Mano prosenelės vardas Agota, jos vyro Antanas. Mano senelės Marcelė, o senelio Juozas.
QUOTE(bzykas @ 2011 04 29, 10:27)
Mano prosenelės vardas Agota, jos vyro Antanas. Mano senelės Marcelė, o senelio Juozas.
Tiek Agota tiek Marcele labai grazus vardai, pusbrolis mergyte tiesa pavadino Agota
Iš mamos pusės - senelis, prosenelis ir proprosenelis Jonai, močiutė Ona, prosenelė Elena, proprosenelė Ieva. Prosenelės sesuo Uršulė. Senelio broliai, sesuo - Justinas, Vytautas, Adelė. Močiutės broliai, sesuo - Jonas, Albina, Bernardas, Klemensas, Bronius.
Iš tėvo pusės - senelis, prosenelis ir proprosenelis Juozai, močiutė Marija.
Iš tėvo pusės - senelis, prosenelis ir proprosenelis Juozai, močiutė Marija.
QUOTE(MonCita_ @ 2011 05 14, 11:42)
Pas mane prosenelių: Monika, Ona, Jonas, Juozas.
Senelių: Bronė, Antanas, Birutė, Algirdas.
Šiaip ne tokie ir seni vardai, dar ir dabar dažnai sutinkami.
Senelių: Bronė, Antanas, Birutė, Algirdas.
Šiaip ne tokie ir seni vardai, dar ir dabar dažnai sutinkami.
kaip tik seni vardai juk vardų mados irgi bangomis eina: nauja yra pamiršta sena. ne visais atvejais, bet...
Daru istorinio darbo korektūrą ir tokius senus vardus užtikau - Bona, Eustachijus, Janas, Valerijonas, Zelma.
mano prosenelis Izidorius, labai gražus man vardas
Mano vyro senelės vardas buvo Adelė, ir jeigu ji būtų dar gyva, dukrutei būtumėm davę, bet sako mirusio artimo vardų negalima duoti vaikams - toks prietaras
Papildyta:
tai kodėl mes tokie nevykę, šios kartos lietuviai, kad senoliai rasdavo savo vaikams lietuviškų, o mes ieškom kažkokių svetimų, kitataučių nesuprantamų reikšmių vardų, man gėda
Papildyta:
tai kodėl mes tokie nevykę, šios kartos lietuviai, kad senoliai rasdavo savo vaikams lietuviškų, o mes ieškom kažkokių svetimų, kitataučių nesuprantamų reikšmių vardų, man gėda
Mūsų giminėje vardai gana paprasti: močiutės Elena ir Irina, seneliai Rytas ir Povilas, proseneliai Germantas ir Stanislovas, o prosenelės Austėja ir Nijolė.
QUOTE(Reginiukas @ 2011 06 12, 14:32)
mano prosenelis Izidorius, labai gražus man vardas
O mano - senelis ir pusbrolis
QUOTE(arunele @ 2011 06 29, 15:08)
Senoliai vaikams LIETUVIŠKŲ vardų neduodavo, nes NEGALĖDAVO!!! Civilinės metrikacijos nebuvo, o kunigai (ir ne vien tik katalikų) atsisakydavo registruoti "nešventu" vardu. Pvz., norint duoti Vytauto vardą, 19 a. pabaigoje reikėdaqvo nueiti kryžiaus kelius, o dar anksčiau tai buvo iš viso neįmanoma. Atkreipkite dėmesį, kad didžioji dauguma šioje temoje minimų vardų yra būtent "šventi" nepriklausomai nuo jų kilmės.
mano senelis MOTIEJUS man labai grazus vardas, bet nezinau ar cia lietuviskas, gal sakyciau i lenkiskus labiau traukia