Merginos, mielos, labai prašau, nesudarykime papildomų rūpesčių bea
Monikutė
Atsiprašau labai, nepastebėjau iš karto... Pagaliukas neturėtų būti visas aplipęs... gali būti trupiniai ant jo, bet ne tepalas... gal pabandyk pakepti truputį ilgeliau? bet visą laiką stebint. Pridėk kokias tris-penkias minutes ir patikrink
mamushka
Portuke
Šauniai pasidarbavai Malonu, kad ir koldūnai patiko
O dėl braškių tai ir aš turiu problemų su realizacija - labai jau daug jų yra... net kompotus verdu, nes reikia sunaudoti... Lauksiu įspūdžių
Katu
labai džiaugiuosi, kad grietiniečiai pavyko skanūs ir lengvai pagaminai
day
Ačiū labai už sveikinimus O žinok, ne taip baisus tas puošimo procesas, kaip atrodo radau, dėja, tik mažą nuotraukytę torto-laivo, bet principas aiškus laivas formuojamas iš stačiakampio biskvito. Manau, visiškai išpildomas Jei nuspręsi puošti ir turėsi klausimų - visada prašau
vilytte
ūūūūūūū.... Dėjai į verdantį vandenį? Nes turėtų būti taip - sultinys verda, vieną kukulį įdedi, lauki kol užvirs, tada dedi kitą, visų iš karto dėti nereikia... Tikslaus miltų kiekio net negaliu nurodyti, nes visuomet skirtingai gaunasi... ar tai nuo miltų, ar tai nuo kiaušinio dydžio...
Vakar išsikepiau "Vyšnios girtuoklės" torto biskvitą. Jau kaip pūtėsi, kau kaip gražiai iškepė, o šiandien pasižiūriu - jis man susitrauke toks visas... na sumažėjo.. ir taip įdomiai kaip kraterio viršūnė ...siaurėja į viršų ir truputį įkritęs vidurys... Sakau gal viskas baigta su biskvitu, suzmeko, bet atpjoviau tą 1 cm pločio blynuką, tai vidurys labai jau toks purus ir gražus. Tai kas čia per mistika man nutiko? Na kodel susitraukė biskvitas? Ar taip ir kitoms būna?
Vakar (tiksliau šiąnakt ) dariau tortą pagal torto "Varškės sufle languotame biskvite" receptą tik pas mane jis gavosi ne languotame biskvite, nes pasirodo kakavos nebeturėjau tai kepiau paprastą šviesų biskvitą o į kremą vietoj želatinos dėjau želė pakelį (nes želatinos namie irgi nebuvo ). Bet nepaisant nukrypimų nuo recepto, tortas gavosi labai skanus ir greitai suvalgomas
Glacee ačiū už dar vieną nuostabų receptą
Glacee ačiū už dar vieną nuostabų receptą
Man vyšnios girtuoklės biskvitas (šiandien pasidariau antrą kartą) irgi bekepdamas labai pūtėsi, o paskui truputį nuslūgo - ta prasme, niekas ten nesusmegę, tiesiog paviršius visai lygus. Pas Glaccee nuotraukoj lyg ir apvalainas toks. Man kažkaip kai truputį skystesnė biskvito tešla tai visada taip būna, o kai miltų daugiau tai ir lieka pasipūtę. Bet ir skonis lyg skiriasi, su daugiau miltų truputį sausesni.
O dėl koldūnų, tai lyg ir į nuolat verdantį vandenį aš juos dėjau. Na gal turi labai stipriai virti... Bandysim kitą kart mažesniu kiekiu.
Papildyta:
Ai, dar norėjau paklausti: o tam gastroorgazminiam torčiuky varškę stipriai jaučias. Kažkaip nemėgstu varškės, nors kartais net neįtari, kad sudėty varškė ir būna labai skanu. Tai va, jaučias ji ar ne?
O dėl koldūnų, tai lyg ir į nuolat verdantį vandenį aš juos dėjau. Na gal turi labai stipriai virti... Bandysim kitą kart mažesniu kiekiu.
