bazuka, crocus
aš ir pati susipainiojau )) "dark"!!!!!
tavi
galima, galima )))
džiaugiuosi, kad višta patiko aš šiandien irgi kartojau, nes šeimyna labai parašė O girtoje vyšnioje, jei trūksta šokolado, tai galima ne paprastą grietinėlę plakti, o pasidaryti ganašą, bet ne tradiciškai, o purųjį.
laurindre
košė iš tikrųjų gal tiesiog sumažink porciją ir viskas Atrodo, ją rodė aktorė Ala Budnickaja savo laidoje. Bet dabar tos laidos - Mir ženščiny nerodo.
yuki
kaip malonu, kad keksas patiko Jooooo, šokolado ten tikrai netrūksta
Rašymui ant torto nieko ypatingo nereikia - tik rankų ir tutelės arba konditerinio maišelio
Morkų pyragą galima kepti su kvietiniais miltais, ruginiai nebūtini
editam
kaip šaunu ištikrųjų skanus dalykas
mazuliux
džiaugiuosi, kad viskas patiko Galima ir nedėti tos citrinos, tiesiog aš pati - jei ne šokoladą, tai tada ką nors citrininio darau ))))))
Lakštus tu ryškiai perkepei, nereikėtų tiek ilgai palikti. Bet vis tiek smagu, kad skonio nesugadino O taip - Ugnužė tau viską pasakė Po perpjovimo tai šitas tortas atrodė labai vienalytis, iš karto negalima buvo atskirti, kur tešla, kur kremas
Ugnužė
reallywomen
oi, nemačiau tavo žinutės apie lazaniją Žinok, lakštų lazanijai aš pati nedarau. Makaronus darau tik iš kiaušinio, druskos, poros lašų aliejaus ir miltų - tiek, kiek paims.
Nežinau, ar čia tiktų lazanijai...
Lamadžo
Šio patiekalo pavadinimo variantų yra daug - lachmadžun, lajmadžu... minipica su traškiais krašteliais ir sultingu įdaru, be sūrio
teslai:
2 stiklines miltu
saukstelis sausu mieliu
3 saukstai aliejaus
druska
apie puse ir truputi daugiau stiklines silto vandens
puse sauksto cukraus
idarui:
300 g mesos (jautienos, vi6tienos, avienos, kalakutienos)
3-4 skilteles cesnako
1 nedidelis svogunas
1 raudonoji paprika
puse skardines konservuotu pomidoru savo sultyse
didelis pundelis supjaustytų smulkiai petražolių
aitriuju pipiru, druskos, juoduju pipiru
džiovinto baziliko, dašio,
mėsą, česnaką, svogūną, papriką, pomidorus sumalti mėsmale. Įdėti prieskonius, petražoles, truputį petražolių palikti pabarstymui. Faršas turi būti skystas, kad galima būtų jį lengvai tepti. Jeigu yra pertirštas, tai įpilame pomidorų sulčių arba vandens.
mieles ištirpinti vandenyje su cukrumi, palaukti kol suburbuliuos. Persijoti miltus, sumaišyti su vandeniu ir mielėmis, iš visų ingredientų užminkyti tešlą, laikyti šiltoje vietoje apie pusvalandį. Padalinti tešlą į mažo kiaušinio dydžio gabaliukus, juos labai plonai iškočioti. Blynelius (po du) sudėti į skardą. Įdarą plonai užtepti ant blynelio, pašauti į orkaitę. Kepti apie 5-7 min labai karstoje orkaiteje - apie 240 C.
Plonas ir calzone tipo picas aš kepu iš šitos tešlos.
Šio patiekalo pavadinimo variantų yra daug - lachmadžun, lajmadžu... minipica su traškiais krašteliais ir sultingu įdaru, be sūrio
teslai:
2 stiklines miltu
saukstelis sausu mieliu
3 saukstai aliejaus
druska
apie puse ir truputi daugiau stiklines silto vandens
puse sauksto cukraus
idarui:
300 g mesos (jautienos, vi6tienos, avienos, kalakutienos)
3-4 skilteles cesnako
1 nedidelis svogunas
1 raudonoji paprika
puse skardines konservuotu pomidoru savo sultyse
didelis pundelis supjaustytų smulkiai petražolių
aitriuju pipiru, druskos, juoduju pipiru
džiovinto baziliko, dašio,
mėsą, česnaką, svogūną, papriką, pomidorus sumalti mėsmale. Įdėti prieskonius, petražoles, truputį petražolių palikti pabarstymui. Faršas turi būti skystas, kad galima būtų jį lengvai tepti. Jeigu yra pertirštas, tai įpilame pomidorų sulčių arba vandens.
mieles ištirpinti vandenyje su cukrumi, palaukti kol suburbuliuos. Persijoti miltus, sumaišyti su vandeniu ir mielėmis, iš visų ingredientų užminkyti tešlą, laikyti šiltoje vietoje apie pusvalandį. Padalinti tešlą į mažo kiaušinio dydžio gabaliukus, juos labai plonai iškočioti. Blynelius (po du) sudėti į skardą. Įdarą plonai užtepti ant blynelio, pašauti į orkaitę. Kepti apie 5-7 min labai karstoje orkaiteje - apie 240 C.
