Comma
Ačiū už grietinietį Dar labai dėkoju už pasiūlymą dėl tortinių priedų pamąstysiu nors aš profesionaliai tuo neužsiimu, o minimumą turiu bet visuomet galima pagalvoti:) Ačiū tau labai Tikiuosi, kaip žieduotasis savaitgalis pavyks, nepaisant gramų ))))) Taip smulkiai todėl, kad receptūros duotos min. 10 kg arba 100 vnt.... tai tenka mažinti. Bet plius-minus keli gramai į vieną ar kitą puse nieko baisaus Šiaip aš turiu daug konditerinių receptūrų dvidešimties metų senumo - įvairūs sausainiai, pyragai, tortai:)
laurindrė, Katu
Aš vėsinu ištraukus iš orkaitės. Kepu ant popieriaus ir stiklinėje formoje, po to kelias minutes vėsinu formoje, o po to išimu ant grotelių. Kiek kepiau, nesutrupėjo, nors vieną kartą taip ir atsitiko, bet tada pati primakalavau - dėjau kažkodėl kepimo miltelių, laikmačio neužsistačiau. Liko rankose tik gabaliukai. Tada viską kartu su kremu sukračiau į išklotą plevele dubenį ir gavosi toks tortas a'la bulvytė. Aš nesiūlau to daryti, bet tiesiog pateikiu kaip vieną iš gelbėjimosi variantų, kuris tinka ne tik šiems brauni. Braunių dar nerekomenduojama ilgai maišyti, gal šitas veiksnys įtakoja tai, kad trupa? Man kažkaip sėkmingai pavykdavo juos kepti. l aurindrė o kokius žėlė tortus darai?
buzhiukas, mamushka
Grietiniečių klubas didėja
Portukė
Smagu, kad tortas vis dėlto patiko , nepaisant visų abejonių Šiaip stengiuosi pateikti čia tik tų patiekalų receptus, kurie man asmeniškai yra skanūs:) O vyšnios, šokoladas ir grietinėlė - tai klasikinis derinys. Dažnai tokio tipo tortas yra daromas su sviestiniu kremu, bet man tiek sviestinio kremo tai brrrrr... Toks biskvitas yra labai purus, delikatus. Kad smarkiai nesiaurėtų į viršų, tai pageidautina vėsinti ir brandinti biskvitą neišėmus iš formos ir neatskyrus nuo kraštų - kaip buvo prikepęs, taip tegul ir lieka:)))) Ayn pateikti receptai man patinka, bet labiau alpstu nuo jos darytų nuotraukų, todėl ir buvo suteikta galimybė pasigrožėti jomis Lietuvos skaitytojams ne tik virtualiniame pavidale, bet ir poligrafijoje
Daivve
bea
man šį kartą gavosi dešimt maždaug 18 cm lamadžo ir dar vienas mažiukas Mums - trims - tai vienam kartui pavalgyti, kai dar būna sriuba:)
Monica
Ayn kukinge nebūna. Ji ir savo bloge dabar retai būna...
Portukė, laurindrė, Eni
Šitoje SM forumo žinutėje yra nuorodos
QUOTE(Glacee @ 2007 02 06, 20:22)
l aurindrė o kokius žėlė tortus darai?
Iki tavo šedevrų labai toli , labai paprasti. Į apačią dedu kuršėnų vyniotinį, tada pilu baltą sluoksnį, o ant viršaus vaisinį su šviežiais vaisiais, čia sudėtingesnis variantas
O dabar visai supaprastinau, iš vakaro užsipilu spalvotą žėle, geriausiai dviejų ryškių spalvų, ryte juos supjaustau kūbeliais ir užpilu baltu žele su kuršėnų vyniotiniu. Gaunasi labai linksmas, paprastas, spalvingas ir beveik nekoloringas
Kai padarysiu, parodysiu
QUOTE(laurindre @ 2007 02 06, 19:45)
Iki tavo šedevrų labai toli , labai paprasti. Į apačią dedu kuršėnų vyniotinį, tada pilu baltą sluoksnį, o ant viršaus vaisinį su šviežiais vaisiais, čia sudėtingesnis variantas
O dabar visai supaprastinau, iš vakaro užsipilu spalvotą žėle, geriausiai dviejų ryškių spalvų, ryte juos supjaustau kūbeliais ir užpilu baltu žele su kuršėnų vyniotiniu. Gaunasi labai linksmas, paprastas, spalvingas ir beveik nekoloringas
Kai padarysiu, parodysiu
O dabar visai supaprastinau, iš vakaro užsipilu spalvotą žėle, geriausiai dviejų ryškių spalvų, ryte juos supjaustau kūbeliais ir užpilu baltu žele su kuršėnų vyniotiniu. Gaunasi labai linksmas, paprastas, spalvingas ir beveik nekoloringas
Kai padarysiu, parodysiu
Vajetau!!! Noriu kursenu vyniotinio!!! Glacee gal turi receptuka? Jauciuosi kaip pageidavimu koncerte - tiesiog krokodile grok Ale tai neskubu - pirmiausia zieduotas savaitgalis O jau tada kaip vaisinsiu visas ziedais Gal net ir 'ziedu' klubas bus (ne tik grietinieciu)
QUOTE(Glacee @ 2007 02 04, 15:12)
Vietoje tradicinių kepenėlių su svogūnais, ar tortų su majonezu. Mniam
O kokie dar būna kepenėlių tortai??? Labai prašom pasidalinti receptėliu, nes aš labai mėgstu kepenėles Bandysiu ir su kriaušėm ir su varške receptus išbandyti, bet labai jau parūpo tas tortas su majonezu
Nesu aš lašišos mėgėja, bet patapau akcijos auka ir nusipirkau vakar maximoj vien todėl, kad daug pigiau tai klausimas ką iš jos gaminti Gal gali ką patarti?