Papildyta:
Ai, dar norėjau paklausti: o tam gastroorgazminiam torčiuky varškę stipriai jaučias. Kažkaip nemėgstu varškės, nors kartais net neįtari, kad sudėty varškė ir būna labai skanu. Tai va, jaučias ji ar ne?
tavi
daivve
būna, būna Gal ne kaip krateris, bet lengvas biskvito įdubimas kartais pasitaikydavo. Dabar nepasitaiko, nes aušinu formoje, tik ją apvertus
Jei smarkiai susmego, tai gali būti, kad kepimo metu buvo gan stipriai trenkta orkaitės durelėmis, arba išimant iš orkaitės per staigiai padėta ant stalo. Šiaip biskvitas yra kaip lėliukas - reikia su juo labai atsargiai nesutrenkti
Dar norėčiau pridurti, kad labai gerai iškilęs, kalnuotas biskvitas - tai yra brokas. Kad nekiltų vidurys, formos šonai netepami. Kartais prieš kepimą forma yra apvyniojama specialiomis juostomis, jos yra drėkinamos, tada biskvitas nesikalnuoja Teisingas biskvitas - tai yra lygaus paviršiaus, purus kepinys.
Eni
Oi, kaip malonu Ir tavo variacijos visiškai tiko, ar ne? Kitąkart pabandyk papaišyti biskvitu - labai jau smagus vaizdas gaunasi
vilytte
ne, ne apvalainas gal labiau įdubęs, bet dėl kitų priežasčių - per mažai viduje biskvito buvo - būtent per vidurį, tai viduriukas atsparos neturėjo, tik plakta grietinėle rėmėsi... štai ir įdubo truputuką... bet tortas taip greitai dingo, kad niekas ir nepastebėjo ))))
Jaučiasi manau, ir nuo varškės daug priklauso Jei imu paprastą varškę ir ją trinu-malu, jaučiasi, kai mūsų švelniąją naudoju - lyg ir ne
daivve
būna, būna Gal ne kaip krateris, bet lengvas biskvito įdubimas kartais pasitaikydavo. Dabar nepasitaiko, nes aušinu formoje, tik ją apvertus
Jei smarkiai susmego, tai gali būti, kad kepimo metu buvo gan stipriai trenkta orkaitės durelėmis, arba išimant iš orkaitės per staigiai padėta ant stalo. Šiaip biskvitas yra kaip lėliukas - reikia su juo labai atsargiai nesutrenkti
Dar norėčiau pridurti, kad labai gerai iškilęs, kalnuotas biskvitas - tai yra brokas. Kad nekiltų vidurys, formos šonai netepami. Kartais prieš kepimą forma yra apvyniojama specialiomis juostomis, jos yra drėkinamos, tada biskvitas nesikalnuoja Teisingas biskvitas - tai yra lygaus paviršiaus, purus kepinys.
Eni
Oi, kaip malonu Ir tavo variacijos visiškai tiko, ar ne? Kitąkart pabandyk papaišyti biskvitu - labai jau smagus vaizdas gaunasi
vilytte
ne, ne apvalainas gal labiau įdubęs, bet dėl kitų priežasčių - per mažai viduje biskvito buvo - būtent per vidurį, tai viduriukas atsparos neturėjo, tik plakta grietinėle rėmėsi... štai ir įdubo truputuką... bet tortas taip greitai dingo, kad niekas ir nepastebėjo ))))
Jaučiasi manau, ir nuo varškės daug priklauso Jei imu paprastą varškę ir ją trinu-malu, jaučiasi, kai mūsų švelniąją naudoju - lyg ir ne
QUOTE(Glacee @ 2007 01 28, 00:12)
Eni
Oi, kaip malonu Ir tavo variacijos visiškai tiko, ar ne? Kitąkart pabandyk papaišyti biskvitu - labai jau smagus vaizdas gaunasi
Oi, kaip malonu Ir tavo variacijos visiškai tiko, ar ne? Kitąkart pabandyk papaišyti biskvitu - labai jau smagus vaizdas gaunasi
Taip, Glacee tiko Gavosi labai skanus tortukas ir sakyčiau greitai pagaminamas Kitą kartą būtinai viską darysiu kaip priklauso O, kad darysiu tai tikrai, nes labai skanus ir greitai suvalgomas (O neperseniausiai su varške nelabai gerai sutardavom )
Glacee, aš dar norėjau paklaust kada geriau naudoti želatiną, o kada želė?
