Įkraunama...
Įkraunama...

Žaidžiame virtuvę su Glacee - 2

Prašau nerašyti off-topicų wink.gif ačiū.
Atsakyti
QUOTE(akbr @ 2007 01 17, 17:46)
pasakykit pasau, kokio riebumo grietinele reik deti i gastroorgazmio brownies glazura????  blush2.gif  Aciu  4u.gif

as dejau 35%
Atsakyti


QUOTE(mamushka @ 2007 01 17, 19:19)
as dejau 35%


Aš dėjau 10% ax.gif



Glacee,"Vyšnia girtuoklė"taip gundo...juolab kad vyšnių šaldiklyje daaaaug yra rolleyes.gif būtinai mėginsiu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @asta: 17 sausio 2007 - 21:09
Vakar kepiau brownies, tai dėjau 35 proc. grietinėlę, kažkaip kepdama ar į kremus visąlaik tik tokią naudoju.

P.S. Negalvokit, kad mes tik pyragais mintam biggrin.gif . Tik tiek kad mano vyras dabar atostogauja ir nieko prieš gamint ,,rimtą" maistą, tai aš su mielu noru kol kas į tai ir nesikišu blush2.gif

O Brownies labai riebus, ir labai skanus , ir labai lengvai gaminamas smile.gif Didelio gabalo vienu kartu neįveikt, bet tikrai dar ne kartą kepsiu wub.gif
Atsakyti
Glacee, turi pora klausimėlių. Karpatei reikia grietinėlės, o ar būtinai plakamos? Nes vakar sužinojau, kad plakama grietinėle prie mano namų esančiose parduotuvėse deficitu patapo doh.gif
Ar Brownies kremui būtinai reikia sutirštinto pieno su cukrum ar tiks ir sutirštinto pieno produktas blush2.gif
Aš vis dar galvoju kurį desertą gaminti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Monikutė @ 2007 01 18, 16:47)

Ar Brownies kremui būtinai reikia sutirštinto pieno su cukrum ar tiks ir sutirštinto pieno produktas blush2.gif


Aš per žioplimą nusipirkau paprastą kondensiotą pieną be cukraus doh.gif o kai apsižiūrėjau,įdariukas jau buvo pradėtas gaminti,bėgti pirkti nebuvo kur,tai paprasčiausiai į tą pieną ipyliau cukraus pudros ir išplakiau,tada jau viską dariau kaip priklauso,ir nieko,skonis nuo to nenukentėjo ax.gif taip kad nematau jokio skirtumo,ar sutirštintas pienas su cukrum,ar pieno produktas,tas pats juk,tik antrasis ko gero iš pieno miltų padarytas g.gif
Atsakyti
Glacee, galvoju apie tą vyšnią nedorėlę. Turiu vyšnių, užpiltų spirituku. Įtariu, kad jos galėtų tikti, tik ar nebus per stipru, mat palaikytos tai jos jau beveik pusmetį, o kur sunaudot nesugalvoju (vienų daug nesuvalgysi atai dainuot pradedi, stiprios gi). Kaip tu manai?
Ačiū.
Atsakyti
Baltyminis keksas
labai geras būdas sunaudoti baltymus. Purus, minkštas, labai skanus smile.gif nors aukštas neauga smile.gif receptas pagal kelių receptų motyvus iš lenkiško forumo gazeta. Kadangi megstu citrinas, tai labai gausiai "pacitrininau" keksa, bet tai nera butina smile.gif

1 stiklinė baltymų (200 ml)
150 g sviesto
1 stiklinė baltojo cukraus
1 stiklinė miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių

o dabar tai, kas nebutina, bet pageidautina smile.gif
2-3 saukstai rudojo cukraus pabarstymui
2 mazu arba vienos dideles citrinos sultys
1 sutarkuota citrina
pagal pageidavimą - razinos, cukatai, riešutai

forma ~ 20 x 20, iškloti popieriumi, orkaite iki 180 C.
Sviestą ištirpinti, ataušinti. Baltymus išplakti su cukrumi, per tris kartus išmaišyti su persijotais miltais ir ištirpintu sviestu. Tešlą sumaišyti su tarkuota citrina, razinomis ir kepti apie 45 - 50 min. Tikrinti mediniu pagaliuku. Dar karštą keksą tankiai subadyti mediniu pagaliuku, pabarstyti ruduoju cukrumi ir užpilti citrinos sultimis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 22 sausio 2007 - 19:12
QUOTE(Glacee @ 2007 01 18, 21:54)
1 sutarkuota citrina



