Tuoj jaučiu, kad teks užvesti atskirą skyrelį šokoladiniams tortams
Šokoladinis-vyšninis tortas
Ką galiu pasakyti... Taigi ką galima pasakyti apie tortą, kurio sudėtyje daugiau nei pusė kg šokolado????? )))) Labai šokoladinis, skonis labai intensyvus. Labai paprasta gaminti. Suvalgoma po mažą gabaliuką, tad šito torto užteko trims vaikams ir devyniems suaugusiems... ir dar gabaliuką atkovojau fotografavimui ))) Bet skanu labai Mišelės pateiktas receptas
Biskvitui
225 g šokolado
225 g sviesto
6 kiaušiniai
3/4 st. cukraus
1/4 st. kakavos
1 st. kapotų riešutų
1/2 a.š. druskos
Kremui
200 g. šokolado
200 ml grietinėlės
300 šaldytų vyšnių
1/2 st. cukraus
Glazūrai:
100 g šokolado
50 ml grietineles
50 g sviesto
Orkaitę įkaitinti iki 160С.
Formą 33х22 cm iškloti kepimo popieriumi.
Vandens vonelėje ištirpinti sviestą ir šokoladą, ataušinti, sumaišyti su tryniais. Baltymus išplakti kartu su cukrumi iki standžių putų. Riešutus sumaišyti su kakava ir druska. Per du kartus sumaišyti šokoladinę masę su baltymais. Taip pat per du kartus sumaišyti su riešutais. Tešlą išpilti į formą, kepti apie 50 min, tikrinti mediniu pagaliuku.
Iškeptą biskvitą visiškai atvėsinti. Galima palaikyti šaldytuve.
Vyšnias išvirti su cukrumi, kol sultys sutirštės. Ataušinti.
Kremui sutarkuoti šokoladą. Grietinėlę užvirinti ir verdančią užpilti šokoladą. Išmaišyti kol šokoladas ištirps. Ataušinti apie valand` šaldytuve.
Glažūrai viską ištirpinti vandens vonelėje.
Supjaustyti biskvitą į tris juosteles. Pirmą juostelę sutepti trečdaliu kremo, ant viršaus sudėti pusę vyšnių. Uždengti kita juostele, vėl kremas, vyšnios, biskvitas. Viršų išlyginti kremu ir padengti glazūra. Šonus galima pabarstyti riešutais.
day
Tikrai padarysi tokį tortą - tai tik atitinkamus torto gabalus sudėti. Tikiuosi, tortas nebus transportuojamas ten ir atgal? Tada labai paprasta - darai stačiakampį tortą ir po to jį išpjaustai. Arba sudedi iš gabalų
Jo, tas biskvitas - jėga! Tarp kitko ir be kakavos puikus Labai džiaugiuosi, kad Paris Brest patiko
tavi
Aš nežinau, ar ten dabar galima... o gal ir galima. Šiaip tai ir Švitrigailos yra, ir Tuskulėnų
Vladislava
Kiek žinau nelengva, bet įmanoma. Mano pažįstami tai pritaikė tam reikalui specialią skardą, kurią deda tiesiai ant viryklės. Bet žinok, recepto tai nežinau, nes niekad nedariau Pakočioti reikia, patempti reikia
dianute
Nežinau, kas per kareiviška košė )))) Žinau vienuolišką. Superinė Perlinių, grikių ir ryžių kruopų mišinys mniam ))) Orkaitėje daryti reikia
Tikrai padarysi tokį tortą - tai tik atitinkamus torto gabalus sudėti. Tikiuosi, tortas nebus transportuojamas ten ir atgal? Tada labai paprasta - darai stačiakampį tortą ir po to jį išpjaustai. Arba sudedi iš gabalų
Jo, tas biskvitas - jėga! Tarp kitko ir be kakavos puikus Labai džiaugiuosi, kad Paris Brest patiko
tavi
Aš nežinau, ar ten dabar galima... o gal ir galima. Šiaip tai ir Švitrigailos yra, ir Tuskulėnų
Vladislava
Kiek žinau nelengva, bet įmanoma. Mano pažįstami tai pritaikė tam reikalui specialią skardą, kurią deda tiesiai ant viryklės. Bet žinok, recepto tai nežinau, nes niekad nedariau Pakočioti reikia, patempti reikia
dianute
Nežinau, kas per kareiviška košė )))) Žinau vienuolišką. Superinė Perlinių, grikių ir ryžių kruopų mišinys mniam ))) Orkaitėje daryti reikia
O jei šį tortą sukryžminti su girta vyšnia
Jetus kiek tų tortų su vyšniom ir su šokoladu. Nebeužteks mano šaldytų vyšnių atsargų Paskutinį tai garantuotai darysiu - aš irgi šokolado gerbėja.
