Įkraunama...
Įkraunama...

Žaidžiame virtuvę su Glacee - 2

Comma
Na ir aš su liūdesiu skaitau. Bet žinok, čia tikrai neturėtų būti kaltas sviestas. Trapią tešlą daro ir su margarinu ir gerai gaunasi. Buk gerute, papasakok smulkiai, kas neišėjo - kokia buvo tešla, jos faktūra, kaip kepė, kokie žiedai buvo iškepę. Tešlos gamybos principas toks, kaip ir grietiniečių, tik kad be grietinės. smile.gif Tikiuosi, kad aptarsime ir kitąkart viskas pavyks smile.gif

tavi
bandžiau mirksiukas.gif vienu metu vien tik ją ir dariau, bet po to kiek pabodo, dabar tik krabų lazdeles, jei yra poreikis, kepu alaus tešloje. O šiuo metu siekiu visuotinės mados egzotinei virtuvei ir darau a'la tempura, nes tikrąją tempura to pavadinti lyg ir neišeina:) Nors tokia tešla man daržovėms labiau patinka, nes yra visiškai neutrali ir geriau atsiskleidžia daržovių puokštė smile.gif o krabų lazdelės kai yra beskonės, tai joms papildomas skonis netrukdo smile.gif

@asta, *Bitutė*
4u.gif Ir aš be kiaušinių darau smile.gif

Portukė
Tešla ir yra skystoka. Bet man ji gana gerai iškylo, net bijojau, kad pabėgs iš skardos. Pradžia irgi kiek sulūžo, bet po to labai gražiai susisuko. Tai pat labai gerai gavosi balta tešla pagal šį receptą. Miltų su kakava bendras kiekis 60 gr.smile.gif Įdaras man irgi patinka smile.gif - visiškai neriebus ir originalus

laurindre

thumbup.gif Labai gražus smile.gif O iš ko širdutes darei? smile.gif

smike
O gi žinok aš irgi tundra, nežinau smile.gif Sveika prisijungus smile.gif Kuo skyriasi beze nuo morengo? Mano žiniomis niekuo. Merengais vadina baltyminės tešlos gaminius Austrijoje, Prancūzijos pietuose, Italijoje, Šveicarijoje, angliškai kalbančiose šalyse, beze - likusioje Prancūzijoje, Rusijoje, pas mus, etc.. Šveicariškas morengas - paprastai - baltymai išplakti su cukrumi, itališkas morengas - plikytas cukraus sirupu, "cuite" morengas - baltymai plakti su cukrumi karštuoju būdu, t.y. su pašildymu
Galima įžvelgti tokią plonytę skirtumo liniją - na kaip neštumo teste, kai lyg yra ir kai nėra ir neaišku:) Pagal tai galima suskirstyti taip - beze - tipas, gamybos būdas, o morengas - rūšys. Bet bijau suklaidinti:) literatūroje niekur nemačiau jokių paaiškinimų, o mano laikais, kai mokiausi, morengais buvo maži sausainukai, kurie nebuvo atskiras gaminys, t.y. juos naudodavo papuošimams, užbarstymams, priedam prie desertu, arba, sakykim lipdydavo po du ir tada buvo sausainukai - "sniegelis" toks buvo, o beze buvo tik plikytas kremas. Visa kita - baltyminė tešla smile.gif Bet tais laikais ir profitroliai buvo tik garnyras sultiniui.smile.gif

Eni
WOW, WOW, WOW ir aš prisijungiu prie Comma vyro smile.gif)))) - prašau po gabaliuką smile.gif O gastroorgazminiai - kaip sūreliai smile.gif

