Įkraunama...
Įkraunama...

Senoviški vardai

QUOTE(balvane @ 2009 09 17, 12:39)
Na jei vardas tikrai atspindėtų vaiko gyvenimą, tai...

Na jau geriau vardas su bet kokia reikšme, nei be jokios reikšmės, kaip kad pvz. Tijus, Dijus, Dėja ir pan. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Penktadienis @ 2009 09 17, 13:14)
Na jau geriau vardas su bet kokia reikšme, nei be jokios reikšmės, kaip kad pvz. Tijus, Dijus, Dėja ir pan.  g.gif

Tai žinoma - melejona kartų geriau drinks_cheers.gif
Atsakyti
Arvena (kaip veikėja iš mano mylimiausios visų laikų knygos!!!), Jorė, Erdvilas, Radvilas - superiniai vardai! Gedvilą irgi labai labai mėgstu.smile.gif
O Penktadieniui tai noriu pasakyti, kad va būtent dėl to senieji lietuviški vardai tokie faini - nes turi paprastą, bet kartu labai išskirtinę reikšmę. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(balvane @ 2009 09 17, 13:18)
1. Arvena (kaip veikėja iš mano mylimiausios visų laikų knygos!!!), Jorė, Erdvilas, Radvilas - superiniai vardai!
2. Gedvilą irgi labai labai mėgstu.smile.gif
O Penktadieniui tai noriu pasakyti, kad va būtent dėl to senieji lietuviški vardai tokie faini - nes turi paprastą, bet kartu labai išskirtinę reikšmę. smile.gif

1. bigsmile.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
2. O Gedvilas man tai kaip pavardė, nes mano vyro tokia ir sūnaus mažojo tongue.gif dėl to mažajam netiko joks vardas su galūne -vilas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arvena: 17 rugsėjo 2009 - 12:25
Vincentas man patinka. Karijotas juokingai skamba biggrin.gif
Atsakyti
Mano seneliu ir proseneliu: Ieva, Michalina, Ursule, Ana, Kazimiera, Bronius Pranciskus kt. nezinau, bet man labai grazus - Ursule ir Pranciskus ax.gif
Atsakyti
Urshule irgi labai grazus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lacrymosa @ 2009 09 09, 14:06)
Mano vienos prosenelės vardas- Milė. Man jis labai gražus  wub.gif  Ir tikrai neįprastas to meto vardas  smile.gif

Seniau Emilijos vardą taip trumpindavo. Tai gal jis ir atsirado kaip trumpinys... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lars @ 2009 02 18, 14:10)
Mano seneliai buvo Elžbieta ir Izidorius. Man tai abu gražūs, tik jei turėčiau sūnų nežinau ar išdrįsčiau duoti tokį vardą. Ir dar mano močiutė jį vadindavo Dziduku, na o dažniausiai tai seniu  smile.gif

Mano senelis (g. 1912 m.) ir prosenelis (g. 1879 m.) buvo vardu Mikas. Kai rinkom mažyliui vardą, man jis taip staiga šovė į galvą ir taip gražiai nuskambėjo, kad nebenorėjau jokio kompromiso... Negalėčiau pasakyti, kad tai protėvių garbei ar sąmoningai rinktas iš senoviškų sąrašo... tiesiog įkrito į širdį ir viskas...
O įdomiausia, kad kažkada renkant dukrai vardą, patiko Ieva, bet nedavėm jo. Tik dabar susimąsčiau, kad tai prosenelės (jo žmonos) vardas. Tikrai būtų visi sakę, kad jų garbei... biggrin.gif
Atsakyti
Vincentas thumbup.gif
Atsakyti
graziausi vardai man emilija ir ignas thumbup.gif dukra toki varda ir ''atsinese'',sie vardai mano mociutes ir senelio
Atsakyti
man grazūs vardai Grasilda,Anelė,Izidorius,Konradas.
Atsakyti