Plonas ir calzone tipo picas aš kepu iš šitos tešlos.
SOS mergaites
Esu grietinieciu gamybos procese Va kvailas klausimas pristojo - tesla kocioti ant miltais barstyto stalo, aliejum tepto ar sauso? Pagelbekit kuri daret Dekavoju is anksto
Esu grietinieciu gamybos procese Va kvailas klausimas pristojo - tesla kocioti ant miltais barstyto stalo, aliejum tepto ar sauso? Pagelbekit kuri daret Dekavoju is anksto
QUOTE(Comma @ 2007 02 03, 19:36)
SOS mergaites
Esu grietinieciu gamybos procese Va kvailas klausimas pristojo - tesla kocioti ant miltais barstyto stalo, aliejum tepto ar sauso? Pagelbekit kuri daret Dekavoju is anksto
Esu grietinieciu gamybos procese Va kvailas klausimas pristojo - tesla kocioti ant miltais barstyto stalo, aliejum tepto ar sauso? Pagelbekit kuri daret Dekavoju is anksto
Aš kočiojau pabarstydama miltais
Šiandien daraiu vienulišką košę. Truputėlį per mažai pasiūdžiau, bet bevalgant įmaišiau prieskonių. Šeimai labai patiko. Dariau su grybais.
Kažin jei kitą kartą pabandyčiau su faršu?
Kažin jei kitą kartą pabandyčiau su faršu?
QUOTE(Comma @ 2007 02 03, 20:36)
SOS mergaites
Esu grietinieciu gamybos procese Va kvailas klausimas pristojo - tesla kocioti ant miltais barstyto stalo, aliejum tepto ar sauso? Pagelbekit kuri daret Dekavoju is anksto
Esu grietinieciu gamybos procese Va kvailas klausimas pristojo - tesla kocioti ant miltais barstyto stalo, aliejum tepto ar sauso? Pagelbekit kuri daret Dekavoju is anksto
Aš jau gal ir pavėlavau, tačiau kočiojau nebarstydama niekuo ir netepiau aliejum - kočiojau ant padėkliuko ir man nelipo, juk tešla ten su sviestuku, pakankamai riebi...
QUOTE(Katu @ 2007 02 03, 20:11)
Aš jau gal ir pavėlavau, tačiau kočiojau nebarstydama niekuo ir netepiau aliejum - kočiojau ant padėkliuko ir man nelipo, juk tešla ten su sviestuku, pakankamai riebi...
kai aš kočiojau, barsčiau miltais, tiesiog pirma dar siek tiek paminkiau, kad būtų įmanoma kočioti, nes minkyti daug tingiu, vos tik visi ingridientai siek tiek susilipdo, iškart ant stalo viską metu...
QUOTE(Katu @ 2007 02 03, 19:11)
Aš jau gal ir pavėlavau, tačiau kočiojau nebarstydama niekuo ir netepiau aliejum - kočiojau ant padėkliuko ir man nelipo, juk tešla ten su sviestuku, pakankamai riebi...
