tavi
Sutinku, kad neprilygsta tikriems koldūnams, bet gan šmaikštus patiekalas ir, kas svarbiausia, greitas
Monikutė, Mama_Tania
O, koks didelis būrys netikrų koldūnų mėgėjų
vilytte
geras būdas pritaikyti vyšnioms )))
tavi, @asta
hm... tik apie tortuką papasakojau....
kriziukas
malonu gal kiek per aukštoje t-roje kepei? Kitas variantas - mažiau minkyti :)Tai tikrai ne nuo įdaro kiekio Bet skonio nepagadino, tai irgi svarbu
maripe
labai smagu, kad grietiniečiai pasitobulino ir tapo dar skanesni. Juk tai ir yra naminių kepinių malonumas, kad kiekvieną kartą jie gali būti vis skirtingi
Eni
ačiū didelis-didelis už sveikinimus Mums labai malonu
Jaunystės ir Dainavos lakštai vienodi. Ant dienų įmesiu receptą. Bet Jaunystę siųlyčiau daryti tik tuo atveju, jei turi tikrai labai pajėgų plakiklį. Nes labai daug ir ilgai reikia plakti.
Portukė
ačiū-ačiū-ačiū!!!!! Ir nuo manęs ir nuo Annos Manau, kad kol tavo užsakovas pradės konkrečiai užsakymus daryti, tu galėsi tai padaryti
Braškiniam sluoksniui: dariau iš šaldytų trintų braškių su cukrumi. (Aš visuomet žiemai trinu braškes su cukrumi ir į šaldiklį, uogienių neverdu ) Atitrpinau įdėjau želatinos. Buvo 800 ml braškių ir 200 ml vandens želatinos išbrinkinimui. Želatinos - vienam litrui. Lyg viskas ir gerai turėjo būti bet nusprendžiau patikrinti kaip stingsta... dėja nestingo.... tada 150 ml vandens dar pakelį žėle ištirpinau. Tada sustingo. O grietinėlei - želatiną ir c.pudrą Man kažkaip jaučiasi skirtumas kai grietinėlė plakama su cukrumi ir c.pudra.
Papildyta:
reallywomen
Kaip smagu kad žuvytė patiko!
QUOTE(Monikutė @ 2007 01 22, 11:48)
O dabar visai rimtai noriu paklausti, ar po 25 min kepimo brownies turi būti šiek tiek drėgnas ir pagaliukas turi būti apsivėlęs tešla? Gal tokiu atveju jį geriau palikti padžiūti orkaitėje, o ne kepti?
Glacee, kartoju savo klausimą dėl brownies. Nes spėju teks kartoti Tai noriu, kad šį kartą pagrindas gerai iškeptų.
matyt cia nuo orkaites priklauso, as kepiau ilgiau nei nurodyta, kol pagaliukas sausas buvo.
QUOTE(Glacee @ 2007 01 25, 01:44)
Portukė
Tai kiek svečių turėjai????? apie 30???? ir daugiau???? sprendziant is 6 kg mėsos... tai tiek turėtų Kaip man smagu kad tau viskas pavyko ir patiko, kad svečiai buvo patenkinti:)
Tai kiek svečių turėjai????? apie 30???? ir daugiau???? sprendziant is 6 kg mėsos... tai tiek turėtų Kaip man smagu kad tau viskas pavyko ir patiko, kad svečiai buvo patenkinti:)
Labai ačiū už sveikinimus. O svečių tai 20 buvo, bet vaišes nuo kartšo maisto pradėjom, nes visi po darbų susirinkę buvo, tai džiaugiausi, kad papildomai mėsytės pridėjau Rytdienai buvo likę tik dvi porcijos O jau džiaugiausi savim, kad taip pavyko
Ir dar spėjau per šią savaitę prisijungti prie psiaudokoldūnų gamintojų - vyrą nusprendžiau palepint, nes šiaip koldūnų nemėgstu ir nedarau,o jis labai mėgsta. Tai džiaugsmo namie buvo
Na o improvizaciją su braškėmis obuolinių pyragaičių tema tai būtinai darysiu - šaldiklyje savo eilės nesulaukia trintos su cukrumi braškės. Mama irgi uogienių neverda, nes niekas jų pas mus nevalgo, bet prišaldo visokių uogų iki pat kito derliaus užtenka
O aš pamėginau išsikepti Grietiniečių II. Šiaip labai skanūs, ale kiek jų daug gavosi Žodžiu, vyras komandiruotėj, tai aš viena su 15 grietiniečių Na, tikiuos, jie ir pravėsę tooookie skanūs. Gal ryt darbe reikės bendradarbius pavaišint
Kas jų negaminto, būtinai pasigaminkit, ir gana greit pasidarė - kol pažiūrėjau filmą, apie 30 min plius kepė kažkur panašiai tiek pat... labai skaniai sukirtau tris su sultim, bet būtų dar skaniau su pienu...