Čia turima omeny žievelė? Pasitikslinu, nes turiu receptų, į kuriuos eina visa blenderiu sutraiškyta citrina (nu, su sultim, visom žievelėm, tik sėklas išimt reikia)
Atsakyti
natmar
širdingai tau dėkoju užtokius žodžius smile.gif Man labai - labai malonu 4u.gif (Konditerija sena mano meile... kiek save pamenu, tiek kepu smile.gif )

Monikute
Jeigu taip visai ranką ant širdies - tai aišku, geriau šviežios vyšnios, po to - šaldytos, dar iš bėdos - kompotinės, iš uogienės ar džiovintos - net nežinau... Šiaip tortukas skanu, kai skanus ir ne bėda, kad nepuoštas... bet juk puoštas gražiau. Kartu visus išpuošime smile.gif
Karpatei grietinėlės reikia plakamosios, t.y. riebios:) o dėl pieno produkto tai ir pati nežinau, nes dar nebuvau supainiojus (ttt lotuliukas.gif )... Manau, neturėtų pagadinti skonio , štai ir @asta sutinka:)

tavi
kaip šauniai sugalvojai smile.gif tikiuosi, kad visiems patiko:)

akbr
Matau, jau mamytės atsakėsmile.gif Šiaip, tai nėra ypatingo skirtumo, tad gali ir liesesnę ir riebesnę naudoti - kokia labiau patinka smile.gif , nes čia jos plakti nereikia, ten, kur plakama - tai aišku, kad riebią smile.gif

@asta
oro_buckis.gif 4u.gif Ir mane, žinok gundo.... ne tas žodis... nes skanu - mniam:) bet dabar darysiu kitokius tortus, nes vaikams reikia smile.gif Šiaip, nelabai bendroje masėje tas alkoholis jaučiasi, bet jo vis tiek ten nemažai rolleyes.gif labai neblogas keksas tarp kitko gavosi. Kepiau žemoje formoje, tai kaip plokštainis išėjo smile.gif)))

mamushka
4u.gif

day
labai smagu, kad jums patiko:) šiaip brownies - tai labais specifinis kepinys, jo konsistencija yra sunkoka, drėgna, kiek tąsi, gal tas tąsumas priduoda dar didesnį riebumo pojūtį, nes tikrai yra daug riebesnių gaminių. Ir džiaugiuosi, kad kepsi dar smile.gif

vilytte
aišku, kad tokios vyšnios tiks - kuo puikiausiai smile.gif jeigu jau labai stiprios, tai gal jas kokiose sultyse palaikyti? Gal truputį to alkoholio į sultis pereis? Net nežinau, tik spėlioju smile.gif

Katu
taip, visa citrina. Tik, mano nuomone, yra skirtumas tarp tarkuotos ir smulkintos blenderyje citrinos. Smulkinta - ji kažkokia lyg krakmolinta. Šiaip aš tarkuoju ne visą, palieku tą viduriuką su plonomis baltomis luobelėmis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 18 sausio 2007 - 22:44
Sultinys su pseudokoldūnais
Tokie koldūnai - puiki alternatyva, kai reikia greitai. Ne receptas, bet idėja smile.gif smile.gif

Sultinys - toks, koks jums patinka
koldūnams:
300 g farso (pas mane - kalakutiena)
pamirkyta riekele baltos duonos
1 nedidelis svogunas
megstamu prieskoniniu zoleliu (pas mane - krapai ir dasis)
skiltele cesnako, druska, pipirai

teslai:
1 kiausinis
2 saukstai su kaupu miltu
apie puse stiklines vandens
druska

Iš faršo suformuoti mažus kukulius. Sumaišyti kiaušinį su miltais ir druska, palaipsniui pilant vandenuką. Tešla turi būti grietinės konsistencijos. Kukulį imti dviem šakutėmis, mirkyti į tešlą ir iš karto dėti į verdantį sultinį. Virti apie 10 min.
Atsakyti
na man su tuo brownies, tai... fain, kad daug nesuvalgysi, pyrago užtektų 10-15 žmonių supjaustyto mažais pyragiukais prie kavos vietoj torto per gimtadienius ax.gif gėris - vaikam nelabai valgomas produktas (tai lieka suaugėliam thumbup.gif ), labai saldus, tik niekaip nesuprantu koks iš tiesų turi būti tas biskvitas??????? man jis neiškilo visai ir tikrai nebuvo nei drėgnas, nei purus ar pan. jis buvo gan kietas ir nelabai suprantu ką padariau ne taip unsure.gif cool.gif gaminasi greitai ir tikrai nesunkiai thumbup.gif tiesa, pyliau riebesnę grietinėlę ax.gif na nepaisant nelabai pavykusio biskvito, mes jį sušlamštėm, gan greitai ax.gif thumbup.gif thumbup.gif šis kepinukas bus įtrauktas į gaminamų kepinių sąrašiuką cool.gif AČIŪ 4u.gif
Atsakyti