nedėta. Bet jau kalorijų, ti tikra bomba
Kepiau šeštadienį anytos gimtadieniui šokoladinį-vyšnių tortą. Biskvitas labai gražiai iškilo, bet kai įdėjau į šaldytuvą atvėsti, susmego . Glaceee, ką blogai padariau?
Kai mano kepinys sumego, buvo labai sunku jį padalinti į tris dalis, vargau su siūlu, bet vistiek šeik tiek aptrupėjo. Ar galima kepant tešlą dalinti į tris dalis ir atskirai kepti?
Visiems labai patiko. Niekas nepatikėjo, kad miltų nė framo nedėta. Bet jau kalorijų, ti tikra bomba
Moonlit
Smagu, kad patiko tavo svečiams O anyta ką sakė?
Taip supratau, kad tu kepei aukštą biskvitą ir po to jį bandei perpjauti? Reiktų kitaip - kepi ploną ir didelį ir iš to plono išpjauti plonus lakštus tokios formos, kaip tau reikia t.y. jeidu stačiakampis 40 cm ilgio ir 30 cm pločio, tai perpjauni taip, kad būtų 3 stačiakampiai biskvitai 40 cm ilgio ir 10 cm pločo. Todėl ir susmego, kad buvo peraukštas
Smagu, kad patiko tavo svečiams O anyta ką sakė?
Taip supratau, kad tu kepei aukštą biskvitą ir po to jį bandei perpjauti? Reiktų kitaip - kepi ploną ir didelį ir iš to plono išpjauti plonus lakštus tokios formos, kaip tau reikia t.y. jeidu stačiakampis 40 cm ilgio ir 30 cm pločio, tai perpjauni taip, kad būtų 3 stačiakampiai biskvitai 40 cm ilgio ir 10 cm pločo. Todėl ir susmego, kad buvo peraukštas
Prašau greitai pasakyti , ar galiu pomidorus su medum padaryti anksšiau, t.y, juos palaikuti ne val, o kokį pusdienį ar daugioau
Nolina
Atsakau greitai Man asmeniškai nelabai patinka pomidorai padaryti iš anksto. Bet pusdienis, manau nieko nepatrukdys, juolab, kad dabar yra kiek kitokie pomidorai, nei vasara Vasarą nelaikyčiau, o dabar - taip
Atsakau greitai Man asmeniškai nelabai patinka pomidorai padaryti iš anksto. Bet pusdienis, manau nieko nepatrukdys, juolab, kad dabar yra kiek kitokie pomidorai, nei vasara Vasarą nelaikyčiau, o dabar - taip
Glacee, širdutes išpjoviau iš aviečių žele. Iš pirmo karto, žinoma neišėjo , antrą kartą patepiau žele žiedo dangtelį alijumi ir tik tada užpyliau žele. Tada jau lengvai ėjo paimti širdelę.
QUOTE(Glacee @ 2007 02 12, 02:31)
Portukė
Tešla ir yra skystoka. Bet man ji gana gerai iškylo, net bijojau, kad pabėgs iš skardos. Pradžia irgi kiek sulūžo, bet po to labai gražiai susisuko. Tai pat labai gerai gavosi balta tešla pagal šį receptą. Miltų su kakava bendras kiekis 60 gr. Įdaras man irgi patinka - visiškai neriebus ir originalus
Tešla ir yra skystoka. Bet man ji gana gerai iškylo, net bijojau, kad pabėgs iš skardos. Pradžia irgi kiek sulūžo, bet po to labai gražiai susisuko. Tai pat labai gerai gavosi balta tešla pagal šį receptą. Miltų su kakava bendras kiekis 60 gr. Įdaras man irgi patinka - visiškai neriebus ir originalus
Galvoju, gal kiaušinius per mažai išplakiau Bandysiu dar kart, tik gal pyragėlius mažuliukus darysiu, nesuksiu į vyniotinį. Tik čia ja bus po morkų pyrago Per jus abi su Sonatina visiškai nebegaliu susivaldyt ir kone kasdien ką nors saldaus gaminu. Tai nusprendžiau ,kad labai jau nesveika taip, tai išsikėliau uždavinį - bent pusę desertų daryti a'la sveikuoliškus, tai dabar eilė morkų pyragui. Ir dar įsisukau į Ayn kepinius su avižiniais dribsniais - man jie labai patinka, o ir a'la sveikuoliški
na ir kaip padaryti, kad tas pagrindas, Brownies būtų purus? nes nesigavo man Gastroorgazminiai.... o čia Comos nuotraukoj taip skaniai atrodo
Papildyta:
P.S. o apie kokį zebrą čia kalbat?
