mano senelių vardai Eugenija ir Petras, Marija ir Jonas
o prosenelių Valerija ir Vincentas, Joana ir Antanas
Mano prosenelės vardas Salomėja. Man labai gražus
QUOTE(Beštuliukas @ 2010 11 25, 15:59)
Mano prosenelės vardas Salomėja. Man labai gražus
be galo
jau rasiau kitoj temoj,bet pasikartosiu-mano seneliai-Matilda ir Kostas(labai grazus sis man,galvoju juo vadinti savo leliuka,dar nezinau ),Kostas turejo broli,sese -Augustinas,Elena,kiti seneliai-Zuzana ir Jonas...Zuzana turejo seseris-Albina,Juze,Justina...
Būtent ieškodama senų, baltiškų valdų galų gale apsisprendžiau rinkti vaikams vardus iš baltų dievų, nes apie kitus vardus labai mažai info, arba jos būna kelios versijos, ir dažnai pasirinkęs lietuviškai skambantį vardą sužinodavai, kad jis mažai ką bendro turi su lietuviškumu Dabar gyvename Vokietijoje, vaikų vokiškuose pasuose vardai iškalti su leituviškomis raidėmis, ir vokiečiai laužosi liežuvius juos tardami. Bet nieko, greit pripranta maži vokietukai darželyje šaukia juos net be akcento
Mes galvojam duot vardą Akmilė kiek aiškinaus tai senovinis lietuviškas vardas nuo vardo Akmė reiškiantis akmuo, nežinau ar teisingas toks paaiškinimas iš tikrųjų
Kapinėse esu mačius ant antkapių vardus Praksėda, Blandina...
mano seneliu vardai: Jeronimas ir Malvina, Aldona kito senelio vardo net nezinau , prosenele Ksavera, vyro mociutes Filomena ir Liucija.
QUOTE(Rita_Sa @ 2010 12 09, 19:04)
Mano proseneles vardas Michalina, neteko sutikti tokiu.
turėjau kolegę Mikaliną - Michalinos variantas. kažkodėl Lina vadindavo
QUOTE(Vilma-Ieva @ 2010 12 09, 22:20)
Kapinėse esu mačius ant antkapių vardus Praksėda, Blandina...
oj, jei kapinėse rastus variantus surašytumėme turbūt atskiros temos neužtektų