Sveiki atvykę
Pirmoji tema
Mielieji, taigi pamažu-pamažu susirinkome daiktus ir persikelėme į naujus namučius. Labai tikiuosi, kad ir šioje temoje mes lygiai taip pat skaniai gaminsime, džiaugsimės savo pasiekimais, kad čia bus visiems jauku ir malonu.
Užkandžiai
Daržovės, grybai, sūris
Pomidorai su medaus užpilu*
Baklažanų liežuvėliai su sūriu**
Burokėlių salotos su kmynais*
Kim či - pekino kopūstai koriejietiškai*
Marinuoti kopūstai "ant greičio"*
Babaganuš*
Mangų salsa*
Pievagrybių ikrai*
Daržovės tešloje*
Baklažanai su varškės padažu*
Marinuota mocarela*
Mšoš - raudonųjų pupelių tyrė*
Avinžirniai marinuoti sicilietiškai*
Salotos
Farfalė salotos su pesto*
Mamos salotos*
Vitamininės salotos
Šiltos bulvių salotos*
Tabbule*
Avokado salotos
Žuvis
Šventinė lašiša**
Sluoksniuotos tešlos vyniotinis su lašiša*
Mėsa, vištiena
Vištienos vyniotinis virtas sulčių pakelyje*
Įdaryta višta***
Kalakutienos vyniotinis su obuoliais**
Karštieji patiekalai
Užkandžiai, "mažieji" patiekalai
Įdaryti grybai portobella**
Kiaušinienė kumpio krepšelyje**
Sriubos
Lęšių sriuba. (Be mėsos)*
Hašlama su veršiena. "Vieno puodo" pietūs*
Minestrone*
Sultinys su pseudokoldūnais*
Ezogelin - sriuba su lęšiais ir bulguru*
Tiršta pomidorų sriuba su kuskusu*
Mėsa, paukštiena
Vištiena troškinta moliūge***
Balandėliai pekino kopūsto lapuose**
Vištiena su 40 skiltelių česnako*
Kiaulienos vyniotiniai su vaisių įdaru**
Dolma - balandėliai vynuogių lapuose***
Kalakutas keptas su įdaru**
Kalakuto kumpelis obuolių kailinukuose*
Paprasti vištienos kotletukai*
Musaka**
Msachen - vištiena kepta lavaše*
Žuvis
Gefiltefiš - žuvis žydiškai***
Dietiniai žuvies kukuliai citrininiame bešamelyje**
Skorpionžuvė tešloje**
Aštrūs žuvies kotletai*
Subproduktai
Kriaušės, įdarytos kepenėlėmis su riešutais**
Kepenėlių blyneliai su varškės padažu**
Kepenėlės vyšnių padaže**
Ankštiniai, krupos, daržovės
Vegeratiškas čili su lęšiais ir nutu**
Falafelis**
Cukinijų blyneliai su pievagrybiais**
Žiediniai kopūstai o'graten**
Vienuoliška košė*
Kepiniai
Nesaldūs kepiniai
Lamadžo
Pyragas su faršu**
Velykinis krepšelis**
Bandelės, pyragėliai, smulkūs kepiniai
Varškės tešlos pyragėliai**
Čudu - uzbekiški pyragėliai*
Grietiniečiai I**, II**
Trapūs žiedai
Pavasarinės bandelės**
Keksai, pyragai
Paprastas obuolių pyragas*
Šokoladinis keksas su cukinijomis**
Nepaprastas keksas***
Varškės pyragas su rasa***
Kalėdinis meduolis**
Morkų pyragas
Baltyminis keksas**
Zebras*
Meduolis su riešutiniu griliažu**
Varškėtis "Izaura" **
Tortai, pyragaičiai
Medaus tortas su citrusų nata***
Plikytos tešlos tortas su kriaušių kremu**
Labai šokoladinis tortas "Triufelis" ***
Paris Brest - plikytos tešlos vainikas **
Obuoliniai pyragaičiai**
Gastroorgazminiai brownies Cappuccino **
Citrusinis malonumas***
Karpatė** (kaip parodė atsiliepimai, ypatingai pamėgtas vyrų
Šokoladinis vyniotinis**
Tortas "Varškės suflė languotame biskvite" **
Tortas "Vyšnia-girtuoklė" **
Šokoladinis-vyšninis tortas**
Biskvitinis-baltyminis vyniotinis su kavos kremu**
Dainava
Desertai, nekepti saldumynai
Tinginys*
Tirštas karštas šokoladas*
Dryžuotoji granita ir ledai vaisių patale**
