Įkraunama...
Įkraunama...

Senoviški vardai

Eleonora, Ksavera, Leopoldas, Feliksas - proseneliai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(zenitas111 @ 2009 09 07, 21:20)
Mano senelio vardas - Mamertas. Visai sutikciau pavadint tokiu vardu ir savo sunu (aisku jei tik turesiu).  smile.gif

Labai gražus vardukas. Pirmą kartą tokį girdžiu, bet mielai įtraukčiau į potencialių vardukų sąrašą wub.gif
Atsakyti
Mano vienos prosenelės vardas- Milė. Man jis labai gražus wub.gif Ir tikrai neįprastas to meto vardas smile.gif
Atsakyti
Ilžė, Izidorius, Stefa,Bronius, Jadvyga, Matas, Etmonas,Lidija, Ansis,Lukošius. Endrius,Jonė, Katrė ,Jokūbas Vilius. Ermanis g.gif kitų neatsimenu blush2.gif
Papildyta:
o iš senovinių labai patinka Urtė wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zeneta: 14 rugsėjo 2009 - 11:04
mano senelis Hubertas, man visai nieko, bet labai piktas žmogus yra tai vaikui neduočiau tongue.gif o vyro babutė Domicelė. o kiti visi įprasti sernoviniai.
Atsakyti
Dievinu senovinius lietuviškus vardus. Jau daug metų esu užsikabinusi ant Karijoto ir Kaributo. O dar jų reikšmės tokios nerealios. Bet po to pagalvoji ar šiandien vaikui nebūtu sunku su tokiu vardu.
Atsakyti
QUOTE(balvane @ 2009 09 17, 09:22)
Dievinu senovinius lietuviškus vardus. Jau daug metų esu užsikabinusi ant Karijoto ir Kaributo. O dar jų reikšmės tokios nerealios. Bet po to pagalvoji ar šiandien vaikui nebūtu sunku su tokiu vardu.

o man nepatinka tokios reikšmės..... verysad.gif "dalyvaujantis kare"...kas čia nerelaus?
Atsakyti
QUOTE(balvane @ 2009 09 17, 08:22)

o kas čia sunkaus gali būti? mastau.gif normalūs reti vardai mirksiukas.gif
Atsakyti
Na Arvena, jei žmogui įdomi ir svarbi Lietuvos istorija, tai ir vardų reikšmės, atitinkačios tą laikmetį, svarbios. Man Karijotas - jojantis karys, yra labai konkreti, faina reikšmė. Kaip ir daugumos kitų lietuviškų vardų - jie visi labai aiškūs - Rimgaudas - rimtį gaudyti, Daumantas - daug+sumanus, Gedvilas - gedėti (ilgėtis) vilties ir t.t.
Reikšmingi lietuviški vardai. Tas man ir gražu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(balvane @ 2009 09 17, 10:56)
Na Arvena, jei žmogui įdomi ir svarbi Lietuvos istorija, tai ir vardų reikšmės, atitinkačios tą laikmetį, svarbios. Man Karijotas - jojantis karys, yra labai konkreti, faina reikšmė. Kaip ir daugumos kitų lietuviškų vardų - jie visi labai aiškūs - Rimgaudas - rimtį gaudyti, Daumantas - daug+sumanus, Gedvilas - gedėti (ilgėtis) vilties ir t.t.
Reikšmingi lietuviški vardai. Tas man ir gražu. smile.gif

taip sutinku - šių ir dar labai labai daug tikrų lietuviškų vardų reikšmės yra labai gražios ir prasmingos......
o vat būtent Kaributo reikšmė man ne prie širdies..... na lyg ir nelinkėtum vaikui - kare dalyvaut, jei jau žiūrėt tiesioginę reišmę.... g.gif
Atsakyti
Na jei vardas tikrai atspindėtų vaiko gyvenimą, tai Kaributas būtų tikrai nekoks.smile.gif Kas nori visą gyvenimą nebūtinai kad kariauti kare, bet gal su savimi ar kitais ar pan.
Aš iš viso biški ant senoviškų lietuviškų vardų pasinešusi, ypač dabar kai skaitau knygą - Mindaugas - karališkasis kraujas. O ten tų vardų nors vežimu vešk, net protas susimaišo, kiek įdomių ir gražių atrandi.smile.gif
Atsakyti
QUOTE(balvane @ 2009 09 17, 11:39)
Na jei vardas tikrai atspindėtų vaiko gyvenimą, tai Kaributas būtų tikrai nekoks.smile.gif Kas nori visą gyvenimą nebūtinai kad kariauti kare, bet gal su savimi ar kitais ar pan.
Aš iš viso biški ant senoviškų lietuviškų vardų pasinešusi, ypač dabar kai skaitau knygą - Mindaugas - karališkasis kraujas. O ten tų vardų nors vežimu vešk, net protas susimaišo, kiek įdomių ir gražių atrandi.smile.gif

drinks_cheers.gif

bus sunku net išsirinkt vaikučiui kai turėsi 4u.gif

man labai gražūs : Erdvilas, Radvilas(ė), Joris(ė), ir t.t.t
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arvena: 17 rugsėjo 2009 - 12:01