Glacee, dar norėjau parašyt, gal žinai kokių šokoladinių įdarų plikytiems pyragaičiams
Glacee, dar norėjau parašyt, gal žinai kokių šokoladinių įdarų plikytiems pyragaičiams
Glacee
Va as jau su klausimais kaip pristojau Suku galva kur man klevu sirupa panaudot Kazin ar galima juo tortu virsu puosti? Nu tokiom juostelem plonom ar dar kaip nors? Nusipirkau as jo smalsumo vedama, o tai prisiskaiciau kad tai superinis dalykas. Ale zinok niekuom nenustebino. Matyt kad nieko nenusimanau
P.S. Vyrui viska perdaviau Anas pas mane ne mandras - kas paduota ta valgo. Valgo net ir 'kurybines nesekmes' Bet gi zinai kaip smagu kuom nors skaniu ir graziai paruostu nustebinti Aj visos mes norim tu komplimentu, ne isimtis ir as
Va as jau su klausimais kaip pristojau Suku galva kur man klevu sirupa panaudot Kazin ar galima juo tortu virsu puosti? Nu tokiom juostelem plonom ar dar kaip nors? Nusipirkau as jo smalsumo vedama, o tai prisiskaiciau kad tai superinis dalykas. Ale zinok niekuom nenustebino. Matyt kad nieko nenusimanau
P.S. Vyrui viska perdaviau Anas pas mane ne mandras - kas paduota ta valgo. Valgo net ir 'kurybines nesekmes' Bet gi zinai kaip smagu kuom nors skaniu ir graziai paruostu nustebinti Aj visos mes norim tu komplimentu, ne isimtis ir as
QUOTE(day @ 2007 01 31, 11:30)
Jetus kiek tų tortų su vyšniom ir su šokoladu. Nebeužteks mano šaldytų vyšnių atsargų Paskutinį tai garantuotai darysiu - aš irgi šokolado gerbėja.
Glacee, dar norėjau parašyt, gal žinai kokių šokoladinių įdarų plikytiems pyragaičiams
Glacee, dar norėjau parašyt, gal žinai kokių šokoladinių įdarų plikytiems pyragaičiams
Imk kremą kaip Karpatei maišyk su šokolado milteliais ar tripdytų šokoladu. Gali maišyti tirpią kavą.
Papildyta:
Tiesa ,Glacee. Kokį šokoladą naudoji ar iš parduotuvės (na tą plytelėmis) ar kulinarinį. Kažkada mačiau pirkti Odminių gatvės kulinarijoj. Ko gero gatvė ne ta , bet šalia Katedros tam rajone (gal Stuokos - Guzevičiaus)
QUOTE(tavi @ 2007 02 01, 07:09)
Papildyta:
Tiesa ,Glacee. Kokį šokoladą naudoji ar iš parduotuvės (na tą plytelėmis) ar kulinarinį. Kažkada mačiau pirkti Odminių gatvės kulinarijoj. Ko gero gatvė ne ta , bet šalia Katedros tam rajone (gal Stuokos - Guzevičiaus)
Glacee buvo minėjusi lietuvišką "Black" šokoladą. Kainuoja tik 99 cnt. Pirkau Norfoje. Toks raudonas popieriukas. Atrodo "Vilniaus pergalė" gamina.
QUOTE(crocus @ 2007 02 01, 17:00)
Glacee buvo minėjusi lietuvišką "Black" šokoladą. Kainuoja tik 99 cnt. Pirkau Norfoje. Toks raudonas popieriukas. Atrodo "Vilniaus pergalė" gamina.
Ezogelin - lęšių ir bulguro sriuba
Visiškai paprasta, pats tas, kai už lango žiema
50 g sviesto
1 nedidelis svogūnas
100 g raudonųjų lęšių
100 g bulguro
400 g skardinė pomidorų savo sultyse
šaukštelis pomidorų pastos
1,5 l daržovių nuoviro (galima sultinio, galima vandens)
druska, pipirai pagal skonį, cukrus ant šaukšto galo
puode ištirpinti sviestą, lengvai apkepinti supjaustyta svoguna. Į puodą įpilti daržovių nuovirą, užvirinti ir supilti perplautas kruopas, sauksteli pomidoru pastos. Virti apie penkiolika minuciu, pomidorus susmulkinti blenderiu, tyrę supilti į sriubą. Pasūdyti ir supilti cukrų. Pavirti dar dešimt minučių.
Aš pabarsčiau džiovintais bazilikais. Pagal taisykles ezogeliną reiktų pagardinti mėtomis ir nemažu kiekiu saldžiosios paprikos ištirpintos svieste (t.y. turėtų gautis tokia paprikos-sviesto tyrelė), bet aš paprikos .