Katu aciu ir tau
Iskepiau jau pirma partija. Aisku nedaturejau neparagavus Skanu!!! Ir net labai Ale tik is per didelio stropumo klaida padariau Sugalvojau biskiuka soniukus uzspaudyti, tai aisku jie man visi virsuje issiziojo Na bet nieko, kita partija i orkaite pasoviau be klaidu Tikiuosi bus graziu, kad galeciau nupotkinti
Glacee aciu kad tu cia esi
QUOTE(Comma @ 2007 02 03, 21:03)
Katu aciu ir tau
Iskepiau jau pirma partija. Aisku nedaturejau neparagavus Skanu!!! Ir net labai Ale tik is per didelio stropumo klaida padariau Sugalvojau biskiuka soniukus uzspaudyti, tai aisku jie man visi virsuje issiziojo Na bet nieko, kita partija i orkaite pasoviau be klaidu Tikiuosi bus graziu, kad galeciau nupotkinti
Glacee aciu kad tu cia esi
Iskepiau jau pirma partija. Aisku nedaturejau neparagavus Skanu!!! Ir net labai Ale tik is per didelio stropumo klaida padariau Sugalvojau biskiuka soniukus uzspaudyti, tai aisku jie man visi virsuje issiziojo Na bet nieko, kita partija i orkaite pasoviau be klaidu Tikiuosi bus graziu, kad galeciau nupotkinti
Glacee aciu kad tu cia esi
Ačiū už grietinietį O turbūt ne vieną porciją darei. Man tai iiš porcijos išėjo viena skardikė lygiai 12 grietiniečių. Labai skanu vakarienei šilti su pienuku. Varysiu rytoj varškytės nusipirkt. Kartosim
QUOTE(crocus @ 2007 02 03, 21:03)
Ačiū už grietinietį O turbūt ne vieną porciją darei. Man tai iiš porcijos išėjo viena skardikė lygiai 12 grietiniečių. Labai skanu vakarienei šilti su pienuku. Varysiu rytoj varškytės nusipirkt. Kartosim
I sveikatyte
Kepiau is karto is dvieju Jau taip as ju norejau, kad nusprendziau rizikuoti - sakiau kokie gausis tokius ir valgysim. Gavosi Vyras net i darba nunese vietiniams paragauti - lauksiu atsiliepimu
Dabar svajoju apie toki 'Zieda'. Vyresnes mamos turetu prisiminti juos is mokyklos laiku. Kainavo vienas toks sausainis (net nezinau kaip toki pavadinti) 22 kapeikas... Su riesutais ant virsaus, trapus... nu labai skanus Glacee gal tu ka nors zinai apie juos?
Tiesa dar apie grietiniecius: kadangi cia kur gyvenam sviesto be druskos ( o jos ten tiek kad mes net sumustiniams neperkam, nes per suru) nerasi nei su ziburiu, tai teko tesla uzmaisyti su kepimui skirtu margarinu. Skonis neblogas, bet gal su sviestu buna skaniau? Aj bet abejoju
Comma
ir aš noriu grietiniečio Pavaišinsi? Smagu, kad grietiniečiai patiko Trapi tešla su sviestu būna trapesnė, turi kiek kitokią struktūrą, bet labai smarkiai tai nesijaučia Nors aš asmeniškai kažkaip nenaudoju margarino, tik į vieną pyragą dedu
Turiu trapių žiedų receptą tuoj įmesiu
crocus, Katu, dianute, Comma
Grietiniečių klubas
Moonlit
tikrai skani košė jei su mėsa, tai daryčiau su mėsos gabaliukais, manau, kad faršui dvi valandos - perdaug nežinau, čia tik mastau šitaip
Trapūs žiedai
10 ziedu:
385 g miltu
154 g cukraus
231 g sviesto
54 g kiausiniu ~ vienas L dydzio
druskos, šaukštelis kepimo miltelių
73 g riesutu
sviestą išsukti su cukrumi, palaipsniui pilant kiausinius, iberti druską. Po to sujungti su miltais ir kepimo milteliais. Tešlą kočioti 6 - 7 mm storiu, išspausti žiedus, aptepti kiaušiniu ir pabarstyti kapotais riešutais. Kepti 230 - 240 C, kol gražiai paruduos.
ir aš noriu grietiniečio Pavaišinsi? Smagu, kad grietiniečiai patiko Trapi tešla su sviestu būna trapesnė, turi kiek kitokią struktūrą, bet labai smarkiai tai nesijaučia Nors aš asmeniškai kažkaip nenaudoju margarino, tik į vieną pyragą dedu
Turiu trapių žiedų receptą tuoj įmesiu
crocus, Katu, dianute, Comma
Grietiniečių klubas
Moonlit
tikrai skani košė jei su mėsa, tai daryčiau su mėsos gabaliukais, manau, kad faršui dvi valandos - perdaug nežinau, čia tik mastau šitaip
Trapūs žiedai
10 ziedu:
385 g miltu
154 g cukraus
231 g sviesto
54 g kiausiniu ~ vienas L dydzio
druskos, šaukštelis kepimo miltelių
73 g riesutu
sviestą išsukti su cukrumi, palaipsniui pilant kiausinius, iberti druską. Po to sujungti su miltais ir kepimo milteliais. Tešlą kočioti 6 - 7 mm storiu, išspausti žiedus, aptepti kiaušiniu ir pabarstyti kapotais riešutais. Kepti 230 - 240 C, kol gražiai paruduos.
