Įkraunama...
Įkraunama...

Senoviški vardai

QUOTE(Raile @ 2009 02 03, 18:40)
Man labai patinka senoviniai vardai thumbup.gif , tik juos rinkciausi wub.gif  Abieju mociuciu vardai nelabai-Brone ir Kazimiera mirksiukas.gif , uztai seneliu grazus ir stipriai vyriskai skambantys-Juozas ir Matas thumbup.gif  wub.gif  Sunu, jei ji turesiu, butinai vienu is siu vardu pavadinsiu 4u.gif

Geriau nevadink. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*GG* @ 2009 02 18, 22:43)

kodel?

yra tikrai labai graziu senovisku vardu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(*GG* @ 2009 02 18, 22:43)

kodel?

Atsakyti
QUOTE(kovinukė @ 2009 02 19, 08:25)
kodel?

Senelio vardu, o ne apskritai senovišku.
Atsakyti
QUOTE(*GG* @ 2009 02 19, 06:43)

QUOTE(*GG* @ 2009 02 19, 07:42)
Senelio vardu, o ne apskritai senovišku.

dabar vėl reiktų paklausti- o kodėl? tikriausiai jūs priklausote tai kategorijai žmonių, kurie tiki gana populistine parapsichologų skleidžiama idėja, kad duodamas senelio, tėvo vardą "užkrauni" jam ji likimą, bėdas ir pan. 4u.gif
Tačiau jeigu tikėti, tai kita parapsichologijos pusė teigia, kad jeigu duodi senelio, tėvo ar kažkieno kito vardą (to žmogaus garbei)- to žmogaus dvasia (ar dar kažkas- galima ginčytis) globos tą vaikutį nuo pat mažų dienų g.gif
Ir žinok žmogau, kuo tikėti g.gif
p. skita vertus, paskaičiuokit- senovėje beveik kiekvienoje šeimoje vienas iš sūnų buvo pavadinamas tėvo, senelio garbei- tai negi tiek daug nelaimingų žmonių ant šio margo lietuviško svieto? lotuliukas.gif

Mano seneliai- Bronislava ir Juozapas, Ona ir Zenonas Vytautas, o proseneliai- Marijona, Kotryna, Jonas, Tadeušas, Anelė, Ona cool.gif
Man teko laimė pažinoti savo prosenelę Kotryna, tai buvo nuostabus žmogus. Mano dukrytė Kotryna wub.gif negaliu sakyti, kad pavadinom būtent jos garbei, bet tikiu, kad prosenelės Kotrynos žvaigždelė danguje saugo ir globoja savo mažąją proproanūkėlę wub.gif
Atsakyti
Man labai grazus seni vardai Emilija ir Vytautas 4u.gif Mano prosenele Emilija, senelio sesuo Emilija, dabar dukra Emilija ax.gif tiesa, kai daviau dukrai si varda, tai apie tai, jog ir prosenele buvo siuo vardu as nezinojau, nes su tecio gimine mazai bendravom (tevei issiskyre). Dukrai gimus paskambino mano mociute pasveikinti ir suzinojus koki varda davem labai apsidziauge, nes butent jos mama buvo Emilija rolleyes.gif kazkoks sutapimas g.gif na tikiuosi, kad prosenele globos savo proproanukele wub.gif
O Vytautas buvo mano mylimiausias senelis wub.gif labai norejau pavadinti siuo vardu savo sunu tik, kad giminej pas mus labai daug Vytautu, tai teko atsisakyti sios minties verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaivužė: 20 vasario 2009 - 18:42
as pavadinau vaikus seneliu ir proseneliu vardais,tai nezinau,pakolkas labai dziaugiosi,ir aplinkiniai labai mielai reaguoja, niekas nesisaipo,nors man kai kas sakydavo kad tyciosis ,bety manau,kad tik zemo mentaliteto zmogus gali is to pasityciot,nes nelabai turi vertybiu,,, o man tai labai svarbu ,ir dar man buvo svarbios tu vardu reiksmes :
Petras (uola)-Benediktas -(palaimintas)
Klemensas (svelnus,mielas)

O dabar laukiu trecio tai svyruoju tarp Ryto ir Jurgio ax.gif
Atsakyti
Mano prosenelės Veronika ir Petronėlė, močiutės Regina ir Adele
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo damora: 20 vasario 2009 - 22:16
Sąrašėlį, koks gavosi apibendrinus temelę, paskelbiau kitoje temoje, bet, manau, tiks ir čia. 4u.gif
Senoviniai moterų vardai:

Aniceta, Anzelma, Adolfina, Alfonsa, Alberta, Alfonija, Apolonija, Augustina, Angelė, Anelė, Aleksandra, Adelė, Adelija, Adelaida, Agota, Akvilina, Aldona, Albina, Agnietė, Amelija, Augenija, Agripina, Antanina, Anastazija, Alvina,