Kas jų negaminto, būtinai pasigaminkit, ir gana greit pasidarė - kol pažiūrėjau filmą, apie 30 min plius kepė kažkur panašiai tiek pat... labai skaniai sukirtau tris su sultim, bet būtų dar skaniau su pienu...
sveikinimai visiems švenčiantiems gimtadienius
Glacee, nerealus tortas Nuoširdžiai neįsivaizduoju, kaip įmanoma tokias grižybes nulipdyti. Man kažkaip puošyba tai silpnoji vieta. Iškept iškepu, bet jau papuošt, tai
Mano vaikis tai svajoja apie torta - laivą per gimtadienį, bet jauču, kad bus pirktinis, nes nežinau, kiek dienų bandymams tektų paaukot
Glacee, Portuke, kur ta Sangaida? Reikėtų gal ir man savaitgalį prasisukti
Glacee, nerealus tortas Nuoširdžiai neįsivaizduoju, kaip įmanoma tokias grižybes nulipdyti. Man kažkaip puošyba tai silpnoji vieta. Iškept iškepu, bet jau papuošt, tai
Mano vaikis tai svajoja apie torta - laivą per gimtadienį, bet jauču, kad bus pirktinis, nes nežinau, kiek dienų bandymams tektų paaukot
Glacee, Portuke, kur ta Sangaida? Reikėtų gal ir man savaitgalį prasisukti
QUOTE(day @ 2007 01 26, 10:14)
sveikinimai visiems švenčiantiems gimtadienius
Glacee, nerealus tortas Nuoširdžiai neįsivaizduoju, kaip įmanoma tokias grižybes nulipdyti. Man kažkaip puošyba tai silpnoji vieta. Iškept iškepu, bet jau papuošt, tai
Mano vaikis tai svajoja apie torta - laivą per gimtadienį, bet jauču, kad bus pirktinis, nes nežinau, kiek dienų bandymams tektų paaukot
Glacee, Portuke, kur ta Sangaida? Reikėtų gal ir man savaitgalį prasisukti
Glacee, nerealus tortas Nuoširdžiai neįsivaizduoju, kaip įmanoma tokias grižybes nulipdyti. Man kažkaip puošyba tai silpnoji vieta. Iškept iškepu, bet jau papuošt, tai
Mano vaikis tai svajoja apie torta - laivą per gimtadienį, bet jauču, kad bus pirktinis, nes nežinau, kiek dienų bandymams tektų paaukot
Glacee, Portuke, kur ta Sangaida? Reikėtų gal ir man savaitgalį prasisukti
Pažiūrėk jų tinklalapį, nepasigailėsi, o jau kaip nueisi tai išeiti nenorėsi
QUOTE(tavi @ 2007 01 26, 09:44)
Pažiūrėk jų tinklalapį, nepasigailėsi, o jau kaip nueisi tai išeiti nenorėsi
Aha, pažiūrėjau - tik į kurią labiau verta eit? Gal į Panerių g., rašo, kad ten virtuves reikmenys?
QUOTE(day @ 2007 01 26, 12:11)
Aha, pažiūrėjau - tik į kurią labiau verta eit? Gal į Panerių g., rašo, kad ten virtuves reikmenys?
Buvau Panerių.
Prašau nerašyti offtopicų. Apie įspūdžius parduotuvėse prašom pasakotis a.ž. ačiū.
O mane aplankė pirmoji nesėkmė - nesigavo pseudokoldūnai (o taip aš jų norėjau, tikriems vis laiko nėr), visa tešla į vandenį nuvirė. Taigi rezultatas: mėsos kukuliukai plaukiojantys drumzlinam nuo miltų sultiny su keliais išlikusiais tešlos lašiukais. Gal merginos, kurioms pavyko su tais pseudokoldūnais susidraugauti, detaliau paaiškintų kokia ten ta tešla turi būti (na aš padariau kaip grietinės tirštumo, tik tam miltų reikėjo gerokai daugiau nei nurodyta recepte).
Gal išdrįsiu kartoti, jei kas padrąsintų ir išsamiai visą procesą paaiškintų?
Kaip sakoma, viena išimtis patvirtina taisyklę - receptai puikūs, Glacce.
Gal išdrįsiu kartoti, jei kas padrąsintų ir išsamiai visą procesą paaiškintų?
Kaip sakoma, viena išimtis patvirtina taisyklę - receptai puikūs, Glacce.
