O mano prosenelio vardas buvo -Donatas.Tik labai idomu ,kad senoveje sis vardas buvo kitaip kirciuojamas.Pamenu ,mociute tardama si varda ,dedavo kirti ant -"o" raides.Ir tikraip,taip iskiliai skambedavo....
Mano seneliai is mamos puses- Antanas ir Stase. O va is tetes puses niekaip nepamenu..
Vyro mociutės vardas Ritonija
Nu neistveriau, susiradau studiju laikais daryta geneologini medi (is mamos puses) taigi mano proseneliu ir prodedziu vardai: Šimas, Rožė, Morta, Marta, Marė, Katrė, Bronė, Jurgis, tuntas Ievu, Antanų, Janinų ir pan.
Vyro mociutės vardas Ritonija
Nu neistveriau, susiradau studiju laikais daryta geneologini medi (is mamos puses) taigi mano proseneliu ir prodedziu vardai: Šimas, Rožė, Morta, Marta, Marė, Katrė, Bronė, Jurgis, tuntas Ievu, Antanų, Janinų ir pan.
mano mociute Adolfina sesuo jos Zuzana o siaip promociute Adele ir Emilija ir visi Proseneliai Martynai
Mano tevai gime 1942 ir 1944 metais. Ju vardai: Bronislonas ir Aldona. Tecio vyresnis brolis Algirdas, vyresnes seserys Stase, Brone ir Elvyra.
Mociutes: Ona, Barbora ir Stanislova (tecio pamote)
Bocius Juozas ir senelis Antanas.
Vyro seneliai: Kazimieras ir Ona.
Taip pat realus vardai Johana ir Zose (nesu tikra ar tik tai nera cia trumpinys)
Pranas, Jonas, Vladas.
Musu gimineje trys Algirdai: tecio brolis (jaunas mire), mano pusbrolis (virs 50 metu), jo krikstasunis (mano brolis (24 metai)).
Mociutes: Ona, Barbora ir Stanislova (tecio pamote)
Bocius Juozas ir senelis Antanas.
Vyro seneliai: Kazimieras ir Ona.
Taip pat realus vardai Johana ir Zose (nesu tikra ar tik tai nera cia trumpinys)
Pranas, Jonas, Vladas.
Musu gimineje trys Algirdai: tecio brolis (jaunas mire), mano pusbrolis (virs 50 metu), jo krikstasunis (mano brolis (24 metai)).
gražu senoviški vardai
kažkurioje temoje jau pasisakiau UŽ senovinius vardus!
Man kai kurie senoviski vardai labai grazus. Mano senelio sesuo buvo vardu Teofilija, man labai grazus Ir mociutes vardas Danute labai grazus, taip svelniai skamba Pradzioje kazkas minejo varda Henrieta, man labai grazus, gal kiek pretenzingas, bet tikrai grazus
Ir siaip jei gyvenciau Lietuvoje ir vyras lietuvis butu, tai geriau dukra kokia Barbora pavadinciau negu Vanesa ar Esle
Ir siaip jei gyvenciau Lietuvoje ir vyras lietuvis butu, tai geriau dukra kokia Barbora pavadinciau negu Vanesa ar Esle
QUOTE(Kristute97 @ 2010 09 02, 22:48)
Tikrai, Zosė yra negražus labai gražaus vardo Zofija trumpinys. Mano močiutė (g. 1898 m.) buvo Zofija.
QUOTE(nutė @ 2010 09 07, 19:31)
Tikrai, Zosė yra negražus labai gražaus vardo Zofija trumpinys. Mano močiutė (g. 1898 m.) buvo Zofija.
Man Zose irgi negrazus, bet Zofija visai nieko. Tarp kitko mano mociutes (a.a.) buvo vardas Sofija
Dar turiu klausimeli - Pijus -senoviskas, bet ar lietuviskas vardas?
QUOTE(Kitesmile @ 2010 11 15, 15:32)
Dar turiu klausimeli - Pijus -senoviskas, bet ar lietuviskas vardas?
aišku, kad ne. Pijus - iš lotynu kalbos "pamaldus"