Sweika Glace:) sendiena kepiau kepiau tuos grietiniecius!Super kokie skanus! )) Sakyk, o jei vietoj sviesto margarina deciau, as pats butu, ar jau nelabai?Dar tiesa jie man susproginejo Gal zinai kodel?Nu bet visvien jau kokie skanuuuus:)))
Glacee, niaaaa, mano biskvitas nebuvo brokas tikrai ne...tiesiog susitrauke .. į viršų susiaurėjo , bet tai rezultate vėl turėjau ilgai ir nuobodžiai įrodinėti, kad tortas ne pirktinis jau kaip gyrė mane, jau kaip gyrė, sakė viduje grietinėlė į vaikystės ledus panaši o be to tą "brokelį " ištaisiau, kai gabaliukus dėliojau ir susiaurėjusį viršų uždengiau nupjauta dalim ir gabalėliais, kurie liko iš viduriuko. Žodžiu fantastiškas tortas, ir savo pavadinimą labai pateisina... nors vyšnias tik per naktį pamirkiau brendyje.
Aišku ne vaikai valgė šį tortuką. Savo "mažylio" gimtadieniui dariau iš Sonatinos repertuaro
Abi Jūs mūsų išsigelbėjimas
Aišku ne vaikai valgė šį tortuką. Savo "mažylio" gimtadieniui dariau iš Sonatinos repertuaro
Abi Jūs mūsų išsigelbėjimas
QUOTE(Glacee @ 2007 01 26, 21:24)
Improvizacija musakos tema
Musaka - tai ne patiekalas, o patiekalo gaminimo būdas, ingredientai gali būti skirtingi. Gali būti skirtingas eiliškumas, skirtingos sudedamosios dalys - padažai, ingredientų kombinacijos. "Patates" - bulvių, bet pažymėkime, kad tai gali būti ne tik bulvių griežinėliai, bet ir bulvių košė, "kolokithakia" - cukinijų, "melitsanes" - baklažanų... Tikroji musaka gali būti tik Graikijoje Ir kiekviena šeimininkė gamina ją kitaip Musaka - kaloringas ir pastangu reikalaujantis patiekalas, tad reiktu i tai atsizvelgti
Musaka - tai ne patiekalas, o patiekalo gaminimo būdas, ingredientai gali būti skirtingi. Gali būti skirtingas eiliškumas, skirtingos sudedamosios dalys - padažai, ingredientų kombinacijos. "Patates" - bulvių, bet pažymėkime, kad tai gali būti ne tik bulvių griežinėliai, bet ir bulvių košė, "kolokithakia" - cukinijų, "melitsanes" - baklažanų... Tikroji musaka gali būti tik Graikijoje Ir kiekviena šeimininkė gamina ją kitaip Musaka - kaloringas ir pastangu reikalaujantis patiekalas, tad reiktu i tai atsizvelgti
Oi, Glacee, kaip skaniai atrodo Tik norėjau pasitikslinti, čia galima ne vien baklažanus naudoti? Jeigu aš kaip tikra lietuvė panaudosiu bulves tukrai tiks
O brownies antrą kartą gavosi dar skaniau
Vilytte, aš kai viriau pseudokoldūnus tešlą dariau labai tirštą, miltus dėjau iš akies. Tešla buvo tikrai ne grietinės tirštumo, o tirštesnė. Pakabinus su šaukštu ji ne nubėgdavo, o tiesiog nudribdavo. Kažin ar aiškiai čia parašiau
Eni
Tiesiog smagu
Dėl želatinos ir žėlė - aš asmeniškai naudoju atsižvelgdama į skonį. Jei reikia neutralaus - naudoju želatiną. Jei reikia ką nors pabrėžti, arba tas papildomas skonis nemaišys, o organiškai įsilies į patiekalą - naudoju žėlę. Žėlę labai lengvai pakeisti želatina, tik atvirščiai ne visada išeina
Milde
Labai džiaugiuosi, kad grietiniečiai patiko Viršus galėjo įtrukti dėl dviejų priežasčių - galėjo būti per ilgai minkyta tešla arba kepimo temperatūra buvo aukšta.