Comma
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 12 vasario 2007 - 08:00
thumbup.gif NEGALIU ATSIGROŽĖTI!!!!!! Net apetitas sukilo nuo tokių vaizdų, o man tai pavojinga.
Kepiau šeštadienį anytos gimtadieniui šokoladinį-vyšnių tortą. Biskvitas labai gražiai iškilo, bet kai įdėjau į šaldytuvą atvėsti, susmego g.gif . Glaceee, ką blogai padariau?
Kai mano kepinys sumego, buvo labai sunku jį padalinti į tris dalis, vargau su siūlu, bet vistiek šeik tiek aptrupėjo. Ar galima kepant tešlą dalinti į tris dalis ir atskirai kepti?
Visiems labai patiko. Niekas nepatikėjo, kad miltų nė framo nedėta. Bet jau kalorijų, ti tikra bomba tongue.gif
Atsakyti
Moonlit
Smagu, kad patiko tavo svečiams smile.gif O anyta ką sakė? smile.gif
Taip supratau, kad tu kepei aukštą biskvitą ir po to jį bandei perpjauti? Reiktų kitaip - kepi ploną ir didelį ir iš to plono išpjauti plonus lakštus tokios formos, kaip tau reikia smile.gif t.y. jeidu stačiakampis 40 cm ilgio ir 30 cm pločio, tai perpjauni taip, kad būtų 3 stačiakampiai biskvitai 40 cm ilgio ir 10 cm pločo. Todėl ir susmego, kad buvo peraukštas smile.gif
Atsakyti
Prašau greitai pasakyti , ar galiu pomidorus su medum padaryti anksšiau, t.y, juos palaikuti ne val, o kokį pusdienį ar daugioau ax.gif
Atsakyti
Nolina
Atsakau greitai smile.gif 4u.gif Man asmeniškai nelabai patinka pomidorai padaryti iš anksto. Bet pusdienis, manau nieko nepatrukdys, juolab, kad dabar yra kiek kitokie pomidorai, nei vasara smile.gif Vasarą nelaikyčiau, o dabar - taip smile.gif
Atsakyti
Glacee, širdutes išpjoviau iš aviečių žele. Iš pirmo karto, žinoma neišėjo schmoll.gif , antrą kartą patepiau žele žiedo dangtelį alijumi ir tik tada užpyliau žele. Tada jau lengvai ėjo paimti širdelę. thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Glacee @ 2007 02 12, 02:31)
Portukė
Tešla ir yra skystoka. Bet man ji gana gerai iškylo, net bijojau, kad pabėgs iš skardos. Pradžia irgi kiek sulūžo, bet po to labai gražiai susisuko. Tai pat labai gerai gavosi balta tešla pagal šį receptą. Miltų su kakava bendras kiekis 60 gr.smile.gif Įdaras man irgi patinka smile.gif - visiškai neriebus ir originalus

Galvoju, gal kiaušinius per mažai išplakiau g.gif Bandysiu dar kart, tik gal pyragėlius mažuliukus darysiu, nesuksiu į vyniotinį. Tik čia ja bus po morkų pyrago ax.gif Per jus abi su Sonatina visiškai nebegaliu susivaldyt ir kone kasdien ką nors saldaus gaminu. Tai nusprendžiau ,kad labai jau nesveika taip, tai išsikėliau uždavinį - bent pusę desertų daryti a'la sveikuoliškus, tai dabar eilė morkų pyragui. Ir dar įsisukau į Ayn kepinius su avižiniais dribsniais - man jie labai patinka, o ir a'la sveikuoliški tongue.gif
Atsakyti
na ir kaip padaryti, kad tas pagrindas, Brownies būtų purus? nes nesigavo man Gastroorgazminiai.... verysad.gif o čia Comos nuotraukoj taip skaniai atrodo bigsmile.gif
Papildyta:
P.S. o apie kokį zebrą čia kalbat?
Atsakyti
QUOTE(Glacee @ 2007 02 11, 23:31)
Comma
Na ir aš su liūdesiu skaitau. Bet žinok, čia tikrai neturėtų būti kaltas sviestas. Trapią tešlą daro ir su margarinu ir gerai gaunasi. Buk gerute, papasakok smulkiai, kas neišėjo - kokia buvo tešla, jos faktūra, kaip kepė, kokie žiedai buvo iškepę. Tešlos gamybos principas toks, kaip ir grietiniečių, tik kad be grietinės. smile.gif Tikiuosi, kad aptarsime ir kitąkart viskas pavyks smile.gif


Bandysiu viska smulkiai nupasakoti, jei nepavyks susidaryti vaizdelio - prabochik smile.gif
Kadangi mano namuose kas saldu, tas nepelyja ir nerudyja, tai visada stengiuosi daryti is dvieju normu (aisku jei viena norma nera bezbozhnai didele). Neisimtis ir ziedai - masineles pagalba (nors pati buhaltere, bet gi visi klysta lotuliukas.gif ) produktu kieki padauginau is 2 ir darbas uzvire. Sveriau net kiausinius! Tesla baigta minkyti (kai suberiau paskutinius miltus - as nedejau visu is karto, o per kelis kartus) rekte reke, kad dar nori miltu. Bet kadangi tai buvo visas kiekis kokio reikalavo receptas, tai as grieztai jai pasakiau 'ne' blush2.gif Kociojimas buvo keblus - stala barsciau miltais ir pakankamai storai, bet jie kazkur dingdavo (aisku kur). Kaip ir buvau sakius ziedu is teslos nespaudziau, o teisiog pjausciau kvadrateliais ir dejau i skarda istiesta kepimo popieriumi. Sausainius (kvadratelius) krapsciau nuo stalo peiliu (!) kitaip ju nebuvo imanoma nuimti. Iskepes rezultatas - nei trupucio purumo ir labai riebus g.gif Bandziau zaisti su storiu - galvojau gal per plonai iskocioju, bet... tie kurie storesni, tai is viso tragedija - norisi duonos uzkasti g.gif Ir paciu sausainiu skonis na toks keistokas, bet kai atveso ta keistenybe dingo blink.gif
Sita kepimo margarina naudojau visiems savo ankstesniems kepiniams ir ne tik - ant jo apkepinu lietinius su varske, net i bulviu kose isdrysau deti! Galiojimo laikas tikrai nesibaiges, bet va galvoju - gal visokio gi broko pasitaiko? Gal tas pakelis buvo koks tai netikras, neskanus? ax.gif Tiesa, miltus naudoju tik lietuviskus! Su vietiniais galima kepti bulkutes jei nori kaimynui galva praskelt lotuliukas.gif
Dabartine padetis: ne taip greitai jie nyksta kaip turetu, bet vistiek ismesti nereikes. Taip, kad eilini karta pasitvirtina taisykle, kad musu namuose kas saldu nerudyja lotuliukas.gif
Isvada: kita karta kepsiu jau tik Lietuvoje 4u.gif Aj kaip pasiilgau.... wub.gif

