Įkraunama...
Įkraunama...

Senoviški vardai

QUOTE(tuticiukas @ 2011 07 02, 14:38)
mano senelis MOTIEJUS man labai grazus vardas, bet nezinau ar cia lietuviskas, gal sakyciau i lenkiskus labiau traukia

Aišku, ne lietuviškas. Hebrajiškas. Tai - mano dviejų proprosenelių ir anūko vardas thumbup.gif
Atsakyti
mano seneliai Jonas ir Marija, o prosenelia Karolina ir Steponas.
beje Motiejus tikrai sen.hebraju vardas ir reiskia jis "Dievo dovana".ir man jis pats paciausias wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2007 04 13, 12:42)
o įdomu, kokie tie įdomūs trumpiniai? 4u.gif beje, Bašelės variantas man naujas, nors domiuosi Žemaitijos regionu...Mano bočiaus kaime Barborą vadindavo - Barbe, Boše, Uršulę- Oršė, Kotryną- Kuotryna, Kuotrė, Anelė- Anė, Marijona- Marė, Veronika- Verė (kirtis krenta ant paryškinto skiemens mirksiukas.gif ir daug tokių pavyzdžių, mano bočius, beje irgi domisi kalbos dalykais, sako, jog pastebėjęs, kad senojoje Žemaitijoje visi vardų trumoiniai gruboki, statūs, jokių malonybinių ar pagražintų unsure.gif

Mūsų Bašelė buvo išskirtinė Arkšvoj biggrin.gif Na nežinau, aišku, reikia sutikti, kad to statiškumo yra, bet čia manau tik dėl paprastumo, kad greičiau prisikviest ar pan. kai norėdavo, ir gražiai kreipdavosi biggrin.gif Oną manieji vadindavo Vuonele, Marijoną - ir Mare, ir Maryte. Iš nepaminėtų statiškų: Melisą trumpino Melė, Anastasija - Nastė, Steponas - Stapė.
Atsakyti
Mano proprosenele Zabela, proprosenelio neopamenu, prosenele viena Emilija, kita Marija, prosenelis Feliksas, mano mociute Bronislava, kita Marija irgi, senelis Leonas, kitas Vladimiras
Atsakyti
Patys gražiausi senoviniai vardai man yra Adelė, Elena, Kotryna.smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Atėnė @ 2007 01 16, 11:52)
Bet aš siūlau štai ką - parašykite savo senelių arba prosenelių (jei žinote ar prisimenate) vardus. Tada nebebus vietos išsigalvojimams, interpretacijoms, tiesiog realūs vardai. Gyva istorija biggrin.gif. Gal ką nors išsirinksime iš jų 4u.gif

Pvz. mano seneliai - Ona, Juozas, Vytautas ir Emilija wub.gif

mano seneliu: PRANAS ir JANINA; VINCAS ir VINCENTINA
proseneliu: MYKOLAS ir PETRONELE; ANTANAS ir PETRONELE;
MARTYNAS ir MARYTE; JUOZAS ir KUNIGUNDA
Atsakyti
Labai keista, bet gera vieta vardų ieškoti - kapinės, ypač mažesnių miestelių. biggrin.gif Pastebėjau vieną, niekeno dar neminėtą: Delfina. Savotiškas.
Atsakyti
QUOTE(Radvyle @ 2011 07 16, 17:41)
Labai keista, bet gera vieta vardų ieškoti - kapinės, ypač mažesnių miestelių.  biggrin.gif Pastebėjau vieną, niekeno dar neminėtą: Delfina. Savotiškas.

drinks_cheers.gif kaip tik vakar užskaičiau - Liudvinas.
Atsakyti
QUOTE(Radvyle @ 2011 07 16, 19:41)
Labai keista, bet gera vieta vardų ieškoti - kapinės, ypač mažesnių miestelių.  biggrin.gif Pastebėjau vieną, niekeno dar neminėtą: Delfina. Savotiškas.

Yra tema apie Delfina. Dauguma komentuojanciu sako, kad kaip is muilo operos. O pasirodo, kai dar muilo operu nebuvo, tokius vardus Lietuvoje duodavo bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2011 07 16, 20:42)
Yra tema apie Delfina. Dauguma komentuojanciu sako, kad kaip is muilo operos. O pasirodo, kai dar muilo operu nebuvo, tokius vardus Lietuvoje duodavo bigsmile.gif

bigsmile.gif taip, toji moteriškė buvo berods 1892 m. gimimo biggrin.gif
Atsakyti
man grazus vardas morta
Atsakyti
Austina wub.gif
Atsakyti