Improvizacija musakos tema
Musaka - tai ne patiekalas, o patiekalo gaminimo būdas, ingredientai gali būti skirtingi. Gali būti skirtingas eiliškumas, skirtingos sudedamosios dalys - padažai, ingredientų kombinacijos. "Patates" - bulvių, bet pažymėkime, kad tai gali būti ne tik bulvių griežinėliai, bet ir bulvių košė, "kolokithakia" - cukinijų, "melitsanes" - baklažanų... Tikroji musaka gali būti tik Graikijoje Ir kiekviena šeimininkė gamina ją kitaip Musaka - kaloringas ir pastangu reikalaujantis patiekalas, tad reiktu i tai atsizvelgti
mėsos padažas
0,5 kg per stambu sieteli maltos jautienos (galima taip pat supjaustyti peiliu...jei yra toks noras )
2 saukstai aliejaus
1 vid.dydzio svogunas
2 skilteles cesnako
puse stiklines balto vyno
400 g pomidoru savo sultyse (standartine skardine)
puse saukstelio cukraus
puse stiklines smulkiai supjaustytu petrazoliu
bazilikas - dziovintas arba sviezias
cinamono lazdele
1 kiausinio baltymas
druska, pipirai
sūrio padazui:
stikline jogurto arba liesos grietines
1 trynys
1 kiausinis
puse stiklines tarkuoto fermentinio surio
muskato riesutas, druska, pipirai
4 - 5 vid. dydžio baklažanai
aliejus baklažanų kepimui
forma kepimui 20 х 30 cm.
Baklažanus supjaustyti nestoromis riekelėmis, pasūdyti ir palikti maždaug 20 - 30 minučių. Baklažanus sausai nušluostyti, apkepti ir nusausinti ant popierinių rankšluoščių.
Svogūną supjaustyti, į keptuvę įpilti porą šaukštų vandens, sušutinti svogūną, įpilti aliejų, įdėti smulkintą česnaką ir lengvai apkepti. Pridėti mėsą ir visą laiką maišant kepti apie dešimt minučių. Supilti vyną, trumpai pavirti, tada sudėti smulkintus pomidorus, petražoles, baziliką, cinamono lazdelę, druską, pipirus. Troškinti viską kartu, kol išgaruos skystis (šį kartą neturėjau kantrybės, tad nelaukiau )) truputį praskydo... bet skonio kardinaliai nepagadino ) Atvėsinti, išplakti baltymą ir atsargiai įmaišyti į mėsos padažą.
Sūrio padažui visus ingredientus sumaišyti (dar galima pridėti šaukštą miltų, bet ... )
Formą ištepti sviestu (aliejumi) ir pabarstyti džiuvėsėliais. Baklažanais iškloti formą, sudėti mėsos padažą, vėl užkloti baklažanais. Ant viršaus užpilti sūrio padažą. Kepti apie 40 min 180 C.
Musaka - tai ne patiekalas, o patiekalo gaminimo būdas, ingredientai gali būti skirtingi. Gali būti skirtingas eiliškumas, skirtingos sudedamosios dalys - padažai, ingredientų kombinacijos. "Patates" - bulvių, bet pažymėkime, kad tai gali būti ne tik bulvių griežinėliai, bet ir bulvių košė, "kolokithakia" - cukinijų, "melitsanes" - baklažanų... Tikroji musaka gali būti tik Graikijoje Ir kiekviena šeimininkė gamina ją kitaip Musaka - kaloringas ir pastangu reikalaujantis patiekalas, tad reiktu i tai atsizvelgti
mėsos padažas
0,5 kg per stambu sieteli maltos jautienos (galima taip pat supjaustyti peiliu...jei yra toks noras )
2 saukstai aliejaus
1 vid.dydzio svogunas
2 skilteles cesnako
puse stiklines balto vyno
400 g pomidoru savo sultyse (standartine skardine)
puse saukstelio cukraus
puse stiklines smulkiai supjaustytu petrazoliu
bazilikas - dziovintas arba sviezias
cinamono lazdele
1 kiausinio baltymas
druska, pipirai
sūrio padazui:
stikline jogurto arba liesos grietines
1 trynys
1 kiausinis
puse stiklines tarkuoto fermentinio surio
muskato riesutas, druska, pipirai
4 - 5 vid. dydžio baklažanai
aliejus baklažanų kepimui
forma kepimui 20 х 30 cm.
Baklažanus supjaustyti nestoromis riekelėmis, pasūdyti ir palikti maždaug 20 - 30 minučių. Baklažanus sausai nušluostyti, apkepti ir nusausinti ant popierinių rankšluoščių.
Svogūną supjaustyti, į keptuvę įpilti porą šaukštų vandens, sušutinti svogūną, įpilti aliejų, įdėti smulkintą česnaką ir lengvai apkepti. Pridėti mėsą ir visą laiką maišant kepti apie dešimt minučių. Supilti vyną, trumpai pavirti, tada sudėti smulkintus pomidorus, petražoles, baziliką, cinamono lazdelę, druską, pipirus. Troškinti viską kartu, kol išgaruos skystis (šį kartą neturėjau kantrybės, tad nelaukiau )) truputį praskydo... bet skonio kardinaliai nepagadino ) Atvėsinti, išplakti baltymą ir atsargiai įmaišyti į mėsos padažą.
Sūrio padažui visus ingredientus sumaišyti (dar galima pridėti šaukštą miltų, bet ... )
Formą ištepti sviestu (aliejumi) ir pabarstyti džiuvėsėliais. Baklažanais iškloti formą, sudėti mėsos padažą, vėl užkloti baklažanais. Ant viršaus užpilti sūrio padažą. Kepti apie 40 min 180 C.