mano nuomone, tėvų originalumas ir pasireiškia tuo, kad jie nepataikauja masiniam skoniui ir neprisitaiko prie užsieniečių. juokas ima klausantis fantazijų, kaip užsienyje negalės ištarti, nemokės parašyti sudėtingo lietuviško vardo... viską ir ištars, ir parašys. nėra to, ko nepadarytų žmogus.
Aš noriu parašyti apie vardų tradicijų praradimo pasekmes.
21amžius įnešė daug sumaišties į šią sritį. Internete buvo aptariami atvejai, kad tėvai iš Kinijos savo kūdikiui norėjo vardo @, arba; skebiama, kad paprastai mažai mergaitei iš Naujosios Zelandijos tėvai nusprendė duoti vardą Talula Ar iš Havajų Hula. Laimei, globėjų dėka jai suteikta galimybę turėti normalų vardą.
Pasaulio įžimybės labai "praturtino" vardų lobyną:
Gwen Stefani pavadino savo antrąjį sūnų Zuma Nesta Rock!
Sunday Rose Kidman - Nicole Kidman
Pilot Inspektor - Jason Earl
Brooklyn, cruz and Romeo - Beckhamai
Apple - Gwyneth Paltrow
Dar viena moteris džiaugiasi savo vaikams sugalvotais vardais: 15 iš Asos, Tyrone, Šermukšnis
Viena moteris skelbia klientės vardą: Jūsų Didenybė Karalienė Neffertiti (4 žodžiai)
Pietų Afrikoje pasitaiko paradoksų - vardai sudaromi iš buvusių užkariautojų žodyno: Knowledge, Intelligent, Happiness, Wellbeing, Doctor, Professor,
JAV skelbiami naujausi keisti vardai: I' Am, Page Turner, Legend, Pirate, tarp jų net - prekybiniai: Gucci, Mac, Chrysler, Pina Colada, Yahoo ir t.t. Tai galima pavadinti vartojimo mados padariniais. Jeigu mes pradėtume vaikus vadinti Maxima ar Biovela. Gal patektume į mados traukinį? Todėl kiekvienos mamos pastangos tyrinėti mūsų vardų lobyną, skatinti viena kitą nepasiklysti vardų miške, bent užrašyti lietuviškai, žinoti vardo reikšmę - puiki šio puslapio misija!
mano seneliai Julija ir Jonas, Olga ir Kazimieras. deja proseneliu vardu nezinau o seneliu broliu ir sesiu vardai: Ieva, Anele, Agnieska, Juozapas, Irena, Vaclovas, Elzbieta. visi labai grazus
mano nuomone, tėvų originalumas ir pasireiškia tuo, kad jie nepataikauja masiniam skoniui ir neprisitaiko prie užsieniečių. juokas ima klausantis fantazijų, kaip užsienyje negalės ištarti, nemokės parašyti sudėtingo lietuviško vardo... viską ir ištars, ir parašys. nėra to, ko nepadarytų žmogus.
Siejant gyvenima su uzsieniu is tiesu verta duoti universalesni varda. Mane jau purto isgirdus, kaip mano vardas nuolat perskaitomas Aurelidzia. Ir aiskink jiems, kad yra kalbu, kuriose J skaitoma kitaip nei anglu kalboje
O atsakant i tema, man labai grazus mano proseneles vardas Veronika ir mano mociutes - Danute
Siejant gyvenima su uzsieniu is tiesu verta duoti universalesni varda. Mane jau purto isgirdus, kaip mano vardas nuolat perskaitomas Aurelidzia. Ir aiskink jiems, kad yra kalbu, kuriose J skaitoma kitaip nei anglu kalboje
mano mamos (Reginos) tėvai: Antanina ir Eduardas, tėvo (Vaclavo) tėvai: Marija ir Vladislovas. vyro mamos (Birutės) tėvai: Ona ir Algimantas, tėvo (Jono) tėvai: Irma ir Jurgis.