Įkraunama...
Įkraunama...

Senoviški vardai

QUOTE(*Airina* @ 2013 10 23, 15:01)
man labai keistas mociutes vardas buvo - Antose

Jei pažiūrėtumėte jos dokumentuose, matyt rastumėte Antaniną (mano močiutę jos broliai ir sesuo irgi taip vadindavo)
Atsakyti
Mano prosenelio vardas buvo Leonidas, kazkaip iki siol grazus vardas, tai ir dukra pavadinom panasiu vardu, Liutaura, galvojam apie antra vaika, jei bus berniukas, manau tikrai pavadinsim Leonidu. ax.gif
Papildyta:
Mano prosenelio vardas buvo Leonidas, kazkaip iki siol grazus vardas, tai ir dukra pavadinom panasiu vardu, Liutaura, galvojam apie antra vaika, jei bus berniukas, manau tikrai pavadinsim Leonidu. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2013 10 23, 17:22)
Jei pažiūrėtumėte jos dokumentuose, matyt rastumėte Antaniną (mano močiutę jos broliai ir sesuo irgi taip vadindavo)

tai kad tikrai ne Antanina, ant antkapio Antose uzrasyta ir specialiai tecio paklausiau , nes dokumentu jauciu ir neturim jokiu
Atsakyti
Labai gražus man senovinis vardas Emilija, kaip ir mano mylimos babytės, kurios jau nebėra tarp gyvųjų... Visada galvojau, kad dukrytę būtinai pavadinsiu šiuo varduku, tačiau išrinkau kitokį, manau, labiau jai tinkantį rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jad @ 2013 02 12, 01:55)
Kaip as norejau pavadinti savo dukra siuo vardu! Agota ... Labai grazu! Bet vyras nepritare:( Pasirinkome kita varda: Monika. Atrodo ir senas ir lyg ir paprastas, o vat siuo metu retai sutinkamas. Man grazus, svelnus, visom kalbom lengvai istariamas vardas;)

O pas mus atvirkštinis variantas beveik.
Tik tiek, kad ne aš rinkau,o man inko.

Esu Agata, o pirmas variantas ir svarstymas buvo pavadinti mane Monika biggrin.gif

Bet realiai džiaugiuosi, nes Monikų tai daug pažįstu,o Agatų ne tiek.
Atsakyti
Sunku su tais senais lietuviškais vardais, kai tų tikrų lietuviškų ne tiek ir daug. blush2.gif

Mano senelių:

Nina (graikų kilmės) ir Juzef (hebrajų kilmės)
Eugenija (graikų kilmės) ir Julijonas (graikų, lotynų kilmės)

Mano močiutės seserų:

Darija (graikų kilmės), bet ją visi Danute vadina
Matriona (neatseku vardo kilmės, bet gali būti romėniškas - Matrona), visi vadina Matroška

Mano tėvų:
Danutė (hebrajų, lietuvių kilmės)
Romaldas (germanų kilmės) - manome, kad turėjo būti Romualdas, bet gali būti, kad klaida įsivėlė berašant... Močiutė vis jį Rimučiu vadina, visi kiti Romu.

Tetų ir dėdžių vardai:

Irena (graikų kilmės)
Algis (lietuvių kilmės)
Alina (arabų, vokiečių, lenkų, škotų kilmės)

Mano vardas:

Rūta (hebrajų, lietuvių kilmės)

Reikės dar pasidomėti, nes visų neprisimenu... ax.gif
Atsakyti
Paklausinėjau mamos ir pildau sąrašą. Nors neprisimenu, kas tokie, bet giminės. Senelių broliai ir seserys, ir pan. smile.gif

Proprosenelė: Klaudija (lotynų kilmės)

Jelizaveta (hebrajų kilmės), visi vadindavo ją tiesiog Liza.

Rozalija (italų kilmės)

Adam (hebrajų kilmės)

Fiodoras (graikų kilmės)

Dominykas (lotynų kilmės)

Venalijus (???)

Zofija (graikų kilmės)

Simonas (hebrajų kilmės)

Severijus (lotynų kilmės)

Marijonas (lotynų kilmės)

Tiek vardų, o tiek mažai lietuvių kilmės. Iš dalies labiausiai dėl to, jog šeimos susimaišiusios (rusai + lenkai + lietuviai).

4u.gif
Atsakyti
Jonas+ Izabelė,
Vincentas + Konstancija
Čia mano seneliai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ruttaly @ 2014 04 06, 19:53)
Venalijus (???)

Greičiausiai nuo "Juvenalijus".

Dėl giminaičių vardų nesistebėkite, visi jie krikščioniški, tautiniais ("nekrikščioniškais") vardais vaikus išvis leista vadinti tik 20 a. pradžioje.
Atsakyti
Mano senelis buvo Vaclovas ,o mociute Genovaite .
Atsakyti
Man gražus vardas Vytautas, toks didingas smile.gif

kalbant apie senelius tai a.a senelio vardas buvo Ottonas. Ir rašydama nesuklydau biggrin.gif Dvi t smile.gif
Atsakyti
Moterys: Danguole, Vanda, Valerija, Birute, Angelina, Genovaite, Aleksandra, Izabele, Zozefina, Lilija
Vyrai: Bronislovas, Vladislovas Julijonas, Vaclovas, Kazimieras, Leonidas, Antanas
Atsakyti