Įkraunama...
Įkraunama...

Senoviški vardai

QUOTE(Elenajazz @ 2010 12 21, 01:35)
Mamos, ne vardas vaika puošia o jūsų meilė nutiesia jam kelią.

drinks_cheers.gif
mano nuomone, tėvų originalumas ir pasireiškia tuo, kad jie nepataikauja masiniam skoniui ir neprisitaiko prie užsieniečių. juokas ima klausantis fantazijų, kaip užsienyje negalės ištarti, nemokės parašyti sudėtingo lietuviško vardo... viską ir ištars, ir parašys. nėra to, ko nepadarytų žmogus.
Atsakyti
Mano proseneliu vardai viena Marcele o kita Tekle, gaila vyruku nezinau smile.gif
Atsakyti
Aš noriu parašyti apie vardų tradicijų praradimo pasekmes.

21amžius įnešė daug sumaišties į šią sritį.
Internete buvo aptariami atvejai, kad tėvai iš Kinijos savo kūdikiui norėjo vardo @, arba; skebiama, kad paprastai mažai mergaitei iš Naujosios Zelandijos tėvai nusprendė duoti vardą Talula Ar iš Havajų Hula. Laimei, globėjų dėka jai suteikta galimybę turėti normalų vardą.

Pasaulio įžimybės labai "praturtino" vardų lobyną:

Gwen Stefani pavadino savo antrąjį sūnų Zuma Nesta Rock!

Sunday Rose Kidman - Nicole Kidman

Pilot Inspektor - Jason Earl

Brooklyn, cruz and Romeo - Beckhamai

Apple - Gwyneth Paltrow

Dar viena moteris džiaugiasi savo vaikams sugalvotais vardais: 15 iš Asos, Tyrone, Šermukšnis

Viena moteris skelbia klientės vardą: Jūsų Didenybė Karalienė Neffertiti (4 žodžiai)

Pietų Afrikoje pasitaiko paradoksų - vardai sudaromi iš buvusių užkariautojų žodyno: Knowledge, Intelligent, Happiness, Wellbeing, Doctor, Professor,

JAV skelbiami naujausi keisti vardai: I' Am, Page Turner, Legend, Pirate, tarp jų net - prekybiniai: Gucci, Mac, Chrysler, Pina Colada, Yahoo ir t.t.
Tai galima pavadinti vartojimo mados padariniais.
Jeigu mes pradėtume vaikus vadinti Maxima ar Biovela.
Gal patektume į mados traukinį?
Todėl kiekvienos mamos pastangos tyrinėti mūsų vardų lobyną, skatinti viena kitą nepasiklysti vardų miške, bent užrašyti lietuviškai, žinoti vardo reikšmę - puiki šio puslapio misija!
Atsakyti
Seneliai Jonas ir Ona, Kazimieras ir Irena.

Tecio broliai ir seserys : Jonas, Benediktas, Povilas, Vladas, Vacys, Vytautas, Aleksandra, Stefanija, Ona..
Atsakyti
mano seneliai Julija ir Jonas, Olga ir Kazimieras. deja proseneliu vardu nezinau blush2.gif o seneliu broliu ir sesiu vardai: Ieva, Anele, Agnieska, Juozapas, Irena, Vaclovas, Elzbieta. visi labai grazus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zemaiciuke: 15 vasario 2011 - 13:52
QUOTE(vaitoška @ 2010 12 21, 19:22)
drinks_cheers.gif
mano nuomone, tėvų originalumas ir pasireiškia tuo, kad jie nepataikauja masiniam skoniui ir neprisitaiko prie užsieniečių. juokas ima klausantis fantazijų, kaip užsienyje negalės ištarti, nemokės parašyti sudėtingo lietuviško vardo... viską ir ištars, ir parašys. nėra to, ko nepadarytų žmogus.

Siejant gyvenima su uzsieniu is tiesu verta duoti universalesni varda. Mane jau purto isgirdus, kaip mano vardas nuolat perskaitomas Aurelidzia. Ir aiskink jiems, kad yra kalbu, kuriose J skaitoma kitaip nei anglu kalboje doh.gif

O atsakant i tema, man labai grazus mano proseneles vardas Veronika ir mano mociutes - Danute wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2011 02 15, 14:24)
Siejant gyvenima su uzsieniu is tiesu verta duoti universalesni varda. Mane jau purto isgirdus, kaip mano vardas nuolat perskaitomas Aurelidzia. Ir aiskink jiems, kad yra kalbu, kuriose J skaitoma kitaip nei anglu kalboje doh.gif

mes bendravardės.. mirksiukas.gif

Mano seneliai - Emilija, Liucija, Juozas ir Vaclovas.. wub.gif
Atsakyti
mano mamos (Reginos) tėvai: Antanina ir Eduardas, tėvo (Vaclavo) tėvai: Marija ir Vladislovas.
vyro mamos (Birutės) tėvai: Ona ir Algimantas, tėvo (Jono) tėvai: Irma ir Jurgis. smile.gif
Atsakyti
Mano prosenelis Pranciškus ir Ona, seneliai Ona ir Juozas bei Viltė ir Leonas smile.gif
Tai as taip pat Ona smile.gif
Atsakyti
Mano seneliai

Kazimieras ir Ona

Antanas ir Marijona

pro pro net nezinau verysad.gif
Atsakyti
Proseneliai kuriuos žinau: Jonas ir Ona, Bronė
Seneliai: Jonas ir Galia, Elena ir Feliksas
Močiutės broliai: Jonas, Vytautas.
Atsakyti
mano proprosenelė Agota buvo.