Birutė, Barbora, Benedikta, Bernadeta, Bazilė, Bronislava, Bronė,

Cecilija, Cezara,

Česlova,

Domicėlė, Dominyka, Darata, Danutė, Danguolė,

Eulalija, Emilija, Ema, Elzė, Elena, Eugenija, Elžbieta, Eleonora, Eufrozina, Elvyra, Emerencija,

Felicija, Florijona, Filomena,

Grasilda, Gryta, Grėtė, Genovaitė, Genė, Genoefa,

Ilz(ž)ė, Ignacija, Izabelė, Ieva,

Hortenzija,

Julija, Julijona, Juozapota, Janina, Joana, Jonė, Jadvyga, Juzefa, Juzė, Jugasė, Justina,

Kotryna, Katrė, Kastanta, Konstancija, Kastė, Kazimiera, Klementina, Kristina, Klemensa, Kostė, Kunigunda, Karolina,

Liudvika, Liuda, Liongina, Leona, Leonė, Liucija, Leokadija, Lidija, Lida,

Magdalena, Magdė, Marijona, Marija, Marcelė, Morta, Malvina, Mykolina, Mykolė, Mich(k)alina, Matilda, Monika, Melanija, Milda, Melisa, Margarita, Medelina,

Ona, Otilija,

Pranė, Pranciška, Petronėlė, Paulina, Polina, Prakseda, Palmyra,

Rozalija, Rožė, Regina,

Salomėja, Stefanija, Suzana, Severija, Severina, Stasė, Stanislava, Seraf(p)ina, Sofija,

Teklė, Teofilė, Teresė, Teodora,

Uršulė, Ulijona,

Valerija, Valentina, Veronika, Vincenta, Vincė, Vlada, Viktorina, Viktė, Vilhelmina,

Zofija, Zosė, Zuzana, Zanė.

Pildykime toliau 4u.gif
Atsakyti
Senoviniai vyrų vardai:

A
Anzelmas Anicetas Apolinaras, Algirdas, Antanas, Adolfas, Adolis, Augustas, Augustinas, Adomas Aleksandras Alfonsas Aloyzas Aleksas Aniolas Anastazas Andrius
B
Bonifacas, Bonaventūras, Benediktas, Benjaminas, Boleslovas, Bernardas, Baltrus Baltramiejus Bronius
C
Č
D
Dominykas Domas
E
Eduardas
F
Flavijus Florijonas Fortūnatas Feliksas
G
Gervazas Gasparas
H
Hermanas
I
Ignas Ignotas Izidorius Ipolitas Ignacas Ildefonas
J
Jonas, Juozapas, Juozas, Julius, Justinas Jurgis Joakimas Jokūbas
K
Kazimieras, Kazys, Konstantinas, Kajetonas, Kasparas, Kernius, Karolis Kostas Klemensas Ksaveras Kęstutis Klimas
L
Liubomiras, Liudvikas Liudas Leonas Leopoldas Laimutis
M
Martynas, Mikalojus, Motiejus, Matas, Morkus, Mykolas, Mečislovas
N
Napoleonas, Nikodemas, Napalys
O
P
Petras, Pranas, Pranciškus, Povilas, Pijus
R
Rapolas, Romualdas, Richardas
S
Stasys, Stanislovas, Steponas, Silvestras Simonas Sikstus Sebastijonas Salemonas Serapinas
Š
T
Teofilis, Teodoras, Tomas
U
V
Vincentas, Vincas, Vytautas Vytenis, Vladas, Vilhelmas Vitoldas Viktoras Vaclovas Vacys Valius
Z
Zigmantas Zigmas Zenonas
Atsakyti
Vaikus pavadinome senelių ir prosenelių garbei: Martynas-Simeonas ir Jokūbas-Jurgis. Ir esame tuo labai patenkinti. O jei tada bus trečia smile.gif tikriausiai bus pavadinta prisimemant proseneles: Agutė-Ema.
Atsakyti
QUOTE(*GG* @ 2009 02 19, 07:43)

Kodel g.gif ? Kodel nevadinti TIKRU, PRASMINGU vardu??? Cia tai idomu ir keista? Matot, priklausau tai grupei zmoniu, kurie tik tokius vardus vertina ir savo vaikus jais pavadina thumbup.gif Ir giminiu, ir kolegu bei draugu rate isties daugiau vaikuciu turi senovinius sventus vardus, nei naujadaros variantus ar populistinius-kosmopolitinius mirksiukas.gif Ir taip elgiames ne del mados 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(LincePince @ 2009 02 23, 14:34)
Vaikus pavadinome senelių ir prosenelių garbei: Martynas-Simeonas ir Jokūbas-Jurgis. Ir esame tuo labai patenkinti. O jei tada bus trečia smile.gif tikriausiai bus pavadinta prisimemant proseneles: Agutė-Ema.

Grazu wub.gif As visada maniau, kad Agute yra Agotos vardo mazybine forma g.gif
Atsakyti