Prašau nerašyti off-topicų ačiū.
QUOTE(akbr @ 2007 01 17, 17:46)
pasakykit pasau, kokio riebumo grietinele reik deti i gastroorgazmio brownies glazura???? Aciu
as dejau 35%
QUOTE(mamushka @ 2007 01 17, 19:19)
as dejau 35%
Aš dėjau 10%
Glacee,"Vyšnia girtuoklė"taip gundo...juolab kad vyšnių šaldiklyje daaaaug yra būtinai mėginsiu
Vakar kepiau brownies, tai dėjau 35 proc. grietinėlę, kažkaip kepdama ar į kremus visąlaik tik tokią naudoju.
P.S. Negalvokit, kad mes tik pyragais mintam . Tik tiek kad mano vyras dabar atostogauja ir nieko prieš gamint ,,rimtą" maistą, tai aš su mielu noru kol kas į tai ir nesikišu
O Brownies labai riebus, ir labai skanus , ir labai lengvai gaminamas Didelio gabalo vienu kartu neįveikt, bet tikrai dar ne kartą kepsiu
P.S. Negalvokit, kad mes tik pyragais mintam . Tik tiek kad mano vyras dabar atostogauja ir nieko prieš gamint ,,rimtą" maistą, tai aš su mielu noru kol kas į tai ir nesikišu
O Brownies labai riebus, ir labai skanus , ir labai lengvai gaminamas Didelio gabalo vienu kartu neįveikt, bet tikrai dar ne kartą kepsiu
Glacee, turi pora klausimėlių. Karpatei reikia grietinėlės, o ar būtinai plakamos? Nes vakar sužinojau, kad plakama grietinėle prie mano namų esančiose parduotuvėse deficitu patapo
Ar Brownies kremui būtinai reikia sutirštinto pieno su cukrum ar tiks ir sutirštinto pieno produktas
Aš vis dar galvoju kurį desertą gaminti
Ar Brownies kremui būtinai reikia sutirštinto pieno su cukrum ar tiks ir sutirštinto pieno produktas
Aš vis dar galvoju kurį desertą gaminti
QUOTE(Monikutė @ 2007 01 18, 16:47)
Ar Brownies kremui būtinai reikia sutirštinto pieno su cukrum ar tiks ir sutirštinto pieno produktas
Aš per žioplimą nusipirkau paprastą kondensiotą pieną be cukraus o kai apsižiūrėjau,įdariukas jau buvo pradėtas gaminti,bėgti pirkti nebuvo kur,tai paprasčiausiai į tą pieną ipyliau cukraus pudros ir išplakiau,tada jau viską dariau kaip priklauso,ir nieko,skonis nuo to nenukentėjo taip kad nematau jokio skirtumo,ar sutirštintas pienas su cukrum,ar pieno produktas,tas pats juk,tik antrasis ko gero iš pieno miltų padarytas
Baltyminis keksas
labai geras būdas sunaudoti baltymus. Purus, minkštas, labai skanus nors aukštas neauga receptas pagal kelių receptų motyvus iš lenkiško forumo gazeta. Kadangi megstu citrinas, tai labai gausiai "pacitrininau" keksa, bet tai nera butina
1 stiklinė baltymų (200 ml)
150 g sviesto
1 stiklinė baltojo cukraus
1 stiklinė miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
o dabar tai, kas nebutina, bet pageidautina
2-3 saukstai rudojo cukraus pabarstymui
2 mazu arba vienos dideles citrinos sultys
1 sutarkuota citrina
pagal pageidavimą - razinos, cukatai, riešutai
forma ~ 20 x 20, iškloti popieriumi, orkaite iki 180 C.
Sviestą ištirpinti, ataušinti. Baltymus išplakti su cukrumi, per tris kartus išmaišyti su persijotais miltais ir ištirpintu sviestu. Tešlą sumaišyti su tarkuota citrina, razinomis ir kepti apie 45 - 50 min. Tikrinti mediniu pagaliuku. Dar karštą keksą tankiai subadyti mediniu pagaliuku, pabarstyti ruduoju cukrumi ir užpilti citrinos sultimis.
labai geras būdas sunaudoti baltymus. Purus, minkštas, labai skanus nors aukštas neauga receptas pagal kelių receptų motyvus iš lenkiško forumo gazeta. Kadangi megstu citrinas, tai labai gausiai "pacitrininau" keksa, bet tai nera butina
1 stiklinė baltymų (200 ml)
150 g sviesto
1 stiklinė baltojo cukraus
1 stiklinė miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
o dabar tai, kas nebutina, bet pageidautina
2-3 saukstai rudojo cukraus pabarstymui
2 mazu arba vienos dideles citrinos sultys
1 sutarkuota citrina
pagal pageidavimą - razinos, cukatai, riešutai
forma ~ 20 x 20, iškloti popieriumi, orkaite iki 180 C.
