Sveikos Jungiuosi ir aš į jūsų būrį. Vakar išbandžiau obuolių sambuką. Labai patiko, nors baltymai man nelabai pavyko Glacee, norėjau pasiklausti dėl baltymų plakimo karštuoju būdu. Man baltymai kažkodėl suvirė Uždėjau dubenėlį ant puodo su verdančiu vandeniu ir plakiau, kol pastebėjau, kad jie kažkokie ne tokie. Bet šiaip tai sambukas tikrai skanus išėjo, net su virtais baltymais
Nu ir duodi tu garo Glacee su savo nuostabiais tortais O man tai aplamai graziai pauostas ir atrodantis tortas simta kart svarbiau uz labai skanu torta (nu gal ne visai 100, bet daug ) Kai susiruosiu ir sita kepti, tai tikrai suzinosi, nes turbut vel 50 klausimu turesiu O dar norejau paklaust, gal kas turi ideju, kaip pasidaryti mini torta formeliu, ta esme vienas mazas tortukas vienam zmogui. Nes pagalvojau, kad tas citrusinis tortas turetu labai fainai atrodyti ir maziukas, po 1 rozyte ant virsaus ir su ta sokolado juosta
Šiandien kepiau paprastus vištienos kotletukus. Pirma keptuvė neišėjo, nes kotletai ištižo ir gavosi košė. Tuomet į masę įmaišiau šaukštą krakmolo.
Prie kotletukų dariau arabišką garnyrą, bet 3,5 puodelių vandens neužteko, nes ryžiai dar buvo pusiau neišvirę, todėl teko įpilti dat pusantro pudelio H20.
Garnyras tikrai skanus.
Prie kotletukų dariau arabišką garnyrą, bet 3,5 puodelių vandens neužteko, nes ryžiai dar buvo pusiau neišvirę, todėl teko įpilti dat pusantro pudelio H20.
Garnyras tikrai skanus.
QUOTE(tavi @ 2007 01 12, 07:59)
Nepergyvenk Pusę metų pamaitink taip ir bus kitas patiekalas mėgiamas
Nu joo,dėkui už gerą palinkėjimą
Šiandien užsimanė žuvies kotletų kogero svarbu ne skonis o forma
merginos ,reikkia pagalbos ,kur vilniuje nusipirkti maistinių dažų ir šokolado esencijos,ta prasme ,kaip migdolų buna apelsinų,taip šokolado....ačiū iš anksto
@asta
Kalakutienos faršo vyniotinis su obuoliais
Originalas čia
dvi-trys riekelės užmerkto piene batono
4-5 skiltelės česnako
1 vydutinio dydžio svogūnas
1 nuluptas ir supjaustytas kubeliais didelis obuolys
1 kiaušinis
0,7 kg faršo
3 a.šaukšteliai smulkintų šviežių šalavijų
2 a.š. druskos
1 a.š. maltų juodųjų pipirų
Orkaitę įkaitinti iki 190C.
Svogūną, česnaką ir batoną susmulkinti blenderyje. Visus vyniotinio ingredientus sumaišyti. Sudėti faršą į stačiakampę pailgą formą, kepti 50 - 60 min.
Ataušinti vyniotinį formoje.
Kalakutienos faršo vyniotinis su obuoliais
Originalas čia
dvi-trys riekelės užmerkto piene batono
4-5 skiltelės česnako
1 vydutinio dydžio svogūnas
1 nuluptas ir supjaustytas kubeliais didelis obuolys
1 kiaušinis
0,7 kg faršo
3 a.šaukšteliai smulkintų šviežių šalavijų
2 a.š. druskos
1 a.š. maltų juodųjų pipirų
Orkaitę įkaitinti iki 190C.
Svogūną, česnaką ir batoną susmulkinti blenderyje. Visus vyniotinio ingredientus sumaišyti. Sudėti faršą į stačiakampę pailgą formą, kepti 50 - 60 min.
Ataušinti vyniotinį formoje.
tavi, @asta
mano vaikis tai kotletus gali be perstojo valgyti... ir grikių košę... irgi "dežurnoe" )))
nengamo
tai gal nebijok tų papuošimų - čia tai jie visiškai lengvai padaromi juk nieko daryti nereikia, tik biskvitą aprišti ir viskas
Monikute
Labai malonu, kad patiko
Dėl baltymų:
jau matau, kas ne taip baltymus reikia šildyti kartu su vandeniu. T.y. vanduo turi būti šiltas, bet ne karštas ir turi būti kaitinamas neleidžiant užvirti. Baltymai tuo tarpu turi būti plakami. Šiaip sambuką daro su žaliais baltymais... bet aš geriau kaitinu
rasa316
ačiū tau labai Nors aš tai visų pirma mėgstu skanius .... o dar labiau kad ir skanius ir gražius formelės... formelės... O žinai, gal tiesiog supjaustyk žiedus iš plastikinių gėrimų buteliukų... juk jų yra įvairių dydžių. O nuimti galima bus labai lengvai - tiesiog perpjauti sienelę... Gal taip?
Moonlit
Kaip gaila... aš tai specialiai nededu krakmolo ... O gal keptuvė nebuvo įkaitinta?
Man ryžiai gerai išeina su trim su puse stiklinėmis. Ir tai jau padidinta vandens norma, nes ryžiai paprastai verdami santykiu 2:1, makaronai jau ten nelabai skaitosi, nes apkepami. Verdu zepteryje, gal puodas dar padeda gerai ryžiams išbrinkti?
@asta
Kotletai forewer!!!!!!!