Obuolių sambukas**
Vyšnių ledinis desertas**
Trintų vaisių desertas*
Aksominis šokoladinis tortas
Nostalgiškas duoninis tortas
Padažai
Naminis citrininis majonezas**
Gėrimai
Glintveinas*
Kita
Kulinarija
Tešla koldūnams, virtiniams*
Įdarai pyragėliams**
Arabiškas garnyras*
Konditerija
Papuošimai iš balto šokolado (truputis teorijos
Grietinėlės želė (vėl teorija)
Cukrinė masė papuošimų lipdymui
šokoladiniai lapeliai
Vaikiškas tortas su muminukais
Kaip išimti žėlę iš formos
Kalėdinės dekoracijos
Sudėtingumo skalė
* paprasčiau nebūna
** reikia trupučio pastangų
*** o gal viskas ne taip sudėtinga kaip atrodo????????
Glacee, gal kokių idėjų pietums turi. Nebrangiai ir greitai pagaminamo. O tai jau smegenys atrofuotis pradeda
QUOTE(tavi @ 2007 01 11, 20:21)
Glacee, gal kokių idėjų pietums turi. Nebrangiai ir greitai pagaminamo. O tai jau smegenys atrofuotis pradeda
Oi, kaip man tai aktualu. Visiškai išsisėmiau.
Glacee, už naują temą.
Papildyta:
Dar norėjau paklausti, kur rasti pirkit šalavijo. Ieškojau gaminant avieną, bet neradau.
ačiū, kad nepamiršti...
na, vyras jau beveik pasveiko, tai dabar aš "kritau"...
o dar šiandien labai svarbus egzaminas buvo, bet taip jaučiausi, kad būtų užtekę jį tik išlaikyt... aš pieno nemėgstu, o kakavos neturiu, reikės rytoj nusipirkt. ačiū
vyras baltą schogetten šokoladą suvalgė kurį nusipirkau papuošimams daryt.. reikės rytoj pirkt
šaunuolė, pradėjai antrą temą!
na, vyras jau beveik pasveiko, tai dabar aš "kritau"...
o dar šiandien labai svarbus egzaminas buvo, bet taip jaučiausi, kad būtų užtekę jį tik išlaikyt... aš pieno nemėgstu, o kakavos neturiu, reikės rytoj nusipirkt. ačiū
vyras baltą schogetten šokoladą suvalgė kurį nusipirkau papuošimams daryt.. reikės rytoj pirkt
šaunuolė, pradėjai antrą temą!
Pradžiai tokį linksmuolį tortuką
Šiaip tai man jis ufonautą primena... su ragučiais
Tortas "Varškės suflė languotame biskvite"
Taip jis žiūri )))
vaizdas iš viršaus
tai, kas liko....
Forma kepimui d20 cm
skarda 40x40 cm
Kepimo popierius skardai, "apykalei". Dvi kartoninės šventinės kepuraitės (jas išvynioti ir suvyniuoti dar stipriau, susegti, suklijoti... )
Biskvitas
4 kiaušiniai,
2/3 st. cukraus
2 šaukštai miltų (50 g) + 2 šaukštai miltų, krakmolo ir kakavos mišinio (maišytas santykiu (2:1:1)
Orkaitė 190 C
Baltymus išplakti, palaipsniui plakant pilti cukrų, po to trynius. Masę padalinti pusiau. Į vieną dalį įmaišyti persijotus miltus, į kitą - mišinį su kakava. Tešlas sudėti į kond. maišelį (taip pat galima susukti didelę tutelę iš popiriaus) ir piešti ant popieriaus tokius raštus, kokie patinka Kepti apie 15 min. bet viskas priklauso nuo orkaitės - būtinai reikia sekti. Biskvito viršus turi būti sausas ir lengvai spyruoklioti. Išimame biskvitą, apverčiame ant grotelių, nuimame popierių ir uždengiame rankšlouščiu. Kai atauš supjaustome reikiamais gabaliukais - šiuo atveju juosta šonams (pas mane iš 2 dalių) du kvadratus rageliams, apskritimą dugnui (aš kaip puzzle surinkinėjau - iš gabaliukų) Kepurytes apvynioti popieriumi ir uždėti ant viršaus biskvito kvadratus. Sutvirtinti (aš aprišau juostelėmis medžiaginėmis. Palikti, kad sudžiutų.