Glacee, prašau patarimo Ruošiuosi kepti tortą gimtadieniui, tuo pačiu noriu išmokti daryti šokoladines rožes papuošimui. Kaip paruošti šokoladinę masę lipdymui? Ugnelės forume belochka viską aiškiai aprašius Čia, tik kuo galima būtų pakeisti šviesų kukurūzų sirupą? O gal pas tave visai kitoks receptas? Labai laukiu patarimo ar recepto
Sekmadienį kepiau lamadžo iš dvigubos normos, nes per daug faršo prisidariau. Gavosi kaip mažos picos, tik kad sūrio ir visokių priedų nesideda. Labai skanu, ypač vyras įvertino. Sakė, kad į picerijas daugiau neis.
O vakar kepiau kalakuto kumpį obuolių kailinukuose ( jau ketvirtą kartą). ir nežinau, kodėl, bet kai po 2 val. išėmiau iųš orkaitės ir prapjovaiu, pasirodė raudonos spalvos skystis tai dar gerai valandai kišau kumpį atgal į orkaitę. dar neragavau, nes iškepė labai vėlai, bijau, akd bus per sausas tiek ilgai kepęs.
O vakar kepiau kalakuto kumpį obuolių kailinukuose ( jau ketvirtą kartą). ir nežinau, kodėl, bet kai po 2 val. išėmiau iųš orkaitės ir prapjovaiu, pasirodė raudonos spalvos skystis tai dar gerai valandai kišau kumpį atgal į orkaitę. dar neragavau, nes iškepė labai vėlai, bijau, akd bus per sausas tiek ilgai kepęs.
Kepiau varškės pyragą su rasa. Kažkas ne taip. Kas man gali dorai paaiškinti, kaip padaryti tą beze ? Išplakiau baltymus su cukrumi ir krakmolu, gavosi putotas skystis, jį ir supyliau ant viršaus. Ką reiškia "išdėlioti beze" ? O padas gavosi toks kietas, gal per daug suspaudžiau trupinius ? Varškės masę plakiau nuoširdžiai, bet iškepus jaučiasi keptų kiaušinių skonis, o vietomis kažkokie gumulai... Ir rasos pas mane nė lašelio... Bet skanus ! Tik neišėjo taip, kaip turėjo iš tikro...
QUOTE(ypata @ 2007 02 07, 19:56)
Kepiau varškės pyragą su rasa. Kažkas ne taip. Kas man gali dorai paaiškinti, kaip padaryti tą beze ? Išplakiau baltymus su cukrumi ir krakmolu, gavosi putotas skystis, jį ir supyliau ant viršaus. Ką reiškia "išdėlioti beze" ? O padas gavosi toks kietas, gal per daug suspaudžiau trupinius ? Varškės masę plakiau nuoširdžiai, bet iškepus jaučiasi keptų kiaušinių skonis, o vietomis kažkokie gumulai... Ir rasos pas mane nė lašelio... Bet skanus ! Tik neišėjo taip, kaip turėjo iš tikro...
Darant beze visų pirma svarbu, kad tryniai nepatektų į baltymą.Antra - baltymai turi būti atšaldyti, trečia - pirma reikia paplakti baltymus, o tik paskui berti cukrų (geriausia cukraus pudrą), po truputi vis plakant. Turi stovėti ragai, Tada beze gerai išplaktas.
Glacee, ar galima pomidoruose su medumi vietoj balto vyno acto (šeimyna nevalgo, nos tu ką) naudoti paprastą actą arba citrinų sultis, jei taip tai kiek jų pilti
Zebras
norėjosi ko nors paprasto...