Lachesė
maistinių dažų mačiau PC - ir Maximoje, ir Rimi. Schwartau firmos. Keturios tutelės - apie dešimt litų. O šokoladinės esencijos nemačiau... žinau vieną, kad labai skirtingų kvapų esencijų turi kažkokia firma, kurios gaminius eksportuoja Norfa. Ten mačiau net sviestinę... apie grietinėlės esenciją net nekalbant.
mano vaikis tai kotletus gali be perstojo valgyti... ir grikių košę... irgi "dežurnoe" )))
nengamo
tai gal nebijok tų papuošimų - čia tai jie visiškai lengvai padaromi juk nieko daryti nereikia, tik biskvitą aprišti ir viskas
Monikute
Labai malonu, kad patiko
Dėl baltymų:
jau matau, kas ne taip baltymus reikia šildyti kartu su vandeniu. T.y. vanduo turi būti šiltas, bet ne karštas ir turi būti kaitinamas neleidžiant užvirti. Baltymai tuo tarpu turi būti plakami. Šiaip sambuką daro su žaliais baltymais... bet aš geriau kaitinu
rasa316
ačiū tau labai Nors aš tai visų pirma mėgstu skanius .... o dar labiau kad ir skanius ir gražius formelės... formelės... O žinai, gal tiesiog supjaustyk žiedus iš plastikinių gėrimų buteliukų... juk jų yra įvairių dydžių. O nuimti galima bus labai lengvai - tiesiog perpjauti sienelę... Gal taip?
Moonlit
Kaip gaila... aš tai specialiai nededu krakmolo ... O gal keptuvė nebuvo įkaitinta?
Man ryžiai gerai išeina su trim su puse stiklinėmis. Ir tai jau padidinta vandens norma, nes ryžiai paprastai verdami santykiu 2:1, makaronai jau ten nelabai skaitosi, nes apkepami. Verdu zepteryje, gal puodas dar padeda gerai ryžiams išbrinkti?
@asta
Kotletai forewer!!!!!!!
Lachesė
maistinių dažų mačiau PC - ir Maximoje, ir Rimi. Schwartau firmos. Keturios tutelės - apie dešimt litų. O šokoladinės esencijos nemačiau... žinau vieną, kad labai skirtingų kvapų esencijų turi kažkokia firma, kurios gaminius eksportuoja Norfa. Ten mačiau net sviestinę... apie grietinėlės esenciją net nekalbant.
Glacee,norėčiau išsikepti "Puikujį keksą",bet ar galėčėiau kepti be trečiojo mišinio mūsų šeima nevalgo razinų.
Papildyta:
Atsiprašau Nepaprastajį keksą
Papildyta:
Atsiprašau Nepaprastajį keksą
noir1
be abejonės gali gali daryti iš trijų mišinių, o gali pvz. aguonų įpilti. Mano nuomone, ir "Puikus" jam tinka
be abejonės gali gali daryti iš trijų mišinių, o gali pvz. aguonų įpilti. Mano nuomone, ir "Puikus" jam tinka
Glacee,dėkui už vyniotinį su obuoliais,būtinai bandysiu daryt,gal net ir rytoj,dar žadėjau ir Karpatę kept labai jau noriu jos
Kotletai... tuoj kaip keiksmažodis taps aš juos pradėjau orkaitėj kept,sau įdarų visokių pridedu,kitiems grynus ir skaniau ir riebalais taškytis nereikia,per tą laiką mišrainytę pagamint galima o šiandien nekepiau žuvies kotletų ,viriau koldūnus,išbandžiau tavo Glacee tešlos receptuką,nugi patiiiiiiko
fainuolė tu,vis įneši kažko naujo į mūsų kasdieninę virtuvę,dėkui tau
Kotletai... tuoj kaip keiksmažodis taps aš juos pradėjau orkaitėj kept,sau įdarų visokių pridedu,kitiems grynus ir skaniau ir riebalais taškytis nereikia,per tą laiką mišrainytę pagamint galima o šiandien nekepiau žuvies kotletų ,viriau koldūnus,išbandžiau tavo Glacee tešlos receptuką,nugi patiiiiiiko
fainuolė tu,vis įneši kažko naujo į mūsų kasdieninę virtuvę,dėkui tau
Gaminimo procese "Karpatė" kremas nerealus ", o lakštai šąla, tik viršus gerai apskrudo, o vidurys šlapias, na žinau, kad taip turi būti, bet vis baisu, kai pasiklausai dėl tų plikytų gaminių kaip būna..
Paskui bandysiu nufotkint
Paskui bandysiu nufotkint
QUOTE(Glacee @ 2007 01 11, 09:52)
Eni,
būtinai įdėsiu. Šiaip pas mane apie 24 dieną kelios progos bus , tai aš gal ir kepsiu jį. O jeigu ne - tai vis tiek įdėsiu, nes skaaaaaaaaanu
tik nuotraukyte jau labai seną turiu, vos ne dvidešimties metų senumo
būtinai įdėsiu. Šiaip pas mane apie 24 dieną kelios progos bus , tai aš gal ir kepsiu jį. O jeigu ne - tai vis tiek įdėsiu, nes skaaaaaaaaanu
tik nuotraukyte jau labai seną turiu, vos ne dvidešimties metų senumo
lauksiu O šiandien vėl darysiu ''Triufelį'' (jau trečią kartą) Jis pas mus be konkurencijos kol kas Jau seilės tysta vien pagalvojus apie jį
QUOTE(Glacee @ 2007 01 11, 20:54)
Labai gražiai atrodo bet reiks išsistudijuot kaip ten jį daryt, nes kažkaip labai jau sudėtingai atrodo Kol kas jam penkias žvaigždutes dėčiau