Visiškai paprasta, pats tas, kai už lango žiema
50 g sviesto
1 nedidelis svogūnas
100 g raudonųjų lęšių
100 g bulguro
400 g skardinė pomidorų savo sultyse
šaukštelis pomidorų pastos
1,5 l daržovių nuoviro (galima sultinio, galima vandens)
druska, pipirai pagal skonį, cukrus ant šaukšto galo
puode ištirpinti sviestą, lengvai apkepinti supjaustyta svoguna. Į puodą įpilti daržovių nuovirą, užvirinti ir supilti perplautas kruopas, sauksteli pomidoru pastos. Virti apie penkiolika minuciu, pomidorus susmulkinti blenderiu, tyrę supilti į sriubą. Pasūdyti ir supilti cukrų. Pavirti dar dešimt minučių.
Aš pabarsčiau džiovintais bazilikais. Pagal taisykles ezogeliną reiktų pagardinti mėtomis ir nemažu kiekiu saldžiosios paprikos ištirpintos svieste (t.y. turėtų gautis tokia paprikos-sviesto tyrelė), bet aš paprikos .
Senai buvau nusižiūrėjus, o šiandien pagaliau su mama išbandėm pseudokoldūnus Niam niam koks skanumėlis Sakėm dar ne kartą gaminsim Labai paprasta ir greita, ir be to labai skanu
Papildyta:
Glacee, o kas tas bulguras?
Papildyta:
QUOTE(Glacee @ 2007 02 01, 19:44)
100 g bulguro
Glacee, o kas tas bulguras?
oi, tavi, kryžmintoja:)))))))
manau, nelabai išeis, net nežinau ką su kuo sukryžminti crocus teisingai rašė dėl šokolado. Labai gerai tinka kepiniams. Pavalgyti mėgstu kitą, bet kepiniams šitas - super
bazuka
pasistengsiu šį savaigalį
day
gal dar ką nors sugalvosiu aš tai vyšnių dar turiu Man šitas tortas labai patiko, jame kremas nesijaučia, o išeina kaip toks vientisas minkštas keksas. Mniam:)
tavi gerai rašė, kad galima plikytą kremą šokoladiniu padaryti, dar galima purų ganašą padaryti, galima tiesiog plaktą grietinėlę su kakava išplakti, galima įdaryti šokoladiniais ledais
Comma
net neabejoju, kad tau komplimentai priklauso ir jų bus su kiekvienu kartu vis daugiau sprendžiant vien tik iš tavo užsispyrimo biskvitą kepant
Aš kažkaip klevų sirupo nenaudoju, (man vyšnių uogienė skaniau )))) ) bet žinau, kad su juo dažniausiai patiekiami blynai, spurgos, vafliai (stori). Kažkur mačiau keksų receptų su klevų sirupu, galima naudoti įvairiuose marinatuose mėsai.
crocus, tavi
Eni
labai smagu, kad "koldunčikai" patiko Iš tikrųjų paprasta ir labai greitai
bulguras - tai termiškai apdorotų kviečių grudų kruopos. Būna įvairių dydžių. Bulguras - pagrindinis "tabbuleh" salotų ingredientas Kai bus šviesu nufotkinsiu, nes dabar neišeina Nepainioti su kuskusu tai skirtingi dalykai
manau, nelabai išeis, net nežinau ką su kuo sukryžminti crocus teisingai rašė dėl šokolado. Labai gerai tinka kepiniams. Pavalgyti mėgstu kitą, bet kepiniams šitas - super
bazuka
pasistengsiu šį savaigalį
day
gal dar ką nors sugalvosiu aš tai vyšnių dar turiu Man šitas tortas labai patiko, jame kremas nesijaučia, o išeina kaip toks vientisas minkštas keksas. Mniam:)
tavi gerai rašė, kad galima plikytą kremą šokoladiniu padaryti, dar galima purų ganašą padaryti, galima tiesiog plaktą grietinėlę su kakava išplakti, galima įdaryti šokoladiniais ledais
Comma
net neabejoju, kad tau komplimentai priklauso ir jų bus su kiekvienu kartu vis daugiau sprendžiant vien tik iš tavo užsispyrimo biskvitą kepant
Aš kažkaip klevų sirupo nenaudoju, (man vyšnių uogienė skaniau )))) ) bet žinau, kad su juo dažniausiai patiekiami blynai, spurgos, vafliai (stori). Kažkur mačiau keksų receptų su klevų sirupu, galima naudoti įvairiuose marinatuose mėsai.
crocus, tavi
Eni
labai smagu, kad "koldunčikai" patiko Iš tikrųjų paprasta ir labai greitai
bulguras - tai termiškai apdorotų kviečių grudų kruopos. Būna įvairių dydžių. Bulguras - pagrindinis "tabbuleh" salotų ingredientas Kai bus šviesu nufotkinsiu, nes dabar neišeina Nepainioti su kuskusu tai skirtingi dalykai