Sviestą ištirpinti, ataušinti. Baltymus išplakti su cukrumi, per tris kartus išmaišyti su persijotais miltais ir ištirpintu sviestu. Tešlą sumaišyti su tarkuota citrina, razinomis ir kepti apie 45 - 50 min. Tikrinti mediniu pagaliuku. Dar karštą keksą tankiai subadyti mediniu pagaliuku, pabarstyti ruduoju cukrumi ir užpilti citrinos sultimis.
QUOTE(Glacee @ 2007 01 18, 21:54)
Čia turima omeny žievelė? Pasitikslinu, nes turiu receptų, į kuriuos eina visa blenderiu sutraiškyta citrina (nu, su sultim, visom žievelėm, tik sėklas išimt reikia)
natmar
širdingai tau dėkoju užtokius žodžius Man labai - labai malonu (Konditerija sena mano meile... kiek save pamenu, tiek kepu )
Monikute
Jeigu taip visai ranką ant širdies - tai aišku, geriau šviežios vyšnios, po to - šaldytos, dar iš bėdos - kompotinės, iš uogienės ar džiovintos - net nežinau... Šiaip tortukas skanu, kai skanus ir ne bėda, kad nepuoštas... bet juk puoštas gražiau. Kartu visus išpuošime
Karpatei grietinėlės reikia plakamosios, t.y. riebios:) o dėl pieno produkto tai ir pati nežinau, nes dar nebuvau supainiojus (ttt )... Manau, neturėtų pagadinti skonio , štai ir @asta sutinka:)
tavi
kaip šauniai sugalvojai tikiuosi, kad visiems patiko:)
akbr
Matau, jau mamytės atsakė Šiaip, tai nėra ypatingo skirtumo, tad gali ir liesesnę ir riebesnę naudoti - kokia labiau patinka , nes čia jos plakti nereikia, ten, kur plakama - tai aišku, kad riebią
@asta
Ir mane, žinok gundo.... ne tas žodis... nes skanu - mniam:) bet dabar darysiu kitokius tortus, nes vaikams reikia Šiaip, nelabai bendroje masėje tas alkoholis jaučiasi, bet jo vis tiek ten nemažai labai neblogas keksas tarp kitko gavosi. Kepiau žemoje formoje, tai kaip plokštainis išėjo )))
mamushka
day
labai smagu, kad jums patiko:) šiaip brownies - tai labais specifinis kepinys, jo konsistencija yra sunkoka, drėgna, kiek tąsi, gal tas tąsumas priduoda dar didesnį riebumo pojūtį, nes tikrai yra daug riebesnių gaminių. Ir džiaugiuosi, kad kepsi dar
vilytte
aišku, kad tokios vyšnios tiks - kuo puikiausiai jeigu jau labai stiprios, tai gal jas kokiose sultyse palaikyti? Gal truputį to alkoholio į sultis pereis? Net nežinau, tik spėlioju
Katu
taip, visa citrina. Tik, mano nuomone, yra skirtumas tarp tarkuotos ir smulkintos blenderyje citrinos. Smulkinta - ji kažkokia lyg krakmolinta. Šiaip aš tarkuoju ne visą, palieku tą viduriuką su plonomis baltomis luobelėmis.