Varškės suflė
500 g varškės
200 ml plakamosios grietinėlės
0,5 st. c. pudros
100 g tarkuoto šokolado
12 g želatinos + 100 ml vandens
vanilinis cukrus
dar grietinėlės apie 100 ml plakimui (pagal pageidavimą )
pakelis želė (pagal pageidavimą). Pagaminti, kaip nurodyta ant pakelio, išpilti plonu sluoksniu skardelėje.
Želatiną išbrinkinti.
Varškę sumaišyti su c. pudra, vaniliniu cukrumi
Grietinėlę išplakti, labai atsargiai sumaišyti su varške. Želatiną ištirpinti, truputį praaušinti. SVARBU! Kaip sumaišyti želatiną su mase [u] Palikti stiklinę varškės drebučių, likusią dalį sumaišyti su šokoladu.
Formą iškloti biskvitu, biskvitine juosta iškloti šonus. Į išklotą formą išpilti masę su šokoladu, ant viršaus išpilti baltą masę. Palikti šaldytuve nakčiai. Nuimti formos žiedą, tortas liks ant formos dugno. Ragelius nuimti nuo kepuryčių, sudėti ant torto, į vidš įdėti drebučius. Galima dar išplakti grietinėlės ir papuošti kraštus. Mano atveju buvo paprastas šokoladinis sviestinis kremas, likęs nuo kito torto. Sušaldytas
Šiaip tai man jis ufonautą primena... su ragučiais
Tortas "Varškės suflė languotame biskvite"
Taip jis žiūri )))
vaizdas iš viršaus
tai, kas liko....
Forma kepimui d20 cm
skarda 40x40 cm
Kepimo popierius skardai, "apykalei". Dvi kartoninės šventinės kepuraitės (jas išvynioti ir suvyniuoti dar stipriau, susegti, suklijoti... )
Biskvitas
4 kiaušiniai,
2/3 st. cukraus
2 šaukštai miltų (50 g) + 2 šaukštai miltų, krakmolo ir kakavos mišinio (maišytas santykiu (2:1:1)
Orkaitė 190 C
Baltymus išplakti, palaipsniui plakant pilti cukrų, po to trynius. Masę padalinti pusiau. Į vieną dalį įmaišyti persijotus miltus, į kitą - mišinį su kakava. Tešlas sudėti į kond. maišelį (taip pat galima susukti didelę tutelę iš popiriaus) ir piešti ant popieriaus tokius raštus, kokie patinka Kepti apie 15 min. bet viskas priklauso nuo orkaitės - būtinai reikia sekti. Biskvito viršus turi būti sausas ir lengvai spyruoklioti. Išimame biskvitą, apverčiame ant grotelių, nuimame popierių ir uždengiame rankšlouščiu. Kai atauš supjaustome reikiamais gabaliukais - šiuo atveju juosta šonams (pas mane iš 2 dalių) du kvadratus rageliams, apskritimą dugnui (aš kaip puzzle surinkinėjau - iš gabaliukų) Kepurytes apvynioti popieriumi ir uždėti ant viršaus biskvito kvadratus. Sutvirtinti (aš aprišau juostelėmis medžiaginėmis. Palikti, kad sudžiutų.
