Įkraunama...
Įkraunama...

Senoviški vardai

mano senelių vardai Eugenija ir Petras, Marija ir Jonas smile.gif
o prosenelių Valerija ir Vincentas, Joana ir Antanas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Levander: 18 lapkričio 2010 - 14:24
Mano prosenelės vardas Salomėja. Man labai gražus wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Beštuliukas @ 2010 11 25, 15:59)
Mano prosenelės vardas Salomėja. Man labai gražus  wub.gif

be galo wub.gif
Atsakyti
jau rasiau kitoj temoj,bet pasikartosiu-mano seneliai-Matilda ir Kostas(labai grazus sis man,galvoju juo vadinti savo leliuka,dar nezinau ax.gif ),Kostas turejo broli,sese -Augustinas,Elena,kiti seneliai-Zuzana ir Jonas...Zuzana turejo seseris-Albina,Juze,Justina... rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamiux: 27 lapkričio 2010 - 13:11
Būtent ieškodama senų, baltiškų valdų galų gale apsisprendžiau rinkti vaikams vardus iš baltų dievų, nes apie kitus vardus labai mažai info, arba jos būna kelios versijos, ir dažnai pasirinkęs lietuviškai skambantį vardą sužinodavai, kad jis mažai ką bendro turi su lietuviškumu smile.gif Dabar gyvename Vokietijoje, vaikų vokiškuose pasuose vardai iškalti su leituviškomis raidėmis, ir vokiečiai laužosi liežuvius juos tardami. Bet nieko, greit pripranta biggrin.gif maži vokietukai darželyje šaukia juos net be akcento biggrin.gif
Atsakyti
Mes galvojam duot vardą Akmilė kiek aiškinaus tai senovinis lietuviškas vardas nuo vardo Akmė reiškiantis akmuo, nežinau ar teisingas toks paaiškinimas iš tikrųjų
Atsakyti
Mano proseneles vardas Michalina, neteko sutikti tokiu.
Atsakyti
Kapinėse esu mačius ant antkapių vardus Praksėda, Blandina...
Atsakyti
mano seneliu vardai: Jeronimas ir Malvina, Aldona kito senelio vardo net nezinau doh.gif , prosenele Ksavera, vyro mociutes Filomena ir Liucija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aurkev: 10 gruodžio 2010 - 10:00
QUOTE(Rita_Sa @ 2010 12 09, 19:04)
Mano proseneles vardas Michalina, neteko sutikti tokiu.

turėjau kolegę Mikaliną - Michalinos variantas. kažkodėl Lina vadindavo mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilma-Ieva @ 2010 12 09, 22:20)
Kapinėse esu mačius ant antkapių vardus Praksėda, Blandina...

oj, jei kapinėse rastus variantus surašytumėme turbūt atskiros temos neužtektų biggrin.gif
Atsakyti
Mano vaiko tautiškas ilgas vardas, atrodytų kliūtis užsienyje, bet dabar jis gyvena tolimoje šalyje yra žinomas ir man malonu kad užsieniečiai, net garsių įmonių vadovai stengiasi taisyklingai ištarti sunkų vardą.

Mamos, ne vardas vaika puošia o jūsų meilė nutiesia jam kelią.
Atsakyti