Mociute Julija, prosenele Salomeja
Močiutės - Regina ir Antanina. Seneliai - Juozas ir Algimantas (vadindavom Algiu). Proprosenelė buvo Izabelė. Daugiau, deja, nežinau proprosenelių vardų... Gal reikėtų pasidomėti Dar močiutės seseris vadindavo Kaze ir Katryte (bet čia turbūt nėra pilnieji vardai).
QUOTE(Čija @ 2014 06 26, 12:26)
Man labai gražu, kad dažnokai dedami tokie senoviški vardai kaip Julija, Morta, Kotryna, Emilija, Adelė
O kur juos deda?
QUOTE(HappyAngel @ 2014 06 26, 12:32)
O kur juos deda?
Vaikučiams
O jei domina kalbos pamokėlė, prašom:
http://dz.lki.lt/get/2108/
QUOTE(Čija @ 2014 06 27, 21:51)
Na, ir kuri šių reikšmių taikytina vardams? Juos guldo, stato ar įmaišo į vaiką, o gal ištirpina jame?
Kad žodyną netingite pavartyti, puiku, pasidomėkite dar žodžiais "duoti" (pirma reikšmė) ir "pavadinti" (taip pat pirma reikšmė)
Kalbėkim ir rašykim lietuviškai!!!
http://www.supermama...howtopic=160759
mano močiučių vardai ne tokie jau ir senoviški buvo,
Emilijų bei Stefanijų ir šiandien galima sutikti
Emilijų bei Stefanijų ir šiandien galima sutikti
Senelis buvo Adomas. Dabar išvis populiaru, bet, spėju, visais laikais gražiai skambėjo. Man tas vardas labai gražus. Nors vakar nugirdau, kad netaisyklingas vertimas.
Dar visad maniau, kad teta Marija. Visąlaik kiek mano atmintis siekia, ją vadindavo Maryte. Ne taip labai seniai sužinojau, kad Marijona. Reakcija buvo va tokia -
Dar visad maniau, kad teta Marija. Visąlaik kiek mano atmintis siekia, ją vadindavo Maryte. Ne taip labai seniai sužinojau, kad Marijona. Reakcija buvo va tokia -
Seneliai:
Petras-Ефросинья
Stanislovas-Izabelė
Proseneliai:
Vincas-Elena
Изидар-Анастасия
Anelė- (šio prosenelio vardą pamiršau)
Pranciškus-Onutė
Petras-Ефросинья
Stanislovas-Izabelė
Proseneliai:
Vincas-Elena
Изидар-Анастасия
Anelė- (šio prosenelio vardą pamiršau)
Pranciškus-Onutė
Mano močiutė,iš mamos pusės vardu Agota.Teta iš tėtės pusės Anastasija, trumpinys - Nasta.Senelio giminėje buvo Bonuventūras.Daugiau įpatingesnių vardų nepamenu.Dar kaime gyveno Ida.Čia jos pilnas vardas.