5 kiausiniai
1,5 st. cukraus
2,5 st. miltu + 2 v.saukstai
0,5 st. aliejaus (bekvapio)
1 st. stipriai gazuoto limonado
2 saukstai kakavos
1 citrinos sultys ir zieveles tarkuotas geltonasis sluoksnis
3 a.s. kepimo milteliu
Orkaite 180 C, forma ~22-24 cm
Kiaušinius išplakti su cukrumi. Sulėtinus apsisukimus įpilti aliejų, plakti, po to - limonadą. Suderti persijotus miltus su kepimo milteliais. Tešlą padalinti į dvį dalis, vieną truputį didesnę, kitą - mažesnę. Į didesnę supilti citrinos sultis, žievelę, papildomus miltus. Į mažesnę - kakavą. Į formos vidurį pilti du valgomuosius šaukštus baltos tešlos, į tešlos vidurį - du desertinius rudos, vėl į vidurį du valg.šaukštus baltos ir t.t. kepti apie 50 min, kol pagaliukas bus sausas
norėjosi ko nors paprasto...
5 kiausiniai
1,5 st. cukraus
2,5 st. miltu + 2 v.saukstai
0,5 st. aliejaus (bekvapio)
1 st. stipriai gazuoto limonado
2 saukstai kakavos
1 citrinos sultys ir zieveles tarkuotas geltonasis sluoksnis
3 a.s. kepimo milteliu
Orkaite 180 C, forma ~22-24 cm
Kiaušinius išplakti su cukrumi. Sulėtinus apsisukimus įpilti aliejų, plakti, po to - limonadą. Suderti persijotus miltus su kepimo milteliais. Tešlą padalinti į dvį dalis, vieną truputį didesnę, kitą - mažesnę. Į didesnę supilti citrinos sultis, žievelę, papildomus miltus. Į mažesnę - kakavą. Į formos vidurį pilti du valgomuosius šaukštus baltos tešlos, į tešlos vidurį - du desertinius rudos, vėl į vidurį du valg.šaukštus baltos ir t.t. kepti apie 50 min, kol pagaliukas bus sausas
Jungiuosi prie grietiniečių klubo Prasitariau vyrui, kad Glacee yra įdėjus grietiniečių receptukus, tai teko kept, nes jis labai juos mėgsta (o aš kurį laiką nekepiau, galvodama,kad darbo daug ). O iš tikro paprasta ir skanu Į kelis įdėjau džiovintų vyšnių - man labai patiko.
O vakar pakarienei buvo minestrone pagal Glacee - labai skanu, ačiū
O vakar pakarienei buvo minestrone pagal Glacee - labai skanu, ačiū
laurindrė
labai lauksiu:) turi būti labai simpatiškas
Comma
neturiu recepto... bet mano kremas iš gastroorgazminio - kaip kuršėnų vyniotinio, o biskvitą kepdavo visiškai paprastą - kiaušiniai, cukrus, miltai, krakmolas. Bandysi?
Monikutė
ir aš mėgstu kepenėlių tortas - tai labai paprasta. Dabar aš jo nedarau bet principas yra toks: kepami kepenėlių blynai - žalios maltos kepenėlės, kiaušinis, truputį pieno arba grietinėlės, miltai, prieskoniai. Sluoksniuojama majonezu, galima keptais svogūnais, keptomis morkomis ir paliekama kad susistovėtų. Galima dar padaryti grybų sluoksnį - kaip sugalvosi:) Dėl lašišos tai aš asmeniškai mėgstu arba virtą garuose arba keptą ant grilio. Dar man labai skani lašišos sriuba Siūlyčiau šitą receptą Tikrai nuostabus receptas, bandžiau nė kartą
buzhiukas
Taip, aš darau ir pagal kitą receptą ir lipdymo technologija pas mane kita:) Aš imu šokoladą ir apie 30-35 % šokolado svorio dirbtino medaus. Šokoladą ištirpinu, medų truputį pašildau - kad šokolado ir medaus t-ra būtų vienoda. Užmaišau masę ir į šaldytuvą parai. Po to minkau po gabaliuką ir lipdau. Šiaip nemažai reikia šokolado. Tortui, kuris pas mane avatare tik rožėms sunaudojau apie 500 g šokolado (bet pats tortas 8 svėrė )))) , trufeliniam - apie 200 g, gal kiek mažiau.