Papildyta:
P.S. o apie kokį zebrą čia kalbat?
QUOTE(Glacee @ 2007 02 11, 23:31)
Comma
Na ir aš su liūdesiu skaitau. Bet žinok, čia tikrai neturėtų būti kaltas sviestas. Trapią tešlą daro ir su margarinu ir gerai gaunasi. Buk gerute, papasakok smulkiai, kas neišėjo - kokia buvo tešla, jos faktūra, kaip kepė, kokie žiedai buvo iškepę. Tešlos gamybos principas toks, kaip ir grietiniečių, tik kad be grietinės. Tikiuosi, kad aptarsime ir kitąkart viskas pavyks
Na ir aš su liūdesiu skaitau. Bet žinok, čia tikrai neturėtų būti kaltas sviestas. Trapią tešlą daro ir su margarinu ir gerai gaunasi. Buk gerute, papasakok smulkiai, kas neišėjo - kokia buvo tešla, jos faktūra, kaip kepė, kokie žiedai buvo iškepę. Tešlos gamybos principas toks, kaip ir grietiniečių, tik kad be grietinės. Tikiuosi, kad aptarsime ir kitąkart viskas pavyks
Bandysiu viska smulkiai nupasakoti, jei nepavyks susidaryti vaizdelio - prabochik
Kadangi mano namuose kas saldu, tas nepelyja ir nerudyja, tai visada stengiuosi daryti is dvieju normu (aisku jei viena norma nera bezbozhnai didele). Neisimtis ir ziedai - masineles pagalba (nors pati buhaltere, bet gi visi klysta ) produktu kieki padauginau is 2 ir darbas uzvire. Sveriau net kiausinius! Tesla baigta minkyti (kai suberiau paskutinius miltus - as nedejau visu is karto, o per kelis kartus) rekte reke, kad dar nori miltu. Bet kadangi tai buvo visas kiekis kokio reikalavo receptas, tai as grieztai jai pasakiau 'ne' Kociojimas buvo keblus - stala barsciau miltais ir pakankamai storai, bet jie kazkur dingdavo (aisku kur). Kaip ir buvau sakius ziedu is teslos nespaudziau, o teisiog pjausciau kvadrateliais ir dejau i skarda istiesta kepimo popieriumi. Sausainius (kvadratelius) krapsciau nuo stalo peiliu (!) kitaip ju nebuvo imanoma nuimti. Iskepes rezultatas - nei trupucio purumo ir labai riebus Bandziau zaisti su storiu - galvojau gal per plonai iskocioju, bet... tie kurie storesni, tai is viso tragedija - norisi duonos uzkasti Ir paciu sausainiu skonis na toks keistokas, bet kai atveso ta keistenybe dingo
Sita kepimo margarina naudojau visiems savo ankstesniems kepiniams ir ne tik - ant jo apkepinu lietinius su varske, net i bulviu kose isdrysau deti! Galiojimo laikas tikrai nesibaiges, bet va galvoju - gal visokio gi broko pasitaiko? Gal tas pakelis buvo koks tai netikras, neskanus? Tiesa, miltus naudoju tik lietuviskus! Su vietiniais galima kepti bulkutes jei nori kaimynui galva praskelt
Dabartine padetis: ne taip greitai jie nyksta kaip turetu, bet vistiek ismesti nereikes. Taip, kad eilini karta pasitvirtina taisykle, kad musu namuose kas saldu nerudyja
Isvada: kita karta kepsiu jau tik Lietuvoje Aj kaip pasiilgau....
