Įkraunama...
Įkraunama...

Senoviški vardai

Priklausomai kas kam senove dvelkia, va mano mociute sako, kad karolina laaabai senas vardas, o as to ne neitarciau g.gif beje, ji Adele, tai savo mergikei tokio vardelio tikrai neduociau biggrin.gif na, bet cia labai subjektyvu. Siaip dauguma senuju vardu daug geriau uz naujadarus mirksiukas.gif
Atsakyti
tai Monika irgi laaabai senas vardas. pati beveik šimtametę Manę pažinojau.
o ta pati Urtė? Simonaitytė ne apie XX a. pabaigą rašė hihihi.gif
Atsakyti
Man gražu Barbora blush2.gif

šiaip ir Vincentas, ir Adelė gražūs vardai thumbup.gif
Atsakyti
Man patinka senoviški vardau, 150 milijonų kartų geriau iš moderniusdazniausiaisavoskūrybos vardus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2007 01 11, 18:44)
Aš Anglijoj turėjau draugę kurios vardas buvo Cat  blink.gif 

o gal visgi buvo, pėvėzė, Catherine, ne?
Atsakyti
QUOTE(Neverk @ mama,2007 01 11, 21:38)
o gal visgi buvo, pėvėzė, Catherine, ne?

schmoll.gif pase taip įrašyta. Cat.. ir pavardė..
Atsakyti
Man irgi pradėjo patikt senoviniai, prieš kelis metus pažįstama pavadino savo sūnų Zigmu, visi juokdavomės nu kokį čia vardą uždėjo, bet kažkaip ausis priprato ir dabar visai normaliai skamba.Vincentas gražu drinks_cheers.gif o vat Vincas ne. Adelė irgi visai gražu.
Šiaip man irgi Barbora labai gražus, net dukrytei krikšto vardą tokį davėm smile.gif
Atsakyti
Aš ir Pranuką ir Juozuką pažįstu.
Neįprasta ausiai.............Gal tik kol kas.
Vis dažniau tėvai išrenka vaikams senovinius vardus
Atsakyti
tiek rasiau ir dingo verysad.gif

Dar karta bandau surasyti "senobinius" lietuviskus ir sulietuvintus is kt. kalbu vardus

Kaributas, kantibutas, Kontrimas, Daugvilas, Daugirdas, Gedigaudas, Geidas(Geidvilas), Gerimantas, MInigailas, Jovirdas, vardas), Visvaldis, Gintautas, Ramunas, Tautenis, Tolvaldis (sulietuvintas latviskas), Pykuolis (pozemiu dievas, Nijoles vyras pagal liet. mitologija)

Giedrius, Gerulis, Nomedas (prusiski),

Mot.liet. vardai: Deimena, Milda, Danguole(sis vardas verstas is lotynu k. vardo Coelesta, angl. k. Celleste)

Keli retesni graikiski vyr. vardai (sulietuvintai ax.gif )
Akakius, Adrastas, Adrianas, Ambroziejus, Anastazas, Artemius, Sebastijonas, Gervazas, Dorianas, Damijonas (damian), Kirilas, Protazas, Polikarpas.
Keli senoviski hebraiski, bibliniai vardai: Izaokas, Iskariotas, Motiejus (Matas)

Romeniskas vardas: Ovidius (man grazus ax.gif )
Moteriski graikiski/lotyniski vardai
Anastazia, Astrida, Agota, Daphnia, Eleonora, Leokadia, Lydia, Konstancia, Kalliste, Kassandra, Kalanta(!!!)->(Callantha- graikiskai), Bernadeta.
Otilia, Ophelia, Olivia, Šantalė ( =Chantall), Šarlotė (Charlotte), Frederike

Na, stai kiek daug graziu ir nelabai mirksiukas.gif radau lietuvisku ir sulietuvintu vardu. Net nereikia nauju isradineti. biggrin.gif
Sekmes renkantsi vardus 4u.gif
Papildyta:
dar papildau musu kurybingais lietuviu iseviu vardais: Vėjas. Nėrius, Baltija, Vija, Gaja (liet. mit. butybe: gausos, vaisingumo deive), Goja, Rojus, Arminas, Žalgiris, Liudas, Lauras, Alexota(senas liet. vardas, pasak padavimo, buv. vaidilute, veliau-Kauno zmonele), Dainora, Dravenis, Kunotas, Šiaurys,Alanta, Rytė, Gerutė (deivės),
Siap seni vardai; Pascalis, Dorotea,

4u.gif ax.gif
Kaip supratau, vardai neišsemiama tema, net jei ieškant vien lietuviško vardo. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ecola @ 2007 01 11, 16:58)
Tai vat.. uztat man Vincentas taip uzsifiksavo.. Toks retas vardas..

Man irgi labai grazus vardas, tikriausiai butume sunu pavadine, bet nemanau, kad jis dabar retas ax.gif Manau, tampa po truputi madingu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2007 01 11, 17:38)
pvz. gyvenime neduočiau vaikui Petro, Stasio Kazio, Prano, Janinos ir pan. vardų. bet yra ir labai gražių senoviškų vardų, pvz. Jorūnė, Rapolas, Kotryna ir t.t.

Kodėl, kaip tik labai gražūs vardai. Žinau mažiuką Juozuką ir ūgtėjusį Juozą. Puikūs berniukai. ne vardas puošia, o žmogus. O Janina, net madingas paskutiniu metu? blink.gif
QUOTE(Isila @ 2007 01 11, 21:26)
Man gražu Barbora  blush2.gif
šiaip ir Vincentas, ir Adelė gražūs vardai  thumbup.gif

Barbora man labai gražu - nors mano močiutė buvo Barbora, bet pirmiausiai visada kažkodėl Radvilaitė.. smile.gif
kai rinkome vardus Ada (Nors man neprireikė verysad.gif ) buvo mano vyro sąraše. O man nepatiko - kažkodėl labai blogos asocijacijos knibždėjo makaulėje...
O šiaip niekada neduočiau vardo Vytas schmoll.gif . Todėl , kad pažinojau tokį nusmukusiom kelnėm, visada susivėlusį... ir t.t.
Manau , kas sutikti žmonės labai lemia vardo"grožį".
Atsakyti
Mano senelis buvo vardu Vincentas. Man labai gražu thumbup.gif Mažiuką galėtumėt vadinti Vincuku wub.gif O šiaip dar ir Rapolas labai patinka
Atsakyti