Glacee, per daug nepergyvenk - tiesiog viskas is pirmo karto negali gautis super blush2.gif Kitaip gi nosi uzversciau is mandrumo lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Comma @ 2007 02 11, 23:27)
Labai skaniai atrodo  wub.gif MB paprase atpjaut ir jam gabaleli lotuliukas.gif

blush2.gif gausi padaryt savo vyrui mirksiukas.gif nes jau nebeturiu lotuliukas.gif tik virtualiai galiu pasiūlyt bigsmile.gif

QUOTE(Glacee @ 2007 02 12, 00:31)
Eni
WOW, WOW, WOW ir aš prisijungiu prie Comma vyro smile.gif)))) - prašau po gabaliuką smile.gif O gastroorgazminiai - kaip sūreliai smile.gif

aha glaistyti sūreliai ant pagrindo bigsmile.gif deja tik virtualiai galiu pasiūlyt blush2.gif mirksiukas.gif


QUOTE(kriziukas @ 2007 02 12, 10:42)
na ir kaip padaryti, kad tas pagrindas, Brownies būtų purus?

P.S. o apie kokį zebrą čia kalbat?

Apie štai tokį zebrą bigsmile.gif

o dėl Brownies įkišiu savo trigrašį blush2.gif na aš jau ne vieną kartą dariau ir viskas gerai gaunasi ax.gif tik pirmą kartą per ilgai kepiau Brownies, tai sausokas buvo, bet dabar anksčiau tikrinu, ar iškepęs, tai nebeperkepinu ax.gif O taip viską pagal receptą darau bigsmile.gif O kas tau būtent nesigauna? user posted image



Papildyta:
Glacee, ir aš susigundžiau zebru bigsmile.gif sakyk ar galiu vietoj aliejaus dėti sviestą ax.gif o vietoj limonado ar galiu pilti gazuoto mineralinio vandens mastau.gif neturiu dabar limonado cry.gif ar geriau atidėti rytdienai ir kept su limonadu, kad kepinio nesugadint biggrin.gif rolleyes.gif


Atsakyti
sveika,
siandien kepiau "Varškės pyragas su rasa" - ir turbut primas taip nepavykes mano kepinys doh.gif tai galvoju gal issiaiskinsiu,kas buvo negerai....

tesla padariau, iskepiau ir viskas gavosi puikiai...

i varskes sluoksni pyliau tik 1 stikline pieno, nes buvo laaabai skysta...

o beze irgi gavosi normaliai

bet galutiniam rezultate buvo taip: isemus galutinai pyraga, beze vienoj vietoj sutruko ir buvo su rasos laseliais ir placia upe....dedama i lekste atpjauta gabaleli, pamaciau,kad varskes sluoksnis gana skystas(net ir atvesusio pyrago),o pagrindas neypatingai sulipo su varskes sluoksniu... doh.gif

o ir siaip pyragas gana susmego...

tai ir galvoju,kas cia kaltas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Comma @ 2007 02 11, 12:18)
Kalte suverciau ant sviesto, katro cia nera.


Va, va, ir aš kaltinu sviestą dėl kai kurių savo nesėkmių. Nors aš jį naudojau kitame recepte, bet manau būtent jis ir sugadino visą reikalą verysad.gif Bet taip norisi kai kuriuos receptukus išbandyti, o kurie jau išbandyti daryti dar kart ax.gif Nenusiraminsiu, kol nerasiu normalaus sviesto ir čia.

Beje, Glacee, kuo būtų galima pakeisti varškę, nes ir tokios čia nerasta, ypač tokios kaip "Mūsų švelnioji".

Ir dar pagalvojau, gal būtų galima tortą su vyšniomis darant vietoj riešutų naudoti miltus? Jei taip, tai kiek jų dėti.

Beje, jau išbandžiau ir Medaus tortą su citrusų nata. Šitas atrodo puikiai pavyko, o jau skonis thumbup.gif
Atsakyti