Kriaušės, įdarytos kepenėlėmis su riešutais
Labai mėgstu mėsą su vaisiais. Kepenėlės su obuoliais, vyšniomis ir t.t. kiek pabodo, tad suradus lenkų žurnale KUCHNIA šitą receptą nusprendžiau jį kuo greičiau išbandyti, nepaisant, švelniai tariant, ne visiškai apetitingų nuotraukų )))) O man gavosi nufotografuoti dar prasčiau )))) bet skonis atpirko viską Labai skanu, nors nemegstu ilgo ingredientu saraso:)))) bet pasirode viskas paprasta
250 g paukstienos kepeneliu
0,5 l sultinio
2 kvapiuju zirneliu grudeliai
1 lauro lapelis
3 saukstai kapotu riesutu (turejau graikinius)
1 saukstelis dziovintu baziliku
1 saukstelis dziovintu peletrunu
3 saukstai raudonojo vyno
1 nedidelis svogunas
1 saukstas aliejaus
2 kiausiniai
50 g grietineles
6 kietos kriauses
druska, šviežiai malti juodieji pipirai
Kepenėles išvirti sultinyje su kvapiaisiais pipirais, lauro lapeliu. Ataušinti sultinyje. Kepenėles sumalti, įberti riešutus, džiovintas žoles, vyną, grietinėlę, pakepintus aliejuje svogūnus, druską, pipirus. Kiaušinius išplakame ir sujungiame su kepenėlėmis. Kriaušes reikia perpjauti pusiau, šaukšteliu išgremžti vidų, paliekant postores sieneles, pripildyti faršu. Kepti apie pusvalandį 180 C.
Papildyta:
Dariau tik tris kriaušes, o kepeneliu isviriau daugiau, tad faršo dar liko. Kitą dieną pasidariau
Kepenėlių blyneliai su varškės padažu
Vietoje tradicinių kepenėlių su svogūnais, ar tortų su majonezu. Mniam
Faršas kaip įdarytose kriaušėse (receptu aukščiau)
12 - 15 vysniniu pomidoru
aliejaus kepimui
padažui:
100 g MUSU varskes surelio
2 saukstai grietines
3 skilteles cesnako
pora saukstu kapotu krapu
Ikaitintoje keptuvėje iškepti šešis plonus blynelius. Nusausinti ant servetėlės. Pomidorus perpjauti pusiau, lengvai apkepti aliejuje. Varškę ištrinti su grietine, česnakais ir krapais.
Blynelius sluoksniuoti su padažu ir kepintais pomidorais. Pabarstyti krapais.
Labai mėgstu mėsą su vaisiais. Kepenėlės su obuoliais, vyšniomis ir t.t. kiek pabodo, tad suradus lenkų žurnale KUCHNIA šitą receptą nusprendžiau jį kuo greičiau išbandyti, nepaisant, švelniai tariant, ne visiškai apetitingų nuotraukų )))) O man gavosi nufotografuoti dar prasčiau )))) bet skonis atpirko viską Labai skanu, nors nemegstu ilgo ingredientu saraso:)))) bet pasirode viskas paprasta
250 g paukstienos kepeneliu
0,5 l sultinio
2 kvapiuju zirneliu grudeliai
1 lauro lapelis
3 saukstai kapotu riesutu (turejau graikinius)
1 saukstelis dziovintu baziliku
1 saukstelis dziovintu peletrunu
3 saukstai raudonojo vyno
1 nedidelis svogunas
1 saukstas aliejaus
2 kiausiniai
50 g grietineles
6 kietos kriauses
druska, šviežiai malti juodieji pipirai
Kepenėles išvirti sultinyje su kvapiaisiais pipirais, lauro lapeliu. Ataušinti sultinyje. Kepenėles sumalti, įberti riešutus, džiovintas žoles, vyną, grietinėlę, pakepintus aliejuje svogūnus, druską, pipirus. Kiaušinius išplakame ir sujungiame su kepenėlėmis. Kriaušes reikia perpjauti pusiau, šaukšteliu išgremžti vidų, paliekant postores sieneles, pripildyti faršu. Kepti apie pusvalandį 180 C.
Papildyta:
Dariau tik tris kriaušes, o kepeneliu isviriau daugiau, tad faršo dar liko. Kitą dieną pasidariau
Kepenėlių blyneliai su varškės padažu
Vietoje tradicinių kepenėlių su svogūnais, ar tortų su majonezu. Mniam
Faršas kaip įdarytose kriaušėse (receptu aukščiau)
12 - 15 vysniniu pomidoru
aliejaus kepimui
padažui:
100 g MUSU varskes surelio
2 saukstai grietines
3 skilteles cesnako
pora saukstu kapotu krapu
Ikaitintoje keptuvėje iškepti šešis plonus blynelius. Nusausinti ant servetėlės. Pomidorus perpjauti pusiau, lengvai apkepti aliejuje. Varškę ištrinti su grietine, česnakais ir krapais.
Blynelius sluoksniuoti su padažu ir kepintais pomidorais. Pabarstyti krapais.