širdingai tau dėkoju užtokius žodžius Man labai - labai malonu (Konditerija sena mano meile... kiek save pamenu, tiek kepu )
Monikute
Jeigu taip visai ranką ant širdies - tai aišku, geriau šviežios vyšnios, po to - šaldytos, dar iš bėdos - kompotinės, iš uogienės ar džiovintos - net nežinau... Šiaip tortukas skanu, kai skanus ir ne bėda, kad nepuoštas... bet juk puoštas gražiau. Kartu visus išpuošime
Karpatei grietinėlės reikia plakamosios, t.y. riebios:) o dėl pieno produkto tai ir pati nežinau, nes dar nebuvau supainiojus (ttt )... Manau, neturėtų pagadinti skonio , štai ir @asta sutinka:)
tavi
kaip šauniai sugalvojai tikiuosi, kad visiems patiko:)
akbr
Matau, jau mamytės atsakė Šiaip, tai nėra ypatingo skirtumo, tad gali ir liesesnę ir riebesnę naudoti - kokia labiau patinka , nes čia jos plakti nereikia, ten, kur plakama - tai aišku, kad riebią
@asta
Ir mane, žinok gundo.... ne tas žodis... nes skanu - mniam:) bet dabar darysiu kitokius tortus, nes vaikams reikia Šiaip, nelabai bendroje masėje tas alkoholis jaučiasi, bet jo vis tiek ten nemažai labai neblogas keksas tarp kitko gavosi. Kepiau žemoje formoje, tai kaip plokštainis išėjo )))
mamushka
day
labai smagu, kad jums patiko:) šiaip brownies - tai labais specifinis kepinys, jo konsistencija yra sunkoka, drėgna, kiek tąsi, gal tas tąsumas priduoda dar didesnį riebumo pojūtį, nes tikrai yra daug riebesnių gaminių. Ir džiaugiuosi, kad kepsi dar
vilytte
aišku, kad tokios vyšnios tiks - kuo puikiausiai jeigu jau labai stiprios, tai gal jas kokiose sultyse palaikyti? Gal truputį to alkoholio į sultis pereis? Net nežinau, tik spėlioju
Katu
taip, visa citrina. Tik, mano nuomone, yra skirtumas tarp tarkuotos ir smulkintos blenderyje citrinos. Smulkinta - ji kažkokia lyg krakmolinta. Šiaip aš tarkuoju ne visą, palieku tą viduriuką su plonomis baltomis luobelėmis.
Sultinys su pseudokoldūnais
Tokie koldūnai - puiki alternatyva, kai reikia greitai. Ne receptas, bet idėja
Sultinys - toks, koks jums patinka
koldūnams:
300 g farso (pas mane - kalakutiena)
pamirkyta riekele baltos duonos
1 nedidelis svogunas
megstamu prieskoniniu zoleliu (pas mane - krapai ir dasis)
skiltele cesnako, druska, pipirai
teslai:
1 kiausinis
2 saukstai su kaupu miltu
apie puse stiklines vandens
druska
Iš faršo suformuoti mažus kukulius. Sumaišyti kiaušinį su miltais ir druska, palaipsniui pilant vandenuką. Tešla turi būti grietinės konsistencijos. Kukulį imti dviem šakutėmis, mirkyti į tešlą ir iš karto dėti į verdantį sultinį. Virti apie 10 min.
Tokie koldūnai - puiki alternatyva, kai reikia greitai. Ne receptas, bet idėja
Sultinys - toks, koks jums patinka
koldūnams:
300 g farso (pas mane - kalakutiena)
pamirkyta riekele baltos duonos
1 nedidelis svogunas
megstamu prieskoniniu zoleliu (pas mane - krapai ir dasis)
skiltele cesnako, druska, pipirai
teslai:
1 kiausinis
2 saukstai su kaupu miltu
apie puse stiklines vandens
druska
Iš faršo suformuoti mažus kukulius. Sumaišyti kiaušinį su miltais ir druska, palaipsniui pilant vandenuką. Tešla turi būti grietinės konsistencijos. Kukulį imti dviem šakutėmis, mirkyti į tešlą ir iš karto dėti į verdantį sultinį. Virti apie 10 min.
na man su tuo brownies, tai... fain, kad daug nesuvalgysi, pyrago užtektų 10-15 žmonių supjaustyto mažais pyragiukais prie kavos vietoj torto per gimtadienius gėris - vaikam nelabai valgomas produktas (tai lieka suaugėliam ), labai saldus, tik niekaip nesuprantu koks iš tiesų turi būti tas biskvitas??????? man jis neiškilo visai ir tikrai nebuvo nei drėgnas, nei purus ar pan. jis buvo gan kietas ir nelabai suprantu ką padariau ne taip gaminasi greitai ir tikrai nesunkiai tiesa, pyliau riebesnę grietinėlę na nepaisant nelabai pavykusio biskvito, mes jį sušlamštėm, gan greitai šis kepinukas bus įtrauktas į gaminamų kepinių sąrašiuką AČIŪ