mano anyta jau beveik 40 metų gyvena Žemaitijoje, bet neišmoko kalbėti ir labai juokingai atrodo, kai bando tai daryti
mūsų mažių tai Juoniu vadina Žemaitijoje
mūsų mažių tai Juoniu vadina Žemaitijoje
QUOTE(ingalp @ 2007 01 11, 14:38)
visai normaliai ir vincentas ir adelė. man patinka
o šiaip senoviniai vardai tai man kaip kurie. pvz. gyvenime neduočiau vaikui Petro, Stasio Kazio, Prano, Janinos ir pan. vardų. bet yra ir labai gražių senoviškų vardų, pvz. Jorūnė, Rapolas, Kotryna ir t.t.
o šiaip senoviniai vardai tai man kaip kurie. pvz. gyvenime neduočiau vaikui Petro, Stasio Kazio, Prano, Janinos ir pan. vardų. bet yra ir labai gražių senoviškų vardų, pvz. Jorūnė, Rapolas, Kotryna ir t.t.
o jei gautum vyra Jona ar Stasi, nejaugi neteketum
QUOTE(Ecola @ 2007 04 10, 10:54)
O mums teko pakeisti nuomone del Vincento Anglijoj tas vardas trumpinamas net ne Vinc bet Vini.. na, ne kas
Apsistojom ties Kajumi
Apsistojom ties Kajumi
Sakyk, o kaip angliskai jie vadina (tiksliau, raso) Kaju? Koks pas juos atitikmuo? Kay? Cay? Kaius? Caius? Kayus? Cayus? ar kaip? Nes jeigu angliskai skaityti lietuviska Kajus, tai gautusi Keidzus ar kazkaip panasiai
Na o mano seneliai vardai tokie : Kazimieras ir Kazimiera, Veronika ir Antanas. Senelio sesuo buvo Tekle- keistas vardas.
Proseneliai- Dominykas ir Ona, Zigmas ir Valerija (sitie buvo lenku kilmes), Kazimieras ir Augenija. Aha, 3 proseneliu poros Cia del to, kad babytes vieni tevai buvo tikrieji, o kiti (krikstateviai) ja uzaugino.
Tai va, is situ visu man labai grazus yra Dominykas ir Veronika
QUOTE(tYnkaMP @ 2007 04 13, 22:00)
Sakyk, o kaip angliskai jie vadina (tiksliau, raso) Kaju? Koks pas juos atitikmuo? Kay? Cay? Kaius? Caius? Kayus? Cayus? ar kaip? Nes jeigu angliskai skaityti lietuviska Kajus, tai gautusi Keidzus ar kazkaip panasiai
Na o mano seneliai vardai tokie : Kazimieras ir Kazimiera, Veronika ir Antanas. Senelio sesuo buvo Tekle- keistas vardas.
Proseneliai- Dominykas ir Ona, Zigmas ir Valerija (sitie buvo lenku kilmes), Kazimieras ir Augenija. Aha, 3 proseneliu poros Cia del to, kad babytes vieni tevai buvo tikrieji, o kiti (krikstateviai) ja uzaugino.
As darbe ant lentos parasiau KAJUS ir paprasiau perskaityti, tai jie skaito taip kaip tu ir parasei Keidzas
O angliskas KAJUS gali buti rasomas KAI KAY
Aš pažįstu Vincentą, jam tik 9 metai, jį visi taip ir vadina, ir vardo netrumpina.
Elžbieta, Elzė, prieš dešimt metų net nebūčiau apie tokį vardą pagalvojus, o dabar visai populiarus.
QUOTE(muminukas @ 2007 04 13, 13:46)
oftopikas, bet... kai buvau vyro gimtinėje gimtadienyje, buvo jame ir vienas greitakalbis žemaitis. na, iš pradžių dar dar gaudžiausi. o kai jis pagėrė, tai jau visai jo nesupratau, ką kalba, nors jaunas žmogus, bet labai gražiai tarmiškai kalba
Nors gimiau, augau ir gyvenu Žemaitijoje, bet žemaitiškai nekalbu ir nelabai suprantu, kai kalbama tikra žemaitiška tarme (sorry, kad ne į temą).
Man labai patinka kai kurie senoviniai vardai. Norėjau ir antrąjį sūnų tokiu vardu pavadinti, bet kažkaip visi variantai atkrito. Patiko Rapolas, bet bendradarbė sukritikavo, nes jai tai iškart ėmė asocijuotis su pavarde Rapalis. Patiko Liudvikas, bet Žemaitijoje jį vadintų Liudviu Gražus vardas Adomas, bet vyro tėvas tokiu vardu. Antro Adomo nesinori. Dar vienas variantas- Povilas, bet vyrui jis nepatinka. Išrinkom šiuolaikinį vardą. Jei gimusiam sūnui tiks, taip ir pavadinsim.
mano tėtuko vardas Pijus,bet jau jo nėra ...mes norėjom savo pirmą berniuką pavadinti Pijum,bet labai skaudės širdį kai mes tą vardą tarsim,labai geras buvo tėtukas ir liūdna aišku,tai nedavėm ,bet labai norėjom jį duoti ...
QUOTE(AgnėM @ 2007 04 22, 10:34)
mano tėtuko vardas Pijus,bet jau jo nėra ...mes norėjom savo pirmą berniuką pavadinti Pijum,bet labai skaudės širdį kai mes tą vardą tarsim,labai geras buvo tėtukas ir liūdna aišku,tai nedavėm ,bet labai norėjom jį duoti ...
o as girdejau kad ner gerai mirusio artimo giminaicio vardu kudiki pavadinti - neva tai uzkoduoji toki pati likima
QUOTE(dooovile @ 2007 04 22, 14:46)
o as girdejau kad ner gerai mirusio artimo giminaicio vardu kudiki pavadinti - neva tai uzkoduoji toki pati likima
Aš taip pat esu tai girdėjusi. Tačiau gal ir nieko, jei miręs giminaitis nugyveno ilgą, gražų ir laimingą gyvenimą Mano pusseserė savo pirmagimį pavadino tėvo, kuris labai jaunas tragiškai žuvo, vardu. Aš taip nesielgčiau.