Glacee, per daug nepergyvenk - tiesiog viskas is pirmo karto negali gautis super Kitaip gi nosi uzversciau is mandrumo
QUOTE(Comma @ 2007 02 11, 23:27)
Labai skaniai atrodo MB paprase atpjaut ir jam gabaleli
gausi padaryt savo vyrui nes jau nebeturiu tik virtualiai galiu pasiūlyt
QUOTE(Glacee @ 2007 02 12, 00:31)
Eni
WOW, WOW, WOW ir aš prisijungiu prie Comma vyro )))) - prašau po gabaliuką O gastroorgazminiai - kaip sūreliai
WOW, WOW, WOW ir aš prisijungiu prie Comma vyro )))) - prašau po gabaliuką O gastroorgazminiai - kaip sūreliai
aha glaistyti sūreliai ant pagrindo deja tik virtualiai galiu pasiūlyt
QUOTE(kriziukas @ 2007 02 12, 10:42)
na ir kaip padaryti, kad tas pagrindas, Brownies būtų purus?
P.S. o apie kokį zebrą čia kalbat?
P.S. o apie kokį zebrą čia kalbat?
Apie štai tokį zebrą
o dėl Brownies įkišiu savo trigrašį na aš jau ne vieną kartą dariau ir viskas gerai gaunasi tik pirmą kartą per ilgai kepiau Brownies, tai sausokas buvo, bet dabar anksčiau tikrinu, ar iškepęs, tai nebeperkepinu O taip viską pagal receptą darau O kas tau būtent nesigauna?
Papildyta:
Glacee, ir aš susigundžiau zebru sakyk ar galiu vietoj aliejaus dėti sviestą o vietoj limonado ar galiu pilti gazuoto mineralinio vandens neturiu dabar limonado ar geriau atidėti rytdienai ir kept su limonadu, kad kepinio nesugadint
sveika,
siandien kepiau "Varškės pyragas su rasa" - ir turbut primas taip nepavykes mano kepinys tai galvoju gal issiaiskinsiu,kas buvo negerai....
tesla padariau, iskepiau ir viskas gavosi puikiai...
i varskes sluoksni pyliau tik 1 stikline pieno, nes buvo laaabai skysta...
o beze irgi gavosi normaliai
bet galutiniam rezultate buvo taip: isemus galutinai pyraga, beze vienoj vietoj sutruko ir buvo su rasos laseliais ir placia upe....dedama i lekste atpjauta gabaleli, pamaciau,kad varskes sluoksnis gana skystas(net ir atvesusio pyrago),o pagrindas neypatingai sulipo su varskes sluoksniu...
o ir siaip pyragas gana susmego...
tai ir galvoju,kas cia kaltas?
siandien kepiau "Varškės pyragas su rasa" - ir turbut primas taip nepavykes mano kepinys tai galvoju gal issiaiskinsiu,kas buvo negerai....
tesla padariau, iskepiau ir viskas gavosi puikiai...
i varskes sluoksni pyliau tik 1 stikline pieno, nes buvo laaabai skysta...
o beze irgi gavosi normaliai
bet galutiniam rezultate buvo taip: isemus galutinai pyraga, beze vienoj vietoj sutruko ir buvo su rasos laseliais ir placia upe....dedama i lekste atpjauta gabaleli, pamaciau,kad varskes sluoksnis gana skystas(net ir atvesusio pyrago),o pagrindas neypatingai sulipo su varskes sluoksniu...
o ir siaip pyragas gana susmego...
tai ir galvoju,kas cia kaltas?
QUOTE(Comma @ 2007 02 11, 12:18)
Kalte suverciau ant sviesto, katro cia nera.
Va, va, ir aš kaltinu sviestą dėl kai kurių savo nesėkmių. Nors aš jį naudojau kitame recepte, bet manau būtent jis ir sugadino visą reikalą Bet taip norisi kai kuriuos receptukus išbandyti, o kurie jau išbandyti daryti dar kart Nenusiraminsiu, kol nerasiu normalaus sviesto ir čia.
Beje, Glacee, kuo būtų galima pakeisti varškę, nes ir tokios čia nerasta, ypač tokios kaip "Mūsų švelnioji".
Ir dar pagalvojau, gal būtų galima tortą su vyšniomis darant vietoj riešutų naudoti miltus? Jei taip, tai kiek jų dėti.
Beje, jau išbandžiau ir Medaus tortą su citrusų nata. Šitas atrodo puikiai pavyko, o jau skonis