Pievagrybių "ikrai"
Pasimetė pas mane šaldytuve pievagrybiai... pasimetė. Vis planavau kažką daryti, planavau, kol verkiant neteko kažko daryti labai staigiai ))) Ilgai nemastant pasidariau "ikrus"
500 g pievagrybiu
2 dideli svogunai
pora skiltelių česnako
saukstas pomidoru pastos (ne padazo!)
druska, pipirai, puse desertinio sauksto cukraus
pora šaukštų aliejaus
Svogūnus ir česnakus sumalti mėsmale stambiu sieteliu. Apkepinti ant aliejaus, sumalti pievagrybius (aš maliau smulkiu sieteliu), grybus apkepinti kartu su svogūnais, bet ant labai mažos ugnies. Pomidorų pastą praskiesti nepilna stikline vandens, įpilti cukrų, druską, pipirus, išmaišyti, po to viską supilti į grbus ir patroškinti, kol išgaruos skystis. Labai skanu su skrudinta duona
Daržovės tešloje
Taip pat revizijos šaldytuve pasekmės )))) Daržovių kiekių nerašau, nes tinka viskas.
Pas mane buvo:
pora šaukštų korėjietiškų morkų, pusė paprikos, gabaliukas baklažano, gabaliukas pekino kopūstų, petražolių lapeliai, žaliųjų svogūnų laiškai, česnakas, provanso žolelių mišinys, druska.
Tešla:
1 kiau6inio baltymas
3 saukstai miltu
druska
ledinis vanduo
aliejus kepimui
papriką, baklažaną, kopūstą supjaustyti kuo ploniau, česnako skilteles susmulkinti, petražoles supjaustyti smulkiai, svogūno laiškus stambiai. Visas daržoves sumaišyti, užberti provanso žolelių.
Baltymą išplakti su druska, įberti miltus, išmaišyti, gausis trupinukai, tada palaipsniui pilti ledinį vandenį, išmaišyti. Turi gautis poskystė tešla bet tokios konsistencijos, kad aplipintų daržoves.
Daržoves pasūdyti, suberti į tešlą, viską išmaišyti. Žnyplėmis dėti nedidelį kiekį daržovių į įkaitintą aliejų. Trumpai apkepti ir nusausinti ant popierinės servetėlės.
Labai tinka joguto su česnakais ir krapais padažas.
Taip pat revizijos šaldytuve pasekmės )))) Daržovių kiekių nerašau, nes tinka viskas.
Pas mane buvo:
pora šaukštų korėjietiškų morkų, pusė paprikos, gabaliukas baklažano, gabaliukas pekino kopūstų, petražolių lapeliai, žaliųjų svogūnų laiškai, česnakas, provanso žolelių mišinys, druska.
Tešla:
1 kiau6inio baltymas
3 saukstai miltu
druska
ledinis vanduo
aliejus kepimui
papriką, baklažaną, kopūstą supjaustyti kuo ploniau, česnako skilteles susmulkinti, petražoles supjaustyti smulkiai, svogūno laiškus stambiai. Visas daržoves sumaišyti, užberti provanso žolelių.
Baltymą išplakti su druska, įberti miltus, išmaišyti, gausis trupinukai, tada palaipsniui pilti ledinį vandenį, išmaišyti. Turi gautis poskystė tešla bet tokios konsistencijos, kad aplipintų daržoves.
Daržoves pasūdyti, suberti į tešlą, viską išmaišyti. Žnyplėmis dėti nedidelį kiekį daržovių į įkaitintą aliejų. Trumpai apkepti ir nusausinti ant popierinės servetėlės.
Labai tinka joguto su česnakais ir krapais padažas.