Moonlit
Smagu, kad lamadžo patiko Mes irgi labai mėgstame Jerevane valgiau kiek kitokius, t.y. tešla buvo daryta tik iš miltų ir ledinio vandens ir druskos, bet mielinis variantas man labiau patinka:)
Dėl to rožinio skysčio po dviejų valandų kepimo - nemanau, kad tai neiškepimo rodiklis. Man irgi taip pat kartais pasitaiko
ypata
matau, parašei "putotas skystis". Neturi taip būti. Dėl to ir rašiau "išdėlioti beze" kad baltymai turi būti išplakti taip, kad laikytų formą, turi būti blizgi masė, tokia, kad jeigu įkyštum šaukštą, tai būtų jausmas lyg į sniegą kyštum. Dėl gumulų - tai net nežinau, gal pudingai neišsimaišęs buvo, arba varškė nemalta... Bet smagu, kad skanus gavosi
tavi
truputį papildysiu:)
dėl trynių - jeigu mikseris pakankamai galingas, tai baltymai išsiplaks, aišku, jeigu tų trynių ten ne šaukštais plaukioja. Daug svarbiau yra visiškai sausas indas ir plakikliai. Todėl visuomet indus šluostau popieriniais rankluoščiais. Dėl baltymų atšaldymo - so-so... nes puikiai išsiplaka ir kambario t-ro baltymai. Dėl pudros - reikia plakti taip, kaip numatyta recepte - jei yra pudra, tai pudra, jei cukrus - tai cukrus. Beze su pudra ir su cukrumi - skirtingo skonio, skirtingos konsistencijos, net kepti reiktų skirtingai...
Nolina
aišku, gali keisti paprasto acto reiktų pusantro karto mažiau nei vyno acto, o c.sulčių - tai, manyčiau, pagal skonį
Portukė
Sveika prisijungus Labai malonu, kad minestrone patiko
labai lauksiu:) turi būti labai simpatiškas
Comma
neturiu recepto... bet mano kremas iš gastroorgazminio - kaip kuršėnų vyniotinio, o biskvitą kepdavo visiškai paprastą - kiaušiniai, cukrus, miltai, krakmolas. Bandysi?
Monikutė
ir aš mėgstu kepenėlių tortas - tai labai paprasta. Dabar aš jo nedarau bet principas yra toks: kepami kepenėlių blynai - žalios maltos kepenėlės, kiaušinis, truputį pieno arba grietinėlės, miltai, prieskoniai. Sluoksniuojama majonezu, galima keptais svogūnais, keptomis morkomis ir paliekama kad susistovėtų. Galima dar padaryti grybų sluoksnį - kaip sugalvosi:) Dėl lašišos tai aš asmeniškai mėgstu arba virtą garuose arba keptą ant grilio. Dar man labai skani lašišos sriuba Siūlyčiau šitą receptą Tikrai nuostabus receptas, bandžiau nė kartą
buzhiukas
Taip, aš darau ir pagal kitą receptą ir lipdymo technologija pas mane kita:) Aš imu šokoladą ir apie 30-35 % šokolado svorio dirbtino medaus. Šokoladą ištirpinu, medų truputį pašildau - kad šokolado ir medaus t-ra būtų vienoda. Užmaišau masę ir į šaldytuvą parai. Po to minkau po gabaliuką ir lipdau. Šiaip nemažai reikia šokolado. Tortui, kuris pas mane avatare tik rožėms sunaudojau apie 500 g šokolado (bet pats tortas 8 svėrė )))) , trufeliniam - apie 200 g, gal kiek mažiau.
Moonlit
Smagu, kad lamadžo patiko Mes irgi labai mėgstame Jerevane valgiau kiek kitokius, t.y. tešla buvo daryta tik iš miltų ir ledinio vandens ir druskos, bet mielinis variantas man labiau patinka:)
Dėl to rožinio skysčio po dviejų valandų kepimo - nemanau, kad tai neiškepimo rodiklis. Man irgi taip pat kartais pasitaiko
ypata
matau, parašei "putotas skystis". Neturi taip būti. Dėl to ir rašiau "išdėlioti beze" kad baltymai turi būti išplakti taip, kad laikytų formą, turi būti blizgi masė, tokia, kad jeigu įkyštum šaukštą, tai būtų jausmas lyg į sniegą kyštum. Dėl gumulų - tai net nežinau, gal pudingai neišsimaišęs buvo, arba varškė nemalta... Bet smagu, kad skanus gavosi
tavi
truputį papildysiu:)
dėl trynių - jeigu mikseris pakankamai galingas, tai baltymai išsiplaks, aišku, jeigu tų trynių ten ne šaukštais plaukioja. Daug svarbiau yra visiškai sausas indas ir plakikliai. Todėl visuomet indus šluostau popieriniais rankluoščiais. Dėl baltymų atšaldymo - so-so... nes puikiai išsiplaka ir kambario t-ro baltymai. Dėl pudros - reikia plakti taip, kaip numatyta recepte - jei yra pudra, tai pudra, jei cukrus - tai cukrus. Beze su pudra ir su cukrumi - skirtingo skonio, skirtingos konsistencijos, net kepti reiktų skirtingai...
Nolina
aišku, gali keisti paprasto acto reiktų pusantro karto mažiau nei vyno acto, o c.sulčių - tai, manyčiau, pagal skonį
Portukė
Sveika prisijungus Labai malonu, kad minestrone patiko