Nežinau, ar duočiau savo dukrytei, bet man labai gražiai (nors ir griežtai) skamba Teodora ar Liudvika
O man nei vienas nei kitas
QUOTE(Mikutis @ 2007 01 13, 13:16)
Adelė dabar- laaaabai populiarus vardas Man labai gražus- iš karto Adelė iš "Dičiaus karjeros" (tiksliau jos gražus balsas ). O Vincentas man asocijuojasi su kvailu vaikystės prisiminimu- berniukai klasėje taip vadidavo savo....... Bet žinoma, tai tik man Patinka Mykolas ar Mikalojus, Motiejus, įdomus Kernius (kunigaikštis nuo Kernavės), Liudvikas (na nelabai lietuviškas ),Benediktas, Benjaminas
O jetau... Vincentas jau subjaurotas vardas tapo man (((((( Sakes, taip ilgai nesiojausi sau ta varda Niu jei po kiek laiko vis dar jausiu toki jausma kaip perskaicius sita zinute, teks pergalvoti vardu sarasa
Man labai gražu ir Vincentas, ir Adelė
QUOTE(Sinuhe @ 2007 01 15, 13:13)
Yra tikrai gražių vardų iš seniau - man gražūs Povilas, Petras, Vincas, Mykolas, Elzė, Barbora, Morta, Kotryna, Magdelena, Elena
Tik įtariu vyrui nelabai kurį įsiūlyčiau
Tik įtariu vyrui nelabai kurį įsiūlyčiau
nuostabūs vardai , bet mano MB jie irgi nepatinka
QUOTE(Sympa© @ 2007 01 15, 14:38)
Vakar masciau apie vardą Ona, tai kazkaip lyg ir nieko, bet kažkaip mergaitei nei jaunai moteriai nelabai man jis skamba, gal kad buvo darzelyje auklėtoja Onutė, tai net ši mažybinė forma nemergaitiškai skamba
Va man irgi gražus Ona , o mažybinis Onytė, bet kai vadina Onute tai nebegražu.
QUOTE(Ecola @ 2007 01 15, 10:44)
O jetau... Vincentas jau subjaurotas vardas tapo man (((((( Sakes, taip ilgai nesiojausi sau ta varda Niu jei po kiek laiko vis dar jausiu toki jausma kaip perskaicius sita zinute, teks pergalvoti vardu sarasa
Baik - tai tik kvailų paauglių išsidirbinėjimai Dabar gailiuosi, kad parašiau Juk maža iš ko dar gali šaipytis- o kiek vandų, salomejų buvo (taip bernai iš panų tyčiodavosi) Jei vardas mielas, tuo labiau ilgai puoselėtas, tikrai neverta kreipti dėmesį į kvailus juokelius
Labai gera tema
Pradėjome galvoti apie vardus, kai pastojau, ir kažkaip savaime norisi tokių senovinių, gražių, lietuviškų vardų, o ne visokių serialinių, užsieninių.
Bet aš siūlau štai ką - parašykite savo senelių arba prosenelių (jei žinote ar prisimenate) vardus. Tada nebebus vietos išsigalvojimams, interpretacijoms, tiesiog realūs vardai. Gyva istorija . Gal ką nors išsirinksime iš jų
Pvz. mano seneliai - Ona, Juozas, Vytautas ir Emilija
Pradėjome galvoti apie vardus, kai pastojau, ir kažkaip savaime norisi tokių senovinių, gražių, lietuviškų vardų, o ne visokių serialinių, užsieninių.
Bet aš siūlau štai ką - parašykite savo senelių arba prosenelių (jei žinote ar prisimenate) vardus. Tada nebebus vietos išsigalvojimams, interpretacijoms, tiesiog realūs vardai. Gyva istorija . Gal ką nors išsirinksime iš jų
Pvz. mano seneliai - Ona, Juozas, Vytautas ir Emilija
Mano seneliai-Algirdas, Irena-Stefanija, Romualdas, Valė, o proseneliai abi Onos abu Jonai