Taiva - su giliu liudesiu pranesu, kad mano zieduotas savaitgalis nevykes Kalte suverciau ant sviesto, katro cia nera. Taigi nuosprendis toks - visus receptus, kuriuose sviestas yra pagrindine sudedamoji dalis paliksiu tiems laikams kai grisiu i Lietuva Nuo grietinieciu tai ir cia neatsisakysiu - jiems paskelbta akcija kol atsivalgysim Ir dar - reiktu pameginti is konditerijos persimesti i kulinarija. Ten juk irgi daug ka galima nuveikti
Bet kuriuo atveju Glacee aciu tau uz receptus - issaugomu receptu kiekis dideja
Bet kuriuo atveju Glacee aciu tau uz receptus - issaugomu receptu kiekis dideja
Glacee, ar su alum nebandei daryti tešlą daržovėm?
QUOTE(tavi @ 2007 02 11, 14:07)
Glacee, ar su alum nebandei daryti tešlą daržovėm?
Aš visada tokią tešlą darau man pati skaniausia(alus,mėgiami prieskoniai ir miltai,viskas)
QUOTE(@asta @ 2007 02 11, 17:04)
Aš visada tokią tešlą darau man pati skaniausia(alus,mėgiami prieskoniai ir miltai,viskas)
a kiaušinių nededi
niu aš dar įmušu
Ugnužės triufelis,neapsakomai gražiai atrodo,šaunuolė
Vakar kepiau Šokoladinį vyniotinį ir vėl nesusitariau su biskvitu Neiškilo jis man, o paskui sukant trūkinėjo. Skonis įdaro geresnis nei vyniotinio,bet kas ragavo neįtarė, kad kažkas ne taip Biskvito tešla man pasirodė kiek skystoka, bet viską ariau griežtai pagal receptą, tik nesupratau, kiek tos kakavos dėti tai dėjau 2 šaukštus. O įdaras man, slyvų mėgėjai, pasirodė labai tinkamas ir kokiam tortui pertepti
QUOTE(*Bitutė* @ 2007 02 11, 17:11)
Nea,be kaiušinių darau
Kaip ir žadėjau, parodau Glacee savo torčiuką
Ne visai toks kokį žadėjau, bet čia beveik teminis valentino dienai, su širdutėm
Ne visai toks kokį žadėjau, bet čia beveik teminis valentino dienai, su širdutėm
Glacee, būk gera, apšviesk tundrą, t.y. mane... Kuo skiriasi beze nuo morengo? Anksčiau maniau, kad čia sinonimai, bet kai kelis kartus mane pataisė, susimąsčiau...
Aš tai užsikabinau už "Gastroorgazminio" ir "Triufelio"
Gastroorgazminis
O čia keli paskutiniai Triufeliai
Čia Triufelis tinginys nes dariau iš tos pačios porcijos, bet iš trijų sluoksnių nors gavosi taip pat be galo skanus
Aptingau ir nebedarau lapelių Bet kai bus rimtesnė proga tai reiks susiimt ir padaryt su papuošimais
Gastroorgazminis
O čia keli paskutiniai Triufeliai
Čia Triufelis tinginys nes dariau iš tos pačios porcijos, bet iš trijų sluoksnių nors gavosi taip pat be galo skanus
Aptingau ir nebedarau lapelių Bet kai bus rimtesnė proga tai reiks susiimt ir padaryt su papuošimais
QUOTE(Eni @ 2007 02 11, 20:52)
Aš tai užsikabinau už "Gastroorgazminio" ir "Triufelio"
Gastroorgazminis
O čia keli paskutiniai Triufeliai
Čia Triufelis tinginys nes dariau iš tos pačios porcijos, bet iš trijų sluoksnių nors gavosi taip pat be galo skanus
Aptingau ir nebedarau lapelių Bet kai bus rimtesnė proga tai reiks susiimt ir padaryt su papuošimais
Gastroorgazminis
O čia keli paskutiniai Triufeliai
Čia Triufelis tinginys nes dariau iš tos pačios porcijos, bet iš trijų sluoksnių nors gavosi taip pat be galo skanus
Aptingau ir nebedarau lapelių Bet kai bus rimtesnė proga tai reiks susiimt ir padaryt su papuošimais
Labai skaniai atrodo MB paprase atpjaut ir jam gabaleli