Varškės suflė
500 g varškės
200 ml plakamosios grietinėlės
0,5 st. c. pudros
100 g tarkuoto šokolado
12 g želatinos + 100 ml vandens
vanilinis cukrus
dar grietinėlės apie 100 ml plakimui (pagal pageidavimą )
pakelis želė (pagal pageidavimą). Pagaminti, kaip nurodyta ant pakelio, išpilti plonu sluoksniu skardelėje.
Želatiną išbrinkinti.
Varškę sumaišyti su c. pudra, vaniliniu cukrumi
Grietinėlę išplakti, labai atsargiai sumaišyti su varške. Želatiną ištirpinti, truputį praaušinti. SVARBU! Kaip sumaišyti želatiną su mase [u] Palikti stiklinę varškės drebučių, likusią dalį sumaišyti su šokoladu.
Formą iškloti biskvitu, biskvitine juosta iškloti šonus. Į išklotą formą išpilti masę su šokoladu, ant viršaus išpilti baltą masę. Palikti šaldytuve nakčiai. Nuimti formos žiedą, tortas liks ant formos dugno. Ragelius nuimti nuo kepuryčių, sudėti ant torto, į vidš įdėti drebučius. Galima dar išplakti grietinėlės ir papuošti kraštus. Mano atveju buvo paprastas šokoladinis sviestinis kremas, likęs nuo kito torto. Sušaldytas
Glacee,sveikinu su antra tema
O kas per kalakutienos faršo vyniotinis su obuoliais?Gal gali truputį smulkiau,ypač įdaras smalsu .Mano šeimyna pamišus dėl maltos mėsos patiekalų aišku daug ir pagamint visko galima....vardint neapsiimu,bet jau noris kažko naujo ir dar neruošto
O kas per kalakutienos faršo vyniotinis su obuoliais?Gal gali truputį smulkiau,ypač įdaras smalsu .Mano šeimyna pamišus dėl maltos mėsos patiekalų aišku daug ir pagamint visko galima....vardint neapsiimu,bet jau noris kažko naujo ir dar neruošto
Nu kaip skaniai tortukas atrodo Šiaip esu kepus nemažai tortų,bet sudėtingesnio imtis bijau
Ačiū
tavi, Moonlit
Kažkodėl aš šiandien vis prie ko nors jungtis noriu... ir dabar irgi Savo šeimyna paskutiniu metu maitinu tik lęšių sriuba, penkių grūdų sriuba, vištienos sultiniu su makaronais, vegetarišku čili, imam bajaldy (vasarą konservuotas) su kuskusu, ryžiais arba spagečiais ir koldūnais iš šaldymo kameros Ką daryti, taip jau išeina:) Kaip matote, net bulvių skutimą eliminavau arba minimizavau Vyras nebeiškentė, tai rytoj žadėjo pietus daryti šiaip tai jis ir šiandien žadėjo
Moonlit
Šalavijo galima rasti vasarą mano darže Kartais galima aptikti PC - prieš savaitę nupirkau indelį, bet kažkoks įdomus buvo kol gulėjo vakuumuotas, tai buvo gražus, o kai praplėčiau, tai po nakties pasidarė rudas
dianute
Sveikatytės tau
@asta
ogi vyniotinis (jeigu taip galima pavadinti) labai skanus buvo:) Įdaras - kubeliais supjaustyti obuoliai Turiu ir foto, ir įdėsiu receptą Bet gal šeštadienį ar sekmadienį Dar iš faršo sumaišytu su bulguru daromas toks patiekals "kube", bet aš jo nedarysiu )))) . Fritiuroje kepamas ir tiek darbo prie to kube... brrrr
nengamo
Ne tik atrodo, bet ir yra skanus O kodėl tu galvoji, kad šitas tortas sudėtingas? Juolab, kad mėgsti kepti:) Tikrai nėra sudėtingas. Bijai papuošimų - kol kas nedaryk, kitąkart:) ir viskas:) Nebijok, drąsiai imkis ir viskas bus gerai