Daivve
Kaip malonu, kad tortas patiko Dažnai taip būna, kad gatavam gaminy niekad neįtarsi, kad buvo koks nors kabliukas O čia tai išeina labai gerai užmaskuoti
Monikutė
Galima, galima ir su bulvėmis daryti Toks variantas gali būti - apačioje ploni griežinėliai bulvių, mėsa, o ant viršaus - labai skysta bulvių košė - ją galima pagaminti sumaišius su sūrio padažu arba bešameliu.
Smagu kad gastroorgazminiai skanūs gaunasi
Tiesiog smagu
Dėl želatinos ir žėlė - aš asmeniškai naudoju atsižvelgdama į skonį. Jei reikia neutralaus - naudoju želatiną. Jei reikia ką nors pabrėžti, arba tas papildomas skonis nemaišys, o organiškai įsilies į patiekalą - naudoju žėlę. Žėlę labai lengvai pakeisti želatina, tik atvirščiai ne visada išeina
Milde
Labai džiaugiuosi, kad grietiniečiai patiko Viršus galėjo įtrukti dėl dviejų priežasčių - galėjo būti per ilgai minkyta tešla arba kepimo temperatūra buvo aukšta.
Daivve
Kaip malonu, kad tortas patiko Dažnai taip būna, kad gatavam gaminy niekad neįtarsi, kad buvo koks nors kabliukas O čia tai išeina labai gerai užmaskuoti
Monikutė
Galima, galima ir su bulvėmis daryti Toks variantas gali būti - apačioje ploni griežinėliai bulvių, mėsa, o ant viršaus - labai skysta bulvių košė - ją galima pagaminti sumaišius su sūrio padažu arba bešameliu.
Smagu kad gastroorgazminiai skanūs gaunasi
Sveikos merginos,reik pagalbos
Kepant morku pyraga ar labai butini ruginiai miltai? Gal kas nors galetu pasakyt kiek 100 gramu iseina saukstais?Labai labai aciu is anksto
Kepant morku pyraga ar labai butini ruginiai miltai? Gal kas nors galetu pasakyt kiek 100 gramu iseina saukstais?Labai labai aciu is anksto
Glacee, ačiū už laivo nuotrauką. Gal ir pavyks sulipdyt. Na, dar iki liepos turiu laiko pasipraktikuot.
Beje, kepiau šokoladinį vyniotinį, tik dariau ne su slyvom, o su abrikosų džemu. Man gal kiek per saldus išėjo (įtariu dėl džemo), bet jau tas biskvitas Kitąkart kokį tortą su pertepimais darydama biskvitą būtinai pagal šį receptą gaminsiu.
O šį savaitgalį teko daryti Paris Brest vainiką iš dvigubos normos - šeimynai labai patiko ir praitą kartą per greit baigėsi
Beje, kepiau šokoladinį vyniotinį, tik dariau ne su slyvom, o su abrikosų džemu. Man gal kiek per saldus išėjo (įtariu dėl džemo), bet jau tas biskvitas Kitąkart kokį tortą su pertepimais darydama biskvitą būtinai pagal šį receptą gaminsiu.
O šį savaitgalį teko daryti Paris Brest vainiką iš dvigubos normos - šeimynai labai patiko ir praitą kartą per greit baigėsi