Įkraunama...
Įkraunama...

Senoviški vardai

QUOTE(muminukas @ 2007 01 25, 19:00)
www.meli.lt apie jį rašo. paprasčiausia, tai profesionalus lietuvių vardų žodynas, iš kurio mes ir universitete mokėmės.
o kad Biblija jis man, tai čia juokauju. na, bet po ranka visada turiu  ax.gif

aciuks.gif
Atsakyti
Man taip pat Elžbieta ir Elzė labai gražūs thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mutti @ 2007 01 25, 18:01)
Aš pastebėjau, kad senoviški vardai yra vėl populiarūs, tokie kaip pvz Barbora, Elzė, Adelė ir kt.

Aš irgi pastebėjau, bet nemanau, kad tai blogai - jau geriau taip, negu išradinėja tėvai vardus arba bendriniais žodžiais pavadina (pvz. upė, pieva ar pan...) Jei būtume laukęsi mergytės, būtume pavadinę Adele smile.gif Bet laukiamės berniuko wub.gif
Papildyta:
QUOTE(muminukas @ 2007 01 25, 20:00)
www.meli.lt apie jį rašo. paprasčiausia, tai profesionalus lietuvių vardų žodynas, iš kurio mes ir universitete mokėmės.
o kad Biblija jis man, tai čia juokauju. na, bet po ranka visada turiu  ax.gif

O internete jo nėra? Turiu omeny, kad galėtum pavartyti.
Atsakyti
QUOTE(Pumpurėlis @ 2007 01 26, 01:11)
O internete jo nėra? Turiu omeny, kad galėtum pavartyti.

internete tik day.lt yra, o to tai nėra. knygynuose būva, bibliotekose. na, tai normalus tikras žodynas. nors dabartinės kalbos ir didysis jau yra unsure.gif
o aš tai truputį maniakė, turiu visus jo leidimus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(mutti @ 2007 01 25, 18:01)
Aš pastebėjau, kad senoviški vardai yra vėl populiarūs, tokie kaip pvz Barbora, Elzė, Adelė ir kt.

Senoviniai vardai labai gražūs, bet man dažniausiai norisi juos sutapatinti su tais žmonėmis, kurie juos turi, dažniausiai su seneliais, močiutėmis, tetomis ir t.t., o tada kažkaip nevalingai prie to vardo prilimpa ir tų žmonių būdo savybės smile.gif
Atsakyti
Vincentas,Stasys,Antanas,Jurgis-l. grazus,vyriski vardai.
Moteru-Barbora,Elžbieta,Adelė,Ona- thumbup.gif
Atsakyti
Prosenelis - Benediktas
Proseneles: Aleksandra, Anastazija
Seneles: Marijona, Stefanija
Seneliai: Pranas, Alfonsas
Atsakyti
QUOTE(VARLIUKĖ @ 2007 01 26, 11:30)
Senoviniai vardai labai gražūs, bet man dažniausiai norisi juos sutapatinti su tais žmonėmis, kurie juos turi, dažniausiai su seneliais, močiutėmis, tetomis ir t.t., o tada kažkaip nevalingai prie to vardo prilimpa ir tų žmonių būdo savybės smile.gif

Čia ne tik su senoviškais šitas reikalas. Kažkas rašė, kad pažįsta Eriką prastos reputacijos, todėl nereikėtų šio vardo duoti mergaitei biggrin.gif
Atsakyti
Mano proseneles buvo Tekle ir Emilija smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Atėnė @ 2007 01 16, 11:52)
Bet aš siūlau štai ką - parašykite savo senelių arba prosenelių (jei žinote ar prisimenate) vardus. Tada nebebus vietos išsigalvojimams, interpretacijoms, tiesiog realūs vardai. Gyva istorija biggrin.gif. Gal ką nors išsirinksime iš jų 4u.gif

Hm na ne visus prisimenu, bet senelių ir jų brolių/seserų vardai buvo: Ona, Elena, Agnė, Nastė, Marija, Anelė, Aldona, Suzana, Antanas, Kazimieras, Jonas.
Prosenelių ir proprosenelių: Petras, Antanas, Elžbieta, Ona, Marija, Magdalena.
Atsakyti
Marija, Genoefa, Jadvyga, Alfonsas, Pranas, daugiau neatsimenu, bet nezinau ar tokius vardus dar kas nors siais laikais duoda savo vaikams... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ievaz @ 2007 04 09, 14:04)
Marija, Genoefa, Jadvyga, Alfonsas, Pranas, daugiau neatsimenu, bet nezinau ar tokius vardus dar kas nors siais laikais duoda savo vaikams... blush2.gif

Na, Marija tai tikrai gan dažnai mergaites pavadina wink.gif
Atsakyti