tavi, Moonlit
QUOTE
gal kokių idėjų pietums turi. Nebrangiai ir greitai pagaminamo. O tai jau smegenys atrofuotis pradeda
Kažkodėl aš šiandien vis prie ko nors jungtis noriu... ir dabar irgi Savo šeimyna paskutiniu metu maitinu tik lęšių sriuba, penkių grūdų sriuba, vištienos sultiniu su makaronais, vegetarišku čili, imam bajaldy (vasarą konservuotas) su kuskusu, ryžiais arba spagečiais ir koldūnais iš šaldymo kameros Ką daryti, taip jau išeina:) Kaip matote, net bulvių skutimą eliminavau arba minimizavau Vyras nebeiškentė, tai rytoj žadėjo pietus daryti šiaip tai jis ir šiandien žadėjo
Moonlit
Šalavijo galima rasti vasarą mano darže Kartais galima aptikti PC - prieš savaitę nupirkau indelį, bet kažkoks įdomus buvo kol gulėjo vakuumuotas, tai buvo gražus, o kai praplėčiau, tai po nakties pasidarė rudas
dianute
Sveikatytės tau
@asta
ogi vyniotinis (jeigu taip galima pavadinti) labai skanus buvo:) Įdaras - kubeliais supjaustyti obuoliai Turiu ir foto, ir įdėsiu receptą Bet gal šeštadienį ar sekmadienį Dar iš faršo sumaišytu su bulguru daromas toks patiekals "kube", bet aš jo nedarysiu )))) . Fritiuroje kepamas ir tiek darbo prie to kube... brrrr
nengamo
Ne tik atrodo, bet ir yra skanus O kodėl tu galvoji, kad šitas tortas sudėtingas? Juolab, kad mėgsti kepti:) Tikrai nėra sudėtingas. Bijai papuošimų - kol kas nedaryk, kitąkart:) ir viskas:) Nebijok, drąsiai imkis ir viskas bus gerai
Savu laiku pas mane buvo sup dižurnyj - tai sultinys su makaronais, vtoroj dižurnyj - kotletai su bulvėm
QUOTE(tavi @ 2007 01 12, 07:13)
Savu laiku pas mane buvo sup dižurnyj - tai sultinys su makaronais, vtoroj dižurnyj - kotletai su bulvėm
Tau gerai kad "buvo" o man kaip jie pabodo.... bet kai paklausi ką paruošt pietums,išgirsti-kotletų,na dar balandėlių arba cepelinų
QUOTE(@asta @ 2007 01 12, 09:49)
Tau gerai kad "buvo" o man kaip jie pabodo.... bet kai paklausi ką paruošt pietums,išgirsti-kotletų,na dar balandėlių arba cepelinų
Nepergyvenk Pusę metų pamaitink taip ir bus kitas patiekalas mėgiamas
QUOTE(Glacee @ 2007 01 12, 01:08)
nengamo
Ne tik atrodo, bet ir yra skanus O kodėl tu galvoji, kad šitas tortas sudėtingas? Juolab, kad mėgsti kepti:) Tikrai nėra sudėtingas. Bijai papuošimų - kol kas nedaryk, kitąkart:) ir viskas:) Nebijok, drąsiai imkis ir viskas bus gerai
Ne tik atrodo, bet ir yra skanus O kodėl tu galvoji, kad šitas tortas sudėtingas? Juolab, kad mėgsti kepti:) Tikrai nėra sudėtingas. Bijai papuošimų - kol kas nedaryk, kitąkart:) ir viskas:) Nebijok, drąsiai imkis ir viskas bus gerai
Jo,pasibaidžiau papuošimų Nu bet reiks pabandyt iškept sūnaus gimtadieniui šį mėnesį Ačiū
QUOTE(tavi @ 2007 01 12, 08:59)
Nepergyvenk Pusę metų pamaitink taip ir bus kitas patiekalas mėgiamas
Maniškiams (vaikams) tai skaniausia sriuba ta užpilama(fui). Ir nesvarbu kas valgyt yra padaryta,vistiek nori šitos sriubos... Tai dabar jau nieko ir nebesakau,lai valgo,jei taip skanu