Įkraunama...
Įkraunama...

Senoviški vardai

QUOTE(Sidabrinė @ 2011 12 03, 13:36)
Mociutes : Albina , Ramutė
Seneliai : Antanas , Petras
Proseneles : Elžbieta , Magdalena
Proseneliai : tik viena zinau Jonas

Na iš šitų tai nei vieno neduočiau savo vaikui rolleyes.gif

Elžbieta wub.gif
Atsakyti
na nesupykit isiterpsiu ir as - mano mociutes buvo Roze jos seuo Ieva smile.gif o dar kita sesuo Sadute, o senelio 3 -jose kartose Karolis, todel kai gime mano anukiokas nekilo net abejoniu ,kad bus karolis. kolkas visi patenkinti tuo vardeliu. mergaitei ziaaauriai grazus man Radvile nezinau cia gal prie naujovisku... jei nuo radvilu tai gal but senoviskas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2007 01 11, 18:54)
mano močiutės vaikystėje Stasys buvo naujoviškas vardas, o Martynas ir Andrius - senoviški.

sitas postas man labai istrigo. is tiesu yra vardu mados. Ir tie patys vardai sugryzta. kogero is visi tie kaziai, antanai ir janinos sugrys po kurio laiko vel.Nes pvz mazameciu jonuku jau yra labai nemazai siuo metu. Man yra grazu kad tie vardai sugryzta, taigi nereikia ju bijoti.
Atsakyti
labai grazus lietuviski senoviski vardai thumbup.gif
Atsakyti
Is mano puses mociuciu vardai:Janina Jonas,Zofija, Ignas,toliau Ursule, Jonas,Ona,Kostas,Emilija,Magdalena.Is vyro puses: Pranciszka,Aleksandr,Andzej,Juzefa,Piotr,Zofia.
Atsakyti
QUOTE(OB-si-DEIZE @ 2011 12 05, 01:09)
na nesupykit isiterpsiu ir as  - mano mociutes buvo Roze jos seuo Ieva  smile.gif  o dar kita sesuo Sadute, o senelio 3 -jose kartose Karolis, todel kai gime mano anukiokas nekilo net abejoniu ,kad bus karolis. kolkas visi patenkinti tuo vardeliu. mergaitei ziaaauriai grazus man Radvile nezinau cia gal prie naujovisku... jei nuo radvilu tai gal but senoviskas  biggrin.gif

Radvilė gražus vardas smile.gif
Atsakyti
Prosenelė - Almyra.
Mano močiutės, seneliai ir jų seserų/brolių vardai: Janina, Felicija (Felė), Sofija (Sonia), Rozalija (Ruzė), Jonas, Adomas, Alfonsas, Motiejus, Romas, Dovydas, Rožytė.
Dar giminėj buvo Elenos, Bernardas, Simas, Aleksas, Stepai, Marytės, Jonai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jureka: 30 gegužės 2012 - 09:07
Proseneliai: Flioras ir Mikalina, kitų nepamenu.. g.gif
Seneliai: Zigmas ir Liudmila, Anelė ir Bolius.

Pačios pirmoji dukrytė Agota wub.gif Nuomonių susilaukėm įvairiausių, bet man šis vardas pats pačiausias.. Mūsų Agotytė, Agotėlė, Agotukė... ax.gif
Bet dabar laukiam turbūt sesytės, ir vardų atrodo nėra, o norim ir vėl senovinio. Adelė labai gražu, bet jų aplink labai jau daug... unsure.gif Dar Sofija, bet kaip mažybine forma būtų..? Kotryna vyrui nepatinka, Katrė prie pavardės netinka... doh.gif
O berniukiški tai Kostas, Motiejus wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Amarilė.84 @ 2013 02 06, 19:53)
Proseneliai: Flioras ir Mikalina, kitų nepamenu..  g.gif
Seneliai: Zigmas ir Liudmila, Anelė ir Bolius.

Pačios pirmoji dukrytė Agota  wub.gif  Nuomonių susilaukėm įvairiausių, bet man šis vardas pats pačiausias.. Mūsų Agotytė, Agotėlė, Agotukė...  ax.gif

Kaip as norejau pavadinti savo dukra siuo vardu! Agota ... Labai grazu! Bet vyras nepritare:( Pasirinkome kita varda: Monika. Atrodo ir senas ir lyg ir paprastas, o vat siuo metu retai sutinkamas. Man grazus, svelnus, visom kalbom lengvai istariamas vardas;)
Atsakyti
Seneliu vardai;PIOTR,IOSIP,ELENA,GALINA
Atsakyti
QUOTE(jad @ 2013 02 12, 01:55)
Kaip as norejau pavadinti savo dukra siuo vardu! Agota ... Labai grazu! Bet vyras nepritare:( Pasirinkome kita varda: Monika. Atrodo ir senas ir lyg ir paprastas, o vat siuo metu retai sutinkamas. Man grazus, svelnus, visom kalbom lengvai istariamas vardas;)

Monika buvo irgi mūsų sąraše, taip pat gražus vardukas wub.gif
Atsakyti
Kai kurie senoviški vardai man labai gražūs. Abiejų senelių vardai buvo Eleonora, bet asmeniškai būtent šitas vardas man nelabai, nors ir žinau, kad tėvai norėjo man duoti vardo sutrumpinimą - Nora. Tik kad ta Nora irgi nei šiaip, nei taip - kaip koks šuns vardas. biggrin.gif Plius, jei būtų tokį davę, tai būtų sviestas sviestuotas šalia mano pavardės, kurios pradžia irgi "Nor". doh.gif Žodžiu, džiaugiuosi, jog netapau nei Eleonora, nei Nora.

Man asmeniškai labai prie širdies tokie vardai kaip Elžbieta, Henrieta, Elena ir t.t. Labai tikėtina, kad jei kada susilauksiu mergytės, tai jai duosiu būtent senovišką vardą. thumbup.gif Nors šiaip, aš labiau linkusi manyti, jog visiems savo vaikams duočiau lietuviškus vardus, tad labiau tikėtina, kad mergaitė būtų kokia Ūla ar panašiai. 4u.gif

O va su berniukų vardais man truputį sunkiau. Tikrai labiau linkstu prie visokių išskirtinai lietuviškų vardų (na, tokių kaip Ąžuolas, Nemunas ir pan.). Kažkaip vyriški senoviški vardai ne taip "kabina". g.gif
Atsakyti